Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@bzuco to je pekné ale myslím že nezačnime protirasisticky lebo nás stopnú adminky ako že sme protirasovo naladené 😉
ale myslím si že je nefér všetky mamičky tie čo sa starajú a aj tie čo rodia ako jablone a deti sú pre ne len zrodoj penazí že nás hádzu do jedného vreca a chcú vzjať aj to čo v dnešnej dobe pomože.........je krásne že sa aj v tých čo to podporujú nájdu mamy čo sú asi také staré ako naše mamy a vychovali prakticky z ničoho nás a všetko čo bolo treba aj pokúpili bez finančnej pomoci štátu ale je tu aj iná vec teraz je iná doba a mladým rodinám prakticky na začiatku spložitia nikto nepomože a nie ako ked boli naše mamy mladé že sa dostávali kadejaké mladomanželské požičky a velmi výhodné a teraz sú aj ceny iné
necitala som vsetko, ale sa chcem opytat - ze ak tych cigosov deportuju, tak kam???
pristahovalcov, to chapem, ale nasich romov, kam ich "dat"? 😅
@shaarka za dunaj 😀
@shaarka alebo do rumunska 😅
NEODSUHLASILI HO 😀 RADiCOVA ZAmIETLA 😀
@mirka7582 myslela som si..zbytocne sa roculujeme..tak je to stale..vyvolaju vlnu poburenia verejnej mienky a potom to neodushlasia..lebo by ich ludia ukamenovali... 😝 len neviem kde chodia na take uzasne napady..nech si oni znizia svoje poslanecke platy v ramci setrenia, nie?
juj kolko milionov by sa useterilo..debili 😀
baby a kolko je vlastne ten jednorazovy prispevok pri narodeni..lebo vsade citam ze cca 650 ale mne sa zda ze by to malo byt okolo 25tis.sk...ako to vlastne je?dik
tych 25. tis sa sklada z prispevku pri narodeni dietata a z prilapku k tomuto prispevku...cize nejak 670 a 150 tak nejako to je, neviem tieto sumy presne...a chcu ten 670 zobrat a ponechat len 150 😉
tak tak, spolu to vychadza na 25 tis. sk, ako pise jasterica25
tých 150 to je tzv kočíkové to sa dostáva hned ale viete čo nech sa zadrhnú keby aspon prvorodičkám nechali pri prvom ĺebo vtedy sa musí kupovať komplet všetko pri druhom a treťom atd je to lepšie ked už aspon čo to púo tom prvom je 😒
😀 aspon na kocik bude 😀
Ahojte ..super sprava Radicova neodsuhlasila aby mamicky prisli o kocikove tych 25.000 sk aspon nieco huraaaaaaaaa 🙂
super spravicka 😉
@ziza55 je rozdeleny na dve casti presne sumy neviem...ale ta co hovoris ty je ta vyssia a ta druha je nieco okolo 150e to ja ten prvy prispevok...vsade sa hovori len o tom druhom lebo o tom letela ta fama o ruseni....dokopy je to nieco okolo 820e...dufam ze velmi nekecam...fakt si presne sumy nepamatam 😵 😀
Príspevok pri narodení dieťaťa 151,370
Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa 678,490
takže spolu 829,86
škoda, že ten rodičovský opät znížia 😢
@ollako ale dajme si ruku na srdce ktori znas by si nenadelil ked sa dostane ku korytu,si myslim ze asi kazdy a v prvom rade urcite ja..hoc sa mi tiez nepaci to co tu vymysla ten pan samozvani a vami obdivovany pan ktori vam tu pravne radil a kazda zena a matka ho tu velebila do nebies a zrazu je vam proti srsti????? tak to je uz co povedat...podla mna je to ten pan pekny a zdravy kremen,ale mas p[ravdu co sme si zvolili to mame tak teraz len drzat chrbaty a na panske....pisal som na zenin nicktakze sa predstavi som jej manzel STEFAN....
takze diskusia je v plnom prude,ja som si myslela ze nie,tak pridam svoj nazor,ja som zivnostnik priplacam si DPN a oni to chcu zrusit a dat rovnako pracujucim aj nepracujucim matkam,je to hanba pretoze to pomoze akurat ciganom,ti sa budu tesit ze za nic nerobenie im pridaju,kym nam zenam co sme pracovali poctivo vela rokov zoberu aj to co bolo schvalene,aku mam mat motivaciu na zalozenie rodiny,ked mame dva male platy a ked ostanem na materskej tak zo 180 eur nezaplatim ani zakladne veci pre dieta, a to som skromna a chcem len jedno babo, to ani nepocitam vydavky na bezny zivot ako je strava,ktora sa v dosledku neurody zas bude zvysovat a byvanie...Preco pan minister nezacne od seba,keby si poslanci schvalili znizenie platov o polovicu,odmien a vyhod,ktore sa platia z nasich dani hned by mali na zaplatanie dier v rozpocte,ale ved je jednoduchsie zobrat mladym rodinam,ktore si nemozu dovolit vlastne byvanie a teraz uz ani deti.Ale hlavne ze pan minister ma 6OOO€ mesacne.Som smutna ze som obcanom takejto krajiny, ked si povname nase platy s cenami vsetkeho oproti zahraniciu,tak mame najnizsie platy,ale najdrahsie palivo, stravu,oblecenie...Dokedy budeme vsetci pasivne cakat na to kedy nas zaslapu az pod ciernu zem,je skoda ze nedokazeme sa postavit a bojovat za svoje prava nejakymi nepokojmi,protestami,proste niecim ako ine narody.

minule dávala v Tv novinách, že vo francúzsku či kde...likvidujú nezákonne a načierno založené osady - cigánske a cigáňov deportujú z krajiny....super!!!!!!!!!!!!!!!!...to len my tu kde akých prisťahovalcov trpíme 😠 😠 😠 😠 😠
všetkých vypšikať preč a hned sa budeme mať lepšie, ked toľko cigáňov nebude