icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

olifcek
24. sep 2010

@maggie2 priznavam, rasista niesom, ved cernochov mam i kamosov x;o) ale spinavi romovia mi vadia a to dost! slusni ee

olifcek
24. sep 2010

no ale neodbocujme x;o)))

maggie2
Odpoveď bola odstránená
adky
24. sep 2010

@olifcek aj ja som z vychodu (prešov) a tiez kazdy den vidim krutu realitu romov,ich sposob zivota a starostlivost o dieta su na zaplakanie,ale im je tak fajn-ved preco aj nie? stat sa o nich postara....samozrejme,cest vynimkam 🙂

olifcek
24. sep 2010

@maggie2 ja netvrdim, ze to, co som napisala, je idealne, ale romovia vzdy kricia, aki su diskriminovani, pritom to tak nie je, je to naopak...ja pracujem s ludmi a viem, ze mladi su dnes lenivejsi ako kedysi a tiez viem, ze su i romovia, co pracovat chcu a pracuju a to su i z Lunika IX...maju skolu i pracu...nevyhovaraju sa na diskriminaciu...

proste mali podporit tych, ktorych chceli a nie zjednocovat to...ved dvihnut spodnu hranicu mohli ale naco znizovat tu vyssiu? nepaci sa mi to, ale to som uz pisala...

teraz docitavam strajk, kym mala haja a mm ide z prace dom, takze howgh na dnes x;o)

olifcek
Odpoveď bola odstránená
traktor
24. sep 2010

baby drzte sa prosim temy rodicovsky prispevok...toto nie je tema ako ziju romovia..

myzma
24. sep 2010

@traktor ahoj, si posledna v diskusii,tak pisem tebe 🙂 mam otazky k tomu RP....
je to len navrh, alebo je to uz schvalene?
ak sa to schvali bude sa to tykat aj mamiciek spatne? nielen tych od januara 2011?
v tych diskusiach som to nevedela najst... ale hlavne, ci je to ista vec, alebo len navrh...
vdaka

traktor
24. sep 2010

@myzma v dnesnych novinach je o tom clanok...vsetky bez rozdielu 190 eur od 1.1.2011

wenka
24. sep 2010

ahojte, neviete mi poradiť link, kde by som našla ten návrh zákona?

@myzma zatiaľ je to len vládny návrh zákona predložený na schválenie Národnej rade..

maggie2
24. sep 2010

@myzma tvrdia že bez rozdielu ale podľa mňa je protiprávne znižovať (na rozdiel od zvyšovania) niekomu RP ak mu už bol taký raz priznaný,

adky
24. sep 2010

@olifcek nestihla som precitat a uz je prispevok vymazany 🙂

olifcek
24. sep 2010

toto sa mi paci x;o)

,,@maggie2 @kaktusik007 viem, že sa mnohé budú na mňa hnevať, ale skutočne žiadnu zásluhovosť ak má byť systém voči deťom spravodlivý zákon v poskytovaní RP nesmie rozlišovať.

RP je v princípe nezávislý od toho či žena v minulosti dane platila alebo neplatila, či je slobodná, či je vydatá, či je študentka, či má 40 alebo 20 rokov. Je to pomoc štátu ako taká, ja by som sa len zaoberala tou výškou RP, t.j. aby tí čo mali doteraz 259 im aj ostalo a tí čo mali menej aby dostali podľa nového zákona viac, a tí neprispôsobiví čo systém zneužívajú boli exekutívou kontrolovaní a pri zistení nedostatkov v starostlivosti by im boli RP krátené o 50 percent,,

nedalo mi...x;o)

adky
24. sep 2010

@olifcek nestihla som precitat a uz je prispevok vymazany 🙂

olifcek
24. sep 2010

@adky nic podstatne tam nebolo x;o)))

traktor
24. sep 2010

rodicia pozor! urady prace zacnu od januara vyplacat jednotny rodicovsky prispevok vo vyske 190 eur. väcsia cast rodicov si tak prilepsi o 25 eur, ale stvrtina bude dostavat o66 eur menej. zasadnu zmenu v zakone uz schvalila vlada. podla rezortu prace si takto prilepsia tri stvrtiny rodin, ktore dnes poberaju prispevok 164,22eura mesacne. na slovensku funguje dvojstupnovy prispevok, cize rodicia so sucasnym vyssim prispevkom 256 eur budu ukrateni o 66 eur. odstranujeme diskriminaciu napriklad nahradnych rodin a rodin so zdravotne postihnutymi detmi, zdôraznil minister prace Jozef Mihal, ktory takto rusi sucasny system z dielne jeho predchodkyne Viery Tomanovej.zvyseny rodicovsky prispevok budu rodicia dostavat po cely cas rodicovskej dovolenky, co je u rodin zdravotne postihnutymi detmiaz do6rokov.

myzma
24. sep 2010
maggie2
24. sep 2010

@myzma zle si sa vyjadrila, ale vidím, že medzičasom si to vymazala

zuzulienkah
24. sep 2010

Tak a je to tu,jednotný rodičovský 190 eur! ☹

myzma
24. sep 2010

@maggie2 😖 uz to nebolo relevantne

lubica69
24. sep 2010

@olifcek hej hej viem som sa pomýlila 😅 mi to došlo až keď som odoslala odpoveď 😅 Sorry 😀

misss
24. sep 2010

Toto ste čitali?? Asi panovi ministrovi nestačí jeden plat.. 😀 😀
http://www.aktuality.sk/clanok/173011/branislav...

lji
Odpoveď bola odstránená
kovimiko
25. sep 2010

stále dokola nám vravia,že nemajú prostriedky na zvýšený RP,ale na druhej strane dávajú príspevok až do 300 € na jasle,atď.Kde je logika ? Dajú nám o 66 € menej s tým,že máme strčiť drobcov do jaslí a ísť makať ? To je úbohé !!! Plánovala som sa vrátiť do práce až keď bude mať minimálne 2 roky a teraz je moje miesto obsadené-nateraz robiť nemienim,namakala som sa dosť a čo z toho ? nič

mirka907
25. sep 2010

@kovimiko ten prispevok do vysky 300 eur bude z EU fondov, takte stat to nebude stat nic.(ked neratam administrativu)

jojka7
25. sep 2010

Ahojte dievčatá momentálne som pozerala správy a aj keď som ešte len budúca mamička zvýšil sa mi statočne tlak ako tá naša vláda je už dosť úbohá to už čo je keď šetria na našich deťoch a im chcú brať a idú hovoriť že prilepšia jednej tretine rodín...bla bla bla blobosť !!!!
prečo do toho nevnesú nejakú logiku??? Chcú odlúčiť matky od svojich detí a začnú oni "charakteri" prispievať na jasle, škôlky.....až do výšky 300€ .Prečo nedajú jednotnú materskú 300€? Ako to mohli schváliť!!! Ja nechápem ako má vyžiť matka so 190€ a nedaj bože ak je ešte sama!!!!Oni to vôbec nechápu čím všetkým musí matka prejsť, čo všetko prežíva a ako sa má postarať o svoje dieťa a pri tom všetkom musí dať to svoje malé červíčatko v dvoch rokoch do jaslí aby mohla zarábať!!! toto mohol len nejaký zakomplexovaný debilček schváliť!!!!!To už keď toto závidia tým matkám je fakt úbohé!!!!!!vrrrrrrrrrr

rainee
25. sep 2010

presne tak, nie ze by vsetkym maminkam pridali peniazky aspon na 300e ale este zoberu aj to malo co mame, je to hanba 😝 ved tieto prispevky su uplna almuzna a konkretne mne to nestaci ani len na najomne nie to ine vydavky na babatko 😕 co viem vela maminiek musi ist do prace uz po pol roku lebo z toho nevedia vyzit, slobodne maminky ani nespominam, to musi byt uplne strasne.

rainee
25. sep 2010

@kovimiko ja som na tom tak isto, planovala som byt 2r doma, no ale vidim to biedne ked to schvalia.

lizatko1009
25. sep 2010

@rainee no je to strasne dostanem 186€ a z toho 150€ opatrovatelke, takze neostane na nic.