Aj vás by to jedovalo?
Ahojte nechcem byť za tú zlú ale chcem počuť názor na danú situáciu. Bývam u priateľa aj s jeho rodičmi (máme samostatne bývanie, len my ešte nemáme všetko prerobené len z časti) ide o to že je jeho sestra ktorá býva v inom meste je tu skoro každý víkend od piatku s deťmi. Ako chápem že možno sa doma nudia ale veď aj doma môžu byť na mobile a na gauči. Ja po pracovnom týždni chcem mať kľud a si porobiť poriadky. Sú to také maličkosti ale keď v sobotu ráno stanem tak nechcem sa hneď prezliekať, chcem si v kľude v pyžame vojsť do kuchyne a prichystať raňajky.
Ona je ich vlastná .. ty nie .. ona bude vždy prvoradá .. ak chcete mať pokoj treba sa odsťahovať. S deťmi to bude horšie
Nikto na teba neutoci, dom plný ľudí a málo súkromia stve každého, preto ľudia hľadajú možnosti ako sa tomu vyhnúť.
Predpokladam že prerábate vlastne bývanie v dome so svokrovcami a po počiatočnom nadšení že huraaaa bývanie lacno prichádzajú prvé problémiky. Zvykni si, časom to môže byt ešte horšie. Pretože kým s bežnými susedmi, spolubývajúcimi si veci vysvetlíš ako so seberovnými, u rodičov ci svokrovcov nie, oni budu vždy trochu viac pretože ich dom, ich záhrada, ich dovolenie že tam bývate.
Keby som nebola schopna si zabezpecit vlastne byvanie (z akehokolvek dovodu), tak by som suchala nohami a bola vdacna cudzim aj vlastnym, ze ma ubytovali. Ehmm a zvazovala by som ci by som isla do vztahu s neschopakom bez vlastneho byvania (hoc aj podnajmu), ktoremu vadia navstevy vlastnej sestry a jej deti.
A nenapadlo ta,ze take iste sukromie by chceli a buduci svokrovci? Uplne cudzi clovek sa im roztahuje po dome,dvor,zahrade. Prefackaj sa,co si to dovolujes ganit po jeho sestre,ze si dovoli prist k rodicom???? A co ked je na mobile. Teba do toho nic. Mozes si akurat tak v duchu povzdychnut ako sa tesis na svoje byvanie,ale s takymito recami,ze budes verejne osierat svoju buducu svagrinu na nejakom fore,chod do prdele. Nic si nevazi dnesna generacia kazdy chce len klud a sukromie. Tak chod spat pod most,ked sa ti nepaci,ze ti niekto poskytne strechu nad hlavou. Alebo chod do podnajmu.
Inak čítam ze mate svoje poschodie. Tak spi a bud v pyžame aj celý deň a co.. Ved hádam sestra chodi dole k mame.. Ostatne veci.. Musí si to riešit brat a mama s nou ak im prekážajú návštevy, nie ty. Ale ty máš možnosť... Ja aj keď sme chodili k svokrovcom alebo oni sem... Nemali sme problém behať po kuchyni v pyžame, ani moc podobne... Ved ste doma.
ja ťa chápem , tiež by mi to išlo na nervy...
Fuuuuu ,ženy ,vy ste hrozne!!!!Taketo vaše odpovede je nepríjemne citat mne ,nezainteresovanej,nie to ešte tej autorke.Aj keď máte take názory ,aké máte,dalo by sa to napisat aj jemnejšie.Je mi zle z tých vašich odpovedi.Ja by som si sem ,nikdy nešla po radu,lebo kopnúť si do niekoho je pre väčšinu z vás radosť.
A ty to vydrž ,keď prerobíte svoju časť,určite sa to zlepší a budete mat všetci svoje súkromie.drzim palce.
Ked byvate na inom poschodi, tak svagrina ti lezie do tvojej kuchyne? To si ale nenapisala..
Platí autorka vobec nejaky najom, alebo býva zadarmo?
@lujza123 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 made my day
Prepáč,ale toto akoby pisalo 12r.dievca.Tak nech sa páči kúpte si byt, dom a si vo svojom.Ved ide k rodičom, tak čo???!!
@0silvia0 priateľovi rodičia sú dole mi sme na poschodí a Ona chodí k nam takže keď je tu zdieľame kuchyňu. Nechcela som aby ste si mysleli že som o dačo viac ako ona alebo že chcem všetko pre seba. To nie. Som rada že majú taký vzťah aj že dobré vychádzame. Len ma to zaujimalo čo iný si myslia.
@hindakus prispievame na Bývanie. Väčšinou si varíme sami, ale stále nas Ponúkne keď navari. A keďže práčka je jedna striedame sa kto kupuje čistiace prostriedky
@aklutam jej ďakujem krásne. Až si ma potešila. Konečne. Ja Som to vobec nemyslela zle a už vôbec nezakazujem im tu chodiť. Len mi to prišlo trochu divné že od piatka su tu. Veď tiež keby ona bývalá u rodičov, a ja s priateľom, keby že máme deti,sme u nich kazdy víkend tiež asi by sa jej to veľmi nepáčilo. Ďakujem za normálnu ľudskú radu. Asi nabudúce svoje otázky si nechám pre seba
To co ti teraz napisem nesmies brat v zlom, ale skor ako nieco na precistenie myslienok.
Realita je, ze dnesna generacia chce mat len benefity, ale jakmile sa vyskytnu akesi problemy, hned je ohen na streche. V prvom rade sa samej seba opytaj ako by ti to padlo ak by si zistila, ze ta svagrina a buduci svokrovci povazuju za akehosi parazita v ich dome? Zrejme by si z toho nadsena nebola....
Dievcata su tu mozno drsne v nazoroch miestami, ale v jednom maju pravdu....ak chces mat sukromie tak sa odstahujte do vlastneho. Moj kamos byva so svokrovcami vo velkom byte uplne v pohode. Brat ma dom s dvomi bytovymi jednotkami a taktiez byva so svokrovcami a tiez bez problemov. Vsetko je to o kompromise. Su aj ludia ktori takto co-existovat nevedia ( nie je na tom nic zle, zrejme si len typ ktory toto nedokaze ). V tom pripade treba ist do vlastneho.
Zrejme poznas stare zname "kym zijes pod mojou strechou, budes sa riadit moji pravidlami". Ja osobne som nazoru, ze si tak trochu nevdacna. V dnesnej dobe mat vlastne byvanie nie je samozrejmost ak teda clovek nechce byt zadlzeny az po usi. Tvoji svokrovci ta privitali s otvorenou narucou v ich dome, dovolili Vam cast domu prerobit aby ste sa citili pohodlne a namiesto dakujem sa stazujes, ze si nemozes urobit ranajky v pyzame. Prepac, ale to su trivialne problemy. Su ludia ktori ziju na ulici alebo maju financne problemy, maju problemy splacat, hrozi im exekucia a pod. Vy mate to stastie, ze sa Vam nic take nedeje.
Ako som uz spominal, poznam viacero pripadov ci uz u kamaratov alebo rodinnych znamych kde mladi ziju so svokrovcami a funguje im to. Su vdacni za pomoc ci uz financnu alebo s opaterou deti/vnucat. Jednoducho sa naucili fungovat vo viacgeneracnej domacnosti. Za nasledok to ma, ze su tam aj silne rodinne puta.
Nehnevaj sa, ale ak by som ja zistil, ze svagrinej ktora byva u mojich rodicov prekazaju moje navstevy, asi by som odpadol od smiechu. Dievcata maju pravdu, hoci je u nas kazdy srdecne vitany, vzdy som tam viac doma ja nez moja svagrina a to je proste holy fakt, nie urazka.
Este stale sa mozte s priatelom odstahovat do vlastneho, ale to zrejme v plane nemate ak prerabate v rodicovskom dome.
Mila autorka, toto je cena "lacneho" byvania u rodicov / svokrovcov. Mas len dve alternativy:
- bud sa s s tym naucis zit a budes si pestovat dobre vztahy s priatelovou rodinou
alebo
- budes sa hadat kvoli hlupostiam a este len potom zistis co je to byvat s rodinnymi prislusnikmi ktorym sa ani do oci nevies pozriet a nasledne sa odstahujes pretoze to jednoducho nevydrzis
Good luck.
tober si to z jej strany ona a jej deti idu navstivit rodicov a starych rodicov preco by mali byt obmedzovany preto ze jej brat si tam nastahoval priatelku ? ty nemas ziadny pravny vztah k tomu domu a ani tvoj priatel pokial si ho neodkupil a pod
je to stale dom jeho rodicov (ty si zatial priatelka ich syna a poznas to sto frajerov jeden muz) mna by osobne nahnevalo ak by priatelka brata co i len naznacila ze mam obmedzit navstevy rodicov
idealne je chodte byvat uplne samy a tiez chodievajte rodicov navstevovat
a nie je pravda ze ona chodi k vam ona chodi k svojim rodicom tebe tam nepatri nic podla toho co pises
toto co ti poseme je aj pre tvoju ochranu lebo v tomto spoluziti a spolubyvani ty budes vzdy tahat za kratsi koniec
@hopsadobrandejsa dakujem za radu. Takéto rady si vážim kde nesú hneď urážky atď. Ja vôbec nezakazujem návštevi len som chcela počuť iný názor. Som im veľmi vďačná že ma takto prijali a ze môžem u nich bývať. Je to veľký dom a priateľovi je tak trochu ľúto nechať dom na spásu keď každý súrodenec už má svoje. Vážim si tvoju radu
Ked svagrina chodi do tvojej casti, tak si vobec nerob starosti s pyzamom, jednoducho ho neries...
Spravaj sa normalne a prirodzene aj v pyzame. Ono na druhej strane este to nie je tvoja oficialna svagrina, ani svokrovci, nie ste zobrati. Na tretej strane by ste mali byt fakt povdacni, ze mozete byvat v dome frajerovych rodicov a ze ta nevnimaju ako cudzi element.
my sme tak byvali u nasich rodicov 9 mesiacov (sme 4 surodenci), pre pokoj v rodine a dobre vztahy sme sa odstahovali 🙂
Tak no je to blbé ak ona chodí do vašej časti, to by mal ale riešiť priateľ s rodičmi.
@777januska777 ona nechodi do ich casti, ziadna ich cast neexistuje. Chodi do domu svojich rodicov, dom rodicov je cely ich.
Vieš no, keďže je to priateľ, ty nie si ich rodina. Jedine co poradím je vlastne bývanie.
@777januska777 presne to je dolezite, aby ona neriesila ich rodinne vztahy. Nech priatel riesi svoju rodinu.
Sestra je tam doma,moze si tam robit co chce
Či by ma to tiež jedovalo? Áno, jedovalo by ma, ak by som išla cez víkend k rodičom a v kuse by tam bola bratova frajerka a ešte by na mňa pozerala, akože JA tam nemám čo robiť.
Ja ti poviem môj pohlad, tiež chodím s detmi k rodičom hocikedy a som tam cely deň. Ak by som mala ist na hodinu, tak sa mi to neoplatí ich hodinu chystat a balit im veci. Ak však k ním dôjde aj sestra s manzelom, ten jej manzel mi tam vadí. Aj keď je švagor, nie je to proste moja pokrvna rodina a naozaj si neviem predstavit, že by tam býval a bol nakvartirovany stále. Detom plánujem našetriť na prvé bývanie, Resp im pomôcť, ale ja strašne potrebujem sukromie, určite nenechám detom, aby dovolili u nás prespávať svojim frajerom a frajerkam a byvat už vôbec nie, takze si váž svokrovcov, že tam mozes byt a že tá tam svagrina toleruje, lebo ona je tam doma, aj keď tam nebyva.
Mala by si sa po rozpravat s priatelom. Ked pride jeho sestra nech je s rodicmi nech ti da pokoj. Potrebujes si predsa cez vikend porobit oddychnut si nie sa venovat jeho sestre. Nech jej skusi povedat on.
Zdielanie domacnosti je vzdy tak trocha loteria pretoze kazdy ma svoje maniere a kazdy ma svoju predstavu "ako by veci mali byt".
Ja idem napr kupovat rodinny dom, ale keby nebolo rodicov tak by som sa v mojom veku k takemu doma urcite nedopracoval. Dom je velky, rodicia budu zit u mna.
Samozrejme, ja mam svoju predstavu ako robit veci a rodicia maju tiez svoju predstavu a hoci bude dom moj, budem sa musiet naucit robit v urcitych veciach ustupky aby rodicia nemali dojem, ze im vsetko zakazujem alebo, ze su u mna "len na navsteve", ale na druhej strane rodicia tiez musia akceptovat, ze dom je moj, ja mam svoje vizie, plany ako co urobit alebo mat aby som sa tam aj citil pohodlne a oni to budu musiet respektovat.
Musis tiez rozumiet, ze rodicia budu vzdy len rodicia a niekedy maju jednoducho problem neinteresovat sa do veci ich deti hoci su uz dospele.
Ver mi, ja mam tety ktore mi doteraz davaju rady alebo "zakazuju" veci ako keby som bol 5-rocny chlapec. Viem, ze to myslia v dobrom, ale clovek sa od toho musi odosobnit.
Musis jednoducho najst kompromis aby bol v rodine pokoj. Sama vidis v diskusii, ze su tu pripady kedy sa ludia radsej odstahovali aby bol pokoj v rodine. Ty si sa pristahovala k nim a si v znevyhodnenej situacii pretoze vsetko co sa bude tykat ich rodiny alebo domu, ty budes stale tahat za kratsi koniec.
Pozeraj hlavne na to, aby si ty nebola za tu zlu pretoze momentalne si sama proti vsetkym.
@simca06022011 nie, sú tu na 'nasom' ( nemôžem povedať naše lebo zase mi ukamenuju ;) ) mi máme spálňu svoju a oni sú v ostatných izbách. Takze kuchyňu zdieľame aj kúpeľňu. Priateľovi rodičia majú svoje tiež