icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

katka888
1. okt 2010

@solinkarka
bude ma t narok na 190 eur mes

katka888
1. okt 2010

@philipha
nerozumiem, co na tom tvojom priklade je nespravodlive

rainee
1. okt 2010

@lucia.kl tak o tom by som ani nediskutovala samozrejme ze na kazde dieta by mal byt vyplacany RP, ved to je chore v tomto state 😝 preco by mali byt maminky s viac detickami znevyhodnovane a slobodne maminky velmi lutujem ako sa musia pretlkat ☹

rainee
1. okt 2010

@katka888 katka mne to nejde otvorit, ak vies prosim napis mi do IP kedy a kde sa da podpisat vramci petrzalky, dik

katka888
1. okt 2010

peticiu, aby ostalo 256 eur a ti co maju 164 aby mali 190 mozte podpisat, alebo davat podpisovat aj vy. info a pet harky tu: http://www.pieskovisko.sk/strajk/
joj aj poziadavka aby mamicky dvojiciek a pod mali tiez vyssi RP

stanusa
1. okt 2010

@k.a.t.k.a. novy navrh je podla mna nespravodlivy, nikomu nezavidim a doprajem kazdemu, ale ked vidim tie zanedbane deti tak je mi jasne, ze statna podpora ide niekam inam... 😒
super, ze si ty spokojna, lebo ja nie 😎

k.a.t.k.a.
1. okt 2010

@stanusa ale to kam "ide" ta podpora u ciganov to uz ty neries, tam si to aj tak najviac odnesie to dieta 😝 a je mi ho strasne luto, ze sa musel do takej rodiny narodit 😔 a to ze ma vyhody ako obed zadara a ine ... to je asi to jedine co ma 😔

a ci som spokojna? no mohlo by byt aj lepsie, tak ale o to sa uz sama postaram aby tak bolo 😉

philipha
1. okt 2010

@katka888 Tak ja ti Katka uvediem jeden priklad, moja znama je vysokoskolsky vzdelana a niekedy davno aj pracovala, lenze sa rozhodla ze pracovat sa jej nechce a je pre nu lepsie sediet doma na zadku a poberat davky na dieta, takze sa rozhodla otehotniet. Zacalo to tym ze ma na socialke znamu a tym si vydupala za ciastku 500€ tu najvysiu matersku aka len moze byt-aj ked jej narok nevznikol, dalej dostala 800€ porodne "na kocik" +od polroka po materskej bude dostavat 190€ mesacne + 20€ pridavok na dieta a to podotykam ze sa este venuje predaju na internete a to jej robi mesacne 900€!!!!!!!!!!!! Tak sa pytam kde je spravodlivost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ak schvalia ten navrh tak v tom pripade bude mat vacsi RP+bude moct oficialne pracovat a predavat na internete /to je momentalne nepripustne/. Tak si to skus spocitat!!!!!!!

philipha
1. okt 2010

@katka888 Tak tebe to pride spravodlive ked normalna mamicka dostane RP+pridavky na deti a tym to konci???? Ona ma mesacne 500€ materske +20€ pridavky na dieta + 900€ z predaja na internete!!!!! Je evidovana na urade prace a neplati si nic, tak akoze sorry!!!

stanusa
1. okt 2010

@k.a.t.k.a. tak, tak
o obedu zadara - vies kolko deti nechodi ani na ten obed? nie je zadara, ale stoji tusim 3 centy a niektori rodicia nedaju ani na to, aby to vyplatili - je to cca 0,50 eur mesacne - nato nedaju, lebo krabicka cigariet je prednejsia ako obed...tak ale to ja tu nevyriesim, to mas pravdu
😉

katka888
1. okt 2010

@philipha
to ze ma vyssiu matersku, kazda moze mat, ak si plati DNP, ak mas pocit, ze si neplatila a ze nemala ani prijem, aby jej vysla materska, preco to nenahlasis na presetrenie?
kocikovne dostava kazda mamicka,
to ze podnika je jej sikovnost, ak je na urad prace a podnika na cierno, opat, ak mas taky pocit, preco to nenahlasis?
ja tiez musis rozbehnut nejake podnikanie od januara , kedze mi znizia rodicak a uz teraz z neho nevyzijem, no nesedim doma a nenadavam, ale snazim sa najst riesenie.

ak sa ti tato uprava zakona nepaci, kludne sa pridaj, mas moznost cez peticiu, linky som dala vyssie, alebo sledujm forum a dame tu vediet, kedy a ako sa dalej bude protestovat, kedy a akomu a aake listy maju mamicky poslat, aby pomohli "prinutit" vladu, prehodnotit navrh zakona

mariro
1. okt 2010

@philipha - myslim ze nemas asi dobre info o tej znamej..lebo matersku v max. vyske mozes poberat i ty ak si budes priplacat DNP a to az vo vyske 600€ a to ze pracuje doma cez net , to je jej sikovnost.Ja tiez robim mimo svojej prace vselico aby som si zdvihla prijem a nelezim na gauci a nelamentujem ,lebo to mi nepomoze a z toho sa nenajem.A rodicak budeme mat vsetky rovnake.
Je to aj troska o sikovnosti a postoji k zivotu.
Nesuhlasim tiez s rovnakou vyskou rodicaku a preto sa zapojim do aktivit potrebnych.
Urcite by ta znama nedostala matersku vo vyske 500€ keby nemala DNP alebo nejake roky odpracovane.

katka888
1. okt 2010

@philipha
to , ze tvoja znama, pdla tvojich info podnika na cierno, nema s RP a ni materskou nic spolocne..... a ak ty, ako obcan, vies o nejakych nezakonnych aktivitach, mas povinnost to hlasit prislusnym organom 😉

katka888
1. okt 2010

podporit peticiu mozte aj elektornicky, alebo poslite link znamym, ak chcete , aby podporili peticiu aj oni:

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=499573

philipha
1. okt 2010

@mariro ty ako necitas medzi riadky???? Ona tam ma svagrinu a narok na matersku nemala!!! Cize poslala socialke 500€ na ucet a oni jej priznali matersku!!!

gabika7706
1. okt 2010

@philipha ak vies, ze sa take nieco stalo, preco to nenahlasis?

philipha
1. okt 2010

@katka888 Mam pocit ze este si nemala tu moznost riesit taketo nezakonne veci s policiou popripade so sudmi, ja tych skusonosti mam az az a poviem ti ze Slovensko je skorumpovany stat a nevyriesis nic!!!!! Ale to sa tazko vysvetluje niekomu kto nema o tychto veciach ani paru!!!

philipha
1. okt 2010

@gabika7706 Gabika, nic by sa tym nevyriesilo a garantujem ti ze neni ani prva ani posledna!!!!!

gabika7706
1. okt 2010

@philipha no ale zrejme to nebude len nejaka taka Tvoja "znama", ked mas take presne info 😉

katka888
1. okt 2010

@philipha
po prve, pleties do temy nejaku zensku, co si protizakonne zaraba a nema to absolutne nic spolocne s temou
po druhe, ak si myslis, ze vsetko je tu skorumpovane a na prd, naco to vobec potom vytahujes a stazujes sa. typicke pre slovaka, stazujem sa, kde prd poriesim, asi tym len chcem zaujat a ak mam nieco spravit, najdem si x vyhovoriek, preco to neurobit.

philipha
1. okt 2010

@gabika7706 Ano je to velmi dobra znama, ale tymto ma dostala do kolien!!!! A neviem ako sa k tomu postavit!!!! Zvolila si dieta ako vedlajsi prijem a teraz zistila ze to neni len o tom ze malu vyoblieka do znackovych veci a pojde sa prechadzat von, je z malej zufala a uz jej je na otiaz pretoze teraz nema tolko casu na svoje "podnikanie"

philipha
1. okt 2010

@katka888 vidim ze logika nepusti, hlavne ze niekto sa ohana peticiami, ale kolko matiek okrada stat na daniach, to je celkom fajn hmmmmmm? Myslim ze by mal stat zvysit kontrolu, nad podvodnickami a vedlajsimi prijimamy!!!

katka888
1. okt 2010

@philipha
nerozumiem, aka logika nepusti? to ze si myslis, ze je nespravodlive, ze ma vyssiu matersku, ktoru moze mat ktorakolvek, ktora vyuzije moznosti zakona? to ze ma kocikovne, na ktore ma narok kazda mamicka ak splni podmienky? alebo myslis to, ze vies, ze prisla nezakonne k vyssej materskej, vies ze na cierno podnika, ale odmietas to nahlasit, lebo sa drzis predsudku, ze sa aj tak nic nevyriesi. ja by som to aj tak nahlasila, mala by som ciste svedomie a to , ze to nejaky skorumpovany policajt zmetie zo stola.... kde mas tu istotu , ze sa tak stane? kvoli par pripadom, ktore si vraj zazila? a vies kolko pripadov sa vyriesi? nie si jedina, ktora ma konexie a informacie napr aj u PZ SR

philipha
1. okt 2010

No comment!!!! Je par excelentnych, ktory niektore veci nepochopia nikdy!!!!!

katka888
1. okt 2010

@philipha
prepac, ale stale nechapem, co ti vadi....to, ze niekto kona protizakonne, to je predsa uuuplne ina tema a nema nic spolocne s vyskou RP, navrhom na zmenu podmienok poberania RP od 1.1.2011.

mariro
1. okt 2010

@katka888 - suhlasim s tebou 🙂

gabika7706
1. okt 2010

@katka888 suhlas 🙂

pami2
1. okt 2010

@katka888
@mariro
ahojte baby, vidim, ze sa stretavame v dalsej teme. zaujimalo by ma: ohladne noveho RP som nenasla 1 vec: tych 190 eur bude platit do 2 rokov a potom od 2 do 3 rokov bude zase 164? alebo tych 190 plati do 3 rokov dietata?

dakujem

mariro
1. okt 2010

@pami2 - do 3 rokov rovnaky rodicak 190€