Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020
Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem
@lubicanagyova11 Odporucam prečítat si vždy pravidlá fora ak mienis prispievať. Btw.take inteligentne tu na MK ked uz nic ine tak "kedy sme si potykali".😂😂😂😂
Ale podľa tvojej dlhorocnej pôsobnosti by si mala pravidlá ovládat.
@veronikakrissakova a o antikoncepcii si nepocula?
Na to aby si mala narok na md staci s dietatom pockat +- do konca skusobky a otehotniet potom. Nic svetaborne.
Ak vam to financne nevychadzalo, mohli ste si naplanovat dalsie deti neskor. Neplanovali ste.
Takze si od statu len brala peniaze nech ti hradi vzdelanie, zdravotku, nic neodrobila, ihned sla na rodicak a este sa stazujes, ze mas len 220 e a nie je to spravodlive?
TO JE EXTREMNE SPRAVODLIVE. A este by si chcela navysit na 350. ZA CO?
@c_est_la_vie podla pravopisu toho ani moc nenastudovala....
@erikavesela nemyslela som vs. Aj zs a ss je nakladna, ak by si ju clovek hradil sam 🙂
@c_est_la_vie ja viem..ale ani tomu vela nedala...
Ja by som nechcela zvýšenie, ja by som chcela prácu prispôsobenú matke. A nie keď idem na pohovor tak zistia, ze mám dieťa tak ko keby som mala lepru alebo čosi podobne :(
@vinkel presne tak..to zvysenie je len predvolebny krok...nic viac
Porozumela som dobre včera v TV novinách? Už je to aktuálne od 1.1.2020 ...
@carrot_apple už včera ?
@stela01 včera som pozerala TV na JOJke a tam to vraveli len som prišla v strede toho príspevku tak si overujem či som si len nedomyslela
Zvýšili to.uz to bolo aj na Markíze.
Ešte sa chcem opýtať, keď som poberala len tu najnižšiu materskú a musela som požiadať o doplatok na rodičovské aj tak sa mi zvýši rodičovské o 150 ci len o 50 eur? Odvody som tiež mala platené najnižšie.
@ivetkatka197808 ak si poberala materskú mala by si mat nárok na 150
@ivetkatka197808 určite áno, budeš mať 370e RP, nejde o výšku akú si poberala materského,ale že si pracovala a mala odvody, taká čo bola doma a nerobila alebo len skončila školu, bude mať 270e
@mimac a prosím taká čo pracovala v Čechách bude koľko dostávať ak brala materskú z čiech prosím ťa?
@katkasofka 370
@katkasofka ci si mala narok na matersku na SK alebo v inej clenskej krajine EU, je rovnocenne 🙂 ja to mam tak isto, materska z CR

@dai Ved pisem ze okrem dohody o brigádnickej práci študenta.😉 A odvody ti nikto nevráti. Jedine dane v RZ.