icon

Ako by ste reagovali, keby si váš syn nájde slobodnú matku s dieťaťom?

20. dec 2022

Dobrý deň, mám 23 rokov a mam synčeka dvojročného. Nejaký čas mam priateľa vo svojom veku, no jeho rodina sa nevie ,,prekusnúť,, cez to že si našiel matku s dieťaťom. Ja nič zlé na tom nevidím keďže som tiež nevyrastala v rodine s vlastným otcom. Malého ma rad a on jeho tiež. Ako by ste to brali vy, keby si vás syn nájde slobodnú matku dieťaťom? Celkom dosť ma zaujíma názor iných ludi 🤔

Strana
z3
danulicek
20. dec 2022

Bohuzial, niektoré rodiny neprijmú ani slobodnú a bezdetnu 😅. Napíšem ti ako dieťa svojho nevlastného otca - mal 21, keď si našiel vdovu s 2r “deckom” - moju maminu so mnou. Kým jeho rodina nás akože prijala, ale pri každej možnej príležitosti zdôrazňovali, že ja som “iné” vnúča, dokonca mi jeho mama v 12r povedala, koľko ma vnúčat a ja som v tom zarátaná nebola 😅, tak moj otec vždy a vždy hovoril, ze “moje deti”. Absolútne nikdy nerobil rozdiely medzi mnou a bratom, je mojim otcom, aj keď v skutočnosti nie je. Nedokázal sa však postaviť rodičom, čo sa týka jeho manželky, mojej mamy a veruze bolo veľa zbytočných problemov, keď na ňu kydali, hoci je to jedna slusna a pracovitá žena. Nehovoriac o tom, ako to riešilo okolie. Bolo to koncom 80.rokov, ale akosi mam pocit, ze sa doba v tomto vobec nezmenila. “Nech si robí kto chce, čo chce, ale nie u mna doma, lebo ja to chcem mat idealne a dokonale” - asi takýto je zvyčajný postoj ľudí.

Takze si myslím, ze je to individuálne - žiť bude s tebou, ty musis vidieť, aký je, ako reaguje, ako vas vníma. A to by bolo pre mna v tvojej situacii smerodajné. Ak by ta jeho rodina neprijala, stále sa nemusis s nimi stretávať - i keď to nie je idealne - ale dolezite je, ako to celé vníma on sam a či to nerobí problém vo vašom vztahu.

alenka58
20. dec 2022

reči by som si vôbec nevšímala pokiaľ sa máte radi, môj synovec si tento rok našiel dievča s chlapčekom 3 ročným a sú šťastní všetci sa tešíme a na Vianoce budú oni sami, akurát dostaval dom

martinka13
20. dec 2022

Ja, ako matka syna, by som z toho veru nebola nadšená. Je to asi aj tým, že nik v našej rodine, ani okolí nie je ani rozvedený, ani slobodný rodič. Ak by som to ale stalo, zrejme s tým moc nenarobim.

zuzanalila20
20. dec 2022

@danulicek Aký super otec a, prepáč, otrasná babka 💔 Musela mať riadne nafigu život, keď v nej bolo toľko zloby.

sense
20. dec 2022

@zuzanalila20 pozrel na mňa jak puk a bol ticho,pretoze takú odpoveď nečakal, a tým pádom nebol pripravený. Pred x rokmi bolo problém dostať povolenie nie ako teraz že stačí zmluva a povolenie ti dajú a hneď si môžeš aj rodinu nasťahovať a ta môže pracovať. Prv keď sa ti aj podarilo dostať sem rodinu na základe zlúčenia nemohla niekolkorokov pracovať. A povolenie bolo len na konkrétneho zamestnávateľa. Plus potenciálny zamestnávateľ musel dat najprv inzerát na úrad práce na dobu niekoľko týždňov a každého jedného záujemcu písomne odôvodniť co nemajú oproti mne a prečo ja ta najlepšia alternatíva. A ono najbizarnejsie na tom je ze on si zobral za ženu rozvedenu Taliansku s dieťaťom. Ale aj to som mu povedala ze 15 rokov na mňa nepozeral nikto na mňa cez prsty ze som cudzinec ale keďže všetko je raz poprve, teda aj toto muselo prísť.
A po troch rokoch neriešim už.som slušná a rešpektujem ho ako staršieho pána, 2 do roka prežijem. Chvalabohu bývajú dosť ďaleko na týždenne návštevy a chlap keď chce ísť za nimi nech ide. Slnko svieti na všetkých rovnako.
Mozno keby ma zaskočí tými jeho rečami by si dovolil viac rýpať neviem. Neriešim

babulkomale
20. dec 2022

@zuzanalila20 tak nebol prvy co isiel okolo ale vtedy nebolo v mode sa pelesit, prechodit vztah a potom lietat po 40 po CAR ako niektore kamosky...

liusa82
20. dec 2022

Nie,nepáči sa mi takýto model rodiny. A čo vidím na okolí, tak je toho nejak viac a viac.Zachvilku už aj zaniknú také tie pravé rodiny že deti len s jedným chlapom ale väčšina len takto pozliepaných bude a kedže ja som konzvera v tomto tak na mňa divná doba velmi.Netreba sa tu hnevať na nikoho názor.Niekto má taký a niekto taký

mamamoni
20. dec 2022

Mám syna....sice má len 17 ale ak si v budúcnosti nájde mamičku rozvedenú/slobodnú poteším sa ,,vnúčatku" privítam ich v našej veľkej rodine (bláznivej) a viac nič riešiť nepotrebujem.....Syn si vyberá nie ja....😉

inana11
20. dec 2022

Toto je fakt take nekomplexne… každú priateľku syna s ktorou by to myslel vazne by som chcela spoznať… 23 rocny chalan toho ešte nemá podľa mna dost odziteho,samozrejme sú aj výnimky ale to je cas “slobody” lebo už väčšina aj pracuje a môže sa venovat zábave a svojim koníčkom. Samozrejme by má zaujimalo,ako si k tomu dieťaťu prišla (obrazne napísané), prečo to nevyslo,ako berie dieta otec… ale nemyslím to ako spoveď,skôr ako sprostredkovane info od syna,prečo sa rozhodol budovať takýto vztah 🤷‍♀️a keď by bolo vidno že to mysli vazne,prečo nie… možno by som upozornila na nejake veci,povedzme si úprimne,aj manzelia sa posekaju na svojich vlastných detoch,nieto ešte keď je dieta “vyzenene” a záleží na prístupe oboch.

Mna ale napada z inej strany,tvoj pohľad,či máš z toho chlapca pocit,že by si chcela vychovu tvojho dietata zveriť aj na neho,či veríš že v 23 rokoch je chalan dost vyzretý na to aby sa stal otcom “zo dňa na den” lebo predsa je to iné,keď sa ide “od piky” ako keď do zivota svojej dvojročnej dcérky niekoho vtiahnes 🤷‍♀️ja som vydata a mame dve decká,mam viacej rokov ale nwviem si predstavit že by nase deti vychovával ešte niekto,myslim ak by sa niečo pokazilo… ano,určite by som nevhcela byt sama ale asi by som nebola dobrá partnerka 😃🤷‍♀️

autor
21. dec 2022

@inana11 s biologickým otcom dieťaťa som bola 5 rokov, nevyšlo to kvôli jeho zavislostiam o ktorých som sa dozvedela, keď som už bola tehotná, nepodpísal otcovstvo, jeho rodina sa o moje dieťa nezaujíma. Tento môj priateľ je taky ,,oteckovský,, typ. Malého ma strašne rád, zaujíma sa o neho, chodíme spolu na výlety, kupuje mu (samozrejme to od neho nežiadam, je to od neho dobrovolné) samozrejme neberiem ho ako ,,sponzora,, ale ako človeka ktorý má miluje a ja jeho

slovakboy
21. dec 2022

Mám syna v tvojom veku a nevadilo by mi to. Ak by sa mali radi a mal by šancu mat s tebou aj vlastne dieťa tak by mi to vôbec nevadilo. Naopak bral by som to aj ako možnosť záchrany toho dieťaťa že bude vyrastať v kompletnej rodine a bol by som na svojho syna hrdý. Máš to ťažké, pretože stále ti bude niekto niečo vyčítať. Hlavne tí, ktorí nikdy v tvojej situácii neboli a tvoj život nežili. Vysvetli svojmu chlapcovi že potrebuješ od neho ochranu. Pred útokmi z vonku aj z jeho rodiny. On to tiež nemá ľahké lebo musí bojovať s predsudkami. Ukáž mu a občas povedz ze si to na ňom vážiš ze je tvoj hrdina. Si mladá ešte si kompletnú rodinu vybuduješ. Držím ti palce.

pipistrel13
27. dec 2022

moj brat mal dlho priatelku slobodnu matku a prve co mu moja mama povedala,ked jej to oznamil bolo,ze je to obrovsky zavazok a nech si ujasni ci bude vediet to dieta brat ako svoje a ked by mali spolocne ci ho nebude uprednostnovat,malu sme vsetci brali ako nasu,nasich volala starka a starky,moja mam ju bezne strazievala...brat sa s nou po 5rokoch rozisiel pre ine dovody,nie pre malu,ja sa s nimi stretavam dodnes a nasim bolo za malou tiez luto...tak by sa mal k tomu postavit kazdy rodic,ak sa jeho dieta tak rozhodne

ysseba
27. dec 2022

@deti95060810 Vďakabohu, že nie si babkou mojich detí 😀 A ďakujem za naše babky, pre ktoré sú vnúčatá radosťou, hnacím motorom a počas toho pokoja na dôchodku rozptýlením 🙂

cicikmicik
13. júl 2023

Fuuuu tazka otázka , môj brat vtedy 24 ročný si našiel s dieťaťom priatelku, mala mala vtedy 2 roky , všetci sme sa tešili z toho , naši ju zobrali hneď za svoju, veci na oblečenie jej kupovali , kočík novy, lebo svoj mala zlomený a starý ..spravili si ďalšie dve svoje deti a ona spravila s môjho brata stroskotanca..doslova , nemajú peniaze na oblečenie,stravu ,na nič , ona nechodí do práce lebo je lenivá..už nie je na materskej dovolenke,už len tak 2 roky sedí doma a vydiera brata s tromi deťmi , hoci to prvé ktoré priniesla ,svojho bio otca má..môj brat má 30 a vyzerá aspoň na 40 ,čo fajčí jednu cigaretu od druhej a moja mama zostarla z ich problémov o 20rokov..
Ďalší prípad v rodine, chlap si zobral ženu s pár ročným chlapcom , sa im podarilo aj vlastné a také rozdiely robil medzi deťmi , neskutočne, tak ten chalan ak dopadol , lebo starostlivosť žiadna ,keďže on robil rozdiely, tak ani mama sa ho nezastala ,aby mala kľud v manželstve...
Naozaj ťažká otázka..musela by som tu babu spoznať ..ono tam ide o tú ženu , to dieťa sa dá pridať do rodiny vždy , veď za nič nemôže

diamand2326
13. júl 2023

@zuzanka.zuzu Síce starší príspevok, ale ja zasa uznávam iné príslovie: Krv je LEN voda 😉

Strana
z3