Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@krasnulka no aj som len zvedava co bude po 3 r. ked poniektore zeny uz teraz placu ako vyziju ked sa schvali RP som zvedava ci si najdu tak lahko pracu ako si myslia a ci to budu mat take jednoduche ako teraz pri jednom dietati asi az potom pochopia ake to niektore zeny maju komplikovane ale skoda reci ja osobne si myslim ze nasa vlada si urobi aj tak po svojom a ziaden strajk im v tom nezabrani a potom co bolo dnes odvysielane 😒 no neviem neviem 😖 necham sa teda prekvapit 😎
@brisilda nechcem poukazovat na vsetky,ktore si dieta naplanovali,ale len na tie, ktore to hovoria inym, ze si ho mali naplanovat.Pretoze tie, ktore to hovoria inym si podla mna velmi vysakuju. Ked maju pridar RP, nech pridaju vsetkym a nech neuberaju. A nie ze jedna ma tolko, druha tolko a teraz sa do seba vsetky pustime. Ja len dufam, ze nebudem mat menej ako 164 eur. Ked bude viac, potesi,ak zostane, tak nech zostane. Ked sme dokazali zit doteraz, dokazeme aj nadalej,ale je naozaj krute mat zrazu o 66 eur menej. To je fakt nespravodlive.
@krasnulka ja som bola doteraz s dvomi detmi na jednom RP,ale len10mesiacov alebo az neviem.Na starsie zobrali a poberala som len jeden165euri,ale suhlasim ze tie baby co maju dve a viiac a tie co sa staraju o svoje chore deti si pravom zasluzia,to ano suhlasim.Obetujem pre tieto matky 25eur ktore mi idu mozno pridat a obetuju aj tie co maju256eur??? 😉
Kedze sa v diskusii zase urazate, docasne diskusiu zamykam
Diskusiu otvaram, ale poprosim vas drzte sa temy.
ahojte môžem sa prosím opýtať? toto mi nie je totiž asi celkom jasné : .
Zrušenie zákazu vykonávať zárobkovú činnosť
Poberateľ rodičovského príspevku sa môže vrátiť do zamestnania, môže pracovať na čiastočný úväzok alebo dohodu o vykonaní práce, môže vykonávať živnosť a podobne. Rodičovský príspevok vo výške 190,10 € mu nebude odobratý.
.... rodič, ktorý dá dieťa do jaslí, tak bude poberať aj príspevok na starostlivosť do 300 EUR a aj rodičák?
ďakujem za odpoveď
ahojte....mám otázku....ale neviem, či patrí zrovna sem...vopred ale ďakujem, za odpoveď 😉
...momentálny zákon hovorí, že žena počas poberanie RP nemôže pracovať a poberať RP zároveň. Od januára to má byť inak-teda že môže oboje. A ja sa pýtam....cca 07/11 nastupujem na materskúúúú a mám živnosť...môžem poberať materskú a mať fungujúcu živnosť živnosť? Alebo musím živnosť pozastaviť, aby som mohla poberať materskú??? Vie mi niekto povedať? díííík 😵
Baby na podľa mňa to bude tak, že rodičovský príspevok dostaneme len keď budeme mať nejakú brigádu, dohodu, prípadne polovičný úväzok a o dieťa sa budeme tak starať my a nepôjde do jaslí. Ako náhle ho dáte do jaslí, tak dostanete len toľko, koľko zaplatíte za jasle, tzn., že ak vás jasle budú stáť 200€, dostanete 200€ za preukázané náklady na starostlivosť o dieťa. Sú aj súkromné a tie stoja cca 300€, takže ich môžete dať aj tam, lebo štátnych jaslí je málo a nemusia tam dieťa zobrať. Proste koľko budú vaše náklady, toľko vám štát preplatí ale samozrejme len do tých 300€.
@adka12 no len aby sa to strajkom nepokafralo a naozaj to takto bolo lebo uz som pocula aj nazor ze 300 € prispevok zrusia 😖 cize ja sa na zo este nespolieham ale bolo by to super kebyze dam dieta do sukromnej skolky a stat to preplati v tom pripade si mamicky mozu pracovat a poobede uzivat deticky 😉 ovsem aj ich zamestnavatel nebude nutit tobit prescas ☹