2,5 ročný synček odmieta svoju mamu
Odkedy som nastúpila do práce, môj 2,5 ročný syn sa na mňa nahneval. Už sa so mnou nechcel hrať a nepotreboval ma tak ako predtým. Ale to som chápala... len som dúfala že to prejde. Lenže odkedy bol skoro 2 týždne doma chorý a starala sa o neho svokra... odvtedy mi stale vykrikuje že ma nechce a že mám ísť preč. Netuším prečo... vážne sa snažím byť každú voľnú chvíľku s ním a venovať mu pozornosť. Trvá to už skoro mesiac a už som z toho na dne... neviem čo mám spraviť... mám odísť z práce a byť s ním alebo je možné že svokra ho ovplyvňuje? (So svokrou som už dlho na nože a vždy mala tendenciu sa vychvaľovať pred každým a iných očierňovať a tým si aj získavať ľudí na svoju stranu) mám to podozrenie pretože keď sa syn vráti z návštevy od nej tak je to ešte horšie. Dúfam že mi poradíte čo mám robiť lebo som už v koncoch. Ďakujem.
to,že maminky nastúpia do práce,a dieťa verujú súkromnej osobe alebo inštitútu je obvyklá a zaužívaná vec odjakživa.ved aj pred stáročiami potrebovali silnu a mladú ženu na role a o detičky sa starali starší členovia rodiny,kt.už robotu nezvládli.to je total ok.len nie je jedno, kto je tá osoba.školu, škôlku vyberáme obozretne,no u rodinných príšlušníkov už taký výber nemáme.ked si vedela,že svokra je zlej povahy, teba nemá rada,ako som pochopila,nemala by si jej venovať to najcennejšie,čo máš,svoje dieťa.radšej cudziu,dobrosrdečnú osobu,ved od štátu dostaneš na to príspevok,radšej to nenechať, hoci zíde mladým každý cent,ja to chápem,ale vyplatiť voľakomu,kvôli zdravému vývoju dieťaťa.
@2iwka ja v tej svokre tiež vidím najväčší problém. Keď je taká, ako píšeš, tak to sa na tvojho syna prenáša - jej postoj k tebe. Takisto mi nepríde v poriadku, že keď je syn s vami dvoma, uprednostňuje ju pred tebou. A ešte, aby by ti bolo vyčítané, že ho "berieš svokre", to je podľa mňa nejako tak, že zlodej kričí, chyťte zlodeja, v skutočnosti ona ti ho berie. Tým, aký má k tebe postoj. Asi ťa berie ako konkurenciu, ty si jej vzala syna, ona vezme syna tebe. Ja by som chápala, že sa syn takto správa, keby si ho naozaj opustila na dlhšiu dobu, a nečakal by to, možno by sa ti takýmto správaním chcel "pomstiť". Lenže keď býva u svokry pravidelne poobede, už by mal byť zvyknutý, tak to správanie chápem jedine tak, že ho svokra priamo či nepriamo hucká proti tebe.
@2iwka na tvojom mieste by som syna brala co najviac niekam, kde budete len vy dvaja, trebars cez vikend na nejaky maly vylet, hoci len do lesika, mozete si tam vymysliet nejaku hru, napriklad z papekov urobit ukryt pre lesne zvieratka, skratka, nech ma syn co najviac spolocnych zazitkov s mamou. A svokry by som sa medzi 4 ocami spytala, ci aj u nich to takto bolo, ked bol tvoj muz maly, ze bol tak casto u jej svokry a odmietal mamu kvoli nej. Ze sa chces poradit, lebo mas s tym problem.
@2iwka ja mám jednu známu velmi ambicióznu..vždy myslela že jej patrí svet..a od malinká dávala dcéru svokre varovať lebo ona musí ísť robiť..aj keď to vôbec nepotrebovali..jej muž zarobí na oboch..a teraz plače že nemá vzťah s dcérou..lebo ráta sa len to čo povie babka. . netvrdím že je to tvoj prípad,ale jednoznačne to ako sa k tomu dieťa postaví súvisí s vekom a povahou dietata. Niektoré deti by to možno brali inak, možno sa to časom upraví aj u vás..ale ja som každopádne zástancom toho že nie je len tak zo srandy stanovené že by mali byť deti s matkou do 3 rokov doma..niečo na Tom pravdy bude.. samozrejme sú prípady kde to je nevyhnutné pracovať skor..ale každý kto si ide deti robiť by si mal zvážiť každú jednu vec predtým, ako potom začne lamentovať..
Jasné ze svokra. To ma napadlo skôr ako som to precitala. Presne také reči mala aj moja našťastie je uz exsvokra
vyhodiť ťa za očr? tak to by som sa na to pozrela.....dovolí si k tebe /zamestnancom/ to,čo dovolíte,aby si dovolil,právo platí pre každého....
druhá vec je,že vcíť sa do kože malého dieťaťa,mama je mu Bohom a ona ho choré a citlivé a ustráchané a zle sa cítiace dá na starosť babke a hocikomu inému...a v brušku má ďalšie babetko,ktoré načo asi má? ja jej nestačím?.....choď na rizikové PN a nerieš šéfa,ide o tvoje dieťa
To ze ti svokra vykrici ze jej kradnes maleho? A co to je hracka? Toto si myslim uz privela dovoluje. Je to tvoj syn. To najcennejsie a najdolezitejsie v tvojom zivote. Pojem kradnut je pre mna v tomto chapany dost zcestny. Na tvojom mieste ak by mi hento raz povedala, ze co jej kradnem maleho by som jej s usmevom povedala: Kradnem? To urcite nie. Dieta sa predsa nemoze kradnut a ak je este moje... A urychlene by som ukoncila navstevu.
Inak s tou OČR maju baby pravdu. Nikto ta nemoze za to vyhodit. Zakon je zakon.
Ja si ani neviem predstavit, ze by som malu choru nechala svokre strazit. Ved ry si mama a dieta ked je chore potrebuje najviac teba. Apropo vedela by svikra zvladnut vysoke horucky a atd? to v nej mas taku doveru, ked nemate dobry vztah?
@vodomilka našťastie malý nemal chorobu ktorá by bola veľmi vážna.. inak by som ho doma takto nenechala... mal nieco ako kiahne takže ho len trebalo natierať aby ho vyrážky nesvrbeli...
Ďakujem všetkým za rady... určite mi to pomohlo a rozhodla som sa že podám v práci výpoveď. Nestojí mi to za to aby som prišla o lásku a dôveru svojho syna... už aj tak je dosť naštrbená... dúfam že sa to napravý.
@2iwka ak si tehotna, bola by BLBOST davat vypoved! Neviem, v kolkatom mesiaci si, ale potiahla by som to cez PN a rizikove!
Vecer sa s malym nerozpravas, ked ide spinkat. Vies, vtedy deti povedia najvacsie tajomstva.
A este jedna vec ma napadla. Trochu psychologie... Zahraj sa s malym. Zober plysakov, alebo nejake postavicky ktore ma rad a hraj sa s nim na neho a teba. Potom pride salsi plysak (tvoja svokra). Mama plysak sa rozluci (tak ako zvyknes aj ty)a zostane akoze on s babkou. Preber jeho postavu a jeho nechaj, nech je akoze svokra. A zacnes.... Ahoj babicka, co budeme dnes robit? kam isla mama, preco tam isla... a atd. mozno pre niekoho smiesne, ale mozno sa nieco dozvies.
@2iwka jednoznačne daj prednosť dieťatku,práca počká,keď malý pôjde do škôlky....svokre by som ho nenechávala...je možné,že niečo škaredé pred ním na teba rozprávala ,deti sú veľmi ľahko ovplyvniteľné😉
@2iwka neblazni, neries to vypovedou. Dnes to maju matky i tak tazke... Akoze viem ze by sa system zneuzivat nemal, ale cez tu PN by si to mohla urobit. Ja som bola na PN, docela dlho, ale zas ja som bola na rizikovom pri oboch detoch tak, ze som musela velmi poctivo lezat. V tomto stave vypoved nedavaj. Dobre si to premysli 🙂.
Ja to mam teraz úplne rovnako... Je mi to ľúto = ( ale keď som tu prácu potrebovala.

@2iwka no tak to ozaj svokra s nim nie je az tak vela. ALe. Poviem ti vlastnu skusenost. My mame so synom krasny vztah. Je to mojkac zlatusik, pride povie maminka mam ta jad a tak. Ale mame jednu tetu, co k nam chodi k detom ked potrebujeme, mam cez 60 a maly ju zboznuje. A viem preco. Je laskava, mila a co je najdolezitejsie hodiny a hodiny sa s nim hra. Ona ho nestrazi. Ona sa mu venuje kazdu minutu. To s nami doma nema. My sa chvilu pohrame. Ale ja hned varit, pratat, skladat, a ani k tej hre nemam az taky vztah. Takze ked sa my potom vratime, on nechce aby isla domov a niekedy nas posiela naspat von 🙂. Neviem si ani predstavit keby boli spolu kazdy den, ako by bol na nej zaveseny. Ja som chodila ako mala k mojej prababke a ta mi venovala 100% svojho casu. Som ju zboznovala nikto sa so mnou nehral viac ako ona. Takze podla mna ho nemusi ani hecovat proti sebe. Staci ak sa mu plne venuje 🙂. Drzim palce, naprav to kym sa este da. Ked bude babatko bude to zlozitejsie, alebo mozno potom to uz nebudes tak pocitovat a maleho das rada k babke lebo 2 male deti ked pribudne miminko je celkom narocne na zaciatku.