2,5 ročný synček odmieta svoju mamu

2iwka
31. dec 2017

Odkedy som nastúpila do práce, môj 2,5 ročný syn sa na mňa nahneval. Už sa so mnou nechcel hrať a nepotreboval ma tak ako predtým. Ale to som chápala... len som dúfala že to prejde. Lenže odkedy bol skoro 2 týždne doma chorý a starala sa o neho svokra... odvtedy mi stale vykrikuje že ma nechce a že mám ísť preč. Netuším prečo... vážne sa snažím byť každú voľnú chvíľku s ním a venovať mu pozornosť. Trvá to už skoro mesiac a už som z toho na dne... neviem čo mám spraviť... mám odísť z práce a byť s ním alebo je možné že svokra ho ovplyvňuje? (So svokrou som už dlho na nože a vždy mala tendenciu sa vychvaľovať pred každým a iných očierňovať a tým si aj získavať ľudí na svoju stranu) mám to podozrenie pretože keď sa syn vráti z návštevy od nej tak je to ešte horšie. Dúfam že mi poradíte čo mám robiť lebo som už v koncoch. Ďakujem.

vodomilka
31. dec 2017

Dosť divná situácia... Neviem si ani ptedstaviť, ako sa môžes cítiť. Ak si začaka pracovať a syn ťa odmieta chvilu,dobre... Ale takto dlho... Moja ked je chora by len na mne bola, ani do obchodu ma nechce pustit. Ako sa maly sprava v tvojej a jej pritomnosti sucastne? Dava prednost jej? Nemohla mu svokra natarat, ze maminke je prednejsia robota a ona je ten zachranca, co je s nim doma?

cecilia68
31. dec 2017

@2iwka Nedávaj ho svokre a vyriešené....čo ak je chyba niekde úplne inde 😢

yennn
31. dec 2017

Je to zlozita situacia, tazko sa radi, asi nie si v praci pre nic za nic, takze odist z prace zrejme nie je jednoduche. No tato situacia si isto ziada riesenie, mozno to samo neprejde. Co na to hovori tvoj muz?
PS: byt so svokrou na noze, nenecham ju dva tyzdne s malym. Ta moznost, ktoru si naznacila, je podla mna celkom realna. I ked...to co take strasne by mu musela rozpravat, aby ta takto odmietal?
No nepodcenila by som to. Porozpravajte sa s muzom, nie je to sranda, znie to vazne tato situacia. Ak by to pretrvavalo, nehanbila by som sa zajst psychologovi na konzultaciu, nie je to ziadna hanba, pomoze ti zorientovat sa. Drzim palce

mala_katie
31. dec 2017

Úplne odveci, ale nemôžes byť tehu?

lili303
31. dec 2017

Take male dieťa potrebuje mamu a hlavne ak je chore to vidim na nasej 3 rocnej dcere. Deti si velmi oblubia toho s kym travia svoj čas ale tak isto su aj ovplyvnitelne este nevedia co je dobro a co zlo proste veria tomu s kym su. Ja by som si znovu ziskavala doveru u dietata postupne a hlavne vela sa s nim rozpravala nech vysvetluje ako je u babky a co tam robi a co by chcel s mamkou robit. Mozno aj cez sladkosti sa k nemu znovu dostat alebo nove hracky. Mozno je to obdobie vzdoru. Pamatam sa ze som musela dat malu priblizne v 2 rokoch ku mame kedze mame mladsieho syna a ona sa na mna vtedy tiez hnevala ani ku mne neprisla ked som ju isla vyzdvihnut od nasich. Ato tam bola na 1 noc. Takze si viem predstavit ake smutne dieta musi byt po takom dlhom case a este ak je chore. Nenechala by som ho tam. Kazdopadne drzim palce.

katharines
31. dec 2017

@2iwka no ja za tym vidim svokru. Nemoze prist tvoja mama? Je potrebne sa teraz svokre vyhybat a skus s nim ostat co najdlhsie. To odmietanie este potrva, je potrebne, mu ukazat opak, zaujat ho niecim. Jedovate reci v dusi dietatka narobia velke skody.

cecilia68
31. dec 2017

@lili303 A prečo si myslíš, že svokra je "zákonite" to zlo?

2iwka
autor
1. jan 2018

@vodomilka... keď sme obe v jeho prítomnosti tak uprednostňuje ju... ani sa vtedy nesnažím zaujať jeho pozornosť lebo mi bude vykričané že ho beriem svokre....
@yennn... môj muž to stále zľahčuje a hovorí že to prejde samo ale mne sa to nezdá... možno to prejde ale potom si už možno malého nikdy nezískam
@mala_katie... ano som tehotná.. môže to s tým súvisieť?
@katharines .... moja mama s ním bola teraz tri dni a keď sa malý vrátil domov tak chcel ostať pri mne a môjmu moužovi... lenže ona nemôže byť s ním stále lebo býva ďaleko a tiež pracuje...

liv1
1. jan 2018

Dieta v tomto veku potrebuje mat akoby jednu hlavnu osobu, s ktorou ma blizky, najblizsi vztah, oporu, spolahnutie. Ma nou byt mama. Hned druhou osobou ma byt tato. Ak s nim svokra travi tolko casu, vobec sa necuduj ze sa maly takto sprava. Velmi rychlo by som s tym nieco urobila a ani nie je vylucene ze svokre to vyhovuje...

liv1
1. jan 2018

@2iwka inak ty maleho takto bezne nechas aj na noc (niekolko noci) u svojej mamy ci svokry? Tie dva tyzdne tam normalne spal? Ak ano tak ho fakt lutujem...😒

mia7222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vodomilka
1. jan 2018

@mia7222 skor si myslim, ze ti to nevadi preto, ze ide o tvoju mamu. Ak byvto bolo naopak, ze tvoju mamu odmieta a uprednostnuje svokru, tiez by si bola s tym v takej pohode? Nic v zlom 🙂

vodomilka
1. jan 2018

@2iwka no zalezi, kto ti to vykrici? Svokra alebo muz?

mia7222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka0905
1. jan 2018

@2iwka asi prestať pracovať a postupne si získať syna späť. Toto nie je normálne. A prečo si s ním nebola, keď bol chorý? Však OČR si môžeš zobrať v práci. Ja som išla na OČR ešte v skúšobnej dobe a nič sa nestalo, brali to v pohode.

marcelatje
1. jan 2018

Odmieta ta na plnej ciare, za kazdych okolnosti? Lebo moj syn je momentalne do mojho otcima 😂😂😂 jasi a hra sa s nim do bezvedomia a venuje sa mu na milion percent tak chapem ze nie je dva krat stastny ked zavelim ze sa ide domov, ale zasa ked pride situacia ze si ublizi, je unaveny alebo ma slabu chvilku vzdy je maminkine babatko.

Ale asi ziaden extrem nie je dobry. Moja dcera je na mna velmi naviazana co je mile, ale ked nastane krizova situacia je to dost problem.

katharines
1. jan 2018

@mia7222 lenze v pripade autorky sa mi nezda, zeby to bol tento pripad (vzdor - i ked sa moze prejavit, ale nie v takej forme) co pises. Su ludia, ktori radi manipuluju. Tiez pisala, ze svokra ju nema rada. Kazde dietatko sa pyta, kde je maminka, ked nemoze byt s nim (naopr. Aj porod). Ak sa mu to nevysvetli, popripade osoba u ktorej je matku znevazuje, tak sa narobi vela skody.

2iwka
autor
1. jan 2018

@liv1 na noc ho nedávam... svokra je s ním len poobede cca 4-5 hodín kým muž je v práci a aj z toho asi 2-3 hodinky spí... a keď ide k nej na návštevu tiež tam nie je dlhšie ako 3 hodiny.
@vodomilka vykričí mi to svokra.
@katka0905 OČR som si nemohla vziať lebo môj šéf je veľmi prísny takže by som za to dostala okamžitú výpoveď.
Ale asi bude najlepší nápad keď skončím v tejto práci... nechcem prísť o to najdrahšie čo mám... môjho syna.
@marcelatje keď prídem z práce a bola pri ňom svokra tak je to niekedy tak že plače lebo ma nechce vidieť a robí cirkus že mám ísť preč alebo keď príde od svokry tiež je taký...keď prídeme od mojej mami tak je to v pohode a aj keď je v škôlke a ja prídem domov tak je v pohode... hráme sa spolu ....akurát uprednostňuje svojho tatíka ale to sa dá pochopiť ... ale keď sme cez vikend spolu je to super... zase ma ľúbi... nuž sama neviem čo si mám o tom myslieť.

katharines
1. jan 2018

@2iwka toxickym ludom sa treba vyhybat, ak to ide.

marcelatje
1. jan 2018

@2iwka zly vztah so svokrou je na skodu, snad ho proti tebe nehucka a len je mu s nou dobre, preto ju uprednostnuje. Ak je to len tym podla mna sa to upravi.

zdena12345
1. jan 2018

no tak ak si tehotna tak zajdi za dr, povedz mu, ze mas velke problemy s dietatom a popros ho nech ta da na pn. mas vybavene, budes s dietatom, zaroven sa nebudes stresovat, co ako tehotna nepotrebujes, svokra pojde do uzadia, v robote sa na teba hnevat nemozu, lebo mas papier od dr...
viem co je, ked ta dieta odsuva. mna syn vyslovene od seba odhana, je nafixovany na otca. Ale zas to beriem, ako nieco normalne, skoro som otehotnela 2x a dost velku cast starostlivosti prevzal on, takze ho ma za svojho. Ale ak nie je on doma, tak som dobra aj ja🙂 neviem si predstavit, ze by toto robil so svokrou, zvlast ze nemate dobre vztahy. to by ma roztrhlo. Ale mozno je ona v tom ozaj nevinne a mozno len nejakymi drobnostami si ho k sebe priputava... ze to ani nerobi s umyslom ho otocit proti tebe... a mozno je to jej zamer a vyziva sa v tom🙂

lenadka
1. jan 2018

@2iwka podľa mňa to vidíš príliš čierne, píšeš že cez víkend bude to ok. Potrebuje si zvyknúť na novú situáciu. Si tehotná, zachvíľu budeš zas doma a bude mať súrodenca na ktorého bude možno žiarliť a preto bábätko nedáš preč (ja si nemyslím, že dieťaťu treba vyhovieť za každých okolností). Tak to vidím aj s prácou. Ak tam chceš byť malý sa musí prispôsobiť. Iné je si to nevyhovuje ani tebe, potom naozaj ostaň radšej doma.

pininka
1. jan 2018

Ja som ako dieta zazila to iste, teda ti pisem v kozi tvojho maleho. Mama s otcom isli pracovat na 6 tyzdnov do nemecka, ostali sme s babkou, ktora bola fakt uzasna a aj a mojou mamou mala super vztah, ale ja som z toho chytila taku traumu, ze ked sa nasi vratili, mamu som ani nespoznala,resp nechcela poznat, isla som len k ocovi a babke. Nikdy sa to uz nenapravilo,dodnes mam s mamou nedobry vztah. Druha vec je, ze do prace musia chodit aj ine mamy, syn si musi zvyknut. Za chvilu pojdes na matersku,budes s nim travit ovela viac casu, a podla mna sa to upravi. Ked mas takeho blbca sefa, hned by som sa dala vypisat. Ak syn takto zle znasa to ze si s nim nebola,alebo niesi, urcite ho zacnite uz teraz pripravovat na surodenca, lebo neskor to moze byt este horsie. K svokre by som ho davala co najmenej.

marcelatje
1. jan 2018

@zdena12345 ono je to tak ze dieta sa fixuje na osobu ktora sa on stara a nemusi to byt nutne matka, dokonca je to tak aj v pripade ze sa ta osoba o dieta stara zle. Tie deti to nerobia vedome, su to male sebecke tvory (bez urazky) ktorych prvoradou ulohou je prezit. A najlepsia vyhliadka na dobry zivot je prave s osobou s ktorou su najcastejsie. U zvierat to funguje rovnako, miluju toho kto im da nazrat.
Nechcem tu samozrejme nikoho urazit, dehonestovat, ani porovnavat deti so zvieratami, uplne chapem ze ziadnu matku odmietanie netesi, len poukazujem na to, ze je to prirodzene a dolezite na prezitie (co sa v nasich podmienkach moze zdat smiesne)

marcelatje
1. jan 2018

@pininka psychologovia taktiez neodporucaju nechat dieta dlhodobo "same" Kamarat tiez s tazkym srdcom spomina ze ho ako 6-7 rocneho dali na liecenie sameho. Aj ked rodicia maju na svoje konanie vzdy nejaky dovod dieta to vidi ako za bolo opustene. Aj ked ho kontaktuju, navstevuju aj tak to na nom zanecha stopu. Samozrejme to ako a ci sa to na dietati odrazi zavisi od mnohych faktorov.

pininka
1. jan 2018

@marcelatje ano urcite, a zvlast ak dovtedy boli tie deti iba s tym rodicom a zo sekundy na sekundu je prec. Mama potom este viackrat isla do nemecka,uz nie tak na dlho,ale isla a hoci som uz bola velka vzdy som to velmi zle znasala,cele noci som nespala.

mala_katie
1. jan 2018

@2iwka určite to môže s tým súvisieť.. Ja som otehotnela, keď mal malý 10 mesiacov.. A začal ma odmietať.. Ani kojiť sa často nechcel, stále iba tati tati, ja som niekedy bola vzduch.. T+trávil s nim viac času, takže ma to dosť trápilo.. Prešlo to postupne, ale bolo to ťažké..

dzina007
1. jan 2018

Inak ked si tehotna sef ta vyhodit nemoze... 😉

dzina007
1. jan 2018

Takze s kludom si mozes ist na OCR ci PN...

lolita555
1. jan 2018

Ahoj mna syn zacal odmietat teraz tri roky bol na mne nacecnuty teraz ako je muz dva tyzdne doma tak len tatiko.priznam sa tiez to tazko prezivam ale zaroven som rada lebo doteraz bol odsuvany tatino