Aj vaši muži sú takí?
som tak trocha v soku, zaroven to nechapem a neviem ani, ze co si mam o tom mysliet
stalo sa nie prvy krat, ze som navarila obed (ako mam vo zvyku) na dva dni ...prvy den sme zjedli viac, kedze chutilo a na druhy den ostalo tak akurat pre vsetkych na jednu porciu
nalozila som sebe, muzovi a synovi som nechala na neskor, lebo tesne predtym jedol a kedze nie je velky jedak, tak musi trocha vyhladnut aby zjedol obed
ako som dojedla, odbehla som do kupelne a ked som sa vratila oci mi takmer vypadli do prazdneho pekaca
moj muz si medzitym nalozil ten zbytok co som nechala pre syna
ostala som ako obarena, hlavou mi prebehlo, ze co mu dam na obed, ci rohlik alebo mam teraz rychlo nieco ine uvarit...ale chystali sme sa von..
tak som sa ozvala, ze teda nech mu nieco necha, ze este neobedoval...samozrejme sa nastval, urazil
tak ako minule bola podobna situacia, ked som sla nalozit obed a zistila som, ze fasirky este mame, ale hrniec so zemiakmi je prazdny...tiez sa urazil lebo som si dovolila mozno troska prekvapenym, rozhorcenym tonom poznamenat, ze mal povedat, ze uz nie su zemiaky, ved nie je problem uvarit ale nneuvaria sa za 5 minut
mozno by to nebola az taka tragedia, keby sa nezduval ako male dieta...ja to tak neznasam
mate take nieco aj vy doma? aky mate na to nazor?
@anexis s tým súperením som myslela na tie predošlé odpovede, ktosti tam písal že manžel bol z viacerých detí že bol tak zvyknutý atď. každopádne mne to priíde sebecké že sa nad tým ani nepozastaví, ale nepoznám tvojho manžela takže je to len môj pohľad. inak k tým zemiakom, viem že si to nepísala mne, ale keď už ich zjedol a neuzaujímal sa či nechce aj niekto druhý, tak čo mu bránilo dať variť ďalšie? neviem ale podlľa mna sú pohlavia rovnocenné tak absolútne neviem prečo by nemohlo byť automatické že keď niečo už zje a iní ešte nejedli tak hádam dám variť znova.
@briseovna01 joj, to by som uz bola naozaj narocna keby som ocakavala ze by aj navaril, nie chcela som len aby mi oznamil ze treba varit
@anexis , myslim , ze sme sa ani jeden tabor nepochopili, nemyslim si, ze nasi manzelia zozeru deckam vsetko co vidia.. snazime sa aby to tak nemuselo byt. neviem si ani len predstavit, ze mangel pride po 12 hodinovej sichte domov a ja ho poslem na parky.. kedze v jedalni maju jedlo na sposob sackovej polievky, tak sa snazim, nech ma normalne jedlo aspon doma a nemusi sa krmit rozkom, aj ked viem, ze keby bolo malo vareneho tak to spravi a decku jedlo nezje. Aj dnes, isiel na nocnu, opat 12tku, pojedol co videl a siel.. ani by ma nenapadlo nieco mu povedat, ked viem, ze najblizsie jedlo bude o pol 1 v noci a to len suche, lebo jedalen je logicky v noci zavreta.. takze ked pride utahany a ja som doma podstatne skor, tak jedine co mu mozem ponuknut je dobre jedlo, sex a postel 😀
apropo.. cez vikend vari on a fakt skvelo 😅
@fidka79 tak to mas super 🙂 asi ma na to cas. Ten moj je v praci aj s cestami cca 14 hodin, ucit by sa musel s malym o 20:30 a vysavat by mohol zacat 21:30 aby potom rano o 4:15 vstaval do prace 🙂 a ja by som za tych 5 hodin co som doma skor popijala kavicku.. a nie nenosim mu jedlo na stol, nalozi si sam, dokonca riad umyje, kedze sa krmi ako posledny, cez vikend upratujeme spolu.. pekne fifty-fifty a okna umyva zo zasady on, kedze ja mam zavrate z vysky a byvame na najvyssom.. 😉 no, ale zda sa mi, ze sa to tu nejak zvrtlo.. nech si kazdy vari, upratuje, sexuje akosa mu paci a hlavne ako to vyhovuje im obom 🙂
@olivia6 pretoze sme tak zvyknuty moja starka vzdy varila kazdy den tak naucila potom aj moju mamu a ja som to nejak tiez podedila a
@fidka79 niesme cicikany ci ako si to pisala a neplitvame vsetko sa u nas zje jednoducho to co chutilo vcera nemusi chutit aj dnes ked jeden den chceme maso a druhy den by sme si dali iba zemiakovy paprikas to je ten zvyk co clovek vidi a je nato nauceny od malicka kazdy ma ine zvyky kolko ludi tolko chuti
@anexis ani môj manžel zo začiatku neriešil, ktoré jedlo je pre deti, či má alebo nemá niekomu niečo nechať, jednoducho sa najedol podľa svojej chuti. Keď som potrebovala, aby niečo nezjedol, jednoducho som mu to povedala. Myslím, že muži to necítia tak, ako ženy, že najprv deti a potom dospelí, jednoducho si myslia, že to, čo je na stole, je za účelom jedenia bez otázok 🙂 Ale normálnou komunikáciou sa dá všetko vyriešiť ku spokojnosti všetkých. Ja osobne by som sa cítila dosť nepríjemne na mieste chlapa, keby mi žena čumela do taniera a tŕpla, aby som nezožral niečo navyše. Neviem, skúste sa naučiť asertívne komunikovať 🙂
@anexis ja si neviem predstavit ze by som vedela navarit presne na dva dni. niekedy to iste mnozstvo co navarim sa zje v priebehu dna, dvoch. niekedy mi to ostane na cely tyzden.
ked uz to mas take "vyratane" ze je to na dva dni, tak zacni varit na tri dni a na ten druhy den budes vidiet ci ti ostane dostatocne mnozstvo aj na treti den alebo budes musiet este nieco extra k tomu uvarit.
ak navaris viacej tak sa to moze zjest aj na dalsi den. ale ak mas malo tak musis estra dovarat cosi ine
@anexis ja ti presne rozumiem,chcela si aby manžel myslel aj na dieta,alebo aj na teba.A je ti trapne,aby si mu to hovorila.Čakas,že mu to dojde samemu.Ja tomu hovorim nenazranost.Lebo ak zostali 3 /tri/porcie a on svoju zjedol,a pritom vedel,že syn pri stole nebol,mohol sa dokrmit aj chlebom.Bola som svedkom jednej rodiny,ludia oni nejedli,oni zrali piate cez deviate a vobec neriesili,že ich syn nebol pri stole.že jeho chyba.Slova otca,že kto si neuchmatne nema a pojde večer hladny spat som rozdychavala dlho
@anexis Zena je pani kuchyne, manazer. On je v tejto obasti "uzivatel" - konzument, ktoreho treba riadit. Vacsina muzov je taka, nemyslia to zle. On zas sefuje a rozhoduje o inych veciach, oblastiach. Porozpravajte sa, vydeluj mu co "moze" do zvlast hrnca, alebo naopak vydel zvlast hrniec pre maleho. Nedorozumenie pre nic.
@mary1911 zaujimave...ja totiz nemusim uz jest jedlo na treti, stvrty den, ale na druhy v pohodke, casto s malym totiz cestujem na doobedie na rozne aktivity, navstevy k rovesnikom, cez vikendy chodievame ako rodina na vylety, cize si neviem predstavit, ze by som stala denne pri hrncoch. To teda znamena, ze si stale doma a denne varis?
@anexis myslim, ze nie je problem v jedeni, ale v tom, aky sposobom mu to povies. Aj moj sa oduje, ked som nastvana, lebo vybera rozky z mraznicky a drzi dvere polhodiny otvorene. Samozrejme, je na mne, aby som mraznicku odmrazila. Alebo mu vytknem nieco ine rozhorcenym tonom, a uz je ohen na streche. Nie preto, co spravil ci nesrpavil, ale pre moj ton 😎 😎 😎
A co sa tyka jedla, man skor nastve, ze nalozim jest, a manzel si vezme tanier, kde je najmenej nalozene. Alebo uvarim zemiakovu kasu, a v inom hrnci su este uvarene zemiaky, a on tu kasu nevidi, ale nalozi si zemiaky. Alebo ze ho poslem do chladnicky, ze je tam obed, a on ho nevidi 😕 😕 😕 Ja by som vtedy vrazdila!!! 😀 😀 😀
Ale ako vravia baby, komunikovat, rozdelit a nezvysovat hlad. Lebo chlapi su proste take male deti

no tak to je velky rodinny "problem".... niektore tu asi z nudy pridavaju prispevky 😒