icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

stojdulka
24. sep 2010

@zuzkat1 my sme tretie dieťa odkladali 8rokov a ked sme sa rozhodli že je ten správny čas tak nám to teraz chcú takto skomplikovať

janulka04
24. sep 2010

baby, ja som normalne v soku....
to slovensky stat speje k tomu, ze sa budu rodit deti tam, kde nemaju na ne ludia prostriedky, z RP sa zivi cela rodina vcetne manzelov.. 😠 .a ostatni si holt dvakrat premyslia ci dieta mat ci nie, tak to potom ako bude? ved deti su nasa buducnost!!!
nech si to skusi pan minister preratat na den, kolko € vychadza na den...tusim okolo 6€...a akoze to co je???? 😀 😀 😀
smejejm sa cez slzy, lebo mi je luto, ze mamicka ma na dieta denne 6€....
takto si stat vazi matky, takto sa stara o deti....

cicimon
24. sep 2010

no hlavne ze dochodcovia budu moct robit a poberat 2 prijimy - ti neriesia asi ani hypo, ani skolky narozdiel od mamiciek

misss
24. sep 2010

inak, ked si to tak zratam, tak mne ztrhavaju z uctu - najom, elektriku, fond oprav a sipo (202,- €)..akosi budem dost v minuse.. 😀

mariro
24. sep 2010

@cicimon - ale ja by som neriesila dochodcov kontra mamicky.To je zas ina kapitola.A my raz budeme dochodci a mozno budeme aj my chciet robit a pomahat nasim detom ,vnucatam.Aj oni maju svoju pravdu ale jednoznacne uloha matky je velmi dolezita a nedocenena.
Je to smutne ze takto sa na to p.Mihal pozera.Zabudol vol ze telatom bol.....tak sa to tusim vravi.

cicimon
24. sep 2010

@mariro ano, ja som sa potesila, ze rozumny clovek a nakoniec asi najvacsie sklamanie...

zuzkat1
24. sep 2010

@cicimon baby on je rozumny az moc... bol az moc moc rozumny ked robil pekne potichu kampan.. pekne nenapadne namotaval ludi... aj tu na koniku chodil radit a tvaril sa ako dedusko vecernicek ze on je dobracik a len dobre chce maminam.. tam sa skryva jeho rozum a umenie obalamutit... a ked je uz kde byt chcel tak uz mu o tie maminy ani tak velmi nejde... zial bohu

zuzkat1
24. sep 2010

@misss tak to ti ani neberu tak vela... my sme na tom horsie..mne odide na uctoch asi 270 a este mame hypoteku ☹

zuzkat1
24. sep 2010

@cicimon este k tym dochodcom..nasi sice este nie su v dochodku ale bez nich by sme nemali ani postielku ani prebalovaci pult ani vahu pre malu a aj u nich ma komplet zariadenu izbicku v ich spalni ma kutik s postielkou a tak..takze mne neva ak mozu robit,lebo raz asi aj ja budem chciet robit aby som zas ja mohla mojej dcere takto pomahat

misss
24. sep 2010

@zuzkat1 ale to este stale nie je vsetko..kde su mobily, kablovka a ostatne vydavky...no..tu hypoteku nezavidim..my mame nastastie vlastny byt, ktory nemusime splacat.. 🙂
Inak ten "deduško večernicek" sa mi paci.. 😀

zuzkat1
24. sep 2010

@stojdulka veru... na to nemyslia..ja by som tiez chcela druhe babo..nech ma niekoho k sebe ..ja som jedinacik a sice ako mala som sa v tom vyzivala ale teraz viem ze to nie je dobre.. a veru neviem ci si druhe mimi budme moct dovolit☹

misss
24. sep 2010

@stojdulka
@zuzkat1
My sme tiez uvazovali tak o 2 roky nad druhym babom, ale v takejto situacii bude Tomasko asi este veeelmi dlho jedinacik... ☹

katarnka
24. sep 2010

Je to cele postavene na hlavu. Pred materskou som tvrdo drela v 12 hodinovych sluzbach v nemocnici. A teraz mi znizia prispevok na 190 eur. A dostanem rovnako ako Romka, ktora cely zivot neprelozila krizom slamku. Cest vynimkam. Alebo rovnako dostane matka, ktora da dieta do jasli a zarobi 1500 eur mesacne. A este dostane prispevok aj na jasle. Ja nemam komu dat dieta,manzel pracuje, stari rodicia pracuju a jasle odmietam, synovec sa doteraz pocikava zo stresu aky tam prezil a a plakaval tak, az trhalo srdce. A viete co je smutne? Ze dochodcovia bojuju za to, aby brali plat aj dochodok. A matke s dietatom daju par supiek. Ake ma dochodca naklady v porovnani s malym dietatom? Kde su teraz unie zien a podobne organizacie? Kto bude bojovat za nas a za nase deti? Nadavat nestaci. My Slovaci sme taki cudni. Vsetci nadavame ale ked ide do tuheho a mali by sme nieco urobit, tak zohneme chrby a robili by sme aj zadarmo. A pridavky su tiez ubohe. Ano, stacili by, keby som dieta odchovala na krabicovom kravskom mlieku a cely den by chodilo v jednej plienke. A viete, za co sa modlim? Aby som svojim detom dala dobre vzdelanie a aby v dospelosti dali kopacky tomuto statu, ktory sa o ne tak "prikladne" stara.

zuzkat1
24. sep 2010

@misss no ten nas..bude nas o 11 rokov☹ a to je len 2izbac zeda ani nie je nejaky velky a v nom chcem vychovat dve deti (druhe este vo hviezdach) a napriek tomu ze clovek sa prediera ako sa da tak este ti to chcu skomplikovat... hypo mame vyse 300☹

zuzkat1
24. sep 2010

@misss no u nas neviem..musim sadnut s kalkulackou a zacat pocitat...dobre je ze vela moze mat druhe mimi po hanke... najma tie drahe velke veci ako kocik a postielka a tak...

misss
24. sep 2010

@zuzkat1 no ved toto je najhorsie..niekedy sa dostavali byty, ludia si zili dobre (ale vsetci nadavali na komunistov)..teraz nedostavame nic..este aj to, co clovek ma si musi vydriet..a este aj z toho mu zoberu, co sa da... ☹

misss
24. sep 2010

@zuzkat1 Tak-tak..ja tiez hned vsetko odkladam..na tom usetrime kooopec peniazkov..ved za tu chvilku nosenia sa to neznici a kocik radsej odlozit, ako predat na 1/4 ceny..nie??

suem
24. sep 2010

@misss demokracia nieco stoji, ako hovori pan predseda parlamentu 😒
Mimochodom v sociku materska trvala 6mes. a koniec, takze v tomto smere sme si polepsili. Ale asi len v tomto 😖

petruska77
24. sep 2010

dievcata nehnevajte sa na mna, ale ked ste planovali mat dieta, nevedeli ste do coho idete? to, ze sa budete musiet vyrazne uskromnit vam predsa muselo byt uplne jasne... a k tomu, ze nemate z coho splacat hypoteky, ved ked ste si hypo brali tak ste tusili, ze sa chystate mat niekedy v buducnosti babatko a ze prijmy na cas vyrazne klesnu... Ja by som vam z celeho srdca dopriala co najvyssi rodicovsky prispevok, ale ked je deficit v socialnej poistovni taky aky je, tak z coho sa to ma vyplacat? To, ze vam Fico v poslednom roku svojho vladnutia RP tak nerealne k moznostiam krajiny navysil bolo od neho absolutne populisticke... On sam musel vediet, ze je to dlhodobo neudrzatelne... Ja som koncila rodicovsku dovolenku vo februari tohto roku, tiez sa mi nepacilo, ze dostavam len 164 eur (a to som bola predtym niekolko rokov zamestnana), ale hold rozhodla som sa mat dieta, tak inak to neslo... A teraz dokonca budete mat tu moznost dostavat az 300 eur na opatrovanie dietata, ak sa rozhodnete ist skor do prace, to my sme este pred par mesiacmi nemali... tak teraz ma mozte ukamenovat...

adky
24. sep 2010

@anulienka166 budes moct chodit normalne do prace,o maleho sa bud bude starat niekto z rodiny alebo ho das do jasiel/skolky a stat ti naklady na jasle/skolku preplati,cize dostanes 190 eur matersku + € na skolku + svoju vyplatu 😎 Aspon tak som to pochopila ja 😉

helenkasabinka
24. sep 2010

@petruska77 suhlasim

misss
24. sep 2010

@suem predseda parlamentu?to je kapitola sama-o-sebe 😉
@petruska77 prečo ukamenovat??dobre si to napisala..smutny je len fakt, že v dnesnej dobe to inak ako bez hypoteky proste nejde..a stat sa ani za mak nesnazi pomoct mladym rodinam.. ☹

helenkasabinka
24. sep 2010

@misss presne tak veru

mirka907
24. sep 2010

@petruska77 taktiez suhlasim...podobny nazor som uz vyjadrila v teme Rodicovsky prispevok od januara 2010!...

mariro
24. sep 2010

@petruska77 - rozumne napisane 😉 , vsetci by sme chceli co najviac ziskat ale asi sa musime i zamysliet ze ci to fakt ide alebo nie.Tiez mam hypoteku ,som rozvedena a druhy krat vydata a chceme dietatko a viem do coho idem a napriek financiam chcem do toho ist.
Tie rodinne pridavky by mohli fakt zvysit.

jamilanka
24. sep 2010

@stojdulka my sme tiez stale odkladali dieta a konecne sme si to vyratali, ze by nam to mozno ako tak aj s uverom vychadzalo a barani jedny toto spravia.

zuzimia
24. sep 2010

Je tu jeden zasadny problem - rodicovsky prispevok nie je mzda, stale je to PRISPEVOK a v tomto state sa musi kazdy postarat v prvom rade sam o seba a necakat, ze to zanho urobi stat!!! Takze ked odhliadnem od ciganok, je to pozitivna zmena - tie by mali dostat figu drevenu. Ja som tiez platila 15 rokov nemale odvody, ale tejto zmene sa tesim.

mariro
24. sep 2010

malo by to byt nejako odstupnovane , ta vyska RP....je to nespravodlive

ziza55
24. sep 2010

a nemam odrodit...dieta supnut starkej alebo cudzim ludom a ist makat hned????ta matka ma vyhradeny cas venovat sa dietatu 3roky...potom uz ide pracovat....ja som mala doteraz 3prace a ked sa konecne v 30ke rozhodneme mat dieta tak chcem aby tento skur----ny stat pocas tych 3rokoch mi dal dostojny prispevok...myslim ze som urobila dost od 18tky pre tento stat...bez pnky som makala vkuse...a mam dostavat to co nejaka cigana alebo nejake ledaco co neprelozilo ani krizom slamy a honi deti jak na beziacom pase?a soryy...aj vysokoskolacky mohli ist po skole par rokov robitaby maliaj oni zvyseny rodicovsky...tie 2_3roky poskole by ich nezabili keby makali a nie teraz vyplakavat a byt za zjednotenie

adky
24. sep 2010

@lubica69 nevybijaj si zlost na studentkach,my nemozeme za to,ze Vam znizili RP,na jednej strane som rada,ze mi zvysia aspin o 25 (ved aj to pomoze),ale je mi luto,ze Vam znizia az o 66,ale ako pisala
@zuzi26 prispevok je pre dieta a nie pre matku,moje dieta je presne take ako tvoje-nie je menejcenne tak preco by malo byt diskriminovane?
@lubica69 preco si namiesto studentiek,nevybijas zlost na romkach? Maju neskutocne vela deti,nikdy nestudovali,nepracovali a budu dostavat tolko ako TY!