icon

Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020

dada011
3. sep 2019

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem

zuzu1122
3. sep 2019

@1gabriela13 tiež som nezostala hneď po škole tehotná a vyrobila som pre tento štát za 9 rokov nemalé peniaze. Nechápem, prečo by som nemala teraz dostať z tých peňazí niečo málo späť. A pritom tie peniaze nejdú mne ale môjmu dieťaťu.

queen_mary
3. sep 2019

@kikuska555 no ty musis byt tip top lekarnicka. To kazdemu, kto s tebou nesuhlasi, alebo ti je nesympaticky, naschval davas zle lieky, doplnky?

kikuska555
3. sep 2019

@queen_mary ano 🙂 presne tak to robim 😂

sivana09
3. sep 2019

:D ah, niektori ludia su taki sprosti... Len nadavat a stazovat sa a mysliet si, ze im je niekto nieco dlzny.. tato sprosta vychova, tlacit do hlavy ze stat ma zabezpecit zivot neschopnym a lenivym ludom bez rozumu... Treba si najprv premysliet (a zabezpecit) z coho a ako zit a az potom zakladat rodiny... Nehovoriac o tom, ze clovek moze zarabat aj popri deťoch.. nie vsetky zeny si to vybrali - znasilnene a podobne, ale tych je nastastie dost male percento

queen_mary
3. sep 2019

@kikuska555 super, tak uz len printscreen a rozposlat do kosickych lekarni

sivana09
3. sep 2019

Haha, toto je taká smiesna téma...
@queen_mary
@kikuska555
Veru, to vyjadrenie o nesprávnych liekoch hovori o vysokom vzdelani 😂

queen_mary
3. sep 2019

@sivana09 vysoka skola zivota 😂

kikuska555
3. sep 2019

@queen_mary paci sa 🙂 len upozornim ze to ze mam uvedene Kosice tak to tak nemusi byt 😂

sivana09
3. sep 2019

@kikuska555
@queen_mary
😂😂😂 Placem od smiechu, tak toto bol dlhoplanovany tajny zamer, pre toto sa studuje! Nastavit si "ine" mesto bydliska a potom pisat blbosti

kikuska555
3. sep 2019

@queen_mary len dodam ze moja socialna davka je rozdelena pol ide pre moje deti a druha pre nemenovanu neziskovu organizaciu ktora pomaha slobodnm matkam 🙂 takze aj preto by sa mi pacilo zvysenie RD. Nech maju aj ine zeny viac peniazkov nie len ja ;)

kikuska555
3. sep 2019

@queen_mary a vobec to nie je o tom ze zadavatelke ktorej som napisala mi je nesympaticka alebo ze nesuhlasi so mnou alebo ja s nou. Ja som otvorena diskusii s hocikym a kedykolvek, ale diskusia by sa mala viest na urovni. Nie cielenym urazanim. Ja som s nou husy nepasla, ani som nedosla od krav z mastale. Myslim si ze vzajomne respektovanie nazorov by malo fungovat kdekolvek. Ani jednej zene som tu nic skarede nenapisala. Nenazvala som ziadnu ze je nevzdelana, alebo ze chce hrabat. Dokonca som aj napisala ze tiez som sla skor do prace ako 3r. Takze nerozumiem preco by som mala byt oznacena za nevzdelanu a hlupu zenu lebo si dovolim tvrdit opak toho co preferuje zadavatelka.

fokuska
3. sep 2019

@kikuska555 Napisala som "vacsinou" a "dovolim si tvrdit" - teda vyjadrujem svoj nazor.
Nikde netvrdim ako som ja vzdelana a ako si ty, ze by sme sa tu mali provnavat alebo co. Tiez tu nikoho nenazyvam "hlupana z mastale".
A ak kvoli tomu, ze mas opacny nazor ako nejaka ina osoba na internetovom fore, by si mi "naschval? neviem" vydala iny liek, tak nemas na takom mieste co hladat...

1gabriela13
3. sep 2019

@fokuska prepáč, hovorí ti niečo humor? Lebo ze už 3x píšeš o tých liekoch. Ja neviem. Ved kvôli takýmto veciam aby tu vznikla nejaká výmena názorov, to je moc. Pekný deň vám prajem baby.

fokuska
3. sep 2019

@1gabriela13 3x? Teraz prvykrat som reagovala na ten liek... ostatne prispevky pisali ine diskutuje, skus citat pozorne.

lubik87
3. sep 2019

@kikuska555 píš si súkromne keď nechceš aby niekto pomimo reagoval 🙂 a prečítaj si ešte raz o čom píšem ....žiadne aby nenavysovali .tak neviem.preco reaguje s.takou odceci odpoveďou :D reagujem na to že si písala ako z.toho.ma vyžiť matka.s dieťaťom ....a za ďalšie jeden výkričník ťa.takto vytočí ? 👀 Haha klidek .. rozčuľovať sa nieje zdravé

kikuska555
3. sep 2019

@fokuska ak si tak vzdelana ako sa prezentujes tak by si mala rozlisit ironiu od skutocnosti. 🤷
A neboj sa ja mam svoje miesto odstudovane, odpracovane a nie jednemu cloveku som zachranila zivot. To ze som napisala ze "mozno, neviem" neznamena zeby som to ozaj urobila.ja svoju pracu milujem. Ale asi som aj "hlupa" ak nemyslim len na seba. Ze sa snazim pomoct aj inym ludom na tejto planete. Skus viest diskusiu bez povysovania sa nad ostatnych. Lebo co diskusia to si najmudrejsia na tejto planete.

kikuska555
3. sep 2019

@lubik87 jasne, prepac nereagovala som patricne 🙂 asi ma tu nabudili blbe komenty.

lenulka_14
3. sep 2019

Vsetky ktore tu pisete ze nech to neschvalia tak ked to schvalia tak sa ozvite ze vy to nechcete a vratte tie peniaze 😂😂😂 boze taky rozum fakt 🙏🏼🙏🏼 Vsetci strajkuju aby im zvysili a ked mozu aj matkam zvysit tak to niee 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Odvody,elektrina,potraviny atd. Aj bez toho pojdu vyssie...
Ja si myslim ze je to konecne aj spravodlivo rozdelene ze pracujuce dostanu viac ako tie co nerobili.
Pracujuce dostanu nieco malo naspat co za cele roky odvadzali a nepracujuce to bude motivovat hladat si robotu.

fokuska
3. sep 2019

@kikuska555 Kde sa ja prezentujem ako neviem ako vzdelana? :D

kikuska555
3. sep 2019

@fokuska "Vacsinou to pisu matky, ktore si realne uvedomuju aky to bude mat dopad - dovolim si tvrdit, ze tie vzdelanejsie, alebo inteligentnejsie, ktore chapu ako taketo zvysovania a veci zadarmo v skutocnosti funguju" myslim ze tu si dala najavo vsetkym ktore ti oponovali a ktore suhlasia so zvysovanim 🙂 a tym ako si to napisala si sa dala na vyssiu urovej vzdelanosti ako ostatne.
Vies co? Nema zmysel viest diskusiu s tebou. Prajem ti znova pekny den

fokuska
3. sep 2019

@kikuska555 VACSINOU - vies co to znamena? Ze vacsina, ktora je proti je PODLA MNA viac vzdelana ako tie, ktore su za. Vacsina znamena viac ako polovica... neviem preco si sa ty sama hned zaradila medzi tie menej vzdelane a menej inteligentne.

Okrem toho...kto ma strednu skolu, tak bude medzi ludmi co maju VS menej vzdelany, kto ma ZS tak bude pri ucnovkarovi s vyucnym listom menej vzdelany a kto ma doktorat tak bude pri profesorovi menej vzdelany... co je na tom urazlive?

fedka333
Autor odpoveď zmazal
gloria31
3. sep 2019

@stanzi tak matka a otec ktorý nezarabaju 1500eur v čistom nemôžu mať deti lebo z bežného platu nedokážu našetriť aby ten RP NEPOTREBOVALI?

derdia
3. sep 2019

@candii akoze co to tu trepete????rodicovsky je vlastne prispevok preto,ze matka prichadza o prijem...a keby nebol rodicak nemame ani hovno...tak sa ukazujte ako sa vam zije z jedneho platu....co to tu trepete...to normalne uz nie je normalne...tvoj muz teda musi zarapqt aspon 3000 ked sa ti tak lahko dycha na rodicaku....

ivusikk
3. sep 2019

@sivana09 vy musíte byt strašne zakomplexovaný človek keď v jednom príspevku dokážete pourazat polku žien čo si tu povedali svoj názor. Zatlieskajte si ak máte pocit že Vám narástlo ego týmto trápnym prispevkom, v ktorom ste vlastne nič poriadne k téme a dôležité nepovedali

fokuska
3. sep 2019

@derdia Keby nebol rodicak, tak by matky po materskej museli ist do prace. Tak ako v mnohych inych krajinach. Ktore su tu mimochodom velakrat uvadzane ako vzor, ze v zahranici to funguje tak a onak a u nas nie. Niekde su vyhody, niekde zas nevyhody. Rovnako na Slovensku - vyhodou je moznost ostat doma do 3 rokov, "nevyhoda" je ta, ze stat sa zatial nepostara, len trosku prispeje.
Inde su mozno vyssie prispevky a pridavky, ale matka ide niekde po 3-4 mesiacoch do prace...

mimac
3. sep 2019

@ivusikk ja som celý život bola v hmotnej núdzi a výhody vtedy neboli(alebo možnosti) a to, že sa mám teraz dobre je len a len moja zásluha

candii
3. sep 2019

@derdia ukľudni sa. Dá sa komunikovať aj na úrovni, bez zbytočných emócií. Mne je v podstate šum a fuk ako to bude. Aj tak to vláda spraví tak, aby to vyhovovalo v prvom rade im a my to nijak neovplyníme 😉

sivana09
3. sep 2019

@ivusikk trafena hus zagaga..

stela01
3. sep 2019

Vždy a všade je to tak - chcem viac ?
1- musím vyprodukovať viac
2- musím niekde vziať aby som inde dal viac

Cely systém tu tak funguje na h....

1 pozitívum aj keď sú to len sľuby ale ak by prešli
Matka čo odrobila dostane viac , a iné bohu žiaľ menej

Tie čo dostanú viac alebo by mali dostať viac im to je tak úplne jedno lebo vedia že zaplatia zas viac tomuto štátu .

A tie ktoré nadávajú ani 50€ nepomôže .

Koľko je žien ktoré pracujú aj popri lebo chcú viac , a nie preto že utekajú z domu ale majú možnosť si privyrobiť zarobiť dopriať viac.
Chápem čo okres iné možnosti .
Každá robme tak aby naše deti boli spokojne . A zas nedramatizujme ak dieťa ide do jasiel a matka do prace ...... dieťa nejde behať samé po ulici a hrať sa v blate.
Prečo keď mám energiu dobrú prácu by som to mala odmietať každá robme podľa chuti .
💪🏻