2 roky máme krízu. Čo mám robiť?
Oprava vtedy som polozila otazku nie diskusiu.takze opravujem
@zibi bohuzial, toto je asi realita vacsiny slovenskych manzelstiev. unavena manzelka zabudne byt manzelka a je iba matkou, manzel si uziva full servis ako od mamicky, vyzaduje sex castejsie, ako je polovicka ochotna mu dopriat, tak ju aspon drzi "pod krkom" ekonomicky, obidvaja su nespokojni..... a konci sa to milenkou ochotnou sexovat kedykolvek alebo dvojicou nasranych pred televizorom, ktori si po rokoch nemaju co povedat.
@lavendea viem je to hrozne.. 😒 ja som chcela trochu odlahcit situaciu len .. 😒
ved to, ze ludia zabudnu byt aj partnermi, prestanu alebo nevedia spolu normalne komunikovat a problem je na svete ..a niekedy ludia casto riesa aj nafuktunte problemy, ktore by sa za inych okolnosti ani problemom nenazvali..ale vsetko sa da rieist a ta komunikacia je zaklad ..zial len ta jedina zlyhava a to na plnej ciare a to je skoda 😖
ved toto nie je len sexualny problem ... tam je problem uplne niekde inde a ten sex a nechut je uz len dosledok krizy je to hrozne fakt ako sa koncia aj velke lasky ... a manzelstva
@lavendea veď sa v tom "strácam" celý večer.....je mi to vlastne u prdele....nech ho opustí a hotovo, môj problém to určite nebude.....dnešní mladí sa rozvádzajú hneď pri prvom probléme, nevedia robiť kompromisy....sú zbrklí, každý z nich chce mať svoju pravdu 😢 ja som s mm už skoro 30rokov , a keby som za každú prkotinu podávala žiadosť o rozvod, tak si to môžem rovno "hodiť"
Ja keď čítam tieto príspevky niekedy sa skutočne nestačím čudovať. Mám pocit akokeby sa všetko točilo okolo mužov... aby som dbala na to aby mal dostatočne prázdne gulky, aby mal plné buchá , ožehlené , oprané .. a potom mám tu istotu že ma neopustí a ja neostanem sama s deťmi .
Žiadna istota neexistuje, ani prázdne gule, ani plné bruchá a ani upravená manželka . Žiť celý život v strese čo ešte urobiť aby som nič nezanedbala , aby odo mňa neodišiel ,,, no zbohom, na toto ja nie som . Ja chcem svoj život prežiť , užiť si ho v určitej zhode a porozumení s manželom , bez vzájomných nátlakov , počítania či som splnila týždenný limit alebo či on splnil . Nebojím sa že by ma manžel opustil , prežila by som to , síce by ma to bolelo ale prežila by som to v dobrom zdraví a určite by ma to nepoložilo . 🙂.
@lanczi ja neviem čítať. Ukáž mi kde napísala koľkokrát majú, nie koľkokrát chce alebo raz skúsila. Nejako to neviem nájsť
@adri266 nie som s milenkou pretože som bol príliš úspešný. Predstaviteľ jednej nemenovanej farmaceutickej firmy jej povedal, že doteraz dávali jej prednášky zmysel medicínsky, ale nie logický, matematický a z hľadiska computerovej grafiky. Povedal že konečne si najala profesionála a keď povedala že to robil kamarát, tak sa len opýtal či s benefitom lebo vidí koľko hodín na tom bolo práce. A hneď jej ponúkol ich prezentáciu (je tam použitie ich liekov) na trojdennom školení, luxusný wellness hotel vrátane masáži inclusive a 150 na deň. Povedal som nech neblbne a berie že to je dobrá ponuka a toľko vydržím bez toho aby som jej bol neverný 😀. Takže suším ale večer priletí a províziu už mám sľúbenú v naturáliách 🙂
@natalym Už som sem fakt nechcel prispievať ale ty sa mi jednoducho zdáš ako sympatická realistická žienka so svojimi problémami a máš veľmi dôležitú otázku tak ti odpoviem ako to cítim. To čo ti napíšem platí pre dospelých mužov a nie pre obdobie dvorenia ale pre život vo vzťahu, či sú primitívi alebo geniálni, v tomto sme si rovní. Rozdiel je len čo ženám dávame späť, to silne závisí od inteligencie, empatie, vedomostí a podobne, ale to čo chceme dostávať je u každého normálneho rovnaké
Muž chce aby ho žena milovala. A keď ho miluje chce s ním sex. Ak sex nechce alebo menej často to znamená že už ho nemiluje alebo menej. Takže ak ho nemiluje, pretože láska sa nijak nedá vynucovať, skúsi si nájsť druhú čo ho bude milovať čo dokazuje tým že sa miluje s ním. Je jedno či si blondýna alebo čierna, tučná alebo štíhla, krásna alebo škaredá. Keď už raz ťa "schválil" tým že si ťa vybral, mal s tebou za triezva sex a má s tebou vzťah tak to čo hľadá je tvoj záujem o neho a ten dokazuješ hlavne sexom. Nič iné ako rovnocennú náhradu neuznávame. Varenie a podobne pokiaľ je ako také oceňujeme hlavne preto, že vám chceme robiť radosť a tým dokázať svoju lásku (priznávam že viac by sme to mali robiť aktívnou prácou v domácnosti), a nechceme sex spomínať kým to funguje pretože toto je vec ktorú každý normálny chlap očakáva na základe dobrovoľnosti a nerýpe do toho kým to ako tak funguje aby sa to nepokazilo. O sexe sme ochotní diskutovať len ako ho urobiť lepším (pre obe strany), častejším, nie nachádzať dôvody prečo ho nemať vôbec alebo menej často. Sme schopní sa bez sexu zaobísť, dokonca roky, ak je jasná príčina prečo to nejde (zdravotná, iná ma nenapadá) ale ak žená s nami nemá sex pre príčinu ktorú chápeme tak naša trpezlivosť trvá veľmi krátko. To čo muž u milovanej hľadá je záujem o neho a ten dokazuje hlavne sexom (môže aj inak ale ten sex tam byť musí). Môže sa vám to nepáčiť, ale takto to funguje. Ver mi že ja na tvojom mieste by som sa v posteli dohodol s každým trošku normálnejším chlapom pretože viem ako na to (to čo funguje na mňa funguje aj na iných). Škoda že nie som ani žena, ani teplý.
Normálny muž môže mať sex bez vzťahu, dokonca viac sexov naraz bez vzťahu, ale nie vzťah bez sexu. Ak zistí že v tom vzťahu sex nikdy nebude (čakať vieme na začiatku roky na svoju vysnívanú) tak sa presunie inam.
@lilianalieska @oldman50plus chore to co pisete je cvhore manzelstvo neni op tom aby bol ses vzdy ked ho chce chlap, kto je ON aby bol vzdy uspokojeny ked on chce, dohodnut sa na presnych dnoch? a co som stroj to ako budem mat 28 teblotu vo vedlajsej izbe tri chore deti ktorym treba tahat sopel kazdu hodinu ale pomedzi to si vylezem na chlapa a zajazdim si lebo tak sme sa dohodli, je mi zle ked citam taketo bludy
manzelstvo je o dvoch ludoch nie o jednom a treba respektovat potreby jeden druhemu, ja a moj muz mame chut na sex takmer vzdy presne naopak bud nemam chut ja alebo on, ano mali sme uz aj krizu koli tomu ale poriesili sme a ako? respektom jedneho voci druhemu mame sex ked chceme obaja
boze zeny, pravda je stale niekde uprostred... je otrasne, ze sa tu taketo veci riesi,namiesto toho, aby si sadla s muzom, sla do poradne a zachranovala svoje manzelstvo..neviem si predstavit , rozoberat tu taketo veci pred uplne cudzimi ludmi, len pod zasterkou nejakej trapnej anonymity. niekedy si tieto veci manzelia riesili za dverami svojej spalne a tak to aj vyzeralo.. nie ako teraz, doslova sa tu ohovaraju partneri s ktorymi potom clovek vlezie do postele ako by sa nic nestalo a ziju s nimi dalej ako keby sa nic nestalo..je to smutne
co sa tyka toho sexu ? pani tu pisala ze jej city ochladli ..? kto by mal chut na sex s niekym koho nemiluje?? ktora zena? mozno sa take najdu, ale vacsina z nas potrebuje k sexu a chuti na partnera lasku, potrebuje ho milovat 🙂
z druhej strany a je smiesne ockavat (niekedy mi to tu tak pripada ako feministicke hnutie a nie modry konik, ktory je vyslovene vzdy na strane zeny,) je smiesne ocakavat, ze partner bude mily, slusny a laskavy, tolerantny, ked nebudu aj jeho potreby uspokojene...a muzi potrebuju sex ..su trpezlivi, milujuci a chapavi, ale len do istej miery...toto co sa tu opisuje, uz asi prekrocilo aj jeho hranice... nepostavil by dom, a nemakal na nu 6 rokov, nemal s nou 2 deti, keby ju nemiloval..ale citala som pocula som a rozpravala som sa s muzmi a u nich sa laska prejavuje inak ako u zien..oni potrebuju ten sex, milovanie na to, aby precitili lasku k zene, znova a znova ju miluju cez ten sex a milovanie ...
mozno je ten manzel taky primitiv, ze si vyzaduje sex za kazdych okonosti, aj ked su deti chore, aj ked je ona unavena ...ale na druhej strane, ked vam niekto nieco ponukne s unudenym vyrazom, a s uplnou nechutou a apatiou, to co chcete , no to by kazdeho presla chut...
neviem mne to pripada take, ze ona ma svoj problem, my si myslime, ze plni ulohu super pracujucej matky, starajucej sa o rodinu a on je obycajny debil 😀 , ktory cely den maka a dojde vecer z prace a este chce aj sex..no ako si to dovoluje 😅 😝 😀 😀
@lanczi jasne napísala, citujem: "dobreže ho nechce každé dva dni a keď nie je, robí bordel"......no a keďže dotyčná píše, že robí bordel furt, to znamená, že ten sex nemajú.....ináč by bordel nerobil.....tak kto nevie čítať? niektoré dámy sú fakt mimo a ešte sa do mňa navážajú .....
No... nie som na koníku dlho, ale občas mi rozum stojí, čo sa tu preberá a tie rady 😀
Dva roky mať krízu? Tak sa rozídem.... a idem ďalej.
Mala som krízu pol roka a dohodli sme sa slušne na rozchode.... a teraz po rokoch viem, že som nikdy nič lepšie nemohla urobiť.... skrátka sme obaja happy, že sme sa rozišli. Niekedy to jednoducho nevyjde a treba to riešiť čím skôr. Ano... muž je primitív s potrebami sexu, ktoré uspokojuje v prvom rade.... buď to budeš rešpektovať, alebo nevyplakávaj v diskusii a rieš to. Nie si prvá ani posledná.
@oldman50plus takze zakon dzungle? kedze nie som chlap, musim ti verit, ze to naozaj tak citite. jednoducho to chcete, potrebujete a ked to nedostanete, presuniete sa inam. Stale mi to ale znie ako vydieranie. Ja strasne nemam rada vydieranie. 😖
Z tohto pohladu su ale potom akekolvek dlhodobe vztahy utopia. Pretoze v tom rannom stadiu zamilovanosti sa prekonavaju obidvaja. on je pozorny, ona ochotna (milenkovske stadium). ale ked to prejde a pride vytriezvenie (bezny zivot, spinave ponozky, vrestiace deti) , on chce stale tolko ako na zaciatku bez ohladu na problemy a zena...... no priznavam, vacsinou je to zena, ktora ma chut menej. cest vynimkam! On nechape, preco nemaju tolko sexu, kolko si zvykol kedysi.... podla muzskej logiky ho ona uz menej lubi.... ona nechape kam sa podel ten pozorny partner, namiesto ktoreho ma chlapa rozvaleneho na gauci pred televizorom s pivom v ruke.... ktory si na nu spomenie az po 10 hod vecer, ked uz deti spia a je ozehlene... k tomu bezne problemy slovenskej rodiny.... hovorim utopia!!!
Inak, este na odlahcenie... ak to citaju aj ini pani.... keby ste sa v posteli viac snazili, mali by ste castejsie! my zenske medzi sebou vykecavame aj o tychto veciach a teda ziadna slava. podaktory ani po rokoch nevedia co s manzelkou v posteli. vlastne ani netusia, ze nieco nie je dobre. 🙂 🙂 🙂 oldman, viem ze mas po 50 tke, ale 8 minut? 😀
@lavendea ja len pridám k tomu toľko , veľmi veľa mužov si neuvedomuje že sex u ženy začína v hlave, v situácii ktorú vytvorí .. a ak si to predstavuje tak že príde domov a sadne a čaká kedy deti zaspia , tak ako ja osobne si neviem predstaviť že potom sa objavím v spálni v negližé aby som splnila jeho túžby.
Môj manžel sa to naučil ako si ma pripraviť, ako ma naladiť a musím povedať že náš intímny život je veľmi fajn. Nie je na tom nič zložité ... aj v prírode pred každým párením tancuje samec pred samicou , ukazuje na svoje kvality a tento tanec lásky trvá niekedy chvíľku a niekedy dlho . Mnoho mužov si myslí že ked sa oženili že toto už netreba, že jednoducho na toto majú nárok a hotovo .
Ďalšia vec , dobrý milenec sa neodmieta... ako každá hlúpa ktorá odmietne muža ktorý si ju pripraví a je super v posteli . To sa snáď ani nedá . 🙂 . Aspoň ja to neviem.
Zlému milencovi sa žena začína vyhýbať a pri sexe si to jednoducho odtrpí. Zostáva s ním , má s ním deti a pri každom jednom akte sa modlí aby to už skončilo .
@lavendea Trošku je to nadnesené. Samozrejme aj u muža potreba sexu klesá, nemôže to byť 7x denne ako na začiatku vzťahu, ale ak CHCE menej ako 2x týždenne tak byť ženou buď riešim mužov zdravotný stav, alebo hľadám milenku.
A nedostatok sexu je ako čínske vodné mučenie. Jedna kvapka je nič, ale ak to kvapká celé roky tak to nakoniec nahlodá aj tých najstatočnejších. Myslím že ja som jeden z nepatrného počtu ktorý to vydržal dekády preto ma tak nasrala manželkina nevera. Povedal by som že najmenej polovica chlapov je toho názoru že ak nedostanú čo potrebujú v rozumnom čase (to je nanajvýš pár mesiacov) tak je načase postarať sa sám o seba a nečakať ďalej na nič, možno po nejakom frflaní, druhá polovica frfle, potom nadáva, trieska a nakoniec vypení a robí peklo.
Skúsila si niekedy zmerať koľko máš sex s partnerom? Myslím ak na to už naozaj idete nie predohru, ani nie menenie polôh ale tá posledná kedy skončí?
Okrem toho za 8 minút bezpečne príde moja partnerka k vyvrcholeniu, opakovane, mne by bolo treba trochu viac času, nestihnem to tak rýchlo. Milenku urobím opakovane, bez problémov, ak chceš dá ti to aj s certifikátom spokojnosti od psychiatra. 😀 V tomto je ako chlap, tá má sex možno ešte radšej ako ja, to sme sa teda našli na staré kolená. Inak pre všetky ak niečo chce čo nerobím nemá absolútne žiadny problém mi to povedať alebo ukázať ak sa hneď nechytám . A predohru máme len masáž keď jej uvoľňujem chrbticu a trapézy na čo mám kvalifikáciu (povedala že najbližšie ju mám hneď zaniesť od dverí na gauč lebo po masáži už je priveľmi excitovaná).
@oldman50plus položil si si niekedy otázku , prečo so mnou manželka nie a s iným ano ? Prečo k nemu bola zvoľná a tebe dávala roky len omrvinky ?
@oldman50plus myslim, ze aj priemerna zena mysli na sex castejsie ako 2x za tyzden ( a ma chut). ale pri praci detoch a domacnosti je 2X taky priemer a 3x je uz aj s vikendovym bonusom! 😀 ved to je prave problem s tym zladenim, darmo mam chut, ked muz trci v robote. a do vecera ma chut prejde. mam sa nutit? premahat? podla tvojej teorie asi ano.
sex som nikdy nestopovala. poviem to takto, s exom mi to pripadalo ako vecnost, s terajsim je to presne akurat. staci?
@maminuska Neviem, ani mi to nepovedala ak som sa opakovane pýtal. Bude to alebo "chémia" nového vzťahu, milenec má predsa len skoro 15 rokov menej ako ja a priznávam fyzickou atraktivitou na neho zďaleka nemám, ani ak by sme boli rovnako starí, ja si ale jednoducho si myslím že sexom platila za "duchovnú spriaznenosť a podporu" veru by jej sral na hlavu okamžite ak by nedostal čo chce, aj keď inak je voči nej povahovo submisívny a poslušný (ja som asertívny). V tomto ale súhlasím s adri ak má problém vo vzťahu má to povedať partnerovi, čo nerobila, nie to riešiť neverou.
Vsetkym vam dakujem za nazory a cas ktori ste si nasli kvoli mne. Dakujem zvlast babam! Prajem vsetkym vsetko dobre a vela laaasky
.
@cecilia68 pozri ty si mimo ako ten pan co sa ozyva... a na ktoreho ani uz nebudem radsej reagovat...ON sex ma, to ze mu nestaci a musi mat kazdy den a este sa aj rozdrapuje, je vec pre psychiatra... a ak dobre citas a nevystatujes sa tu len skusenostami a vekom, tak si asi citala, ze zakladatelka to riesit chcela, ale s nim sa neda ani bavit... tak neviem, ci je to vekom, ze uz starnes a vsetko ti je dobre, alebo maju mlade zeny so sebou nechat zametat? Pripominas mi moju babku, ktora vychvaluje v jej veku teraz uz aj byvaleho manzela, aky je to super chlap... ale ked ju dokopal, ze skoncila v nemocke apod. to na to uz zabudla ;) Nastastie my mame lepsiu pamat :P aj priority... (tym samozrejme nehovorim, ze si ako ona, len na porovnanie som to napisala.. len ze clovek ma casom ine priority, ale aj ine starosti a povinnosti... )
@lilianalieska nezvelicujem, myslela som to tak ze sa toho dozaduje pred detmi, co je aj pravda.. pise tam predsa zakladatelka ze robi cirkus kvoli sexu a neberie ohlad na nic, zobudi deti, vrieska, trieska, napadne ju.. deti su kde vtedy? V domove? Tazko, su doma.... A pochybujem, ze ho trapi, ked na neho chute pridu, kedze neviem ako u vas, my mame deti doma stale a skryjeme sa pred nimi ledva-ledva na wc.. tka neviem si to predstavit, vies co moje male tu pockaj pekne pol hodinku, ja idem s ockom do spalne... mhh to by urcite fungovalo :P Kazdy den aj 2x
Z mojho pohladu chlap co sa nedokaze spravat si ziadny sucit nezasluzi. Taky, s ktorym o probleme nie je ani len rec a je "superman" sa neoplati vobec ani len bavit... Pockat hodinu, den, tyzdne nie je ziadna katastrofa...A on ani len ten tyzden casto necaka... proste mu to nevyhovuje a na nic neberie ohlad .
@oldman50plus Chodím sem preto, lebo sa snažím pochopiť, rada čítam aj Teba, lebo tiež sa snažím pochopiť môjho muža. Niekedy chápem, niekedy nechápem. Takže ti znamená, že keď má stále o sex so mnou záujem tak ma miluje? Aj keď vôbec alebo vôbec nemá ani tucha čo cítim?
@natalym Musíš sama posúdiť či to nie je len občas aby sa nepovedalo, tak môže maskovať milenku.
Ak ťa chce pravidelne, dosť často a snaží sa ťa uspokojiť stále ťa má rád a nechce ťa stratiť. Trenice a problémy sú v každom manželstve ale kým je obojstranne zaujímavý sex a snaha sa dohodnúť tak sa dohodnete a vyriešite ich. Ak prestanete so sexom tak je hodne väčšia pravdepodobnosť rozpadu ako obnovenia. Hovor s ním o svojich pocitoch a problémoch. Pred sexom, po sexe, ale nie namiesto sexu.
A ešte som chcel povedať že je skupina chlapov ktorá nevie dať najavo svoje city. To ale neznamená že milujú menej, len to nehovoria.
@oldman50plus Myslím si, že nemá milenku. To by musel byť dosť dobrý, lebo my to robíme skoro každý druhý deň. A tiež neviem ako by to stíhal, sme spolu aj v robote, podnikáme spolu, takže celkom dobre rozumiem aj Tvojmu nerozvodu s manželkou. Aj keď on je sofistikovaný, keby ju mal a keby nechcel aby som na to prišla, tak by som na to nikdy neprišla. A ja nie som pátrací pes, nepátram, nečuchám. Niekedy by som sa ho celkom rada zbavila. 😀
Len nechápem ako mi môže toľkokrát ublížiť a potom so mnou sexovať. On tomu, že mi ublížil zrejme nerozumie. Neviemmmmmmmmmmmm
@natalym On to tak neberie, my chlapi vieme byť navzájom nesmierne tvrdí a niektorí si neuvedomujú že žena toľko nevydrží. Zakaždým mu to povedz. Teraz robíš toto a tým mi ubližuješ, citim sa zle, nešťastná chceš to naozaj robiť? Už ma nemiluješ ak mi tak ubližuješ?
@oldman50plus Ja sa práve vždy naštvem a začnem naňho chŕliť oheň a potom sa to začne.
Zapamätám si tieto Tvoje slová a pokúsim sa to použiť.
@natalym Občas sa vyventilovať hádkou treba, atmosféra sa vyčistí a môžete sa neskôr udobriť v posteli.
Ale tým čo som napísal by si mala jeho agresívne prejavy, blbé reči a vtipy, neohľaduplné jednanie a podobne zabrzdiť. Musíš ho vychovať ak sám nie je dosť empatický.
@oldman50plus No to teda je. A hlavne tie jeho blbé vtipy, často opakovaný vtip už nie je vtip. Pekný večer Ti prajem. Sme tu zamotali diskusiu zakladateľke, len kde je?

najviac sa mi paci ako sa tu rozbehne tema, potom sa tu pomaly sialene (ne)diskutuje, lebo to sa ani neda nazvat, ze diskusia 😀 potom sa tu niekto do niekoho obuje 😝 😀 😅, potom niekto nikoho obranuje, neskor sa bude dozadovat adminov aby uzamkol temu, lebo je mozno vymyslena, pootom sa bude polovica dohadovat, ze vymyslena nie je ... a nakoneic si "mozno" hlavny akter temy uziva sex a sex a sex a smeje sa nad nasimi vyplodmi pri svojom 3 orgazme 😝