icon

50 ročný chlap nechce dieťa

27. nov 2021

Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.

jaroe
27. nov 2021

@h2 Tu si dovolím nesúhlasiť, že synovi bude tak malý súrodenec nanič🙂 resp. nenapísala si to presne takto, ale podobne. Ja som mala o 10 rokov mladšieho brata, áno, prišiel v čase, keď som si už zvykla, že nebudem mať surodenca a nebol pre mňa prvé roky parťák. Ale to sa neskôr bohate vykompenzovalo a bol to určite ten najlepší darček, aký mi rodičia mohli dať....som sa rozcítila trochu😁

h2
27. nov 2021

@jaroe Áno, máš pravdu, ja netvrdím, že nebudú parťáci. Ale že s najväčšou pravdepodobnosťou bábätko nesplní úplne predstavy 8-ročného o vytúženom súrodencovi.

magnetk
27. nov 2021

@panelacikova nechcela som sa nijak zapájať. Len som čítala komentáre. Ale mám dosť z vášich komentárov. Ten váš otrasný štýl komunikácie a mudrovania. Pani premúdra ... 😀

ninusa221
27. nov 2021

Mne to je take čudne naši maju 44 a oco 47 už očakávajú vnúča odomna 😂😂😂

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
jaroe
27. nov 2021

@magnetk nápodobne. Len čumím a nechápem.

jaroe
27. nov 2021

@mrnoname a čo? Je prvá alebo posledná, ktorá by rodila v 40 +? A to druhé dieťa si nevymyslela teraz a sama, bol to spoločný plán, ak som správne rozumela. je pochopiteľné, že jej to je teraz ľúto. Aspoň teda pre mňa je to pochopiteľné.

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
ki_ki2
27. nov 2021

@mrnoname neviem prečo ju urážaš a nazývaš starou trúbou , som zvedavá keď budeš mať ty 40 či sa budeš nazyvat starou. Zase odtiaľ , potiaľ .

0silvia0
27. nov 2021

@ninusa221 to je u tvojich rodicov len syndrom prazdneho hniezda... mne to mama tiez hovorila ze aby som domov vnuca doniesla ked bola v rokoch tvojich rodicov

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
magnetk
27. nov 2021

@mrnoname podľa vášho nepekného komentára, kde na pani nadávate a ani ju nepoznáte, aj vám niečo chýba. Že by inteligencia. Lebo tie vaše nadávky v komentároch. Mám dosť. 😕 A to som sa tu fakt nechcela zapájať. Len som čítala komentáre.

ki_ki2
27. nov 2021

@mrnoname to všetko vysvetľuje.. 🙂

ckatka
27. nov 2021

Tvoj muž rozmýšľa rozumne. Ty srdcom a hormónmi. Nestretnete sa v tomto, bohužiaľ.
Pokiaľ však máte prostriedky a kapacitu, nič vám nebráni stať sa napríklad pestunmi a prijať domov (dočasne alebo trvalo) aj staršie dieťa. V tvojom veku by som dobrovoľne už do tehotenstva nešla. Je iné, keď sa po 40 "pritrafí" a iné cielene plánovať. Ja som rodila v 35 a aj to už bolo podľa mňa brutal neskoro...biologicky. Akože všetko dopadlo dobre...ale pred 10 rokmi by som to omnoho lepšie znášala.
A hlavne...každé babo s manželstvom zamava. Tvoj muž už chce mať pokoj, dieťa má "vychovane", už je to veľký partak...chce sa zrejme venovat tebe, koníčkom, synovi...A nie zasa na par rokov nebyť pánom svojho času a priestoru. Úplne ho chápem...

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
ki_ki2
27. nov 2021

@mrnoname a sú tu aj muži ktorí sa vedia slušne správať a neurážať hneď ženy len kvôli tomu že majú na vec iný názor .

ninusa221
27. nov 2021

@0silvia0 praveže tak som to nemyslela mam mladšieho brata. Ja som sa na tuto temu snimi rozpravala že prečo nie 3 tie. A povedali že oni si chcu už uživať

miadi
28. nov 2021

Uplne chapem tvoju tužbu . Z jednej strany aj Keby ste mali autistu tak ako doktorka by si teoreticky mohla veci zvladat lepsie. Ako matka inej profesie. No co Ja poznam 2 mamicky autistou mali ich pred 30kou. Skor sa zvysuje sanca DS koli tvojmu veku. Ale uplne vacsie sance su zeby ste mali zdrave dieta, moj bratranec mal v 50 zdrave dieta s mladsou partnerkou aj ked uz mà dospele deti s ex. Nie si vobec stara na dalsie dieta ani tvoj muz. Ale to je len moj nazor a ten tvojho muza nepresvedci. Neverim ze 8r dieta ocakava v babatku rovestnika. Moja dcera chapala co je to babatko v 3-4r ked sa jej v 4.5r narodil brat nebola vobec sklamana vecne ho bozkavala bol ziva babika lubila ho Aj ked toho spolu moc nemohli robit vsetko som jej dopredu vysvetlila. A hrali sa spolu postupne a partaci uz v roku, zboznuju sa. Z dlhodobeho hladiska je surodenec vzdy prinos Aj ked tam mate 8-10r rozdiel tvoj prvorodeny sa moze vela naucit a byt raz super otec. Ked ho budes zapapajat ( ale dobrovolne) do starostlivosti o babo. A v dospelosti mozu byt naj kamosi aj keby si prve roky zivota isli na nervy. Moj muz mà brata o 11r starsieho a mà snim bližši vztah ako so svojim otcom Aj ked ho mà za taku autoritu Lebo brat sa mu venoval viac ako rodicia. Porozpravaj sa s muzom tak ako tu ako to citis. Ze Ta tuzba je taka velka zeby si aj jeho nahradila ak by nevyhovel. Nie ultimatum ale Proste ako to citis. Ked raz zena silno tuzi po dietati nic ten pocit nezasyti tak ako ked sa naplni.Drzim palce nech to dobre dopadne a tvoj sen sa splni. Ked muz zenu miluje tak aj to svoje pohodlicko trosku “obetuje. “ ty ako mama aj tak budes mat 90% starostlivost o babatko.

ciernysokol
28. nov 2021

Kazdy pozname pozitivne aj negativne priklady. Ak sa dobre citis, si zabezpecena, mas cas na vychovu, preco nie. Samozrejme, ak sa dohodnete s muzom. Je to len vec vas dvoch. 40 rokov nie je ziadna tragedia. Je robre urobit si detox pred tehotenstvom.

beataxxx
28. nov 2021

Nie je to vobec nepochopitelna tuzba, ja by som do toho isla, kolko 40 rocnych zien sa rozhodne pre dieta a su slobodne bez partnera…..tiez som v tom veku tuzila po babatku, ale muz o tom nechcel pocut ani nahodou, dnes to lutujem…..

elizabet173
28. nov 2021

tvojho manžela úplne chápem

lucia147852
28. nov 2021

Ty musíš riešiť prvorade seba. Ty chceš ďalšie dieťa ako náplasť. Prečo ste nemali druhé skôr, prečo si si netúžila prvé? Vtedy si túžila po kariére, teraz tá to dohnalo. Muž má pravdu. Je starý a vôbec sa mu nečudujem, že to rak vidí. Áno deje sa to, ale normálne to nie je.

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
mrnoname
Odpoveď bola odstránená
mrnoname
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
28. nov 2021

@mrnoname ty ani len po sebe nevieš čítať.
Keď žena túži po dieťati, to nie je, že jej piští maternica. Tak sa trochu ukľudni. Lebo toto je urážka ženy.
Ak chceš prispievať, tak sa najprv zamysli, či tvoj príspevok bude k veci, lebo zatiaľ to tak nebolo. Príde mi, že akoby si bol autorkyn manžel, tak asi si možno v podobnej situácii a preto tak "citlivo" reaguješ.

zuzanockamt
28. nov 2021

Nuž asi ho nepresvedčíš...my máme tiež mini dieťa a puberťáka. Dieťa bude mať dva roky, ja o chvíľu 40 a muž 47. Vek je len číslo, obaja sa cítime úplne v pohode, sme zdraví, takže budúcnosti sa nebojím. Bojím sa skôr o to, ako tento divný svet dopadne

ljzozv
28. nov 2021

@panelacikova zvyčajne tvoje komentáre beriem. Teraz mi príde, že si trocha prestrelila.
Práve preto, že máš podobného muža. Keby to tak bolo, že nikto by nemal byť vo vyššom veku už rodičom, tak by tvoj muž s tebou asi nebol. Lebo podľa matematiky to až taký rozdiel nie je u vás. A keby nechcel aj tvoje dieťa (aj vo svojom vyššom veku), tak s tebou asi nie je.

zuzanockamt
28. nov 2021

@mrnoname a prečo by v 40-ke nemohla mať žena dieťa?🤷 Každý podľa seba, ty si možno slabá, pohodlná na túto úlohu, ale v 40-ke je to tiež v poriadku, keď je žena zdravá.

lasoli
28. nov 2021

a cudujes sa mi ze nechce dieta v 50tke,ved ma pravdu.Uz to nechaj tak,zmier sa s jednym dietatom,dieta ste si mali robit hned po tom 1 a nie az po 8r