icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

fadhillah
16. dec 2010

hmmm, pracovať.....a kde umiestnim svoje dieťa? u nás jasle od 1.1.2011 rušia, žiadne iné nie sú, žeby som ho zanášala 30 km od bydliska a vracala sa potom do práce, tak to si musíme teda riadne privstať, no a dať ho opatrovateľke? nikdy!!! už mám skúsenosti s opatrovaním môjho staršieho dieťatka.....takže nakoľko je hypotéka na krku, tak mne zostane žuť suché kôrky aby dieťatko malo čo potrebuje, hlavne že vy tam hore máte plné vrecká a vaše avizované zníženie platov....no radšej nič...... 😠 ☹

alca85
16. dec 2010

@fadhillah ešte nalož a poriadne....

alca85
16. dec 2010

mamičky teraz si otvorte ústa...dúfam, že nebudete mlčať...teda lepšie napísané, teraz si precvičte prsty...

abbey1
16. dec 2010

@fadhillah Veď sa niekto musí obetovať pre ICH blaho.Mňa dnes skoro rozhodili,keď som počula Spišiaka vysvetľovať,ako si všetci za svoju námahu zaslúžia tie odmeny.Ich jedna odmena je ročný plat obyčajného človeka.Tak čo k tomu dodať.Nás potrebujú len ako otrokov.A nás ženy len pokým poctivo platíme odvody a dane.Ale počas rodičovstva nečakaj nič.Najlepšie bež do práce,dieťa do domova a zasa plať.

abbey1
16. dec 2010

@alca85 Myslíš,že odpíše aj nám?Ja som mala ísť 3.1 na RP a keď som teraz obehávala úrady,nevedeli mi povedať čo a ako.Kde a či podať žiadosť.tak čakám ako blbá do nového roka,či mi aspoň tú almužnú predĺžia automaticky.Hlavne,že zo svojich detí vychováme zasa riadne platiacich radových občanov.Hanba!

alca85
16. dec 2010

@abbey1 by som chcela vedieť, kde bol doteraz...jaj sorry viem, namáhal si tú svoju politickú hlavičku a rozmýšľal ako mamičky obrať o peniaze....
Už má asi pocit, že sa situácia upokojila, tak sa prišiel ukázať na koníkovské svetlo 😠

abbey1
16. dec 2010

@alca85 Tak on možno ten pocit má,ale nás tu zasa len vytočí.Ja by som chápala šetrenie,ale nech začnú od seba:Ako si môžu štátni úradníci nadeliť odmeny?Z čoho?Veď sú nevýrobná sila a stále nás presviedčajú,že štát je v dlhoch!To ozaj nemajú hanbu?!

olifcek
16. dec 2010

@stelika ked nastupis do prace, zamestnavatel socialke nahlasi zmenu v statuse a ked dietatko dovrsi 6 rokov, zajdes na socialku sama a oznamis to, nakolko Ty budes musiet urobit zmenu

@jozefmihal samozrejme, ake je to jednoduche, ze? preco by sme nesli opat makat do prace na tych, ktori v zivote robit nebudu a aby bolo na niekoho odmeny i v case krizy, a ked na nic niesu peniaze, vsak? preco neodist od mojej malej a sup sup utekat do prace, nech platim odvody, aby sa niekto, koho kazdy pracujuci clovek plati, mal dobre? aspon, ze nejake pozitiva sa odsuhlasili, aspon, ze v niecom sme boli vypocute, a pomohlo sa aspon trosku zenam, ktore odisli z prace, vzdali sa prijmu, aby mohli vychovavat svoje dieta, ci deticky v slusnych ludi. pozerali ste spravy? poculi ste ako je to s porodnostou? poculi ste, ze nas prevalcovali zeny, ktore maju ukoncenu zakladnu skolu? resp, takmer ukoncenu? je ich az 80percent. o par rokov to tu bude pestre...

fadhillah
16. dec 2010

ešte by som sa chcela opýtať pán Mihál, ako je možné, že doobeda krátko pred schvaľovaním výšky RP sa dostane von od vás správa, že RP bude 230 Eur, našli sa peniaze, večer to už nie je pravda a následne sa schváli len 190? a kam sa presunú peniaze, ktoré mali ísť pôvodne na opatrovanie - 300 Eur, ale schválili ste len 230? to je rozdiel 70 Eur....veľmi zvláštne a tiež mi nejde do hlavy, prečo ste tú sumu o ktorej ste tak dlho básnili tak okresali, keď to boli peniaze z eurofondov? som rada, že sme pre maminky vybojovali aspoň niečo, ale 190 Eur je aj tak smiešna suma, 230 Eur je nepostačujúcich, pretože štátne jasle sa porušili a tie súkromné, tam kde sú, sú drahšie....takže zarob málo aby si aj z toho mála musela doplatiť, odveď dane a maj pre svoje dieťatko figu borovú a ešte sa mu ani naplno nevenuj veď to spravia iní....tak ste to mysleli? 😠

alca85
16. dec 2010

oni sú neni žiadna sila..len hrabú a hrabú a obyčajný človek sa ani za štvrtinu z toho musí zodrať....mne už to riadne lezie na mozog...môj muž teraz pred sviatkami robí od rána od 5, domov chodí o ôsmej večer a ja som z nervami v koncoch a to všetko za úbohú almužnu.

olifcek
16. dec 2010

@abbey1 uradnici su plateni z nasich penazi, z nasich dani, pardon, teraz z dani nasich manzelov, ktori budu od noveho roka platit pre istotu i percento viac, nez v tomto roku.... ved odmeny treba i o rok, no nie?

fadhillah
16. dec 2010

@abbey1 tak to si ešte tá šťastnejšia, lebo moja známa nastupuje tiež 3.1. na RD (teda mala nasrúpiť) aj si podala žiadosť v novembri o priznanie RP aby to stihla do konca roka, čakala na odpoveď a dočkala sa, tak veľmi sa tetušky zlatunké úradníčky poponáhľali, že dnes obdržala úradný dokument. V tom sa však píše o predĺžení MD, keď tam volala, tak len....bohužiaľ, máte rozhodnutie a tak nemôžme vydať druhé, o ktoré ste si žiadali.....ej bysťu, ale to pekne tam tí hore vymysleli....fuuuuuuuj

abbey1
16. dec 2010

Asi sa tu už rozpisujeme márne.Mne sa až ruky trasú od zlosti.Ako si pomôcť?Čo sú oni nadľudia?Takto si rozhodujú o našich životoch a seba stavajú do pozície všemohúcich.

abbey1
16. dec 2010

@fadhillah Mne nie sú ochotní dať žiadny papier.Vraj až v januári,keď mi skončí materská,ktorá by sa mi vlastne mala predĺžiť.Tak môžem len čakať.ešte sa mi môže stať,že mi v januári povedia,že som prišla neskoro.

abbey1
16. dec 2010

A zasa sme tu len my.Pán z hora zdupkal.Veď ale čo by povedal na niečo ,čo sa obhájiť nedá.Niekedy sa hanbím v ako štáte žijem.

olifcek
16. dec 2010

@abbey1 ja lutujem, ze som nesuhlasila s odchodom odtialto... teraz o tom uvazujeme, ale az bude mat Oliv 3 roky. ja odmietam platit dane ludom, ktori si obcana, ktory ich plati, nevazia

desmodka
16. dec 2010

baby nerozculujte sa, p. Mihal sem uz podla mna napachne

fadhillah
16. dec 2010

@abbey1 ukľudni sa moja zlatá, nech sa zadrhnú trebárs aj kosťou z kapra 😉 lebo oni stále tvrdia, že peňazí majú málo a ak by sa im znížilo ako by žili....hihihihi, sú vtipní 😀 a nevytáčaj sa, veď sme ešte neskončili, čaká nás ďalší boj za všetky mamičky s malinkými detičkami, takže to rozdýchaj a ideme ďalej....
ďalšie rokovania nás čakajú tak hádam sa pán Mihál predvedie aj v lepšom svetle a ukáže, že je človek, nie.... teda, ak to ešte bude aktuálne, lebo rozpad zlepenca je na dosah ruky....kiež by dal Boh

olifcek
16. dec 2010

vies, @jozefmihal cakal, ze mu zeny zacnu dakovat a vychvalovat do nebies... no, kazda zena vie, ze dostane almuznu, ze je vyhanana od svojich deticiek do prace, ze je vyhanana za hranice /neviem, kto tu potom ostane aby sa mali uradnici a statni zamestnanci takto ako teraz, cize aby si zili v blahu/, ze oni tam hore si odklepnu vzdy odmeny, ze niektori maju az dvoch! asistentov, ktorym daju super plat a to len za par hodin, ze, @jozefmihal?

olifcek
16. dec 2010

@desmodka 😉

ja uz sa ani nerozculujem, mne je za nich trapne

olifcek
16. dec 2010

@fadhillah podla mna da

abbey1
16. dec 2010

Tak im zaprajme Šťastné a Veselé a hlavne Štedré.Tie naše budú aj radostné,lebo mám čisté svedomie voči sebe i iným a nežijem v blahobyte na úkor iných.

fadhillah
16. dec 2010

@desmodka aj keď nepáchne, neverím, že si to neprečíta....on to čítal aj v čase rokovaní, na to dám dole krk a veľmi mu hralo do kariet, ako sme sa my mamičky rozdelili na dve skupinky a začali sa medzi sebou hrýzť, stalo sa tak v deň po zverejní jeho slov o RP. Na druhý deň petičný výbor rokoval s ním a premiérkou, konal sa prvý protest v BA na ktorý prišlo vďaka nemu len pár mamičiek a o to mu aj šlo....no prefíkaný je ten náš pán minister, ale my sa len tak nedáme 😉

fadhillah
16. dec 2010

@abbey1 krásne si to napísala a ja sa len pripájam k prianiu 🙂

alca85
16. dec 2010

@abbey1 tiež sa pripájam...

jozefmihal
16. dec 2010

Ďakujem za reakcie, a želám pekné Vianoce.

babatko88
16. dec 2010

@jozefmihal viem, že teraz sa proti mne postaví kvantum mamičiek, ktoré mi verili, avšak musím sa vás zastať, urobili sa aj také zmeny, ktoré sme nechceli a veľa maminám, aj tým budúcim pomohli a pomôžu, je však smutné, že každá myslíme len na seba! Pekné Vianoce Vám želám, pán minister... a dúfam, že sa ešte stretneme, neskončili sme 🙂 Lelovičová

olifcek
16. dec 2010

samozrejme, ze vdaka za to, co sa urobilo, ale to som uz pisala vyssie 😉
@jozefmihal

babatko88
16. dec 2010

@olifcek áno, čítam až teraz, len ma zarazilo aké mu všetky želajú "štedré" vianoce... prišlo mi to ako úbohé a závistlivé, jasné, aj ja im závidím tie odmeny, preto sa nebudem správať arogantne

olifcek
16. dec 2010

@babatko88 nik im nezavidi, kazdz prispevok bol o tom, ze je kriza, vsade o tom pisu ale odmeny si dali. chapes? a pod do IP