icon

Ako by ste to na mojom mieste riešili vy?

19. dec 2021

Ahojte.som vydata par rockov, mame jedno dieta, po svadbe sme zacali byvat so svokrou v poschodovom dome, ona mala samostatny byt, aj my sme mali samostatny byt, cize ok ziadna spolocna kuchyna ani wc, oddelene. Ked sme sa vzali muz sluboval ze si to prerobime podla seba a kupime nabytok podla svojich predstav, lenze ostalo len pri sluboch, svokra nedovolila aby sme vyhodili jej nabytok,a muz akoby sa priklonil na maminu stranu ze to mame nemozeme urobit, a ze co sa mi nepaci na jej nabytku, reci typu ze ludia ziju skromnejsie a co som nespokojna ze nie je dolezite materialno,ale duchovno...ostali jej koberce, obrazy. Prosila som muza vymalujme inak,dajme podlahy,nove okna, prerobme kupelnu, dajme iny nabytok ved aj dieta nech ma iny detsky nabytok vo svojej izbicke nie staru obyvaciu stenu, ved sme mladi ludia. No nepohla som s muzom, tak som sa roky prisposobovala, no cosi sa vo mne zlomilo a povedala som a dost, manzelstvo je aj o kompromisoch. Odstahovala som sa do podnajmu. Nechces zmeny ok. No muz namiesto toho aby to s nim pohlo aby sa zobudil, neurobil nic, Len ma zahrnul vycitkami ze je smutny, ze sme odisli. Ako by ste riesili tuto situaciu na mojom mieste? Rozhovorom to skratka neslo, moje argumenty nebral vazne.

autor
19. dec 2021

@evica17 obrazy veľké. A skrine ťažké. Z 3 izieb jej vynosit nábytok nemožné. Ona by to nemala kde dat keďže ma plný byt. Čiže naj by bolo ten nábytok predať za symbolickú cenu alebo vyhodit

autor
19. dec 2021

@marca12 veru neurobil nič a len sa snaží u mňa vyvolať pocit viny že ostal sam

autor
19. dec 2021

@benit no ale to muž nedovolil. Začal by kričať keby so. To urobila. A poriadne by kričal lebo vo vzťahu bol dominantny

loginexistuje
19. dec 2021

plati ti vyzivne alebo inak prispieva na zivot ?

autor
19. dec 2021

@loginexistuje áno platí.

janickacrazy
19. dec 2021

Bohužiaľ ja by som na tvojom mieste zostala v podnájme a požiadala o rozvod. Keď mu je prednejší starý otrasný nábytok a mamička ako manželka a dieťa, tak si vás absolútne nezaslúži. Nechápem takýchto ľudí. A ešte buď hrať ukrivdeneho. 🙄

potclanjarko
19. dec 2021

Ak sa rozumiete a máte rady ták sa vráť späť neboj počase aj namaluješ😂.neskor môžeš oľutovať.😉😉

madeline1
20. dec 2021

Smutne, ze si odisla od muza, ktory ta lubi a odstrihla si od neho aj vase spolocne dieta. Pravdepodobne nechcel konflikty...bud ste mali odist spolu, alebo si to mala diskutovat so svokrou. Ak ste v jej dome, tak jej nemozte vyhadzovat nabytok. Ak ste cast domu kupili, tak si sa s nou mala pozhovarat, co s vecami, ktore nechces, ci si ich necha, ci ich niekde uskladnite, alebo mozes vyhodit. K muzovi sa vrat, on ma rad.

malinka158
20. dec 2021

@madeline1 citaj aj komentare od autorky

amelie2017
20. dec 2021

Kazdy jeden tvoj komentar ma utvrdzuje, ze si spravila dobre.

amelie2017
20. dec 2021

Inak mozem sa opytat, ako toho pol roka, co si prec fungujete? Vztah nadalej pokracuje alebo sa spravate ako rozideni? Ako casto je muz s dietatom?

andreatytler
20. dec 2021

Je mi to velmi luto. Zda sa ze najhorsi problem bol v tom ze si si nemohla urobit vlastne byvanie, ale v skutocnosti je najhorsi problem v tom ze mas neschopneho muza a sebecku opiciu svokru. Urobila si dobre ze si odisla. Dala si muzovi padne dovody a ked je pre neho dom a mamicka dolezitejsia ako dieta a zena, tak zial podaj ziadost o rozvod. Myslim ze pol roka je dost dlha doba na to aby sa rozhybal. A ak je pre svokru dolezitejsi stary nabytok a povodna malovka ako vnuca tak na nu mozes zabudnut. Su to dvaja chudaci. Viem ze rozvod a zivot s dietatom asi bude velmi narocny ale pri tom vsetkom zlom co sa ti stalo mas jednu velku vyhodu. Nic si neinvestovala do cudzieho bytu. Si predstav ze by ste dom svokovcom prerobili, nakupila by si nabytok a aj tak by sa vam vztah podla mna pokazil a isli y ste od seba. Kazdy tyzden je tu pribeh zeny, ktory zacina: Pomoc, nastahovali sme sa k svokrovcom a uz nevladzem!

erickatt
20. dec 2021

On je lenivyyyy. Musel by robiť nieco navyse

tomas115
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
20. dec 2021

Nechcem ta sklamat, ale tvoj muz sa nikdy nezmeni. Zobrala si si leniveho mamickara, uz neurobis nic, tak ako niektore maju fetakov, chronickych lakomcov, alkoholikov…uz je to tam. Mas 2 moznosti, rozvod alebo sa s tym zmieris, ze mas to, co mas. Ja na tvojom mieste by som zvolila moznost 1.

marianarem
20. dec 2021

No tak nejako smutno mi ostalo. Nehovorim, ze vymena nabytku je nejaka zivotne dolezita, no tento incident ukazuje, ze muz ma z nejakeho dovodu na prvom mieste nieco ine ako teba s dietatom. :(

danka56
20. dec 2021

Ja len, že držím ti palce, aby si bola šťastná.

pipistrel13
20. dec 2021

vas manzel je typ muza,ktoremu vyhovuje pohodlny zivot,zaujimaju ho skor jeho potreby a klud a nie potreby rodiny a manzelky...
ak vie o co ide a jedine co urobil je,ze vam napisal,ze mu je smutno,to cele je smutne...akoze ano je mu smutno,ale krizom slamy neprelozit,len napisat,jemu mozno aj smutno je,ale neurobi pre vas nic...
a hoc toto je bez urazky asi nie svetovy problem,ak sa s manzelom do skutocneho problemu dostanete,do vazneho,zivotneho,necakajte nic ine,jemu bude smutno,vy budete na vine...je proste taky typ chlapa a je len na vas,ci s takym chcete dalej zit

mucinka1
20. dec 2021

Tiež mám jedináčika a začali sme bývať u svokry... Ale my sme aj začali prerábať. Nikdy som sa tam necítila dobre, mali sme malého syna. On bol vždy na strane matky, nie na mojej. A to ako žila svokra vtedy, nejdem komentovať. Raz sa to vyriešilo veľkou hladkou, výčitkami, odišla som s malým preč. Muž sa nevedel zaradiť, vtedy som si pripadala ako najhoršia. Prerušila som so svokrou kontakt a ona to využila, aby si syna ešte viac k sebe pritiahla. Nechcela ma prijať. Ja s malým sme bývali u mojich rodičov. Tiež to bolo náročné, ale bola som omnoho spokojnejšia. A co muž? Rozišli sme sa.. Akosi som pred ním neukázala smútok, keď si prišiel po veci, ten po toľkých mesiacoch stresu a plaču, že sa nevie rozhodnúť, už bol zbytočný. Proste som sa nakopla a nastavila na nový začiatok. Po niekoľkých dňoch to mužovi došlo... Prehováral ma, aby som sa k nemu vrátila. Prerušil kontakty so svokrou a postavili sme dom. Dostal facku od života a teraz je to úplne iný človek. Neľutujem, že som sa k nemu vrátila, predsa len syn potrebuje otca. So svokrou fungujeme v pohode, tiež to už spracovala... Ale pokiaľ tvoj muž nemá záujem hocičo meniť, je preňho na 1.mieste ona a dom, nechce pre vás urobiť nič, musíš sa stále prispôsobovať, ver, že toto sa nezmení. Možno mu ten rozvod otvorí oči a ak nie, tak naozaj ti za to nestojí. Teraz ta to trápi, ale čo bude po 10-15 rokoch? Zistíš, že si venovala kus svojho života sebeckému človeku, čo nevie urobiť nič pre vás. Bude to ťažké, no skus začať myslieť aj na seba.. Napíš si +a - a rozhodni sa, aby ste boli s malým šťastní... Moja mama nám vždy hovorila, že lepší je hrozný koniec ako hrôza bez konca...

autor
20. dec 2021

@mucinka1 dakujem, ja aj viem ze muz sa nerozhybe, to je taka povaha,mysli si ze jeho nazory su najlepsie a ze on chybu neurobil

autor
20. dec 2021

@pipistrel13 veru tak, uz boli situacie ktore som musela riesit sama lebo on slaby to nedokazal a povedal mi zariad si to

autor
20. dec 2021

@danka56 dakujem dufam ze najdem rovnovahu a budem stastna

autor
20. dec 2021

@natalienka12 asi tak .je to pravda

autor
20. dec 2021

@andreatytler suhlasim

autor
20. dec 2021

@amelie2017 vztah?no vychadzame spolu, a vidi dieta 3x do tyzdna

katie253
20. dec 2021

No konečne žena čo nefňuká, že sa niečo nedá, ale vzala opraty do vlastných rúk....tlieskam vám...
Ešte by som zvážila ultimátum. Keď vraví, že mu chýbate, a ak vy ho ešte máte rada samozrejme.
Buď dovtedy a dovtedy, určíte nejaký dátum, sa rozhýbe a niečo preto, aby ste sa vrátili k nemu urobí, napríklad vypratá a vymaľuje napríklad tú detskú izbu, alebo vtedy a vtedy, určíte dátum, podávate návrh na rozvod. A ukázala by som mu vypísanú žiadosť o rozvod.
Presne ako píšete, aj on musí raz ustúpiť, potlačiť svoje ego a urobiť niečo pre svoju rodinu. Ak nezaberie, tak máte žiadosť o rozvod vypísanú, stačí ju len podať.... Dáte mu možnosť voľby, čo si vyberie bude mať a potom už nemôže povedať, že ste na vine vy. Ste na koni, tak to využite. 👍

jaskolka
20. dec 2021

Keď tak plače teraz že ste odišli, daj mu ultimátum, že buď sa to zmení a budete bývať po svojom, v podnájme, alebo jednoducho ostávaš, kde si. A nech si vyberie....

autor
20. dec 2021

@katie253 povedal mi ze neznasa od nikoho ziadne ulohy, ultimata,cize ego nepusti..

autor
20. dec 2021

@jaskolka nezmeni sa v nicom, keby ustupil teraz bral by to ako moju vyhru a on predsa nikdy neprehrava.

loginexistuje
20. dec 2021

prosim ta vyries si s nim vyzivne a zverenie dietata do tvojej starostlivosti aj sudne a nechaj ho tak stale mas sancu si najst normalneho manzela a vhodny muzsky vzor pre svojho syna
ak ste mali sobas v kostole klidne poziadaj cez knaza (on ti odporuci) o anulaciu toto nie je manzelatvo a rodina podla krestanskych principov