Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
Môžem sa spýtať odkiaľ si? A kde necháš dieťa keď pôjdeš štrajkovať?!!! Prepáč, že som nečítala všetkých 87 strán...fakt si veeeľmi súcitná, ja si len myslím a hovorím, že každá matka aj rómka aj čierna aj biela aj neviem aká má právo na rovnakú sumu pre svoje dieťa lebo každá mamička sa snaží urobiť všetko preto, aby sa jej deti mali čo najlepšie...prečo ich deliť... idem hľadať tie body vášho programu...
Krásne si to povedala, ale jedno ti to určite nie je...
A ja nie som ponížená, že ma berú medzi študentky, ale z toho že ma zaraďujú medzi nezodpovedné matky otehotnejú len aby dostávali RP ako istá skupina ľudí, ale zas podotýkam, že oni len z RP nežijú, poznajú dodetailov sociálne zákony tak žena s jedným dieťatom dostáva takmer tak isto ako je zhruba priemer mzdy:(((
Takisto netvrdím, že ste ma niekde spomínali, či urážali, ale stačí si prečítať zopár diskusií na túto tému... no tak či onak držím palce lebo fakt si robia čo chcú, len som chcela poukázať aj na takúto skupinu mamičiek
žienky moje, dávam do pozornosti stránku, ktorá by mohla pohnúť vecou
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=499573
Ak sa nehanbíte, tak sa podpíšte !!!
@heleniatko to môzem potvrdit...V BA v Zdravotnictve..su platy rovnake....
Je smiešne že niekto dostáva obrovské peniaze za to že odchádza s europskeho parlamentu aby sa prisposobil normálnemu životu a akože nižšiemu platu o ktorom sa nám ani nesnívalo. Ženy ktoré sa starajú o domácnosť pracujú a odvádzajú nemalé odvody ostanú odrazu doma na materskej ale i ked je ich o jedného viac treba im vziať nie? To má pre tento štát logiku. V každej knihe sa píše ako je doležite pre vývin dieťaťa aby bolo s matkou do 3 rokov ale tento štát nuti ženy sa vrátiť do práce aby neživorili a mali aky taky slušný život.
Je to úplne výsmech spoločnosti a je mi do plaču!!!!!
Ahojte. Podľa najnovších informácii z včerajšich TN by pan Miháľ mal ponechať tych 256 eur mamičkám , ktoré tento príspevok už poberaju. No neviem ako vy , ale ja v tom nevidím žiadnu spravodlivosť. Prečo my mamičky , ktoré rodíme až po januári 2011 by sme mali brať 190 eur. Budeme oproti terajšim mamkám z 256eurami nejako výnimočné?Ano budeme, tým , že nebudeme mať absolutne čo dať našim deťom do úst. 😖 😖 😖
@soporova máš pravdu a prečo si sa teda ty nezačala búriť? Rozumiem , že komu teraz vyčítaš nezáujem o búrenie sa za RP? Veď si mohla založiť tému ako je táto a videla by si, že koľko mamičiek by sa ozvalo. Nerieši sa situácia s pred roka to by som tiež mohla povedať pri prvom a to už naozaj bolo hodne dávno.
chcem sa spytat ci MIHAL necha ten zvyseny rp len tym co ho uz poberaju a ja porodim v marci takze ja budem mat uz znizeny???ci ako to je???
@vejula to si naozaj velmi pekne napisala 😉 ja som nazoru, ze RP by mal byt rovnaky, i ked by som nejake opatrenie proti socialne slabsim skupinam urobila, napr. dostanes RP na max. 4 deti a viac nie (nechcem byt kruta, ale 4 su myslim, ze dost na dnesnu dobu). takto by sme zabranili tomu, aby ciganky rodili ako na beziacom pase. nesuhlasim s nazorom, ze ciganka zijuca v spinavej osade, sa stara o svoje dieta rovnako dobre ako biela matka, ktora predtym pracovala. samozrejme, cest vynimkam, poznam x ciganskych rodin, ktore ziju slusne v bytoch, domoch, staraju sa o deti, ale tam aj vidim, ze premyslaju, ze chodia do prace, co poznam tieto rodiny, maju max. 3 deti... je vidiet, ze premyslaju, ze tie deti je treba aj vychovat, ze to za nich neurobi stat..
a ze maju cerstvo skoncene VS deti? to znamena, ze su horsie? haha, tak potom by sme tie, co zarabaju, len aby mali vyssiu matersku mohli nazvat karieristkami, ci?
ach-jaj, hrozny je clovek, co len na seba pozera! 😖
Áno aj ja som toho názoru, že to treba zobrať z iného uhla a nie na pracujúce a nepracujúce, napr. zvýšiť daňový bonus....
Pre Andulla, bolo x tém aj pred rokom....ja sa obhajujem len v tom prečo nás delia na pracujúce a nie, teba by to nenahnevalo keby ťa hádzali do jedného vreca s istou skupinou? Ja som svoje deti spolu s mojim manželom uživila aj bez ich zvýšenia, ale jednoducho mi ide o ten princíp, čierne a biele a sivé je kde?
Ja nechcem urážať vás však sme všetky maminy, ja som včera prečítala x diskusií na túto tému, táto bola posledná preto aj môj hnev vystupňoval po tom ako sa niektoré ,,pracujúce,, maminy o tejto druhej skupine,,nepracujúcich,, vyjadrili, len som sa chcela obhájiť ,,moju skupinu,, mamičiek, že nie sme ako...... že existuje aj takáto skupina a vôbec nás netreba ,,vo vyjadrovaniach,, hádzať do jedného koša....s.......
a potom, každý myslíme len na seba, chcem vydieť mamičky ktoré už dostávajú zvýšený príspevok a im ho ponechajú ako rýchlo zabudnú na ich boj za dobrú vec, toľko môj názor
@soporova ahojky, ja poberam ten vyssi, ale v ramci RP som za princip rovnopravnosti aj za cenu toho, ze klesnem na 190,-. RP nie je materska, ktora sa odvija od platu, pripadne odvodov pred porodom. bolo by krasne, keby sme mali vsetky rovnaky RP aspon tych 256,-. stale vsak u mna plati - rovnopravnost v RP. to nech radsej predlzia matersku na rok.
@katka14 Ahoj 🙂 neviem či ti niekto odpísal na to čo si sa včera pýtala...no maš podobnú situáciu ako som mala ped porodom aj ja... 🙂
6 a pol roka som robila v jedenej firme,potom som mala úraz z čoho mi ostali trvalé následky a tak som v danej práci nemohla ďalej pokračovať... ☹ Dostala som sa preto na pracák a márne som sa pokúšala si najsť prácu ( na východe ),po 7 -mich mesiacoch som otehotnela... 😅 Nárok na matersku som nemala ,keďže som pri nástupe na ňu nemal prac. zmluvu ,čo je aj tvoj prípad...a čo sa týka RP tak som dostala ten nižší a to koli tomu ,že posledných 272 dní pred nastupom na MD som neplatila odvody do štátu...asi somťa tým nepotešila... 😒
@riamim Asi si to trochu zle pochopila. Keď je žena pred nástupom na materskú nezamestnaná alebo študentka, poberaním RP si PRILEPŠÍ - aj keď len málo. Kdežto zamestnaná žena si finančne POHORŠÍ - rádovo o niekoľko sto eur.
A podľa teba je zodpovedné, keď otehotnie študentka alebo nezamestnaná žena???/
....súhlsím s tvojim názorm, a mamičky ,ktorých sa to teraz netýka možno budú plánovať v budúcnosti ďalšie dieťa, ktroré teraz neplánovali a potom čo??? potom bude neskoro pridať sa na našu stranu 😉
bojujeme dalej, chceme 256eur i pre buduce mamicky, nesuhlasime so zjednotenim...dosiahli sme, ze sa aspon tvaria, ze idu o tom premyslat...takze bojujte s nami nadalej...
soporova Dievčatá nehnevajte sa na mňa, ale ja musím napísať, lebo pekne dlho ma tu neprávom urážajú ... ja som mamička dvoch detí 2 a 4 roky, predtým som 4 roky pracovala, nárok na pôrodné ma vždy obišiel, vždy sme sa kopli o nejakého polroka vtedy som si hovorila OK však nech majú aspoň iné, my sa zariadime...ale toto??? pracovala som 4 roky potom som bola tehotná s prvým dieťatkom a počas MD skončil môj zamestnávateľ svoju činnosť, keď sme mali rok zostala som opäť tehotná, samozrejme bez nároku na MD , dobre vravím si... ale hádzať ma medzi ,,občanov,, študentky a čo ja viem, akoby ste sa vy cítili???...............................................................................................................
MOJA REAKCIA:
@abbey1
@soporova
keby tvoj zamestnávateľ nezanikol, možno by si hneď nemala ďalšie dieťa a tiež by si bola v inej situácii.
A keby si nemala 2 dieťa tak si na úrade práce a nedostaneš nič, tak chápeš o čo ide???
Veď toto sa môže stať aj hociktorej, ktorá teraz bojuje o zvýšenie RP ak pracovala, aby nedopala ako ty!
@monika633 Tak to vyzera, ja urcite nepojdem teraz nikde strajkovat, pracujem a kedze ma caka 55% z platu 6 mesiacov a potom nech je to 190 alebo 256 eur stalo je to malo, nemam na to cas. Musim sa postarat sama, lebo nepredpokladam, ze p. Mihal to da aj nam, pretoze najviac kricia dievcata co čo už prispevok poberaju a maju evidentne casovy priestor na to aby strajkovali, ja nie ani mne podobne takze mame smolu... Nie je to spravodlive, ale ono to funfuje tak ze dostane len ten co krici.
@abbey1
k tomuto 🙂, aby si vedela, že súhlasím s tvojou odpoveďou 🙂
abbey1 @soporova Veď si rozbehni petíciu.Každý mal a má právo sa ozvať.A kde si našla niečo o tom,že ťa urážame?Našla si sa v niektorej spomínanej skupine?Vieš o čo všetko sa teraz snažíme bojovať?Alebo si sem teraaz len vtrhla a kritizuješ?
Dnes o 00:25 • 3 deti • Odpovedz
@mmmarta Čo to tu píšeš za nezmysli!Mámti tu podrobne rozpísať koľkým z nás sa podľa teba páči rozhodnutie Mihála?Veď polovica z nás ešte nemá priznané 256Ezr RP!A že kričíme?ďaka tomu sa pohli lady v parlamente a máme aspoň šancu na zmenu.Kde si našla naše vyjadrenie,že nás tento ich nápad uspokojil?Prečo sa takto vyjadruješ za nás?Ozaj chcete dievčatá len znechutiť.?A ver mi aj ja sa starám o rodinu,pracujem ,ale stíham sa aj angažovať vo veciach,ktoré mi nie sú ľahostajné.

@soporova takže si ponižena že ťa hadžu do jedneho vracia k čerstvym absolventkam... no čo už jam som v tom vreci strašne šťastna.
Skončila som vysoku hned som otehotnela a som šťastnaaaa maminka. KEby som sa mohla vratiť rozhodnuť že s dieťaťom počkam nikdy to nespravim, stratila by som totiž roky ktore som už mohla straviť s mojim pokladom najväčšim na svete. Tie peniaze mi vobec nestoja ani za minutu o ktoru možem byť dlhšie s mojim synom. PRacovať ešte budem ajajaaaj mam na to čas do dochodku. Takže teraz si uživam moje dieťa či už mam RP 160 alebo 190 alebo 250 ečiek.... Preto mi je už uplne jedno čo hovorite o mne či som nezodpovedna alebo aka. Vy tomu hovorite nezodpovednosť a najšťastnejšia vec aka sa mi v živote stala. Život pred tym bol sice pekny ale až teraz viem čo je ozajstne šťastie. Viem pre čo a pre koho žijem a aj ked byvame v jednoizbaku spolu aj s našim psikom, som možno šťastnejšia ako ludia v domoch, pretože viem ake šťastie mam a važim si že mam zdrave krasne dieťa