6 mesiacov po svadbe som veľmi nešťastná
Ahojte, ani neviem ako a kde začať. Som vydatá 6 mesiacov a som totálne nešťastná. Zobrali sme sa po ročnej znamosti. Pred manželstvom boli nejaké bežné hadky no nič vážne. Problémy začali v náš svadobný deň, kedy sme sa veľmi pohádali z dovodu neochoty pomocť pri priípravach. Všetko bolo zrazu iné. Počas svadobneho obradu a hostiny sme komunikovali len keď sme museli. Obrad si takmer nepamatám len nejaké záblesky, vnútri som plakala a želala si, aby to bol len zlý sen, no snažila som sa pretvarovať ako najlepšie viem, aby som neranila moju rodinu. Nemali sme ani svadobnu noc, keďže P. mi povedal, že nechce aby som pri ňom zostala. Hneď na druhý deň som hľadala všetko o anulácii manželstva no neodhodlala som sa k tomu. Tvrdí, že všetko je moja vina. On si totiž nie je vedomý žiadnych negatív. Porozpravali sme sa a rozhodli sme sa, že to skúsime "na novo". Niekedy boli pekné dni, niekedy zlé. Pred druhými sa tvárime, že je všetko v poriadku, no v mojom vnútri sa deje úplne niečo iné. Moja rodina o ničom netuši, nemám srdce im povedať čo všetko cítim, nechcem ich zarmútiť. Bývajú odo mňa 350km, na čo si tiež neviem zvyknúť,ale to som si mala uvedomiť pred svadbou . P.nemá záujem tam chodit´, vraj benzín je drahý, občas idem sama ale vyčíta mi, že ho nechávam samého. Čo ma najviac bolí je, že mi začal vulgárne nadávať, že som pi.... najprv raz potom druhý krat a určite bude aj tretí, štvrtý... A to pre totálne maličkosti.Tvrdí, že som ho vyprovokovala mojím spravaním, pritom sa snažim nikdy nekričat a vysvetlit´ všetko v pokoji. Moje city k nemu ochladli a ja neviem čo mam robiť, bojím sa urobiť nejaký razantný krok ako rozvod aj keď vo vnútri túžim byť opať slobodná. Brzdí ma aj to, že som veriaca a mám k Bohu veľký rešpekt. Trápi ma, že po rozvode by som nemohla príjimat sviatosti, preto som uvažovala nad anuláciou. Poraďte mi čo mám robiť, a či má niekto skúsenosti s anuláciou manželstva. Viem, že manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, no že bude na mňa nadávať som nečakala. Deti zatiaľ nemáme, a mam strach ich mať s človekom, ktorý si ma vobec neváži. Netrpela by som len už ja. Ďakujem vám pekne za váš čas.
Viem, ze anulacia manzelstva existuje, ale podmienky nepoznam. Skus sa obratit na nejaku pravnu poradnu alebo advokatsku kancelariu. Pripadne skus linky pre tyrane zeny, tam by ti mohli poskytnut moralnu oporu aj informacie ako postupovat dalej
http://www.centrumnadej.sk/uploads/images/Galle...
http://nanicmama.sme.sk/poradne-pre-tyrane-zeny...
Kazdy mame narok na dostojny zivot, musis najst v sebe silu! Velmi drzim palce!
chod za fararom a opytaj sa priamo na anulaciu manzelstva. Povedz, ze uz pocas obradu si to citila, ze nerobis dobre atd....a ja si myslim, ze by to mohli akceptovat. Drzim palce a co naskor odid od neho, nema zmysel v takom vztahu ostavat, ked su uz teraz problemy a nie to este planovat deti.
Len si s nim neurob dieta. V ziadnom pripade. Ked nepojde anulacia,tak sa rozved a kasli na sviatosti. Mozes byt 100% lepsi clovek ako knaz aj bez nich.
Baby, to jej nikto neporadí ani len ísť do manželskej poradne alebo za kňazom, hneď - odíď, anuluj manželstvo, rozvod... a dôvod je taký, že jej 2x škaredo povedal a nechce chodiť k jej rodičom?
To, či je veriaca alebo nie, je vedľajšie (aspoň pre mňa). Mňa skôr zaráža, že sa objaví prvý problém, a okamžité riešenie je odchod.
Veď si spolu sadnite, ty mu PRIAMO povedz, čo ti vadí - skús bez plaču, výčitok, iba mu to povedz. A POČÚVAJ čo ti na to povie on. Nedomýšľaj si dopredu, neurážaj sa, proste ho počúvaj a skús jeho dôvody pochopiť. A skús nájsť kompromis (napr. že pôjdete vašim raz za mesiac a nie každý druhý víkend).
Keď si ťa bral, predpokladám, že ťa ľúbi, a predpokladám, že keď si sa chcela za neho vydať, asi si na ňom videla aj pozitívne vlastnosti. Skús ich pohľadať, alebo si sa vydávala kvôli statusu manželky?
Väčšina normálnych chlapov chce mať spokojnú manželku, verím, že je to aj tvoj prípad a je len chyba v komunikácii.
@nestastna84
@motovidlo mne tu baby radili tiež rozvod hned pri prvych problemoch, no riesila som to inak a zatial este stale som v manzelstve a dost veci sa pohlo k lepsiemu. Aj ked stale je co zlepsovat 😉 Sa vobec necudujem, že rozvodovost je taka vysoka.
@svetluska82 Moja skúsenosť je podobná, mali sme svoje problémy, ale ustáli sme to a teraz máme opäť pekný vzťah. Takže ja som veľký zástanca toho, aspoň zabojovať za vzťah/manželstvo. Ak by sme sa aj rozišli, aspoň by som mala pocit, že som skúsila všetko a inak to nejde.
@mirka49 ty nemáš jasno ani v pojmoch, to nie je oplatka, ale niečo úplne iné, porozmyšľaj a potom sa vyjadruj k veciam. lebo nie je nič horšie ako aktívny hlupák.
@nestastna84 najhorsi je prvy rok manzelstva. Potom to sa zvykne ustalit. 😉 Aj moj sa zmenil k horsiemu, ale nejako sme urcili pravidla v rodine a celkom to sa da. A to sme predtym dlhorocne zili spolu a just po oficialnej svadbe to islo dolu vodou.
@nestastna84 ahoj, veľmi dobre ťa chápem prečo je rozvod pre veriacu ťažký....kto neverí a nezažil nepochopí. O tomto sa treba poradiť s farárom, cirkvou - určite by bolo možné niečo urobiť. A niektoré príspevky tu si nevšímaj, načo píšu, keď neveria. Chápem aj to, že napriek pochybnostiam si sa kvôli rodine vydala. Pochybnosti boli naozaj len kvôli nezhode s prípravami? Nebolo tam aj niečo iné? Jedna lastovička jar nerobí. Sama musíš vedieť, či s ním chceš, alebo nechceš žiť. A na základe toho sa rozhodnúť. Jednoznačne áno, alebo nie. Máš pocit, že ťa ľúbi? Ľúbila si ho a prečo? Teraz je to už pre teba naozaj minulosť? Sú muži, ktorým jednoducho treba dať hranice, pokiaľ môžu zájsť. Dokázala by si mu povedať, ako a čo cítiš? Musí vedieť o tom, že nie si šťastná. Záleží mu na tebe? A tebe na ňom? Skús sa na to pozrieť takto bez optiky "čo rodina a viera"
@nestastna84 ešte napíšem vlastnú skúsenosť, nie radu čo máš urobiť....1. krát som sa vydala ako ty - mala som pocit, že stojím uprostred kruhu a všetko okolo mňa sa točí a ja nemá silu to zastaviť - čakala som vtedy bábo. Môj ex bol fajn, máme spolu 2 deti, no nikdy som nebola šťastná, neverila som mu a rozviedli sme sa po 6 rokoch trápenia sa navzájom.
@december12 je to oplatka z palac.cesta.hlupak si jedine ty.zfanatizovana huska
@motovidlo no asi nevies citat, takych rad tu bolo dost, ci do poradne, za knazom alebo sama aby si zasla za psychologom... nie vsetky radili, aby sla anulovat manzelstvo. Ja osobne som tiez za rozhovor, nie ani aby sa zmenil, ale aby si ona vyjasnila veci. Ak sa budu bavit o babatku, ze kedy uzbude, tak by som to vyuzila na rozhovor. Ja som clovek, co ma tiez problem ospravedlnit sa a keby sa moj manzel so mnou rozvadzal zakazdym, ked som ho poslala dpc, tak uz davno mame papier (proste zle obdobie). Sama musi porozmyslat, ze ci popri ruzovych okuliaroch nevidela varovne znaky, ze ci je to naozaj sebecky a manipulativny clovek. Kazdopadne ofucat sa na vlastnej svadbe...to neznie tak, akoby do manzelstva vstupovali 2 zreli ludia, co dokazu komunikovat. Cize chyba je na oboch stranach, co samozrejme jemu nedava ziadne pravo nazyvat ju p*cou. Ale urcite veci v jej spravani chapem, tiez sme s mojim mali mensiu krizu pred svadbou, tiez som pomyslala na rozchod. A predstava, ze musime predat nas byt, zrusit miestnost, pohostenie, kapelu, zakusky, pozvanky, ubytovanie... Ja sa jej pod takym tlakom necudujem, vela ludi ma silne reci, ale skutek-utek. Nastadtie my sme to prekonali k spokojnosti oboch stran, ale hlavne nemusim sa bat, ze by mi manzel ublizil.
@malabiba - hovoris, ze tvoj ex bol fajn...ako si zistila, ze to nie je laska, co k nemu citis? ako si vedela, ze nie si stastna? a mala si dovod na to,aby si mu neverila? a ked s nim mas dve deticky - nie su plodom lasky? ale co ak sa da vsetko zachranit? v inych diskusiach baby radia 5 jazykov lasky alebo
https://www.youtube.com/watch?v=zm_oUpoJ2-U...ja uz neviem, comu verit...
anualcia manzelstva je velmi narocna a uznaju ju iba v pripade smrti toho druheho alebo po preukazani ze neni psychicky zdravy musi to schvalit papez je to celkom nemozne jedna znama sa pokusa o anulaciu uz asi 10rokov a neuspesne a iny znamy ju dosiahol iba velmi tazko zdlhavo a po preukazani dusevnej choroby manzelky takze vela stastia
@bandikovajana nic nie je nemozne 🙂 http://www.pluska.sk/plus7dni/vsimli-sme-si/vyz...
@cililink123 nikdy to nebola láska, no mali sme sa radi skôr ako kamaráti, rozumeli sme si takmer vo všetkom, boli sme skvelý pár na VŠ, v super partii, študovali to isté, kde nikto nerieši, čo bude o mesiac....otehotnela som vďaka náhode, alebo zámeru?, keď mi povedali, že s mojimi diagnózami typu veľký myóm, endometrióza, anémia, nízka hmotnosť, závraty a čo ja viem čo ešte, to nebude nikdy možné....no vzali sme sa a prišlo aj druhé dieťa....a obrovské depresie....a rozvod....som vydatá 2. krát, nehovorím, že bez problémov,ale šťastná....s ex vychádzame dobre a synovia našťastie tiež...žije s inou ženou 40 km od nás a je v pohode....moje deti ľúbim, ale povedzme si, na to, aby sa narodili deti stačí pohlavný styk 😉
Anulácia manželstva: http://www.rozvod-rozchod.sk/anulacia-manzelstv...
@nestastna84 AKo som si tak prečítala tvoj príbeh tak by som sa zamyslela nad jednou vecou.čo je pre teba horšie...žiť do konca života s niekym kto ti nadáva a ked ti povie že si pi... pochybujem že si ťa váži a byť do konca života nešťastná alebo začať nový život s niekým kto ťa bude naozaj milovať s kým budeš mať rodinu a budeš šťastná..len nebudeš prijímať sviatosť.Z kostola ťa určite nik nevyhodí.
Prepáč ale v takýchto veciach pre mňa cirkev stráca význam ,práveže by si mala mať podporu.Viem že manželstvo nie je prechádzka ružovýmn sadom ale prežiť takýto svadobný deň si neviem ani predstaviť 😔
Ak ste v ten deň nedokázali udobriť a byť šťastný čo bude dalej?..A bud rada že s ním ešte nemáš deti a chod preč kým sa dá
@motovidlo ÚPlne s tebou súhlasím, ja som však anuláciu radila preto, lebo ak som to správne pochopila, už vlastný sobáš prežila v pochybnostiach, akože podľa mňa to začalo totálne zle, aj keď ako som písala, dá sa to interpretovať aj inak. No... Niekomu proste nejde o "sobáš za každú cenu", že aby nebodaj nehrozila samota, fakt, ak má do konca života dumať nad tým, či si nevzala toho nesprávneho človeka, možno by fakt anulácia pre ňu mohla byť riešením.
Ale? Osobne KM považujem za absolútne nesprávne miesto, kde môže baba takéto veci riešiť, hlavne pri tej kope liberálov a názoroch typu "ak partner odmieta sex, rozveď sa", máš asi pravdu v tom, že prvý krok mala byť porada s kňazom /psychológom, v tomto prípad najlepšie s veriacim.
@motovidlo Mas pravdu v tom, ze tu na konovi je zvykom radit "chod prec, s takym debilom by som nezila" pri kazdej somarine, lebo taka rada je najjednoduchsia, nic nestoji. Podla mna je ale obrovsky rozdiel medzi manzelstvom na zaciatku ktoreho bola laska, kde to puto medzi manzelmi bolo silne, manzelstvom, ktore spajaju deti. Tam je na com stavat, tam je velka motivacia opravit to, co sa pokazilo. Lebo zodpovednost voci detom, lebo krasne spomienky. Ale toto bolo zle uz od zaciatku, uz manzelstvo bolo uzatvorene s pochybnostami, zjavne tu neexistuje a neexistovalo nejake silne puto. Tito dvaja ludia jednoducho nevyuzili cas pred svadbou na to aby sa spoznali, aby sa ujistili, ze toto je clovek s ktorym chcem byt cely zivot. Toto je retaz zlych rozhodnuti navrsenych na seba. Niekedy je naozaj lepsie ist s kratsej cesty. Kym tam nie su deti, ktore tym vsetkym budu trpiet...
To je ako priznat si bankrot, zaplatit cestne vsetky dlhy, na ktore mi staci majetok poucit sa a zacat znova. Od absolutnej nuly, ale slobodne. Lepsie ako sa dalej zadlzovat, klamat veritelom, slubovat a nakoniec stiahnut na dno aj ostatnych.
@rutie
@nela1916
Baby, ale mať pochybnosti je normálne. Niekto má pochybnosti pred svadbou, niekto po svadbe (ja napríklad po každej riadnej hádke s mužom 😀 ). Pointa je v tom, že nepoznáme autorku ani jej muža (ktorý by vám pravdepodobne povedal úplne inú verziu príbehu) a dávame definitívne riešenia.
@motovidlo Moja mama si v den svadby uvedomila, ze to je velky omyl. Ze dovody, pre ktore sa vydava su nespravne, ze svojho nastavajuceho nemiluje. Ze sa to okolo nej nejako roztocilo a ona je mimo. Ked to povedala svojej mame (ktora nastavajuceho zata velmi nemusela), skoro ju zabila, ze su napecene kolace a hostia na ceste. Tak sa moja mama vydala. Aj na svadobnych fotkach ma take smutne oci. Nikdy to nebolo fungujuce manzelstvo. Rozhodla sa odist aj pol roka posvadbe, ale zistila, ze caka dieta, opat bol dovod ostat. Ked boli deti dve, odist sa uz nedalo. Potom spolocny biznis, spolocny majetok a neskor uz v podstate nebol dovod. Dvaja nestastni ludia, ktori prezili zivot vedla seba, najprv v hadkach, konfliktoch, trpkosti, placi do vankusa, neskor uz len v lahostajnosti. Mali sme pekne detstvo, napriek tomu vsetkemu, ale je mi nasich luto. Mama sa velmi upla na nas, az privelmi, bolo to skor na skodu. Otec unikal do roznych cudnych sfer - praca, konicky, male neskodne zavislosti ako PC hry a tak.
Mojho muza mam tiez obcas plne zuby, tiez som mala parkrat pochybnosti, ale myslim, ze dokazem vidiet ten rozdiel medzi nami a manzelstvom mojich rodicov. Aj moja mama hovori, ze kde je (bola) laska, tam sa da vela veci vyriesit, ale kde nie je, tam sa len preziva... Zivot je kratky na to, aby sme ho len prezivali... Zvlast, ked nemusime brat ohlad na druhych, ktori na nas zavisia (deti, bezvladni starki).
Utekaj, kym to ide. Ucta v manzelstve je najdolezitejsia. To ze ta chce odtrhnut od rodiny su zaciatky manipulacie, psychickeho tyrania. Povie ti to kazdy psycholog 😖
moja mama zrusila prvu svadbu tyzden pred celym candrbalom, uz bolo vsetko nachystane, aj svadobne dary sa uz vracali, viete vtedy sa davali pribory, porcelan a podobne debiliny vo velkom. Vraj to nikdy neolutovala,ze mala dojem,ze to nebude dobre mi povedala a o nejaky cas stretla mojho tatinka. Manzelstvo im klape doteraz uz cele tie roky. Cize ked ma clovek dojem,ze by spravil chybu,tak neexistuje taky svadobny kolac,co by ma donutil spravit taku blbost a povedat ano nejakemu cloveku s ktorym to nebude mat zmysel. Ja chapem,ze sa niekto rozvedie,lebo to potom neklape. Ale keby ludia pocuvali svoju intuiciu,tak musia vidiet tie vykricniky....
@rutie presne tak.u nas to slo tak plynule. boli aj pekne chvile, ale ma aj chytil pod krk.doslova. stale som ho mala rada a hlavne mi ho bolo luto.mal tazke detstvo, chcel nieco dosiahnut... hovorila som si, ze pre nieco nas panbozko dal dokopy. "uzila som si" ponizovania od neho aj jeho matere 😖 a teraz po rokoch, sa to obracia. zazil tazke ochorenie, pracoval na kariere, vzdy som stala pri nom. jeho matka, keby mohla, hadam sa mi teraz aj nastahuje do domu 🙂 cas akosi ukazal kto za co stoji. dnes si nedovoli mi skaredo povedat, nieto nadavat, ofukuje ma, obskakuje, ale ta bolest a smutok, vo mne ostala. mam pocit, ze aj napriek tomu, ze som tymto vztahom nieco ziskala (deti, rodina, stabilita...) stratila som seba, ze som sa vlastne obetovala... 😒 casto si hovorim, ako by to asi fungovalo v tom paralelnom vesmire, keby som sa rozhodla odist ...
@pipilota33 Vieš čo a možno by si stretla ešte väčšieho debila a ten by Ťa už dávno zabil alebo zmrzačil.
Dívaj sa vpred a na to čo bolo zabudni. Nevrtkaj sa v tom.
Zeny nechcem Vas urazit, ale niektore re sidoslova koeldujete o tyranie. Ja som mala 3 hodiny pred svadbou a dokazala som povedat NIE....teraz viem ze moj ex pravidelne zmaluvava svoju "milovanu", mamicka je unho na prvom mieste a ine veci. Dakujem Bohu ze ma osvietil a zutekala som kade-lahsie 😀
Lepsie to nebude, a to ze deti....skoncia skoly, najdu si prace a odletia vam z hniezda a potom co? To je este lepsi pripad ked sa o vas postaraju ked si spomenu, ale su aj take ze kaslu na mater a otca. To je potom co za zivot?????
niceo inspirujuce: https://dennikn.sk/66682/co-urobila-poslancova-...

@nestastna84 neviem ako ine baby,ale tie vulgarizmy vsetko prezradzaju, ved to svedci nieco aj o jeho inteligencii,to musi byt strasny primityv,podla mna nieco ako "porozpravajte sa " v tomto pripade neexistuje,ako moze muz povedat svojej zene ze je p..a alebo podobne,on ta ma,prepac ale,za sluzku podradnu osobu,co si ziskal a teraz musis "posluchat"