icon

Aj vám sa muži príliš montujú do starostlivosti o dieťa?

aduuus
17. aug 2014

Babule, zaujímalo by ma, či aj Vám sa Vaši muži príliš miešajú do starostlivosti o dieťa...typu, že večne sa im nepáči, čo im dávate jesť, kedy, ako, čo robíte, kedy ako atď... a vlastne väčšina, čo robíte je nespávne a mali by ste robiť inak...Podotýkam, že ten môj je navyše ex, a už ani spolu nežijeme...No večne mi musí do všetkého protirečiť a robiť inak, ako ja.

aduuus
autor
17. aug 2014

@hanatom no my nastastie nie sme manzelia

kofoluska
18. aug 2014

@aduuus Poznamky a snaha byt mudry to je jasne. To asi u kazdeho chlapa. Ale kedze nasho krpca je problem nakrmit a uspat ho dokazem len ja, manzelovi som raz sucho povedala, ze ked s malym stravi SAM 24 hodin, nakrmi ho, uspi a bude vsetko v poriadku, potom mi MOZE kecat do toho, co a ako robim. A cuduj sa svete, odvtedy je ticho. 😀

aduuus
autor
18. aug 2014

@kofoluska na toho mojho take neplati, vcera strasna hadka kvoli tomu, a to ako som uz pisala je to moj ex, ktory s nami uz nezije...som mu poslala sms, ze nech kkonecne pochopi ze jej matka som ja a ja zabezpecujem 24hod starostlivost, tak sa mi do toho nema co miesat...a on na to ze, ale on je jej otec a plati mi na nu, tak sa bude!! tak som mu na to , ze nech sa potom stara do veci, o ktore sa ma jeden otec starat a nie do mojich povinnosti voci malej... no a aky bol z toho zaver? ze mi zas bude platit iba minimalne vyzivne a neda ani o euro viac, a samozrejme miesat sa bude aj nadalej...dobre ?: D

kofoluska
18. aug 2014

@aduuus Aj by som si zanadavala, ale obavam sa, ze cela nadavkova risa by sa nasledne urazene zdvihla a od tvojho ex sa posunula kus stranou, aby s nim nemala nic spolocne.

aduuus
autor
18. aug 2014

@kofoluska no, na to sa asi nedá moc čo povedať...ja viem :(

kofoluska
18. aug 2014

@aduuus To velmi nie - hlavne ked pouzije taky stupidny argument ako to, ze bude posielat zase len minimalne vyzivne. Asi zabuda, ze to posiela na svoje dieta, ked uz xce byt otcom roka....

aduuus
autor
18. aug 2014

@kofoluska nie, on to podla mna berie tak, ze to posiela mne...

lalinko2010
18. aug 2014

@aduuus ahoj, montuje, ale jedným uchom dnu a druhým von, montujú sa svokrovci - hlavne svokor - prečo toto a prečo hento, tak odpoveď - lebo a hlavne moja švagriná hučí do môjho manžela - ale tú už mám totál v paži. čiže odporúčanie ako napísané bolo - nechať dieťa nech sa stará otecko keď to vie najlepšie! raz dva máš dieťa späť a nepovie nič. prípadne povedať : názor môžeš mať ale bude sa robiť ako ja poviem!

kofoluska
18. aug 2014

@aduuus By som mu to najblizsie, ked to zase vytiahne, asi strelila medzi oci aj s komentarom otca roka..... hnup....

aduuus
autor
18. aug 2014

@lalinko2010 nechať ho robiť čo chce, to sa mi moc nepáči 🙂 keď vidím, ako mu malá vreští a trepe sa, keď jej ani body nevie vyzliecť...skôr to druhé, na to sa chystám najbližšie :D

lalinko2010
18. aug 2014

@aduuus písala som - nechať dieťa nech sa stará otecko keď to vie najlepšie! raz dva máš dieťa späť a nepovie nič. prípadne povedať : názor môžeš mať ale bude sa robiť ako ja poviem. Nenapísala som - nechať ho robiť čo chce, to sa mi moc nepáči . Oteckovia sú múdri keď dieťa nemajú ale keď sa majú postarať tak skutek utek, ale česť výnimkám!

mawka
18. aug 2014

@aduuus kym sme boli spolu s ex, tak sa mi nemontoval, pytal sa ma, robil veci intuitivne, malu prebalil aj maleho, vykupal, v tomto smere ok, aj teraz sa mozem spolahnut. ale.... odkedy sme rozvedeni, tak ako keby si nieco dokazoval a dodrbava ma za vsetko a to doslova. ako keby som stala za prd, proste stale machruje, robi sa dolezity, vsetko mi vytyka. nerobi to pred detmi, ale aj tak vyvolava vo mne pocit neschopnej matky. a podla neho robim vsetko zle.

aduuus
autor
18. aug 2014

@mawka no tak ako vo mne ten pocit nevyvola...som si sebou ista, kedze mala je zdrava,spoko a pekne rastie...ale nervuje ma... a sice je Kristinka zatial mala, ale bojim sa ze to bude robit pred nou aj neskor...a to bol jeden z dovodov, preco som od neho odisla, ze nechcem pred malou cirkusy...no bojim sa, ze aj tak budu :(

jolly84
18. aug 2014

@aduuus neodporuj mu, povedz áno máš pravdu aj tak si spravis po svojom........no nie?

aduuus
autor
18. aug 2014

@jolly84 ved jassne ze si spravim, lenze poslednu dobu bol veeelmi casto u nas, takze vsetko videl vies...a neda sa robit po svojom, ked je vedla teba

jolly84
18. aug 2014

@aduuus tak mu nechaj na tyzden dieťa, ked si myšli, že to vie lepšie.......

aduuus
autor
18. aug 2014

@jolly84 a ty si myslis ze by som mu nechala malu hoci len na jeden den???

sue
18. aug 2014

@aduuus je to jeho dieťa rovnako ako tvoje...ty ju nevlastníš....a čím viac budeš otcovi a dieťaťu brániť vo vytváraní vzťahu, tým viac sa to obráti proti tebe...mysli na to...

terezka1947
18. aug 2014

tak ja mam asi na manzela stastie...na vsetko sme dvaja...a vacsinou spolu debatujeme o vsetkom,co sa deti tyka...mame podobnu vychovu a aj podobnu predstavu o vychove 😉

mata128
18. aug 2014

Mne sa toto zda fakt divne....montuje do starostlivosti????ved je aj jeho!!! Tak nech si povie svoj nazor!!!Ja neviem,ci niektore mate chlapa iba ako "darcu biologickeho materialu a sponzora".... Ako mne sa tiez kolko krat nepaci,ze povie to alebo tamto,ale tak si to vydiskutujeme a je vybavene...viac by som nadavala,keby sa vobec nestaral....tiez som mu neraz povedala,ze ked s nim bude cele dni doma,moze kritizovat,ale preco by sa nemal starat do vychovy???? A co sa tyka exmanzela,dokial je dcera u neho,urcuje si pravidla a rozdeluje volny cas on,pokial je doma so mnou,tam jeho " kompetencie a pravomoci" koncia...

terezka1947
18. aug 2014

mne pride divne,ked sa niektore zeny snazia celu starostlivost prebrat IBA na seba-muz je druhorady(dokonca vo vychove a starostlivosti menejcenny)...totalne ho vytesnia
ved to robia "proti sebe"....aj otec potrebuje zistit,co starostlivost obnasa-bude si vazit svoju zenu,bude vediet co a ako pri dietati kedykolvek....a aj sam si ziskava vztah so svojim dietatom

moj sa snazi od zaciatku,naozaj mam stastie....ale zase bol nuteny ostat s nim aj par dni,tyzdnov sam...ked som bola v nemocnici...a postaral sa...a nikdy som od neho nepocula-aaaale,co ty uz len doma robis.joooj,toto nerobis dobre...joooj,ako je mozne,ze si nenavarila,neurobila...nestihla....

namornicka
18. aug 2014

Aj mne občas lezie na nervy keď sa nezhodneme, pretože samozrejme by som to chcela podľa seba, ale beriem to tak, že dieťa je obidvoch, takže nie že "stará sa MI do výchovy", to môžete povedať na svokru alebo mamu. To akoby muž položil otázku štýlom že "aj vaša žena sa vám montuje do toho čo kúpiť za peniaze čo som zarobil?" Moje deti sú už školáci. Keď boli bábätká viac nechával na mne, čím sú starší tým viac výchovných vecí chce riešiť aj on, čiže bude aj horšie 😀 Ale srandujem, u nás je to v princípe v pohode, len niekedy sa nezhodneme a vie ma to vytočiť, zasahujem keď sa mi zdá situácia nebezpečná alebo vyslovene som proti, ináč sa snažím tolerovať aj druhú stranu. A riadim sa heslom "nerob iným to, čo nechceš aby robili tebe". No nie vždy je to ľahké, stále sa učím 😎

aduuus
autor
18. aug 2014

@sue nevies ako sa maju veci, tak nesud

aduuus
autor
18. aug 2014

@mata128
@terezka1947 najradsej mam presne reci vasho typu, ked absolutne neviete aka je situacia a vynasate rozsudky typu ze dieta je aj jeho, ano je, ale !!! netusite ake su okolnosti a vsetko kolo toho

sue
18. aug 2014

@aduuus je to otec vašej dcéry, nech je akýkoľvek, už to tak bude navždy. Pracuj s tým tak... Nezáleží na tom ako a prečo váš vzťah zlyhal, on má na dcéru rovnaké právo ako ty...a ona na neho.

aduuus
autor
18. aug 2014

@sue @mata128
@terezka1947 a bola by som veeeeelmi zvedava, ako by ste hovorili, keby ten vas sa nechal vami na materskej zivit, trebalo kolo neho skakat ako kolo malovaneho vajca, dietatu nic nekupil a na vas iba nadaval (doslova) a utocil na vas, co ste urobili, neurobili, preco nie tak ale tak, mal so vsetkym problem, aj s tym, ze idete s dietatom na 3 hod denne sa prechadzat a este by sa isiel starat do toho ako ho dojcite, preco ho tolko dojcite, ved bude tucne a podobne nezmysli !!! takze poprosim aj ostatne, ktore nemate sajnu ako sa maju veci, drzte sa mojej otazky, nepotrebujem omacky okolo toho

aduuus
autor
18. aug 2014

@sue ale ma aj povinnosti a platit na dieta 27,13 eur... toto by vam stacilo? a boli by ste happy a nechavala dieta s nim? urcite

sue
18. aug 2014

@aduuus to je zlyhanie vášho vzťahu, nie toho, že on je rovnako otec ako ty matka.
Ubližuješ týmto správaním svojej dcére a aj sebe - ak má ako otec zlyhať, tak mu to umožni - nestráň dcéru pred ním 1. nemáš na to najmenšie právo 2.čím skôr on zlyhá, tým skôr bude dcéra "tvoja" ... ver mi, viem o čom píšem 😉 tieto srdy, ktoré práve prežívaš sú prirodzené ale bolo by zbytočné a škodlivé pre teba samu sa nimi opantať 😉

sue
18. aug 2014

@aduuus evidentne ste sa na sume nedohodli vy (keďže spolu nedokážete konštruktívne komunikovať) a bola teda stanovená súdom (= tabuľkovo = od stola = zle...väčšinou...)- o to viac by som sa mu snažila dávať dieťa, aby si vytvorili vzťah, aby ju ľúbil, aby vedel koľko toho potrebuje...

aduuus
autor
18. aug 2014

@sue na sud este len cakam a malu mu nedam,moze s nou byt len v mojej pritomnosti a takto to odklepne aj sudkyna na odporucanie koliznej