icon

Ak by vám nepomohli, keď ste to potrebovali, pomáhali by ste?

11. jún 2021

Ahojte žienky.
Chcem sa opýtať tých zienok, ktoré boli na dieťa samé a nemali ste žiadnu pomoc :( na všetko aj po finančnej stránke. Keď sa narodila najmladšia dcérka mala som vtedy 14 r. syna a 17 r. dcéru, dcéra v 19-ich odišla k priatelovi a žiaľ prestala sa zaujímať ci niečo netreba pomôcť, vedela, že musím ísť do práce, ale s jej pomocou to bolo na bode mrazu, zaujímal ju iba jej život a frajer a ja a mladši súrodenci ju vôbec neinteresovali. Tak to je už 7 rokov, najmladšia dcérka už je samostatná, bude mať 9 rokov, konečne ako tak začínam mať aj viac času na seba, ale snáď asi nemám právo žiť aj ja kľudný život... Dcéra má dve deti, je na RD a stále iba ako jej musíme pomáhať, to isté aj jej manžel a pri tom, keď ja som mala malú dcérku, mala 2 roky oni o ňu ani nezakopli, nevzali ju na výlet, kupko, nikde a zrazu oni majú deti, tak babky musia pomáhať atď. Nechcem to tu všetko rozpisovať, bolo by to na dlho... Mate niektorá podobnú skúsenosť a ci ste mali energiu ešte popri práci a svojej domácnosti pomáhať s vnúčatámi, ja naozaj po tých skoro 10 rokoch som vyčerpaná a unavená, napiste mi prosím Vás názor, mňa to trápi, lebo vnúčatá mam rada, ale aj mňa potrebuje moja dcérka a chcem svoj voľný čas venovať jej.... Ďakujem za každý názor a odpoveď.

monka105
11. jún 2021

Prepáč, ale pre mňa je tvoj príspevok nepochopiteľný. Zazlievaš dcére, že odišla, založila si rodinu a má vlastný život, lebo tebe nemal tým pádom, kto pomôcť? A kde bol druhý rodič? Kde bola tvoja mama? Druhá starká detí? Ty naozaj nedopraješ vlastnej dcére? Nemyslíš, že možno aj kvôli tomu odišla? Že si od nej stále čakala, aby ťa zastúpila? Samozrejme, nie si povinná pomáhať jej s deťmi, ale je pre mňa nepochopiteľné, že sa niekto takto sebecky dokáže vyjadrovať o svojom dieťati a vnúčatách…Prepáč.

autor
11. jún 2021

@nttnnt ❤️ďakujem za pochopenie❤️

number19
11. jún 2021

Ja nie som v takej situacii. Mozno este budem.
Ale ty si matka 2 dcer s velkym vekovym rozdielom. Mam pocit, ze ty by si mala byt tym spojivom. Brat ich niekam obe, uvarit pre obe obed...su to obe tvoje 2 rovnocenne dcery...
Ak nemas energiu na vnucata, tak pozvi starsiu s detmi k tebe na obed a aj s mladsou sa detom povenujte, nemusis robit pestunku, ale matku tvojim obom dceram by si mala...

liljana
11. jún 2021

Ked mlada v 19tich odisla, dovtedy ti predsa pomahala, ci? Zostal s tebou doma 14r syn a 17r dcera, ti ti pomahali dalej. Chapem dceru, ze chcela v 19 zit svoj zivot. Chapem aj teba. Ked si vycerpana, tak to proste povedz. nemozu cakat, ze sa postaras o svoje 3 deti a dalsie dve.
Ona bola mlada, hlupa, v puberte a ty si ju tak vychovala, ako sa zachovala. Menej ries, co bolo a viac ries, co je dnes. Dolezite je, ako sa sprava dnes. Kazdy ma pravo na chyby. Poucila sa, dostala rozum, alebo nie? Vracia ti dnes pomoc, alebo iba pasivne ocakava? A podla toho sa k nej spravaj.

sense
11. jún 2021

@liljana nemá 3 deti plus malé, keď sa narodilo najmladšie mala dcéra 17 a v 19 odišla z domu

liljana
11. jún 2021

@sense aha, dobre. Tak na pomoc zostal 14 rocny syn plus babo. Dve deti, ani vela, ani malo. Tak akurat a starsi syn vie pomoct s dietatom, aj domacnostou.

miadi
11. jún 2021

Opytaj sa jej ci ju nema rada. Ked je taka. Normalne sa jej opytaj preco snou nema vztah nechce ho budovat ze Ta to mrzi .. akoby ani neboli rodina, ( jedna zienka tu mà tak mladsich surodenciv a najmensiu sestru ze dlho nemusela lebo bola velmi rozmaznana. ) vydiskutuj to snou.

liljana
11. jún 2021

"nepáči sa mi prístup dcery, že pomoc je len jednostranná, že pomáhať iba im, ale moju dcérku nikdy nevezmu nikde."
Podla mna najstarsia ziarli z nejakeho dovodu na najmladsiu, preto sa nikdy nestarala o nu vtedy, ani dnes. Porozpravaj sa s nou, preco to robi.

autor
11. jún 2021

@deti95060810 ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@sashabb ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@makova333 ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@leuchtturm ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@liljana ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@dr_smajlik ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@trixi12 ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@sense ďakujem za odpoveď ❤️

autor
11. jún 2021

@miadi ďakujem za odpoveď ❤️

sasa1310
11. jún 2021

dcéra ti v 19tich pomohla tým, že sa odsťahovala. Skôr by si mala premýšľať, prečo tak rýchlo sa odsťahovala

liljana
11. jún 2021

@sasa1310 Prepac, odpoviem uplne nie podla etikety. Jednoducho, aby nemusela pocuvat mamu, aby mohla ... s frajerom a preto uz ma aj dve deti.😂

littlebubble
11. jún 2021

A ty si s kým čakala to posledné dieťa, že si od 19 ročnej čakala aby zahodila svoju mladosť a začala behať okolo deciek keď s tebou ani nežila? Prepáč, ale ak si rodičia urobia deti tak nevidím jeden dôvod prečo by najstaršieho malo trápiť, že to rodičia nezvládajú.Priviesť na svet dieťa a rátať s tým, že najstarší bude pomáhať vždy.Vy ste chceli dieťa ty a nejaký muž.

Kde bol otec?

Ty by si nemala byť sklamaná lebo máloktorý dospelý súrodenec sa nadchne pre batoľa.A dcéra by nemala nejak často využívať tvoju pomoc.

Ja som napríklad sestru vzala so sebou a bola znudená.

lvula
11. jún 2021

Mam brať osobne, ze mne si nepodakovala? 🤔😅

autor
11. jún 2021

@lvula 😂😂😂

autor
11. jún 2021

@littlebubble žiaľ manžel zomrel 😪 nechcela som reagovať už, keďže niektoré tu už písali ze otcovia deti sa mali starať.... Neboli otcovia, ale bol jeden otec a manzel...

autor
11. jún 2021

@lvula keďže sa mi nedá dat lajk, tak preto "ďakujem za odpoveď" tak ako Tebe sa nemusí páčiť môj názor,nemusí sa ani mne ten Tvoj, je mi jedno ako si to zobrala 🙃😂 je mi to fuk 👍 máj sa krásne 😁

littlebubble
11. jún 2021

Prepáč.Tak ja ako dcéra by som mame pomohla v takej situácií a nemám v pláne svoju mamu, svokru zneužívať na opatrovanie.

19 je vek keď je človek ešte stále nestabilný a dcéra potrebovala prísť možno na iné myšlienky.
To by som jej odpustila, ale mohla by aj ona prejaviť záujem o rodinu a nie len ti dávať svoje deti na stráženie.

Ja so sestrou tiež nemám žiaden vzťah.Sme úplné odlišné a sama od seba som ju zobrala na výlet a to som ešte žila u rodičov.

Teraz bývame od seba ďalej a aj najmladšieho by som chcela niekam zobrať.

Vždy donesiem aspoň nejakú pozornosť keď prídem domov.Neviem si predstaviť byť zase antisúrodenecká.

Určite sa s dcérou porozprávaj.Ja som sa mamine vyrozprávala o tom čo ma trápilo a uľavilo sa mi.Tiež som cítila krivdu, chybu sme si uznali obe a všetko je v poriadku.

janickacrazy
11. jún 2021

Mne sa narodil tretí syn, keď najstarší mal 16 rokov. Veľmi mi pomáhal s malým, dokázal sa o bábo komplet postarať, keď som potrebovala niekam ísť. Manžel bol celé dni v práci. Chlapci majú pekný vzťah a som rada, že syn sa bude vedieť postarať o svoje deti. No každé dieťa je iné, pomáhať tvojej dcére pomáhaj v takom rozsahu, aby si nebola veľmi unavená a skús si s ňou pohovoriť, že aj ty by si potrebovala občas pomôcť.

deninka233
11. jún 2021

Mám najstaršiu sestru, staršiu odo mňa o 21 rokov. Keď som sa narodila, bola už tri roky z domu. Nikdy sme nemali dáky extra vzťah. Z čoho? Raz za pol roka, cca došla, vypila kávu, išla preč. Bola to pre mňa cudzia “teta”. Taktiež ma nikdy nikam nevzala, veci kupovala len na vianoce a narodky aj to nič také, žeby som si pamätala, že “aha, toto mi kúpila sestra...” Ale nikdy mi to neprišlo divné. Sestra pre mňa bola moja o 9r staršia sestra, najstaršia sestra pre mňa nebola sestrou. Aj teraz v dospelosti, našli sme k sebe cestu, máme sa rady, ale je to skôr kamarátsky vzťah, to rodinné puto tam bohužiaľ nie je...

makova333
11. jún 2021

@janickacrazy presne tak moj muz sa staral o troch mladsich surodencov a na pokakane plienky, krmenie, kocikovanie a uspavanie bol zvyknuty. Pri detoch vyuzil😄

kittykat22
11. jún 2021

Tak to je take blbe, ked ma tvoja najstarsia dcera 17 rokov a donesies domov novorodenca. To je dieta v rozlete - ako trefne napisala @anjelicek26 . Ktore dieta sa chce na prahu dospelosti starat o surodenca? Este ako si pisala ze syn mal v tom case 14 rokov, tak predpokladam, ze tvoja najstarsia dcera si jednou "pomocou" presla. Urcite to u vas bolo tak, ze je starsia, rozumnejsia a musi pomoc s domacnostou, s bratom, spravit to a to. Tie najstarsie deti vzdy tahaju zodpovednost za mladsie. A ked ma konecne jej brat 14 rokov a jedine co chce je od nej svaty pokoj, dotiahnes novorodenca 🙄 Dcera je velmi rozumna, ze namiesto skakania okolo surodenca si isla za vlastnym stastim. A ze chce teraz pomoc? Samozrejme - si jej mama. Pockaj ked donesie domov dalsie vnucata syn .... si si to blbo osefovala. Teraz ti ostava nejako rozumne rozlozit energiu. Ale primarne tvoja starostlivost patri tvojej poslednej dcere. Ta ta stale este potrebuje - a nikoho ineho nema. Dcera ma este druhu babku.

gelifil
12. jún 2021

Myslim si, ze informacia, ze manzel zomrel zásadne meni situaciu. Ano, mala ti pomoct, ano, aj ja by som to od nej ocakavala. Nie ze ona - temer dospela- sa doslova urazi, ze si si dovolila mat dalsie dieta.. Lebo kym sa dalo, aj ty s manzelom ste sa o nu starali. Malá ma pykat za to, ze slecinke sa nepaci, ze prisiel dalsi surodenec? Rodina ma drzat spolu, rodina si ma pomahat.....To len tieto novodobe liberalne sracky by popierali vsetko tradicne rodinne....Zato je nasa spolocnost v takom stave, akom je😢😢😢