Aké máte skúsenosti so spoločným bývaním so svokrou?
Ake su Vase skusenosti so spolocnym byvanim?
@3michaela23 byvala som par tyzdnov u svokry,ale nikdy viac. Nikdy nemas sukromie ani pohadat s muzom sa nemozes,lebo vsetko pocuju. Na dvore nemas nikdy sukromie. Jej navstevy su aj tvoje navstevy.ked niekam ides,vzdy chce vediet kam ides,kde si bola,co si nakupila,naco si to kupila. Napr.sadit v zahrade zabudni,ze si zasadis,co chces,vsetko okomentuje,co by ako bolo lepsie a mnoho inych veci. Celkovo spoluzitie dvoch rodin je tazke.
ja som byvala asi rok a pol so svokrovcami a ziaden problem, nemali sme vtedy deti resp odstahovali sme sa ked mala dcerka tri mesiace /prerabali sme byt/ a za mna pozitivna skusenost, nemam sa naco stazovat..ani nemam co vycitat..svokra mi nikdy nevycitala ze co to ako robim...to skor moja mama sa mi montuje do veci..nuz dobre som sa vydala, nemozem sa stazovat 😀
Tak ja tu budem asi výnimka, bývame od februára u svokrovcov kým dokončíme dom a my nemáme problém. Vychádzame si, rozumieme si, mne bude aj ľúto že sa už ideme sťahovať preč. 🙂
Zalezi od pohladu - samozrejme, ze ste obe tolerantnejsie, ked viete, ze je to len na chvilu - kym si prerobite svoje byvanie... Pokial je to uz navzdy, tak to byva (vacsinou) ina kava.
Moja mama usla pocas 7 mesiacov od svojej svokrovcov (aj s ocom) k vlastnym rodicom. Vyslovene jej robili naschvaly, ako ani veci do inej izby si nemohla dat (aj ked ocova detska bola strasne mala a dom mal este 3 nevyuzivane izby, jednu dokonca uplne prazdnu) vyhadzali jej ich prec a tak. U jej rodicov (sme) potom zili asi 6 rokov, tam mam krasne spomienky (chodili sme tam casto az do smrti starych rodicov pred par rokmi), potom sa nastahovali do domu, kt si nasi postavili na zahrade otcovych rodicov. Su tam nezhody doteraz (bude 25 rokov v decembri), aj ked je to len 1 dvor (fakt velky, ako aj dalsie 2 domy by sa tam dali postavit medzi nase domy). Dobre nebolo nikdy, otec bol vzdy ten zly (lebo byval najblizsie, je nekonfliktny introvert a robi im sluhu doteraz) a druha dcera je daleko a predsalen je to dcera, na nu nik nema... ked rozdiely v spravani sa starych rodicov vnimaju aj vnucata, asi to nebude dobre. Jedina vyhoda bola fakt to, ze nasi nikdy neriesili OCR a vsetky prazdniny sme spali doma a obcas prisla babka alebo my za nou (ved len cez dvor).
@3michaela23 Mam skusenost, nebolo to dobre. Dalo by sa prezit, ale ked sa odstahovali, ulavilo sa nam, aj svokrovcom. S mojimi rodicmi by to dopadlo rovnako. Poznam viacerych, co tak byvali ci byvaju, da sa to, ale kto ma moznost, sa osamostatni skor ci neskor. Ine je samozrejme ak su ludia nuteni sa o rodicov postarat. Ale v jednom dome moze byt len jedna gazdina, to je velka pravda.
Ja žijem sama.od 18 rokov...vlastnú skúsenosť nemám...akurát viem ze ja napríklad som.clovek, čo.dokaze vyjsť s každým..ako naozaj. Aj so satanom keď je treba. Moji svokrovci boli tvrdý oriešok ale časom som ich takisto "zlomila" a mame sa radi... Mne skôr chyba ze sú ďaleko.
Ale teda...bývali sme u starých rodičov ešte keď som bola úplne dieťa...A potom ako núdzový stav keď otec umrel keď som bola na vysokej. Bolo to na nervy. Žiadne súkromie večne otázky...akože áno...starká navarila starala sa...lenže aj prehnaná starostlivosť ti vie ísť tak na nervy ze des...A to.moji státí rodičia boli ti najuzasnejsi a najsrdecnejsi ľudia akých som kedy poznala. Čiže pohľad mňa ako decka co bývalo v takej domácnosti...bolo to super lebo sme mali úžasných starých poruke...ale moja mama tam vydržala (u vlastných rodičov) asi rok a museli sme odísť lebo by asi scvokla.
Druhá skúsenosť...segra sa po svadbe nasťahovala k mužovi (k svokre) kým postavia dom. Jedine, prečo sa ešte nerozviedla, je ze chodí na týždňovky...A za týždeň sa z toho víkendu vie spamätať 😂😂😂 A to jej svokra nie je zla...len "varaca"...o všetkom pod svojou strechou chce mať prehľad. A navyše segra je "Levica" takže vieš si predstaviť ako reaguje keď sa do nej niekto montuje...
Kamoši vyriešili tak, že na svokrovom pozemku spravili plotik s branickou a postavili domcek. A každý majú svoje a keď treba tak sú pri sebe. To sa ešte dá pokým rešpektujú ze mate aj svoj život. Rodičia poruke sú veľká výhoda hlavne keď máš deti...Pripadne poschodový dom s vlastným vchodom a hlavne meračmi (nech peniaze nie sú konfliktom).
Ja žijem v meste kde historicky sa žilo tak, že sú tu spoločne dvory a v jednom 3-8 domov. Obvykle to boli rodiny, dnes už sa to popredalo a v jednom dvore žijú aj cudzí ľudia. Ale mne je to veľmi sympatické, mať jednu bránu, jeden dvor a z neho tri štyri domy, kde v jednom bývajú rodičia v jednom babka, v ďalšom ja a v ďalšom brat. Aj decka sa zahrajú aj si postrazite aj ste proste komunita...A u nás to je tak ze okrem spoločného dvora ma každý ešte svoj súkromný priestor "súkromnú záhradku ci altánok" a podobne. Aby si každý svoje návštevy, zurky a grilovacky vedel vyriešiť sam.
@lopka1313 praveze ked sme sa k nim stahovali este sme neplanovali byt ani dieta...takze sme netusili ze to bude na chvilu..ale ked uz dietatko prislo, tazko by nam bolo v izbe tri krat tri metre traja 😀 A myslim ze aj keby tam byvame svokrovci nie su tie typi co sa miesaju do vyhovy a podobne...samozrejme je najlepsie ked ma clovek svoje byvanie, ale tak nebola polozena otazka 🙂
@3michaela23 nie, nie a ešte raz nie. Žila som s ňou niekoľko rokov a nás vzťah to veľmi poznačilo. Zostala som na ňu doslova alergická a hoci spolu už 4 roky nežijeme, veľmi musím spracovávať každú konverzáciu s ňou.
Každý prípad je iný, ale toto je môj 🤷🏼♀️
Ani spoločný dvor, ale život ta musí naučiť. Moja svokra je ok, ale svokor je katastrofa, stále na pocit, že môže riadiť život všetkým naokolo.

Ja byvam so svokrovcami no keby bola moznost urcite by som nesla byvat uz .Mam ich dobrych pomahaju no niektore nazori su odlisne viem ze ma ohovaraju aj my ich .Oni chcu vsetko hned a my mame cas.A furt sa prisposobujes a ked su deti konec .Cista katastrofa niekedy .Ja si chcem po svojom urobit no musis sa opytat vzdy ci mozes....