icon

6 mesiacov po svadbe som veľmi nešťastná

nestastna84
1. mar 2015

Ahojte, ani neviem ako a kde začať. Som vydatá 6 mesiacov a som totálne nešťastná. Zobrali sme sa po ročnej znamosti. Pred manželstvom boli nejaké bežné hadky no nič vážne. Problémy začali v náš svadobný deň, kedy sme sa veľmi pohádali z dovodu neochoty pomocť pri priípravach. Všetko bolo zrazu iné. Počas svadobneho obradu a hostiny sme komunikovali len keď sme museli. Obrad si takmer nepamatám len nejaké záblesky, vnútri som plakala a želala si, aby to bol len zlý sen, no snažila som sa pretvarovať ako najlepšie viem, aby som neranila moju rodinu. Nemali sme ani svadobnu noc, keďže P. mi povedal, že nechce aby som pri ňom zostala. Hneď na druhý deň som hľadala všetko o anulácii manželstva no neodhodlala som sa k tomu. Tvrdí, že všetko je moja vina. On si totiž nie je vedomý žiadnych negatív. Porozpravali sme sa a rozhodli sme sa, že to skúsime "na novo". Niekedy boli pekné dni, niekedy zlé. Pred druhými sa tvárime, že je všetko v poriadku, no v mojom vnútri sa deje úplne niečo iné. Moja rodina o ničom netuši, nemám srdce im povedať čo všetko cítim, nechcem ich zarmútiť. Bývajú odo mňa 350km, na čo si tiež neviem zvyknúť,ale to som si mala uvedomiť pred svadbou . P.nemá záujem tam chodit´, vraj benzín je drahý, občas idem sama ale vyčíta mi, že ho nechávam samého. Čo ma najviac bolí je, že mi začal vulgárne nadávať, že som pi.... najprv raz potom druhý krat a určite bude aj tretí, štvrtý... A to pre totálne maličkosti.Tvrdí, že som ho vyprovokovala mojím spravaním, pritom sa snažim nikdy nekričat a vysvetlit´ všetko v pokoji. Moje city k nemu ochladli a ja neviem čo mam robiť, bojím sa urobiť nejaký razantný krok ako rozvod aj keď vo vnútri túžim byť opať slobodná. Brzdí ma aj to, že som veriaca a mám k Bohu veľký rešpekt. Trápi ma, že po rozvode by som nemohla príjimat sviatosti, preto som uvažovala nad anuláciou. Poraďte mi čo mám robiť, a či má niekto skúsenosti s anuláciou manželstva. Viem, že manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, no že bude na mňa nadávať som nečakala. Deti zatiaľ nemáme, a mam strach ich mať s človekom, ktorý si ma vobec neváži. Netrpela by som len už ja. Ďakujem vám pekne za váš čas.

pribinak
1. mar 2015

@sunshineka ved áno, navyše ona piše len z jej pohladu, ako vidí veci a situáciu ona, čudná svadobná noc, čudná svadba, .... Mala by si sadnúť s niekym (napr psychológ) a pozriet sa na svoj problem z viacerych uhlov

sunshineka
1. mar 2015

@yukaya tazko hadat,ked napise prispevok a viac sa v nom neukaze.snazim sa na problem pozerat z oboch stran.

nestastna84
autor
1. mar 2015

V prvom rade ďakujem za vaše odpovede, aby som veci dala na pravu mieru,mam 27 rokov, RODINA MA NETLAČILA, len ja som bola natoľko slaba, že som im to nechcela urobiť v deň svadby, že ju zrušim, po tom všetkom koľko sa natrapili. Hadka počas svadobného dňa vznikla, že nebol ochotný pomocť s vecami okolo svadby, ktoré sa v deň svadby riešili, všetko bolo na mojej rodine. A ja som si v ten moment začala všetko uvedomovať, aký je, no nemohla som cúvnuť, viem, že moj manželky sľub úprimný nebol, totiž ja som z obradu veľa nepamatám, bola som myšlienkami mimo a opakovala so si "čo som urobila". Ťazko to pochopiť. Druhá vec, na čo sme sa brali ? Aby som bola presne bolo to po roku a 3 mesiacoch. Požiadal ma o ruku, a nevidela som prekážku si ho nevziať. Vulgárny nikdy nebol, prave naopak vždy tvrdil že nemá rád keď niekto čo i len vyslovi vulgarne slovo. Tvrdí, že všetko je moja vina, ja som ho vyprovokovala, pri mne sa to naučil. Ja som ho nikdy neurazila. A ako reagujem keď mi vynadá? Zostanem raďsej ticho a stiahnem sa, prestanem komunikovať, pričom on príde akoby sa nič nestalo, žiadne ospravedlnenie, opakuje: "ty si ma naučila". S jeho rodinou to nemá význam riešit lebo raz mi povedali: " všetko čo P. povie je pre nich svaté a nemajú dovod mu neveriť". Netvrdím, že mi nadáva stále, veľa mi pomáha, ale nesmiem do neho "rýpať", radšej som ticho a pomyslím si svoje. Keď mu chcem vysvetliť, že nemá pravdu rozčúli sa a povie mi, že sa spravam ako pi... Ako to bolo naposledy.Ja dieťa nechcem riešiť, no stále mi dáva otazky dokedy budem tehotenstvo odkladať. Skúsim zajsť za kňazom, porozprávať sa sa ako to vidí on. Čo sa týka anulácie, ani nepomýšľam nad tým, že by som sa chcela opať vydať, len nechcem prísť o prijímanie sviatostí.

jeennyv
1. mar 2015

no ak je vas zvazok problemovy a vies, ze prosto z toho nikdy nebude, tak konaj, zbytocne stracat cas, cim dlhsiu dobu budete spolu, tym tazsie sa vsetko vybavuje.....musis byt pripravena na vela vybavovaciek atd. a anulacia a tieto veci...dnes ked mas peniaze ide vsetko a mozes sa rozviest ci uradne alebo cirkevne.....

tomiholjubavi
1. mar 2015

@nestastna84 skus aj vyse knazov...niektori su zatrpknuti a protivni, ale nenechaj sa odradit prvym, na ktoreho narazis.

janinah
1. mar 2015

@nestastna84 nič proti kňazom,ale on ženatý nie je/ak si predpokladám r.kat./,ovláda len teoriu....tvoje stiahnutie sapri hádke nie je dobrý postoj,preto ťa posielam do poradne a ani za psychologičkou by nezaškodilo ísť....vidíš pred sebou len anuláciu a koniec,ešte si nič neskúsila z toho čo je poruke,nehádž ešte flintu do žita,pre niečo si sa do neho zaľúbila,skús si spomenúť...."ty si ma naučila" je trápnavýhovorka chlapa,ktorý sa nevie ospravedlniť,chybu vidím aj vo výchove,ale s tým ťažko niečo narobíš

pribinak
1. mar 2015

@nestastna84 zostanem ticho, stiahnem sa, prestanem komunikovať, ... To ako rieši situáciu? To je ako ked 3 ročnému dieťaťu zoberieš hračku, lebo neposlúcha a ono sa urazí
Koľko rokov vydrzis byt ticho? Kým nebudeš mat 4 žalúdočné vredy?

sunshineka
1. mar 2015

@nestastna84 ak to tak citis,tak sa rozved.obdivujem zeny,ktore aj napriek nadavkam zo strany manzela sa snazia o napravu.ja by som nedokazala bojovat.zhnusil by sa mi.vela stastia ti prajem,nech si coskoro stastna s clovekom,ktory si ta zasluzi.podla toho,co pises si uz rozhodnuta.ak by si sa chcela snazit o udrzanie vztahu,tak ti poradim nerobit to,co doteraz.nesmies byt ticho a ukazat mu,ze ti moze nalozit este viac.musis sa branit a ukazat mu,ze si niekto

pribinak
1. mar 2015

On ma koľko tokov? Aké je jeho zamestnanie? Je tiez silno naboz.zalozeny?
Mala si pred ním nejaky iný vzťah?
Kde žijete, mesto/vidiek? Máte vlastne bývanie?

ruthmaria
1. mar 2015

mala pripomenutie--

beriem si teba, XY, za manžela a sľubujem pred všemohúcim Bohom, že ti budem vernou manželkou a že ťa nikdy neopustím ani v šťastí, ani v nešťastí, ani v zdraví, ani v chorobe a že ťa budem milovať a ctiť po všetky dni svojho života. Tak mi Pán Boh pomáhaj!"

dusika11
1. mar 2015

utekaj je to manipulativny psychopat uz tym ze svoje konanie zvaluje na teba je zle.-..neviem co bude robit ked bude unaveny pri dietati..mne to pripada ako zaciatok tyrania..zatial citoveho len aby nepribudli aj facky

mravvcek
1. mar 2015

@nestastna84 napisem ti jednu vec. Ak si veriaca musis vediet ze Boh je kamos. Aurcite nechce aby si trpela a trapila sa. Vies som veriaca ale na knazov,nie vsetkych,mam vlastny nazor. On je len clovek co nevie nic o suziti partnerov. Ovlada teoriu. Viem sa vcitit co prezivas... netahaj to dlhsie aj tak to raz podla mna skonci. Preco? Pretoze ak chlap dokaze nazvat svoju zenu p.cou urkbi to aj dalsi raz a bude stupnovat. Clovek ktory lubi,takto neublizi. A hlavne nebud ticho kvoli rodine. Ona ta pochopi. Mozno spociatku budu nahnevani sklamani smutni....ale o par rokov sa budete na tom smiat. A sviatosti? Da sa ziadat vynimka. Kamoska ju dostala a to urobila inu vec. Zacala si so zenatym s dvoma detmi. Takze hlavu hore. Dnes si pokecaj vecer s kamosom,vyspi sa na to a hor sa do riesenia problemu. Fakt nemas na co cakat. On si je vedomy ze ked by si otehotnela priputa si ta este viac. A to bude masaker. To sa este len zmenia veci. Kedy budes venovat pozornost drobcovi a starky ti bude vycitat ze ho zanedbavas. Zijeme len raz,tak zime naplno a hlavne v pohode.

mravvcek
1. mar 2015

@ruthmaria nie na ukor ponizovania svojej osoby.

tomiholjubavi
1. mar 2015

@dusika11 to zvalovanie viny na nu...presne to iste ma napadlo - manipulator bez svedomia. tiez mam s tym skusenosti. a tiez zacal hned po svadbe...aj ked nie uplne v svadobny den, ale tak dva tri mesiace potom a bolo to cim dalej tym horsie...a za vsetko som bola ja ta zla

pribinak
1. mar 2015

@ruthmaria toto neslubovala len ona, ale aj on!!!!

alby2014
1. mar 2015

@nestastna84 Takze je to tvoja vina, ty si ho naucila, ty si ticho, jedneho dna o par mesiacov, ci rokov, uveris, ze je to tvoja vina, ked schytas facku, lebo si napr. neposkladala dobre jeho tricka. Postupne sa budes viac a viac kontrolovat, ako sa spravas, potlacat samu seba, len aby nevybuchol, ak bude mat mat deti, tak budu tak ako ty lietat aj oni ( ver mi, som z takeho manzelstva) Navonok bude vsetko ok, budes to tajit, hanbit sa za to... moja mama to tajila pred rodinou 15 rokov a bola v tom fest dobra....
Zakladom dobreho manzelstva je laska, ucta a priatelstvo. UCTA a PRIATELSTVO su podla mna dokonca nosne, lebo laska je vec nestabilna. 🙂 Tvoj muz sa sprava ako lama a bude to podla mna horsie.
Ak ste obaja veriaci, existuju rozne krestanske duchovne obnovy pre manzelov a pastoracia pre manzelov staci pohladat na nete. Ak nie, tak aspon psycholog, ci uz pre oboch, ci pre teba...
Samozrejme prides pri rozvode o moznost sviatosti, ale existuje aj pastoracia rozvedenych a podobne. Velmi si zelam, aby som sa mylila a aby to boli len nezhody, ked sadaju povahy, ale ako clovek, co sa tiez vydaval po 16 mesiacoch od prveho rande 🙂viem, ze prave prve mesiace po svadbe su najkrajsie...ved ste vo faze vrcholnej zamilovanosti, co bude potom?

A hlavne, nez sa nerozhodnes co dalej spoliehaj sa na vlastnu antikoncepciu, ja viem,z e veriaci ludia uznavaju bilingsovu metodu a rataju dni, ale prosim fakt si daj na chvilu predpisat tabletky, lebo ani neviea ako a budes tehotna a to sa uz nepohnes nikde...

janka_mamka
1. mar 2015

@sunshineka presne toto sa pýtam aj ja :(

lavinis
1. mar 2015

@nestastna84 ak si ťa neváži, nie je čo riešiť, veľa sa dá odpustiť, ale ak muž ženu nerešpektuje, nohy na ramená

matko10
1. mar 2015

@nestastna84 ....nic uz neries, vsetko uz bolo u vas povedane, dosli slzy, vytratil sa smiech....pobal veci, nohy na plecia a utekaj,...manzelovi povedz,...end game bracho!!!!! A potom sa snaz zabudnut co najskor,....kazdy mozeme zabludit tym, ze uverime alebo si zidealizujeme zivot.....neber to ako tragediu, ale ako skusenost.....co zle zacalo to aj zle konci,....takze tak....))

lavinis
1. mar 2015

tiež som si po rozvode myslela, čo povie rodina, priatelia...vieš čo? po 3 rokoch si už ani nikto nespomenie, že som bola vydatá 😉

matko10
1. mar 2015

@lavinis ...presne tak,....dokonca rodicia budu aj radi ked ta uvidia ze uz sa netrapis.....ved snom kazdeho rodica je vidiet deti na poradku a stastne a spokojne, niektori ani umret nemozu, pokial tomu tak neni....)))) A ako pises,...po roku alebo pol roku si nikto nespomenie,...najdes novu lasku co si ta bude vazit a zijes dalej....)))

dusika11
1. mar 2015

@tomiholjubavi hej to je princip varenej zaby..pomaly ale isty az omraci svoju obet ktora uz nebude schopna ujst..

nintu
1. mar 2015

Ahoj.ja mam takeho otca.moja mama tiez hlboko veriaca po svadbe zistila co je vlastne zac.neodisla len koli tomu ze mu to slubila pred bohom.trpi cely zivot.aj my deti.ked bola mlada bola radsej ticho ako pises ty.ma z toho kopec chorob na cely zivot a je nestastna....nebudem to cele rozpisovat len moja rada:odid od neho, nepozeraj sa na to co hovoria druhi aj co si budu mysliet.je to tvoj zivot nenechaj si ho pokazit.radsej skor ako pozde(nikdy).aj boh kaze milovat a ctit a nie trpiet!drzim palce

matko10
1. mar 2015

@nestastna84 ....no tak trp dalej a bud za chuderu cely zivot, na oplatku ti zase zostanu sviatosti a prijimanie co ti je tak na dve veci ked trpis a trapis sa....ale kazdy si vyberame cestu sami......po pol roku si za debilku a po 3 rokoch uz nebudes moct ani nic povedat, az ked ti udeli slovo.....potom bude jedinou tvojou utechou sviatosti a prijimanie......ach ja....mas 27, uz by si mohla mat rozum

tomiholjubavi
1. mar 2015

@matko10 pre niekoho su sviatosti dolezite, je to otazka hodnot nie nerozumu. skor to, ze sa vydala, aj ked vsetko v nej kricalo nech to nerobi, to je na zamyslenie...

mirka49
1. mar 2015

@nestastna84 ty si truba.koli oplatke s kostola sa trapit,.....nakup si oplatky a poveceroch jedz

janinah
1. mar 2015

@mirka49 urážať ju nie je nutné,takým príspevkom /neradí,len uráža/ tu podávaš obraz sama o sebe..

matko10
1. mar 2015

@tomiholjubavi mas pravdu hodnoty su velmi dolezite, ale treba mat aj priority. To potom meni sposob vyberu, ci sviatosti a ci trpiet.Je mlada a ked to nefunguje,tak naco trpiet? Da sa to vysvetlit aj inak, boh ju skusa a uvidicako sa zachova....ak v tom ostane nadalej, sam boh jej nalozi tak, ze sa nedozije dochodku, ale ak sa rozhodne s toho odist a prijme hodnotu seba samej a ludskej dostojnosti, boh ju odmeni tym, ze jej posle niekoho, kto ju bude milovat a vazit si ju.......ja viem ze ak je clovek vychovavany v dogmach a nic mu nikdy nikto nevysvetlil, tak sa nedokaze rozhodnut.Velakrat rodicia takuto dceru poslu nazad do toho blazninca, len preto, ze treba dodrzat sviatosti.....nic proti krestanom a inym veriacim, ale nie sme dokonaly, sme len ludia co robia chyby

caoli
1. mar 2015

@mirka49 toto bol velmi hlupy a necitlivy prispevok. urazat vieru cloveka, to je teda uroven...

mirka49
1. mar 2015

@janinah povieem ti len tolko LUDSKA HLUPOST NEMA HRANICE,,,,,AKA URAZKA?JA SO NAPPISALAAAAAAAA TRUBA JEJ MUZ POVIE PICA