Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
no ja som to pochopila tak, ze pravdepodobne trdielko149 porodila a potom bola jedina zachrana vybrat zenske veci von. Poznala som zenu, ktora mala rakovinu a popri tom vynosila dieta a potom jej vsetko zobrali.
a neviete niekto, ci by sme to vedeli posunut do Bruselu? ved predsa musi existovat nejaka organizacia za slusny zivot, alebo cosi podobne...ja som uz nieco kukala, ale je to hrooozne zlozite a s mojou anglinou som do toho jelen...
@franziska citujem: som mlada 20 rocna matka ktora bola postavena pred tzv.Sofiinu volbu koli rakovine na maternici.bud ihned otehotniet alebo vsetko von a vlastne dieta nikdy a tak sme sa rozhodli mat dieta
z toho som vycitala, ze dostala volbu. bud ihned otehotnie, alebo jej vsetko vyberu a dieta nebude mat nikdy. je to tu takto doslova napisane. opakujem, viem, ze je to trosku mimo temy, ale aj tak cakam na jej odpoved, lebo ma to velmi zaujima, v ktorej nemocnici jej taketo volaco povedali 😉
@trdielko149 a to kde preboha!!??? 😲 😲
@trdielko149 ja som prvu dcerku porodila hned po skole a tiez som nemala narok na zvyseny rp. Ale bolo mi jasne, ze to tak ma byt. Nebola som nadsena, to nie, ale brala som to tak, ze tie, čo si platili odvody maju narok na viac penazi..Ked som otehotnela druhykrat, tak som si to naplanovala a pracovala som,platila odvody len aby som mala lepsiu matersku..len pre porovnanie - mas vôbec predstavu, ake mizive percento je prave matiek ako si ty? urcite to nikto nemysli zle, ale realita je taka, ze vas je pramalo a my vsetci doplacame na tie, co rodia ako jablon...ved vieme..
@gabika7706 😀 v niecom mas pravdu ale nie kazdy caka pomoc od statu mne je jedno kolko budem dostavat lem na serie ta nespravodlivost !!!DNP ktore si mohli platit nezamestnane je podla mna diskriminacia voci soc. slabsim rodinam :stat dava najavo ako chce pomahat zamestnanym mamickam 😉 tak by sa mohli pozriet aj na to ktora z nich bola aj naozaj zamestnana !!! !no kazdopadne som zvedava na rozhodnutie ako to cele dopadne 😀 ja som rada ze stat prispueva rodinam jednorazovym prispevkom pri narodeni dietata co je krasna suma😉 no poniektorym aj to je malo !!!
@gabika7706
inac suhlas s tym co si pisala brisilde a sa ospravedlnujem, ze som zle pochopila tvoj prispevok. suhlasm s tym, ze niektore mamicky to beru kratkozrako tu na fore, ale naozaj ej tu kopec aj takych, ktore pozeraju aj na mamicky s nizsim RP, aj na mamicky s dvojickami a pod.
ja peticiu podporujem, nie preto, zeby mi sadli jej body, povodne sme navrhovali ine, ale ja podporujem to, ze niekto sa postavi a poukaze na problemy, ktore tu su. podpora rodiny je jeden velky problem a je neunosne to, ze kazda vlada ma plnu "hubu" reci pred volbami a po volbach "skutek utek". toto nie je mozne tolerovat donekonecna.
Mne je jasne, ze je mala sanca presadit to, v akej forme su spisane poziadavky v peticii, ale ja ju podporujem, aby sa s tym pohlo, aby sa nasli ine kroky podpory rodiny.
myslim si, a to je vyslovene len moj osobny nazor, ze ti, ktori tuto peticiu nepodporuju, konaju kratkozrako. ziadna mamicka, alebo niekto iny nevie, kedy pojde opat na matersku, alebo niekto z blizkej rodiny a nakoniec nevyuzije to, co tu mamicky vydobiju. a oponovat tym, ze tu mamicky bojuju, aby im ostalo 256 a na inych nemyslia, pravda vobec nie je. tato cela aktivita, peticia, listy, strajk, je o tom, ze poukazujeme, ze sa neda vyzit zo 164 eur a je na mieste to zvysit, ze bojujeme za mamicky, ktorym sa narodi viac deti sucasne, pretoze maju ovela viac roboty, ich deti po sebe nezdedia oblecenie, plienocky a pod. a ze ocenujeme vladu, ze uskutocnila niektore pozitivne kroky, ale je absolutne neprijatelne prijimat opatrenia, ktore idu proti starostlivym, zodpovednym rodicom a naopak podporovat asocialov. pretoze, ak by do podpory rodiny zahrnuli aj upravy napr v oblasti dani z prijmu, podporili by tym rodiny, kde sice mamina z obj dovodov nespna podmienku na matersku / vypoved, studentka , kt neplanovane otehotnie a pod. ... toto nemozme hadzat do jedneho vreca s asocialmi / ale na druhej strane, by sa nepodporili flakaci.
rieseni vie byt viacero, ale ti hore nehladaju "inteligentnu" aj ked na haldanie narocnejsiu cestu, ale najlepsie sup ho skratku, nevadi, ze na hlavu postavenu, hlavna vec, ze si vykazem akoze cinnost. smiesne
takze podporujem strajk z principu a neriesim ci sa mi ten abo onen bod pozdava a ak ano este nebudem sa v tom sparat, ze do akej miery sa mi paci.
@trdielko149
milacik, nikto ta do pomyselneho vreca nehadze, v mnohych prispevkoch sa to objavuje. a mnohe prispievatelky velmi dobre rozlisuju asocialov a normalnych obcanov.
kedy to uz baby pochopite, ze vobec nenarazeme do vas, ked tu niekto spomenie asocialov.
Baby, ak chcete, mozete podporit aj hromadnu pripomienku za zakaz prepustania tehotnych zien v skusobnej dobe z dovodu tehotenstva! a nielen to, citajte a poslite link dalej vsetkym, koho by to moholo zaujimat http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=503026
dik
@katka888 nechapem tvoj prispevok voci mne, kedze som sa slusne opytala, kde tejto mladej mamicke odporucili otehotniet v ranom stadiu rakoviny. nenavazala som sa, len ma to seriozne a vazne zaujima. ved co ak aj v mojom okoli sa vyskytne nedajboze takyto pripad? nech viem, ze su tu take moznosti, nech mozem toho cloveka podporit.
ja som sa nenavazala do nikoho a uz vobec som nekomunikovala s tebou, ale s
@trdielko149
takze tak.... ale kedze neodpoveda, tak zrejme ona sama odpovedat nechce. skoda. mohla by som poradit aj inym dievcatam, ak by mali podobny nestastny zdravotny problem ☹
@gabika7706 suhlasim s tebou. pises pekne, rozumne
@suzik77
reagovala som na tuto cast: " ale prosim ta, kde sa lieci rakovina maternice tym, ze zena otehotnie? to je nejaky novy sposob? " mna osobne by sa to dotklo a preto som sa jej zastala.
kedze som ta zle pochopila, ospravedlnujem sa. to je to pisanie, kde naozaj clovek bez "tonu v hlase" niekedy nerozozna uprimnu otazku od rypania, preto este raz sa ospravednujem, kedze si to myslela v dobrom . prepac
trdielko149 : súhlas.presne o tom je celá petícia... aby pracujúce a odvádzajúce neprišli o vyšší RP a veľkorysé že súhlasia s tým, aby sa ten nižší zvýšil na 190-samozrejme aj pre cigánky čo nikdy nič nerobili a nikdy nič robiť nebudú, len si rodia deti a potom z toho žijú.Na hlavu postavené. A tie čo poberajú nižší, tak je to samozrejme ich chyba, mali si to všetko inak naplánovať.
to je naozaj svinstvo 🙄 som zvedava,ako to cele dopadne.ale vraj je to uz schvalene......
@katun
ano, ale ak by to platilo, vies kolko zien by po prijati otehotnelo / aspon urobilo pre to 150 % / , aby im praca ostala? najma tam, kde je s pracou problem? ved ak zistim v skusobnej dobe , ze som tehotna, tak to nejdem hned hlasit, nahlasim to na druhy den, ako mi skonci skusobna doba.
suzik77: však trdielko149 nikde nepísala, že tým že bude mať dieťa sa vylieči. Išlo tu o to, že ak nie teraz už by nikdy nemala deti.
@trdielko149 ja s tebou súhlasím mám tiež iba 165€ RP ktorý dostávam od štátu a mám 6 mesačnú dcérku. Priznám sa študovala som a nerobila iba brigádne ale nie preto že som nechcela ale preto že som chcela najprv dosiahnúť vzdelanie a potom ísť robiť.A súhlasím s trdielkom pretože aj ja ked skončím materskú budem robiť,platiť dane, odvody atď.A tiež budem robiť na mamičky ako som ja ktoré otehotneli a nerobili alebo si neplatili DNP pretože na to nemali lebo povedzme si na rovinu v dnešnej dobe žijé veľa ľudí od výplaty k výplate a niektorý ani nevyžijú a nemajú si z čoho platiť DNP.,Ale zato nie sú špiny a neviem čo všetko o nás hovoríte. Mne je vlastne jedno ako to skončí ale nikdy nebude nikto spokojný lebo tým čo dali 256 chcú aj tak viac a už nie do 2 rokov ale do 3. a kde sme mi alebo tie čo majú 2 a 3 deti naraz my nemáme nárok aby naše deti sa mali lepšie tiež sme ľudia a musíme žiť ako vy platiť nájom, hypotéku, žiť, obliekať sa, kupovať plienky, umelé mlieko, oblečenie, hračky a tak.Uvidíme ako to skončí len ma mrzí ako všera povedali že budú musieť zrušiť príspevok pre mamičky ktoré budú robiť a deti chodiť do škôlky alebo mať opatrovateľku tých 300€ zasa iba na tých 41€
@alias313
je mi velmi luto, ze si celu tuto akciu nepochopila, je jednoduche kritizovat snahu ineho, ale co si ty spravila pre to, aby si mala lepsie podmienky? ak ti vadi, ze sa zvysi na 190 aj asocialom / prosim nepouzivaj slovo rom, kedze aj romovia poniektori vedia byt slusni a aj niektori bieli su neprisposobivi / co preto spravis? preco si sa nepridala k babam a nedohodla s nimi nejake ine body? my sme tu po nociach makali, davali dokopy informacie, ktore tu na MK odzneli a nemyslim si, ze baby, ktore urobili maximalnu pracu si zasluzia kritiku.
teba nenapadlo, ze mozno este raz ty, alebo niekto tebe blizky pojde na matersku a mozno vyuzije vyhody, ktore tu baby vybojuju?
@venusska
nikto vas nehadze do jedneho vreca s asocialmi.
je mi luto, ze nechapes tuto akciu, pretoze, ako som spominala, nikdy nevies, ci pri dalsom babatku ty nebudes potrebovat, aby si mala narok na to, co tu baby vydobiju.
tu ide o to, aby vlada prehodnotila zmeny, pretoze vobec nie su zamerane na podporu rodiny. ak sa zamyslis, dojdes k zaveru, ze je vysoka pravdepodobnost, ze ak urobia zmeny, je mozne, ze nie prave tie z peticie, ale nieco, co moze vo finale pomoct aj tebe a ovela viac ako tych 25 eur ci kolko.
ale jasne, slovac, kukam len na svoje pieskovisko a ak mi niekto ukaze pravdu, obratim pohlad inam
@katka888 otvorene ti poviem, ze ma nezaujimaju zeny, ktore to zneuziju. Zneuzivaju to prave zamestnavatelia, ze ak sa dozvedia, ze je zena tehotna, najradsej by ju vykopli. je jedno, ci je to v skusobnej dobe alebo nie. Po skusobnej dobe si chranena zakonom, aj to je mnohym trnom v oku. Pre sucasny svet sme dobre na to, aby sme rodili, ale pre trh prace sme zase strasiakom, zato, ze vobec rodit mozme. Vela zamestnani je takych, kde musis nahlasit kazdu zmenu, niektore zeny nahlasia zmenu aby sa vyhli tazkej praci a pripadnemu potratu (ci uz dvihanie tazkych veci, alebo prace nadcas, v zlom prostredi a podobne). Nemozu ta diskriminovat za to, ze mas maternicu. Je na tebe, ci sa vratis do prace po pol roku alebo po troch. Nemozu ta dopredu odsudit, len za to, ze si zena. To by nas (a niektori ludia maju aj taky nazor) nemali zamestnavat vobec a nikde. Pretoze ked si mlada, maju strach ze otehotnies. Ked uz mas deti, si "problemova" lebo deti su casto chore a predpokladaju, ze budes s nimi doma ty. Ked si stara, nie si pre zamestnavatela dostatocne flexibilna a opat hrozi, ze sa budes o niekoho starat (o chorych rodicov a podobne).
kocky ja sa uz nevyjadrujem nestoji mi zato sa rozculovat stat tak ci tak rozhodne ako uzna sam za vhodne prispevok na FB ktory koluje ma nezaujal !neni tam nic co by ma chytilo za srdce ....namiesto toho aby tam bol opísaný tazky zivot poniektorych mamiciek tam pisete ako chcete hento tamto a ake mate vysoke poziadavky 😔 vy neviete vyzit s 256 €resp zo 190 € a tie co dostavaju 164 € ???mozno navrhujete zvysit rodicak na 190 € a vam aby ostalo to co mate ale skade nato ma stat zobrat???ked statna pokladnica je prazdna? 😕 uz teraz planuju zrusit 300 e prispevok a cakam kedy zrusia aj ten jednorazový ☹ pri narodeni dietata
@katun ano, ja som si po 10 rokoch prace od vidim do nevidim dovolila otehotniet a tom som im ale cca 5 mes predtym povedala, ze to planujeme, ok, pohoda, ved nejako bude. A co sa stalo, ked som otehotnela? Zachovala som sa nekorektne 🙂 Tak dovidenia s takym zamestnavatelom. Ale zas som mimo temu, sorryyy
@brisilda ale uz teraz mam choas, mala osm pocit, ze si na opacnej strane nez ja. Co koluje na FB? daj link pls.

@trdielko149 prepac, nechcem sa ta dotknut, mozno bude otazka trosku od temy, ale prosim ta, kde sa lieci rakovina maternice tym, ze zena otehotnie? to je nejaky novy sposob? dakujem za odpoved!