icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

rainee
30. sep 2010

najlepsie by bolo maminkam zo 165 zvysit na 190e a ostatnym 256e minimalne ponechat 😀

bamarama82
30. sep 2010

P o d p i s y- baby jedna mamina zbiera v BA Petrzalke okolo chorvatskeho ramena podpisy, 1.10. bude mamina v habaji /satke/ zbierat podpisy v Martine v hypermarkete Tesco 10-11h

bamarama82
30. sep 2010

katinka69 sa chysta zbierat v sobotu v Auparku podpisy

lucia.kl
30. sep 2010

@rainee a maminam s dvojičkami a viacejčartami dať na každé dieťa!!!!

matka12345
30. sep 2010

ja sa tiež pripajam je to somarina aby znizovali RP!!!!!!!!!!!!!!!! je to nefer voci nam matkam ktore pred materskou pracovali ako ja a teraz mam mat RP len 190€. a potom chu aby sa rodili SLOVACI ale z coho ich mame zivit??? 😒 nech si nasi slavny pol,itici skusia zivit napr. dve deti zo sumy 190€ ci to zvladnu 😢

matka12345
30. sep 2010

baby a v ziline sa podpisy zbierat nebudu????????? je nas tu dost

bamarama82
30. sep 2010

@matka12345 sledujte linky kt. som dala a mozete si vytlacit peticiu a dat podpisat vo svojom okoli bez ocislovania porad.cisla, a necislovat harky, a potom sa kontaktovat na babatko88 a poslat jej harky postou

bamarama82
30. sep 2010

@matka12345 takze uz aj v ZA sa bude dat podpisat v OC DUBEN vid FB alebo tema kde kedy podpisat

lizatko1009
30. sep 2010

@moncicatko19 ved penaize na dieta dostanes a slobodna mamicka som, viem co to je.

marcellinka
30. sep 2010

@zuzana39 tak to mas svatu pravdu, je to tu vsetko hore nohami 😖

elenaba
30. sep 2010

úžasné Slovenskoooooooooooooooo 😠 😠 😠

molnitko
30. sep 2010

@tinusa29
každá matka si musí sama zvážiť, čo je podľa nej najlepšie pre jej dieťa.
nemyslím si, že ak je niekto doma s dieťaťom do troch rokov, venuje sa svojmu dieťaťu viac, ako tá, ktorá chodí do práce a dieťa do jaslí. myslím si, že to závisí od prístupu každej matky.
poznám prípady, kedy deti spolu s mamičkou celé dni pozerali telenovely, alebo lógovali po centrách alebo pohostinstvách. Myslíš, že tieto deti majú lepší život??? podotýkam, že nejde o rómky.
a naopak, mamička pracuje a po práci sa plne venuje dieťaťu, hrajú sa, čítajú si, chodia na rôzne podujatia.
ktoré dieťa je podľa teba šťastnejšie???

molnitko
30. sep 2010

@nelinka2009
nehnevaj sa na mňa, ale vyhlásiť, že ak študentka otehotnela, nech ju aj ďalej živia rodičia je viac ako trúfalé!!!!
si to vieš predstaviť, že by tvoja dcéra otehotnela tesne pred skončením VŠ a ty by si ju mala preto ďalej živiť??? aj s dieťaťom? ja nehovorím o podpore.......
mňa osobne to uráža. Ja som tiež s prvou dcérou otehotnela na výške ( už som to tu písala). počas školy som brigádovala, nikto mi nič nedal zadarmo. Sme štyria súrodenci a mamina nám zomrela keď som mala 9 rokov - som druhá v poradí.... Nikdy sme sa nemohli rozhadzovať, všetko som si musela odmakať. a ty tu napíšeš, aby ma otec ďalej živil????

prečo by mamičky v podobnej situácii mali byť hádzané do jedného vreca s rómkami a niekym, komu smrdí práca???

alline
30. sep 2010

@molnitko plne suhlasim s tvrdenim molnitko, nie je matka ako matka... Ja ked schvalia tych 300eur tak tiez chcem ist pracovat, dcerku chcem dat do skolky, ktora je zamerana na ekzemikov, kedze moja malicka je ekzemicka a bude jej fajn, lebo deticky ma rada. Aj my sme vyrastali na jaslickach a myslim, ze nase mamicky lubime.

ziza55
30. sep 2010

@alline ak ma dieta 2roky tak v pohode aj ja by som dala do skolky alebo jasliciek?ale co take rocne babatka?

alline
30. sep 2010

@ziza55 ano to je pravda, ked ma dieta jeden rok tak to je tazke :( Keby mala moja dcerka rok tak to by som ju urcite nedala do skolky, hoci poznam mamicku co dala svojho synceka do jasliciek ked mal 8mesiacov, ale ako som pisala jedna matka je taka, druha onaka...

ziza55
30. sep 2010

@alline je to hrozne co vymysleli...mali nechat tych 265eur a ostatnym zvysit na 190eur...ale co narobime 😢

alline
30. sep 2010

@ziza55 no uvidime, zatial je len navrh teda ak som nieco nepresvihla a uz to schvalili, ale maju to tusim schvalovat az v oktobri, ci nie?

ziza55
30. sep 2010

@alline to faaaakt?ja som pocula ze uz to je schvalene...

alline
30. sep 2010

@ziza55 ja som vsade citala, zatial, ze je to len navrh a nie schvalenie, ale mozno sem niekto hodi link, ze ci je to, alebo nie je to schvalene 🙂

lucia411
30. sep 2010

dievcata ahojte, trosku sem nakuknem, nepoberam z SK nic, len porodne som dostala kedze som slovenka a mam aj trvaly pobyt na SK ako aj moj manzel a aj nasa dcerka, rodila som a zijeme v zahranici..ziadala som si o RP na SK, ale zamietli mi ho, kedze od 1 maja sa menil zakon u nas a zeny ktore ziju s detmi v zahranici nemaju z SK narok na ziadne peniaze co aj chapem...zijeme vo Svajciarsku(pre kazdych zlata zem, ale nie je to tak)tu ma zena narok na matersku 112 dni, co je cca 3,5 mes!po materskej bud nastupuje do prace, alebo ma dobre nasetrene aby mala zenska z coho zit a starat sa o dieta, kupovat mu oblecenie, jedlo, plienky atd... alebo muzik musi super zarabat, lebo stat Vám tu neda ani korunu, len socilane slabsim co je napr u nas romska mensina...takzeja dievcata zijem len z muzovho platu a to co sme si prisetriliked sa nam narodi babo...zijeme tu sami 3, ziadna pomoc od nikoho..je to tvrda realita, ale tak vsetko sa da zvladnut...chcela som tym povedat, ze taku tvrdu realitu by trebalo na SK..hlavne tym zenam ktore rodia ako hrusky...hned by si rozmysleli ci bude mat 1-2 deti alebo 12 deti!!!a ci ju stat podpori alebo nie....a som totalne proti tomu a sa zenam na SK menil ten prispevok..je to uplna nehoraznost ze zenska ktora nikdy nerobila a nema ani ponatia o praci a odovodoch dostane 190 eur!je to uplne nezodpovedne...a ta zena ktora drela ako somar dostane tiez 190 eur!....drzim palce aby ten zakon nepresiel aby to ostalo ako doteraz a mohli by ten prispevok aj zvysit...este som chcela povedat, ze chodime nakupovat zasadne do nemecka, lebo vsetko je to lacnejsie a poviem vam, tam je este lacnejsie ako na SK co sa tyka veci pre deti..od plienok, po mlieka umele, oblecnenie a stravu..a ked si clovek porovna platy na SK a v DE tak len zalomi rukami!ahojte

lucia411
30. sep 2010

a este neico som zabudla...moja dcerka pojde do jasli ked bude mat 10 mes, bohuzial...takze este si vychutnavame posledne 3 mes...a jasle dievcata tu stoja nekrestanske peniaze...od 500 eur a vyssie 😝 na mesiac!

alias313
30. sep 2010

rainee: Ja som sa chranila aj antikoncepčnými tablekami a mala som nasadené silné hormonálne maste, ktoré som mala minimálne na pol roka vysadiť, aby som mohla otehotnieť a aj napriek tomu som otehotnela-bol to fakt zázrak. Ja som si tiež plánovala, že dokončím výšku, zamestnám sa a bla bla bla. Takže nie vždy sa dá ovplyvniť, aký príspevok budeme poberať.

sudoku
30. sep 2010

tak to je svinstvo ako k tomu pridu rodicia ktory pracuju a poctivo platia odvody a aj dobrovolne pripoistenie kam to spejeme?a zas budu vo vyhode ty co nemaju žiadnu zodpovednost a napracuju ved to je hanba

alias313
30. sep 2010

lucia411: ja som neodvádzala dane, len som študovala a brigádovala...a zato že nemám poňatia o odvodoch nemám poberať 190 eur a je to nehorázne, či nezodpovedné?.

katarinka123
30. sep 2010

@lucia.kl v tom stebov suhlasim ze by nam mali dat na kazde dieta

lizatko1009
30. sep 2010

@sudoku vaz si slova.
tu temu by mali zamknut, len zabarate jedna do druhej, nikdy sa nezhodnete na jednom, nam sa tiez nepacilo, ze mate menej a dalo sa zit, ale tiez je to nefer, ze vam to znizia, ved xy krat sa opakujem, ze kazde dieta potrebuje to iste, za mlieko vyhodim mesacne 50€ a zvysok ani nepocitam, tie peniaze su na dieta, nie ako jedna tu pisala, ze zaplati uver a este neviem co a ostane jej 30€, ale nechapem ani tomu, ze ked das dieta do zariadenia 300€ a matka co chce byt doma s dietatom 190€ trapne a smutne....

alias313
30. sep 2010

alline: čítala som, že vláda zatiaľ schválila len návrh novely zákona o rodičovskom príspevku, takže sa s tým stále dá niečo robiť.
katarinka123 to keď si mám predstaviť, že by som mala dvojičky a poberala len na jedno dieťatko,tak to už neviem ako by vyzeralo. Určite by sa mali dostávať peniažky na každé dieťatko.

katka888
30. sep 2010

@alline
@ziza55
navrch schvalila vlada, 12.10. zasada parlament, ktory by to mal schvalit. kedze vlada ma vacsinu, asi to prejde. peticiu, aby ostalo 256 eur a ti co maju 164 aby mali 190 mozte podpisat, alebo davat podpisovat aj vy. info a pet harky tu: http://www.pieskovisko.sk/strajk/
joj aj poziadavka aby mamicky dvojiciek a pod mali tiez vyssi RP