8 ročný vekový rozdiel

9. okt 2020

Ani neviem ako zacat. Moje manzelstvo je v troskach. Sme spolu 5 rokov a s toho 2 ako manzelia. Snazila som sa zo vsetkych sil zachranit nas vztah, no zial moj muz tomu nevenoval ani stipku pozornosti. Necitim sa pri nom vobec ako manzelka ale iba ako jeho spolubyvajuca ktora navari, operie, postara sa o vsetko co potrebuje...viac krat som mu navrhla rozchod, no on o tom nechce ani pocut a vyhraza sa ze si nieco urobi.

V praci som sa zalubila do kolegu. On je tiez zalubeny do mna. Problem je ze je medzi nami velky vekovy rozdiel. Ja 28, a on 20 🙄🙄🙄. No na svoj vek je vyspely. Mame rovnake nazory na zivot, rozumieme si, je samostatny, ma prenajaty byt, auto... Medzi nami nedoslo este k nicomu. Stale na neho myslim a neviem na neho zabudnut. No bojim sa velkeho vekoveho rozdielu. Tiez sa bojim odist od muza aby si naozaj nieco neurobil 😔😔😔. Citim sa ako v klietke s ktorej nemozem vyjst a pohnut sa dalej 😔😔😔

marca12
9. okt 2020

Pockaj,kym ta ten osial prejde

janinah
9. okt 2020

Rútiš sa do problémov....najprv si vysporiadaj vzťah s manželom,začni v manž.poradni....až potom si niečo začni s niekým iným.....mladík môže byť vyspelý,ale ešte "nevybúrený" ,kdežto ty si už súca vekom na deti ,on potrebuje ešte zopár rokov "voľnosti",hoc existujú aj výnimky.A muž si neurobí nič,toho sa neboj,na to sa má príliš rád.Ale skús to ak nie zachrániť,tak dostať do roviny,aby si on uvedomil prečo vlastne chceš rozchod,a tomu radím manž.poradnu.

alienkami
9. okt 2020

Deti máte?
Ako dlho si "zaláskovaná" do toho kolegu?

autor
9. okt 2020

V manzelskej poradni sme boli. Ta mi dopomohla k rozhodnutiu odist od neho. Prave ze sa bojim ze si naozaj moze siahnut na zivot pretoze ma psychicke problemy

autor
9. okt 2020

@alienkami nie deti nemame. Zial nedarilo sa nam. Kolegu poznam 3 roky. On sa do mna zalubil pred mesiacmy, ja som k nemu zacala nieco citit posledne 2 mesiace

alienkami
9. okt 2020

Tie psychické problémy si kedy začala badať? Až na poradni alebo už skôr? Sú ony príčinou prečo sa chceš rozviesť? Alebo je to len ďalšia vec v zozname? Je ochotný tento svoj problém riešiť?

autor
9. okt 2020

@alienkami psychicke problemy ma uz dlhsie, bol u psychiatra no odmieta liecbu. Nie niesom ony pricinou,keby dodrziaval liecbu s mojej strany by nebol problem. Ale zial v nasom manzelstve je kopec dalsich problemov, ktore nemozem vyriesit sama. Na to su potrebny obaja vo vztahu

pribinak
9. okt 2020

Najskôr sa rozved, ukončí jeden vzťah a potom si začni nový vzťah. 20 ročný chalan ani nevie kde je sever. Si nešťastná v manželstve a tak sa ti aj tento chlapček zdá strašne super
Jasne že jemu to imponuje, že úspešne zbalil starsiu babu, ale to je fakt ešte chlapček. Aby si nebola 2x nešťastná

Čo sa týka manžela, zrejme tá emočne vydiera. Porozoravaj sa s jeho psychiatrom či je to reálne pri jeho dgn, aby si siahol na život

autor
9. okt 2020

@pribinak urcite sa nechcem hrnut bezhlavo do noveho vztahu. Uvedomujem si vekovy rozdiel. No konecne mam pocit ze niekomu na mne zalezi. On na mna netlaci, vie ze mam problemy v manzelstve.

Pri depresii je dost realne ze by to spravil

alienkami
9. okt 2020

Súhlasím s @pribinak v prvom rade treba ukončiť tento vzťah. Čo sa manželovho vyhrážania týka - je svojprávny - ty nenesieš zodpovednosť za jeho rozhodnutia a činy. Pokiaľ sa on nechce liečiť, ty s tým nepohneš - ale to si zjavne uvedomuješ.
Čo sa nového vzťahu týka, zatiaľ nerieš. Začneš riešiť, keď budeš mať uzavreté záležitosti okolo toho terajšieho vzťahu. Ak ťa naozaj ľúbi, pochopí to a dá ti priestor a čas dať sa do pohody.

nnnuuunnn
9. okt 2020

Rozved sa, ked to tak citis. Zacni si s druhym, mladsim, ked to tak citis. Vekovy rozdiel je stale v poriadku, su aj vacsie rozdiely a zeny ziju dlhsie. Ak sa manzel rozhodne zabit, bude to jeho rozhodnutie, Tebe to moze byt jedno.

nely1704
9. okt 2020

Ja len toľko, že poznám vzťah (už manželia s dieťaťom), kde spolu začali on 19, ona 29 a sú spolu 10 rokov

asia83
9. okt 2020

Ľudia ako vy by sa nemali viazať. Keď vám čítali manželský sľub, vy ste asi počuli: "Bla bla bla bla..." Tým mladším kolegom ste mali začať, pretože som presvedčená, že on je za vaším zmeneným postojom k manželovi. Nevyhovárajte sa na manžela. Proste chcete mladého. Skúste si život s mladým v prenajatom byte. Veľa šťastia prajem.

tncka
9. okt 2020

Nic si neurobi,len sa vyhraza aby si ostala. Zbal sa a chod. Zivot je kratky,nepremrhaj cas.

autor
9. okt 2020

@asia83 dakujem za nazor, no skuste si vy zivot s clovekom ktory ma psychicke problemy a namiesto liekou sa dal na alkohol. Ktory je viacej opity ako triezvy, ktory ked si vypije je agresivny. Ktory Vam nebude prispievat ani cent na domacnost a najom. Kolega nieje za mojim rozhodnutim pretoze som od neho chcela odist uz ovela skor. Lenze stale sa mi vyhraza. Moj muz nieje ziaden starec (ma 27) zeby som tuzila po mladom. Ale dakujem za nazor

autor
9. okt 2020

@nely1704 dakujem 😊

autor
9. okt 2020

@alienkami ano to by som najradsej, vyriesit najprv rozchod a az tak si nieco zacinat s niekym inym.

No zit s predstavou ze si naozaj nieco spravil, to sa asi zblaznim.

ckatka
9. okt 2020

Moja...pokiaľ sa chlap vyhráža ze si niečo urobí....nikdy si nič neurobí...sú to.plane kecy.
Človek, ktory chce spáchať samovraždu o tom nehovorí ale urobí to.

Pokiaľ si s chlapom len preto aby si nič neurobil...bez od neho a zariad si život po svojom. A nenechaj sa manipulovat.

andreatytler
9. okt 2020

Daj sa do rozvodu... Mozno city ku kolegovi bolo to co ti dalo odvahu o rozvode uvazovat a mozno si uz mentalne uplne od manzela prec a tak sa tvoje city pohli ku kolegovi... akokolvek to je, podla mna sa neda zostat v nefunkcnom manzelstve. VYhrazky na samovrazdu mozu byt kludne realne alebo aj sposob manipulacie. Ma tvoj muz rodinu? Vedia o jeho chorobe? Vedia o potencialnom rozvode? Mozno by bolo dobre ich zapojit... vysvetlit situaciu a poziadat o pomoc.
S kolegom by som si urcite nic nezacinala az dokym nebude rozvod hotovy alebo aspon isty. Velmi by to celu situaciu skomplikovalo. Aj ked neviem kolko trva rozvod na Slovensku a ci sa da tak dlho cakat.

autor
9. okt 2020

@andreatytler nezijeme na slovensku ale kedze nemame deti tak by to malo ist rychlo.
Ma iba mamu a sestru. Sestra zije daleko, a jeho mama ma sama zdravotne problemy. Takze zbytocne ju do toho tahat. O jeho chorobe vedia.

andreatytler
9. okt 2020

No to fakt s pmocou rodiny sa neda pocitat. A co priatelov... ma priatelov? Ma pracu? Ma kde byvat po rozvode?
Viem ze citis strach ze by to urobil a potom by si sa citila zodpovedna. Je aj nieco ine co ti brani sa dat do rozvodu alebo len ten strach ze si nieco urobi?

jujo13
9. okt 2020

ahoj 🙂 čím skôr od neho odídeš tým skôr budeš volná, potom sa dostaví pocit, ktorý ti napovie čo máš robiť a už nebudeš pochybovať čo je pre teba najlepšie... držím palce

gabi000
9. okt 2020

Rozveďte sa. Ja tiež 28 rokov mám, no neviem si predstaviť takto žiť ako vy. Sme mladé, žijeme len raz. Ktorá žena si želá takého manžela? Žiadna. Nemá to budúcnosť. Nie vy ste prvá ani posledná ktorá sa rozvedie 🙂 zaslúžite si niečo lepšie. Držím palce.

autor
9. okt 2020

@gabi000 ano takyto zivot si nezasluzi nikto. Denne iba stres a hadky. Radsej by som aj cely zivot ostala sama ako takto zit.

gabi000
9. okt 2020

Verim vám, tak konajte, nevidim na tom nič zle 🙂

autor
9. okt 2020

@andreatytler najviac mi robi strah aby si nieco neurobil. Nie nema kde byvat a nema ani pracu. Cize v byte kde byvame nemoze ostat lebo najom a vsetko ostatne by nemohol platit

autor
9. okt 2020

@gabi000 dakujem 😊

gabi000
9. okt 2020

@gabi000 ja som v takej rodine vyrastala ako dieťa. Psych.chorý nebol len ten alkohol. Viem čo to znamená, neprajem nikomu. Život je o inom, teraz už viem.

andreatytler
10. okt 2020

Ved to on je uplne zavysly na tebe... toto je fakt blbe.
Alkoholici maju sklony k sebevrazdam... a ked je on este aj psychycky chory, tak to by som sa aj ja velmi bala. Keby aspon pracu mal a byvanie... takto po rozvode skonci pravdeodobne ako bezdomovec... no desne to mas☹.
Ale predstava ze mas s takym zit len preto ze sa on nedokaze o seba postarat je este horsia. Ty nie si za neho zodpovedna, nie si jeho mama. On je dospely, mlady, svojpravny, vie o svojej chorobe aj ako ju liecit ale to ignoruje (a este to robi horsie tym alkoholom).
Snazila si sa pomoct vztahu s tou manzelskou poradnou. Nemusis mat pocit vynny ze si to vzdala.
Ja by som neobnovila najomnu zmluvu ked vyprsi a odstahovala by som sa. Nech si on riesi byvanie ako vie... alebo ak mas na to peniaze, zaplat mu najomne na par mesiacov alebo pokial sa nevybavi rozvod.. to vravim len preto ze ak by ti to dalo dobry pocit ze si urobila fakt maximum a nemusela sa bat ze si nieco spravi. Aj ked takyto clovek si velmi pomoc nezasluzi kedze vravis ze je na teba agresivny.

Celkove by som sa ja sustredila na ten rozvod a to ako od neho odist... to zaberie vela energie a casu a az potom by som riesila novy vztah.
Zelam vela stastia a sily.

0kristina0
10. okt 2020

Mila autorka, naco sa ho pytas na rozvod? Ved to urob, nemusis si pytat od neho povolenie ci sa mozes s nim rozviest. Prave takito co sa vyhrazaju zabitim to skor neurobia lebo su to hrozni narcisi a keby to aj spravil tak co. Teraz mas do konca zivota zit s agresivnym alkoholikom? Nebud smiesna. Rozved sa a potom ries nove vztahy.