icon

Ako by ste sa cítili vy?

miskap2111
19. apr 2013

Ahojte! Nikdy som si nemyslela, že prispejem diskusiou tohto typu, ale chcela by som vedieť váš názor. Už vyše 2 rokov mám úžasný vzťah, s úžasným mužom, ktorý je doslova balzamom na dušu v mojom živote za posledné roky. Tento vzťah je síce na diaľku, ale všetko perfektne funguje- snažíme sa stretávať aspoň raz za 3-4 týždne a aspoň na celý týždeň,keď nie sme spolu, každý deň samozrejme skypujeme, posielame si správy a emaily. A keď sme spolu, alebo aj keď nie, vládne medzi nami krásna harmónia a láska - veď nakoniec sme si obidvaja všeličo v živote preskákali a chápeme, že nikto nie je dokonalý, takže aj tie určité veci, ktoré nám trochu vadia, dokážeme s prehľadom riešiť. Takže zrelí ľudia, v krásnom vzťahu... Ale... A toto je vec, na ktorú by som rada počula váš názor. Ja som nikdy nebola na Facebooku a ani som sa tam nechystala, ale predsa len ma určité okolnosti k tomu dokopali, tak som sa tam teda pred pár dňami zaregistrovala. No a samozrejme, jedna z vecí, ktorú asi človek automaticky urobí, tak som si pozrela priateľov mne blízkych ľudí. Len tak zo záujmu- koho tí moji blízki poznajú. No a tak som si prezrela aj priateľov môjho partnera. A zarazila ma tam - a to doslova že uzemnila- jedna vec. Všimla som si totiž, že pár ženám, ktoré má v priateľoch a ktoré sú naozaj krásne, lichotí spôsobom, ktorý je podľa mňa trochu moc. Nerobí to vobec tajne, normálne im hodí koment ku fotke typy: "Wow. Si taká nádherná.". Alebo "Doslova si mi vyrazila dych, taká si krásna". Alebo "Si taká sladká"... Atď.. Ako som hovorila, robí to naozaj "verejne", čiže každý môže vidieť tieto komenty. Napriek tomu sa mi to zarezalo ako určitá rana do srdca, lebo som si myslela, že toto sú vety, ktoré patria vyslovene veľmi blízkej žene- teda mne. Niežeby som si myslela, že nemá vobec lichotiť druhým ženám - veď to poteší, ale skor by som si myslela, že to má byť niečo "všeobecnejšie" - typu- "výborne vyzeráš, sekne ti to, pekné alebo aj krásna fotka ".. je stále ok.. No a keďže som si to s ním chcela vyjasniť, tak som mu to včera cez Skype povedala. A jeho reakcia bola, že sa doslova urazil, povedal, že žiarlivosť je jedna z vecí, ktorá sa mu vyslovene prieči a že sa ho dotklo, že mu neverím a takto ho šmírujem. Ja som sa mu ospravedlnila, s tým, že asi je moja reakcia naozaj neadekvátna, ale že som sa a ho nesnažila šmírovať - veď to všetko má verejné (mohli by ste to vidieť aj vy), ale čo by robil napríklad on, keby si verejne niekde čítal, ako mi nejaký chlap lichotí týmto spôsobom ako on lichotí tým iným ženám. Jednak - či by nežiarlil a jednak, čo si asi myslia tie ženy (že možno im dáva týmto nejakú "nádej", ak sú nezadané), alebo ak sú zadané, ako sa môžu cítiť ich partneri... Na to mi on povedal, že jemu by to nevadilo. A keď som sa spýtala, že čo by mu vadilo- kedy by na mňa žiarlil, tak povedal, že vtedy, keď by ma videl s nejakým mužom a bolo by viditeľné, že sú tam nejaké dotyky, či náznaky určitej intimity.. Tým sa naša debata skončila, len som ho poprosila, že by som bola rada, aby si možno niektoré vyjadrenia typu - "vyprážaš mi dych, taká si krásna", nechal len pre mňa, lebo to sú veci, ktoré mi robia veľkú radosť. Povedal, že dobre.. Napriek tomu stále cítim nejaký ten osteň v mojom srdci. Ja už to ďalej rozmazávať nebudem, ani sa k tomu nebudem vracať, dokonca uvažujem, že z toho FB sa odhlásim (aj keď som tam 2 dni s cestou 🙂 ), aby ma to nejako nelákalo, niečo si tam čítať, hoci aj veci, ktoré sú pre verejnosť. Ale predsa ma zaujíma, či by ste sa aj vy cítili trochu smutné, či by vás to zamrzelo a zabolelo a či si myslíte, že bola chyba, že som mu to vobec povedala a jednoducho som sa len cez to neprekusla... Viem, že toto je absolútne banálna téma, ale predsa..

pimpulka
19. apr 2013

@miskap2111 ahoj Miska, ako keby si o mojom ex pisala..tiez lichotky inym babam typu: si nenormalne krasna ....atd....nedala som mu najavo ze mi to vadi a ani som s nim nezacala debatu na tuto temu....lebo som tiez rozmyslala ako ty, ze ved to robi verejne....a nechcela som mu dat najavo ze ziarlim na nejake "carbanice" na FB....ale raz, este pred tymito carbanicami som mu slusne "vycitala" -to slovo nie je moc spravne lebo vycitky to neboli, skor som mu dala slusne najavo ze sa mi nepaci ze ocumuje babu sediacu oproti nemu vo vlaku, a este k tomu v mojej pritomnosti. Na toto sa ohradil ad1-on ju neocumuje ale zazera na nu lebo sa mu nepaci ze je rozvalena a on nema kvoli nej miesto pre nohy, ad2-hned to obratil ako utok ze co som ziarlivka??!!!.......no ale aby som dosla k zaveru, nas vztah sa rozpadol, nebol ani na dialku a nelutujem...teraz uz nie....drzim ti palce, hoci moj nazor je taky, ze vztah na dialku...hmmm eee...mne to bohuzial nevyslo

terezka1947
19. apr 2013

@miskap2111 hm,tak zrazilo ma ked si napisala,ze si ho PROSILA,aby to uz viac nerobil a nechal si tie slova iba pre teba....no,nehnevaj sa,poviem iba svoj nazor,ale tak preco by si ho mala prosit?
ale zase nepoznam vas vztah,takze sa neuraz za moju otazku...a zase Belgican...mozno predsa trosku ina mentalita...vies,mna len iritovalo to slovo,ze PROSILA som ho...
Nikdy nezabudaj,ze mas svoju hrdost a je uzasne kracat zivotom s clovekom,kt.si ta bude vazit...a napr.aj na rukach nosit-ved mas byt raz MATKOU jeho deti....
jeden priklad...nehovorim,ze tvoj.....moja sesterka,VSvzdelana nadherna osobka...myslim,ze aj missky by jej zavideli...mala neskutocne vela obdivovatelov,noooo....zalubila sa do chalana,kt.z nej urobil uuuuplne zakomlexovanu babu,vraj nie je dost chuda,vraj nema dost dlhe vlasy,vraj...stale nieco...on behal kade-tade a ju mal najradsej doma schulenu v kutiku...milovala ho nadovsetko,dokonca odpustila vsetko mozne....hotova troska sa z nej stala,nakoniec ju rodicia nasilim zobrali domov...sice mesiace zurila,plakala,hnevala sa na rodicov....az to pomaly preslo,ked zistovala aky je a vzslo strasne vela veci na povrch....
Teda,urcite to nie je vas pripad,iba chcem tymto povedat,ze zeny su ochotne donekonecna prosit,menit sa a odpustat muzom....ale nema to zmysel,to je pochovanie sa za ziva 😢
Joooj,cele to moje pisanie je iba na zaklade toho slovka-prosila som ho 😖 nehnevaj sa....ale spomenula som si na sesterku.

miskap2111
autor
19. apr 2013

@pragmaticka vyzerá to možno tak, že som na staré kolená stratila rozum 😀 , ale doteraz som bola/ a vlastne som presvedčená, že ho už poznám. Nakoniec, fakt už mám svoje roky a viem, čo mi sedí a čo nie. Keď sme spolu, tak sa staráme spolu o domácnosť- vravím, že aspon 1x do mesiaca som tam za ním na celý tyźdeň, plus dlhšie obdobia cez dovolenky. Takže vidím, ako vyzerá domácnosť, aký má vzťah k svojim/mojim deťom a ako ich vychováva, aké má názory, ako reaguje, ako hospodári.. Nedá sa predsa pretvarovať v kuse, 2,5 roka.. Zase tie kultúry nie sú až také odlišné a keby aj boli, posledné roky pracujem práve v multikulturálnom odvetví, tak som dosť vycvičená 🙂. A tie ženy, ktoré majú muža, alebo priateľa v zahraničí, vedia asi toto pochopiť. Veď nakoniec, nie som prvá, ani posledná. Ale vlastne o to tu ani nejde.. A máš aj pravdu - určite ho úplne dobre nepoznám, veď keby že hej, tak nie som teraz taká prekvapená, čo som našla na FB..

miskap2111
autor
19. apr 2013

@terezka1947 možno som to zle vyjadrila - ja som ho neprosila, ale poprosila, skor vyjadrila želanie..

sandra077
19. apr 2013

@miskap2111 podla mna by ste mali urcite spolu na iste obdobie byvat sami tak min rok..aby si zistila aky je naozaj..lebo za to ze ides tam na par dni mesacne sa kazdy clovek dokaze milo spravat a dobre lebo si toho cloveka uziva kedze s nim nie je stale...ale kebyze mate spolu zit 24/7 sa vidavate stretavate to je uz ina kava...vtedy mozes povedat ze ho poznas ale samozrejeme clovek sa pozna min po roku dvoch...lebo prve roky chodenia su aj tak podmienene iba chemiou cize 1-2 je super idealny...ale ked pominie to caro (aj vedci to uz davno pomenovali ze to je jednoducho chemia v mozgu ktora netrva vecne) a potom pride na rad "prava tvar" cloveka...ked sa ukazu aj chyby oboch lebo nie kazdy je samozrejme dokonaly a nie vsetko je dokonale ani nikdy nebude a navonok sa veeela parou tvari spokojne a stastne a hlavne ked muz nekomunikuje len robi a prisposobuje sa zene ale casom vnutorne musi aj nesuhlasit lebo kazdy sme iny a rozdielny a mame svoje nalady tuzby hobby nazory...takze do manzelstva rozhodne iba s chladnou hlavou a nie ruzovymi okuliarmi...lebo potrebujes poznat aj tu odvratenu tvar cloveka lebo kazdy ju ma...nie sme stroje...drzim palce 🙂

jahodka35
19. apr 2013

@miskap2111 ahoj, necitala som vsetky komentare, lebo nestiham, ale chcem ti len vyjadrit moj osobny nazor....hned som si pomyslela pri citani tvojho prispevku ze tvoj priatel je cudzinec....my Slovaci mame inu mentalitu, sme konzervativnejsi, city na verejnosti prejavujeme menej, taktiez ked niekoho pochvalis, tak uz hladame pod tym skryty vyznam....tvoj priatel je podla mna len inak nauceny, vychovany atd....jednoducho taketo pochvaly a komenty su podla mna v inych krajinach bezne...pokial si v inych veciach rozumiete, tak toto ako problem nevidim.....

kaktusik007
19. apr 2013

@miskap2111 no - toto ti poviem - a nepotesim ta.
tvoj chlap to ma rozohrate na viacere strany, kopec kamaratiek, s niektorymi aj sexualny vztah... a to, ze to tak je dokazuje jeho reakcia --- klasicka reakcia chlapa, co sa kurvi kade chodi - ze to ty si ta vinna a ze ako si mu ty ublizila tym, ze si si precitala nieco, co si moze precitat komplet hocikto... a este to bude zlahcovat, tym, ze ti isto povie ze ak by to myslel takto vazno ako to chapes ty, tak to predsa nebude pisat piatim babam, vsak nie je predsa mozne aby si to rozdaval na vsetky strany...

nuz moja, je to mozne, to robia proste chlapi....

a dorazilo ma inak toto:

Už vyše 2 rokov mám úžasný vzťah, s úžasným mužom, ktorý je doslova balzamom na dušu v mojom živote za posledné roky. Tento vzťah je síce na diaľku, ale všetko perfektne funguje

a dam ti dobru radu --- utekaj pokial mozes, dokonaly chlap neexistuje!!!

pragmaticka
19. apr 2013

@jahodka35 zijem vyse 10r. v zahranici, no zatial som si nevsimla, zeby to tu tak fungovalo..a to mam dokonca vztahy s roznymi narodnostami za sebou!! Takze na odlisnu mentalitu by som to urcite nezvalovala...

trish31
19. apr 2013

@petra8786 sa mi najviac paci,ako zeny hned z nicoho urobia slona:raz ta bude podvadzat...To je odpoved 15 rocnej slecny,prepac

trish31
19. apr 2013

@miskap2111 je to ina natura....A muzi v zahranici teda lichotia inak ako nasi Slovaci.To je naozaj pravda.Moj manzel napriklad ked sa luci s kamaratkami,tak im tiez napise alebo povie:Posielam Ti velke objatie a bozk...Slovaka som tak nepocula rozpravat nikdy.Takze podla zien,co tu pisu,ma moj muz uz podvadza alebo ma bude 😉

Ty sama vies,ci mu veris a aka je dovera vo Vasom vztahu.Tiez by som po 2rokoch chcela byvat s muzom,ktoreho lubim,spolocne,ale vy si najlepsie rozumiete

trish31
19. apr 2013

@pragmaticka no,podla mna tam mentalita zohrava svoju ulohu,ako som pisala vyssie

bubelko
19. apr 2013

@miskap2111 mna napadla len jedna vec. je mozne, ze preklad z cudzej reci - ak ho prelozis doslovne, da uplne iny vyznam, ako sa to trebars v danej reci vnima ?

materina_duska
19. apr 2013

@kaktusik007 Ty by si dnes nemala radiť na tému vzťahy 😉

denae
19. apr 2013

@miskap2111 ...no... čo oko nevidí, srdce nebolí. Dobre bolo, keď si neňúrala, ale možno lepšie je, keď si ňúrala. ..a sociálne siete sú zabijaci vzťahov vo všeobecnosti (česť výnimkám). Nemyslím si, že za týchto okolností by si tvoje vyčítavé slová nejak moc vzal k srdcu, skôr naopak - jeho mužská ješitnosť mu nedovolí ťa "poslúchnuť". Na tvojom mieste by som už bola veľmi, veľmi, veľmi opatrná

kaktusik007
19. apr 2013

@materina_duska 😀 😀 😀

@miskap2111 - je to ina mentalita, takze je sanca, ze sa mylim... ale trosku musim poopravit @trish31 - nie je to odpoved 15 rocnej skolacky, je to rokmi overena skusenost -- mam brata kurevnika, viem ako bali zeny a viem, ze to ma rozohrate minimalne na tri strany (mimo oficialnej) --- su proste chlapi, ktori to maju ako sport. Zvysuju si tym svoje ego...

anuska74
19. apr 2013

ja len ku komentárom, myslím si, že zas nerobme s komára somára, ale na druhej strane, ja poviem takto za žiadneho chlapa, ani neviem aký balzam na dušu by mi robil, proste ruku do ohňa nedám. Nie nie som pesimistka, verím aj na lásku a krásne dlhoročné vzťahy.
Ked si to sem napísal, asi ťa to zneistilo, ja na tvojom mieste, aj napriek tomu, že ho miluješ, nezabúdal by som sa na neho občas pozerať tak celkom reálne bez emocii.

trish31
19. apr 2013

@kaktusik007 tak ja neviem,ale ja nemam pocit,ze by tymto moj muz balil ine zeny a navyse nie predo mnou.....Ale tak hovorim za nas vztah,inde to moze byt samozrejme ine

kaktusik007
19. apr 2013

@trish31 ono kludne moze ist o lingvisticky problem... ale ked pise, ze je uzasny a skvely - to mi tiez blika ziarovka -- uzasni a skveli byvavaju psychopati...

digysa
19. apr 2013

@miskap2111
1.V prvom rade by som si ten Facebook nechala.....daj si ho ako priatela.....ved si jeho priatelka a buduca manzelka pre boha svateho...........mam kopec frajerov a manzelskych parov na FB, ktori su prepojeni a este hrdo maju v ich statuse napisane ze su zadani a s kym chodia, alebo ze su zosobaseni a kto je ich manzel/ka

2.V druhom rade drz sa vety, co napisala @moonlight1210 :
ak chces vediet, aky je, patraj opatrne po tom, co ma pre neho skutocnu hodnotu. potom budes vediet, ako brat slova o krase, co mu vyraza dych.

3. Chodite na dialku. Takto sa dvaja tazko spoznavaju. To co dakazu o sebe zistit ludia po pol roku spoluzitia v jednej domacnosti, to zistuju ludia na dialko ROKY......!!
Pozor na to.......ak skutocne planujete svadbu, tak mysli na dve veci: 1. Plan B, ak by to nevyslo, 2. Spoluzitie v jednej domacnosti aspon 1 rok pred sobasom.

Apropo.....nic by som mu nezakazovala, ale urcite by som mu jemne, ale jasne dala na javo, ze taketo komenty sa ma dotlky a vobec neupevnuju moj vztah k nemu. Nic viac- nic menej.....nechaj ho zariadit sa podla seba....uvidis, ci to bude pokracovat.

miskap2111
autor
19. apr 2013

Ďakujem vám všetkým za vaše príspevky. Vážim si všetky. Čo sa týka dôvery - ja mu určite verím. Keby som mu neverila, tak by sme to až tak dlho nepotiahli - vzťah na diaľku naozaj vyžaduje veľa dôvery a aj veľa kompromisov. Keby sa dalo, tak by som tam už dávno s ním bývala- aj bez svadby- ja ani netvrdím, že sobáš bude predchádzať sťahovaniu. Ale tým, že obidvaja máme deti z predchádzajúcich vzťahov o ktoré sa staráme, ale ktoré tiež chcú byť v kontakte s našimi bývalými partnermi - lebo veď oni sú tiež ich rodičia, máme hypotéky, záväzky a hlavne dobrú prácu v mieste bydliska, nedá sa jednoducho zbaliť a odísť. Takže vôľa je, láska je, ale sú tu spomínané iné tiež podstatné veci, ktoré treba prekonať a ktoré postupne riešime. A teda nedá sa len tak presťahovať - akože na skúšku. Ja tam naozaj pôjdem len vtedy, keď budem aspoň na 99% presvedčená, že je to na dlho až navždy.
Čo sa týka zákazov - príkazov - ja sama som na ne dosť citlivá. Bývalý ma dirigoval dosť a ja som doma skor submisívny typ. Takže naozaj sa snažím brať tento vzťah ako "dospelý s dospelým". To znamená: "povedzme si na rovinu, čo nás trápi a hľadajme riešenie, aby obdivom stranám bolo dobre". A tak, ako on mi može povedať všetko, čo sa mu nepáči a hľadáme riešenie, tak aj ja považujem správne povedať to, čo ma trápi. Samozrejme bez hystérie a výčitiek. Aj ten FB som mu povedala normálnym tónom, s tým, že je to niečo, čo ma trápi a bolí.
Celú túto diskusiu som mienila skor tak, že som chcela vediet, či by vás to tiež určitým spôsobom ranilo a či fakt nie som len zbytočne precitlivelá.

azbestica
19. apr 2013

dotklo by sa ma to asi tiez ....teda urcite by sa ma to dotklo ale v podvedomi by som vedela ze o nic nejde 🙂 su to iba komentare....a v podstate to aky komentar si spominala ty tak napisal aj on len trosku osobnejsie. Nepokaz si vztah, ze sa teraz budes nad tym trapit a budes obozretnejsia. Ano je mozne ze sa vas vztah neskonci happyendom ale uzivaj si teraz to ze je vam spolu fajn a uz sa v tom nevrtaj.

terezka1947
19. apr 2013

@miskap2111 citala som si tvoju poslednu reakciu a teda moja odpoved na nu znie.....urcite nie si precitlivela a urcite by to ranilo aj mna.,,jasne,ty ho poznas najlepsie..a jednoducho daj na svoj instinkt...ten zene vzdy vela napovie...vela stastia 🙂

maria117
20. apr 2013

@miskap2111 podla mna ostan na fb a citaj jeho komenty,aby si si zvykla na tieto jeho lichotky pre ine. Uplne tomu rozumiem,vacsinou ste spolu sami,asi, a nemas moznost zazit ho v takych situaciach nazivo,nevies si predstavit ten ton/ sposob,akym ich vyslovil ani zatriedit aky ma vztah k tym slecnam. A to zistis/ naucis sa len ked budete travit cas i s jeho/ tvojimi kamosmi alebo aspon takto cez fb. Nemyslim si,ze by si sa k tomu mala vracat,ci ho teraz smirovat,len si zvyknut na fb a priatelov sposob vyjadrovania. Pomoze ti to aj lepsie chapat vyjadrenia smerom k tebe,co z toho je vseobecne a hovori kazdej na pockanie a co je ozaj vynimocne len pre teba.

eeffka
20. apr 2013

@miskap2111 no poviem to takto, keby moj muz toto napisal dakej zene cakaju ho tasky pred dverami, je mi jedno kto si co bude mysliet priste ja nevypisujem chlapim ze su "super sexy, waw" je to take primitivne a veru mam na FB kamosa co podobnym sposobom komentuje niektore zeny a mam ho za uboziaka.
Uz konecne viem na co tolko chodis behat do Belgicka ( to len na okraj 😎 ), a tiez ze ine mentality maju ine zvyky, ale nemyslim ze prave belgican je z tych vasnivych, este tak spaniel,talian.... tam by som tomu nepripisovala vyznam, ale studene severske cumaky?... ee neverim

V kazdom pripade to co by ma dorazilo najviac a nastartovalo moje anteny na maximum ( ja som od prirody nedoverciva) je to ze on sa este ohradi voci tomu ze ty si nasla nieco co sa ti nepaci a si mu to povedala, najma ak si myslis ze mate vztah, kde si mozete hovorit veci ako dospely do oci...

moonlight1210
20. apr 2013

Jedna vec este. Preskumaj seba a uisti sa ze toto dokazes spracovat. Ak nie, je jedno ako to on mysli. Vas vztah nema vyznam. Rozum ti bude hovorit jedno acsrdce citit druhe. On to tak nemysli ale ty sa aj tak budes citit preto zle. To je to nieco co budes potlact ale aj tak sa to bude v tebe mlcky zbierat. Pocit istej mlhavej nespokojnosti voci nemu. Kedze psychika sa potrebuje toho zbavit ventil si najde. Pretransformuje to na nespokojnost s inymi jeho malickostami. Nakoniec to vybuchne niekde inde a ani nebudes chapat co boľo spustacom, ze vas vztah pokazil.
Takze nielen jeho ale aj seba preskumaj ci v tom budes vedet mat jasno.

eeffka
20. apr 2013

@moonlight1210 juuuuj tak tto som akurat vcera preberala v praci s kolegami, ze navrieskam na muza poobede v podstate pre pravidelne okvapkanu linku z rana od kavy 😀 ( aj po upozorneniach, prosbach a vyhrazkach)

ale podstata rady je pravdiva.

vejula
20. apr 2013

@moonlight1210 tak tak

@miskap2111 no nejdem ti pisať vyjadrenia, či ti bude neverný alebo nie. Ale podla mna je to tiež dosť ubohe a trapne, ako piše @eeffka, tiež poznam typy, ktoré takto lichotia a je mi to velmi nesympaticke, zvlašť ak tí chlapi maju partnerku. Takže nech by to môj milovaný myslel akokolvek, dala by som mu najavo, že mi je taketo chovanie proti srsti a ak si ho mam vážiť, tak by s tym mal prestať, lebo takto sa chovaju ulisní hadi, a ja s takym nemam chuť stráviť zvyšok života.

jabadaba
20. apr 2013

hm...ak mam byt uprimna (nepatrim medzi ziarlive zeny) vadilo by mi to. Nie zo ziarlivosti, ale z principu. Tvoj partner rozhodne nepatri medzi rezervovanych muzov, ktori vazia kazde svoje slovo, aby padlo na tu spravnu podu. Ten tvoj plytva lichotkami kadetade akoby slo o zuvacky. Je to ista crta charakteru. Taky maly dristal, ktoreho by som asi ja tazko brala vazne. Mne by nevyhovoval. Polichotit sa da rozne, ide o to mat mieru a vediet odhadnut co si mozem kedy a ku komu dovolit. A mne sa zda, ze ten tvoj dokonaly partner spravny odhad nema. Pre neho je to prirodzene a je pocudovany, ze si sa nad tym pozastavila. Je to jeho naturel a zrejme zije v tom, ze to tak je uplne normalne. Ee, nie je. Tak bud Ty zlavis zo svojich narokov, co sa prejavu partnera voci inym zenam tyka, alebo Ti to bude prekazat a vas vztah zacne dostavat na frak. Alebo si najdes muza presne podla svojich ocakavani, rezervovaneho a distingvovaneho, ktory nema potrebu hikat ako somar nad exhibicionistickymi samickami, ktore zrejme bez sto lajkov denne nedaju ani ranu. Oni sa tak vlastne hecuju navzajom. Samicka sa vycapi verejne na FB a spravna cielova skupinka zacne sypat ocakavane komenty. Hm...ja neviem, nad tym sa asi treba pobavit. Mne je takych jedincov smiesnoluto.

P.S. tiez nie som na FB, ak tak na jeden prst nohy aj to pod inym, vymyslenym menom. Mna to nejak nenadchlo. 😉

miskap2111
autor
20. apr 2013

@eeffka
@moonlight1210
@vejula
@jabadaba

Vďaka baby! Múdro píšete. Je jasné, že si musím v sebe prehodnotiť, či to dokážem spracovať a čo to vlastne znamená z jeho strany. Ja som to predsa včera predsa ešte len otvorila- nedalo mi to. Hlavne, keď som si ešte raz prešla tie jeho komenty.. Na to on mi povedal, že je smutný, že to zase vyťahujem a že to všetko sú len slová, že on k tým ženám necíti nič, len si myslí, že druhí potrebujú tiež potešiť... No blbosť ako traky... Ešte raz zdôraznil, že príliš dám na slovíčka. Na to som mu ja povedala, že slová majú ďaleko väčší význam, ako si my myslíme.. A to už nejako nekomentoval. Napriek všetkému, ma táto situácia utvrdzuje v inej, možno podstatnejšej veci. A to som už spozorovala na ňom dávnejšie. Že nevie povedať prepáč. Že si nevie priznať, že možno to bola chyba. Celý tento FB problém je banalita, ale práve preto mohol povedať, je mi ľúto, že ťa to zabolelo. Nič viac a nič menej. A to sa už stalo aj v minulosti, keď sme riešili nejaké veci. Nikdy mi nepovedal prepáč, alebo si priznal nejaký podiel viny. Ja s tým nemám nikdy problém. Viem, že nie som bezchybná a keď sa niečo niekomu nepáči, v prvom rade aspoň prejavím ľútosť nad tým, čo som spôsobila. A samozrejme, pokiaľ sa dá, aj snažim veci napraviť... Ale jemu toto chýba. Nie žeby bol nejaký typ "samca", s vysokým sebavedomím (ako môj bývalý). Práve naopak, asi si nesie nejaký typ sebaľútosti - ako z detstva (mal teda dosť despotickú matku) a neskôr aj zo vzťahov ( jeho bývalá manželka ho podvádzala, kade chodila a ani sa tým vobec netajila a on to ani nechcel asi vidieť/vedieť). A takýto ľudia niekedy prejavujú svoju neistotu tým, že sa tvária navonok veľmi isto a suverénne, aby neukázali, že sú slabí a vlastne veľmi zraniteľní... No neviem, čo budem ďalej robiť. Ja ho naozaj ľúbim a stratiť ho nechcem. Na druhej strane si neviem predstaviť, že vo svojej podstate, budem sa aj tak musieť vždy so všetkým zmieriť ja, kebo od neho sa to asi nedá očakávať. Nevadí. Veď mňa čas nakoniec netlačí. Uvidím, ako sa to bude ďalej vyvíjať. My už deti neplánujeme, finančne som sebestačná - mám dobrú prácu, deti mám v podstate veľké, tak nejde o žiadnu katastrofu.. Vďaka ešte raz za vaše postrehy a rady!

marcah
20. apr 2013

@miskap2111 viem ze toto nechces pocut, lebo ziadna to nechce pocut, hlavne ked si s vasim vztahom maximalne spokojna, ale myslim ze to nebude dobre
mala som vztah na dialku, 3 roky a sice som vedela ze moj vtedajsi priatel je velky lichotkar (ved aj mna tak dostal), stale som si myslela ze to patri iba mne - potom prisiel vtedy este pokec - a tam som nasla nieco podobne ako ty teraz na facebooku, no aj napriek tomu som sa po 3 rokoch vzdala mojej prace, mojich znamych, mojho oblubeneho mesta a odisla som za nim - do 5 mesiacov po tom co som sa prestahovala sme sa rozisli - zistila som ze ma akosi mnoho kamosiek - najprv Miska, potom Jarka, Barborka... stale mi tvrdil ze to su iba kamosky a podobne ako u teba, stale sa este urazil, takze nakoniec som sa este citila previnilo ze som prisla na nejaky jeho ulet - ked sa tym zacalo spajat uz aj klamstvo (trebars mi tvrdil ze ma jednanie a pritom som zistila ze bol s Barborkou) tak som to skoncila... dodnes nelutujem..... u mne to doslo az tak daleko ze som sa mu dostala do posty a sem tam do telefonu - vtedy som si uvedomila ze to uz nie je zdravy vztah a ze uz asi nikdy nebudem moct byt pri nom kludna a spokojna ....... neprajem ti aby to u teba takto skoncilo ale tie zaciatocne crty su velmi podobne.... drz sa