Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@dada2007 MD nema so zivnostou nic spolocne - pokial si platis odvody ako povinne poistena SZCO - plati ich za tuto dobu za teba stat, rovnako aj zdravotne poistenie. V pripade ak si povinne poistena - treba si v SP vypytat na vypisanie jedno tlacivo... aj by som hodila link, len ho neviem najst. Ja som ho nevypisovala - platim si iba dobrovolne, takze prispievat za mna nebude nik 🙂 v pripade ze mas predajnu tak s MD problem nebude, ako to bude vypadat po schvaleni tohto sikovneho zakona sa dozvieme... matersku zatial priznanu nemam, maju na priznanie 60 dni, a kedze som na MD od 30.9. tak rozhodnutie nemam.. nakolko som si nemocneske doplacala uz 3 roky do maxima, tak s tym problem mat nebudem...
Ale ak budem poberať peniaze pre opatrovateľku,už nedostanem RP
@adka12 tak ja este pracu nemam na 100% istu iba na 80 % aj to na 4 hodinky cize ja zvazujem opatrovatelku u nas je opatrovatelske centrum mravcek 😉 musim este pozistovat fakty a kebyze mi vyjde praca tak ho tam dam a od februara by som ho zapisala so jasli 😉 no vsetko je este v otaznikoch kedze nevieme k comu ssa dopracujeme tym strajkom a co zrusia a co nam nechaju 🙂
]-aj ja som velmi znechutena z tochto nového zakona o rodičovskom prispevku.po 11rokoch mame maleho chlapčeka co som si myslela,ze z toho príspevku 256e sa bude dat kus lepsie vyžit.a teraz toto .je to nespravodlivé.pracovala som za minimalnu mzdu od 8.hod do 17.30.no povedzte ktorá mamina počas poberania rodicovskeho príspevku v okrese z velkou nezamestnanostou kde by sa zamestnala ?!pani ministri asi nemaju malé deti,takze nevedia co to obnasa 🤐
Tak vám sa máli 190 eur. Ja napr. som študovala,hneď po štúdiu som začala pracovať.Keďže som mala zmluvu na dobu určitú a rizikové tehotenstvo,chýbalo mi 24 dní,aby som dostala materskú a vyšší rodičovský prríspevok. Teraz mám 2 podotýkam plánované a vytúžené detičky.Staršia má 2 roky a madšia 7 mesiacov. Dostávam mesačne okolo 206 eur. Sú moje deti iné? Nemajú nárok na to ,čo vaše deti.Podotýkam,že o deti sa riadne starám! Nikto sa neozval,keď diskriminovali nás...Verím,že zákon prejde...
@ciapockaaa niesme za znizeneie RP...ale o ponechanie oboch suum...
@ciapockaaa mali to zjednotit na 256 a nie na 190 ja mám tiez dve deti dokonca jedno skolopovinne takze ked si predstavim ze pridem o 66 eur tak je to dost. A este nieco dieta som si planovala az ked som mala zmluvu na dobu neurcitu aby som z toho nieco mala a nie aby som o nieco prisla.
@boddez Ja som za to aby bol jednotný. Každé dieťa a aj matka,ktorá sa stará o dieťa má rovnaké výdavky.Štrajkovať sa malo,vtedy keď schvalovali pre každého iný príspevok. Mne by tiež pomohlo,keby som mala viac.
@lucta05 No na to že po materskej každá normálna matka,ak má tu možnosť,aj tak pracuje celý život-samozrejme všade sú výnimky-aby sa deti mali čo najlepšie nepozerá nikto,ani to neberie do úvahy....Mimochodom som pracovala počas štúdia brigádne,inak sa nedalo,keďže som nemala ako splniť fond odpr.hodín.
@ciapockaaa Prečo si sa vtedy neozvala ty?nikto vám nebránil začať podobnú akciu.Vy si nikto neuvedomujete o čo tu v skutočnosti ide?Veď nabudúce môžu znížiť aj sumu 190Eur,keď ich napadne,že nemajú dosť peňazí.Nemôžu predsa meniť zákony zo dňa na deň.
@ciapockaaa keby to zjednocovali na 256...si predstav ze by ti teraz znizili na 100eur...bola by si spokojna?... 😖 😖 isto by si sla tiez protestovat a nepačilo by sa ti to...
Nechcem byť zlá,ale som toho názoru,ako ciapockaaa.
Nie každá matka mala to ,,šťastie,,že pracovala.Tu na východe je to s robotou biedne.A to niesom domased.
Mám 2 deti,starší má 4 roky a mladšie 2 roky,som na MD a teraz mám mesačne aj s rodinnými prídavkami 206 E.Pri dnešných cenách to nieje nič moc.A takisto ani neschvaľujem to,keď matka nechá dieťa dajme tomu po roku,roku a pol doma,pôjde pracovať,a berie aj materskú,aj plat v robote.My,čo sme s deťmi doma do 3 rokov,sme iné matky?
Alebo ak matka pred nástupom na MD nepracovala,je iná matka alebo jej dieťatko je niečo menej?
Každý má svoju pravdu,ale bohužiaľ každý si tvrdíme a hovoríme o niečom inom.prečo vám vadí,že sme mali nárok na vyšší príspevok?Mám sa hanbiť,že pracujem?Prečo,ked nie ste spokojné,ste sa neozvali a neprotestovali už pred tým?Prečo sa teraz tešíte,že nám vezmú?
Ja osobne sa neteším,no keď sa príspevky zvyšovali na tých 256 €,na nás,ktorým príspevok ,,nepatril,,nikto nebral ohľad.
Je rozdiel mať 206€ aj s rodinnými a mať 256 bez rodinných.
Teraz sa to v podstate,,kvázi,, vyrovná.
@katka183 a porad mi kde mam nechat ja babatko ktore bude mat v januari 5 mesiacov?..mozem ist do prace?..aj ja som z vychodu...tento zakon je doslova o tom vyhnat mamičky a oteckov od deti...sme z malinkou sami...mame len RP...alimenty jej matka neplati...teraz mi to ledva vyslo na najom a malinkej na mlieko...po novom mi nevijde ani na najom ani na mlieko..ani na plienky..porad...nehem zle...ale som isto za to aby bol ked zjednotenie tak 256 a ked moznost pracovat tak ...po dvoch rokoh napriklad...povedz nechala by si ...5 mesacne dietatko niekomu?..opatrovatelke?..napriklad a sla by si do prace?...od rana do večera?..to neveriim...
@ciapockaaa 😠 😠 😠 🙂 🙂 🙂

@brisilda no ja mám dcéru prihlásenú už v jasliach od budúceho septembra tak uvidíme či pôjde, ale zatiaľ som tak na tom, že ak znížia RD na 190€ ostanem doma do 3 rokov.
No a tých 300€ čo chcú dávať nie je z rozpočtu, ale z eurofondov, takže sa to rodičovského príspevku netýka podľa mňa, aj keď toto je už kocúrkovo, oni sami nevedia, čo hovoria a hlavne každý hovorí niečo iné 😀 😀 😀