icon

Ako často pijú vaši manželia alkohol?

brunetka777
5. aug 2014

Ahojte,

prosim o radu. Neviem, ci prehanam, ale nieco nie je celkom v poriadku...
Uz od zaciatku manzelstva mam vyhrady voci jeho pitiu alkoholu. Kedze viem, ze jeho otec bol alkoholik a moze mat k tomu predispoziciu, o to viac mi to prekaza a neviem sa s tym stotoznit. Mnohokrat do tyzdna odisiel s kamaratmi vecer von a prisiel uz aj s tym, ze som citila z neho alkohol, niekedy to bolo aj 4 krat do tyzdna. Ked som sa vzdy vytocila a nebavila sa s nim, tak on spravil naschval to, ze teda ked mam s tym problem, tak potom pil aj dalsie napr 4 dni v kuse, chodil po vonku az kym som ho nedotiahla domov, ze prosim ta pod uz domov a nepi, ze neni to dobre pre teba ani pre mna. A on vzdy povedal, ze to som ti uz chcel urobit naschval,ked sa tolko oduvas. Je toto normalne? Dalsia vec, casom teda konecne po mnohych hadkach a nesutale mu dohovaraniu pochopil konecne, ze takto sa veci neriesia, tak taketo naschvaly prestal robit. Ale ten alkohol stale stoji medzi nami. I ked vydrzal bez alkoholu uz aj niekolko vikendov. Ale zrazu sa mi zda, ze uz ako by zacal byt akosik nervoznejsi a potom aj si vsimnem, ze ked ide von, tak aj pride uz s tym, ze uz aj pil. Neviem, ci si to len ja namyslam. ALe to je jedno. Zaujimalo by ma, ako casto piju vasi manzelia ? 🙂. Este len poviem poslednu skusenost, ci je oka, prosim - manzel pracoval cely tyzden na nasom dome, ktory si staviame, v piatok isiel na stretavku zo skoly, samozrejme pil, na druhy ked sme sa strestli, ma to dost vykolajilo, lebo hadam ked idem von, nemusim automaticky slopat, tak sme sa zasa pohadali. Takze na druhy den, isiel hrat futbal, po futbale prisiel okolo pol 3 rano a tiez slopal a dalsi den, tiez isiel hrat futbal, prisiel o polnoci a tiez pil. Je toto oka, prosim vas? Lebo mna uz toto vobec nebavi.

nigguska
5. aug 2014

Uprimne? T5voj muz je ALKOHOLIK! BUd liecenie alebo rozvod....ja by som z alkoholikom nezila!
Moj pije len na oslavach a to nie vsetkych...cize raz za 3-4 mesiace si vypije....

janickacrazy
5. aug 2014

@brunetka777 Moj svokor je tiez alkoholik a preto moj manzel vobec nepije vsade chodí autom a teraz cez leto ked je velmi teplo tak si da maximalne jedno pivo aj to vacsinou nealkoholicke nechce dopadnut ako jeho otec z ktoreho je uz len troska. Tazko ti radit oduvanie ozaj nepomoze mozno vazny rozhovor ked je triezvy neviem ci mate spolu deti ak nie tak by som sa odstahovala aspon na cas a uvidis co bude.

sense
5. aug 2014

necitala som vsetky prispevky ale budem za strasne hnusnu:

a) ak pil pred manzelstvom a nevadilo ti to, preco ti to vadi teraz

b) je alkoholik i ked on si to nemysli a ty ho nezmenis lebo on ziaden problem nevidi

c) ano mozno ti tym robi naschval, alebo lepsie povedane sa tym upokojuje, pretoze jeho pohlad na vec je ked ti to nevadilo pred manzelstvom, preco ti to vadi teraz ked sme manzelia....

d) bola si naivna ak si si myslela ze sa manzelstvom zmeni, nie nezmeni

a k otazke ako casto pije moj manzel, tak manzelom nie je ale moj momentalne partner vypije asi tak flasu vinka za rok a to kym nepoznal mna nepil vobec a obcas sa obetuje a da si so mnou poharik vinka z kt. aj tak polovica skonci vzdy v umyvadle a ked zvladne cely poharik tak ma na druhy den hlavy bolenie preto nepije....

angel1223
5. aug 2014

presne ako pise
@sense preco zrazu?ked ti to vadi tak to ries!lenze tebe je zvbytocne vobec aj pisat pretoze neurobis nic

katrin21
5. aug 2014

je alkoholik, to niet pochyb.. resp. uz je zavisly na alkohole. POtrebuje ho a to, ze " to robi naschval" to je len vyhovorka, aby mohol pit a este si sa ty citila za to vinna !!!! cize ta citovo vydiera.
Ak nepochopi on sam, ze co robi, tak s tym ty nic nespravis. Alkoholici si vacsinou nepriznaju, ze su zavislí a maju problem.. až kym sa nestane nieco, co ich preberie.. a niektorých nepreberie nič.. oni " problem predsa nemaju".

TAKze mas nad cim naozaj rozmyslať a ak nechces aby tvoja dcera mala z toho raz traumu , ze zije v hadkach a otec pije( casom to bude isto horsie a raz mozno nafuka aj v praci a co potom??? ), tak je najvyssi cas mu povedať strucne a jasne, ze bud to zmeni, lebo odchadzaš. TAm musi ist laska bokom, lebo on sa na tu tvoju lasku spolieha, ze vsetko mu odpustis. a to je chyba.

rrrebeka
5. aug 2014

Hm, nepisala si o aky alkohol ide . Mne napr. kazdy den muz ide na pivo, vzdy si da dve a ide domov, pravidelne o 19tej. Pride domov, pokecame, dam mu veceru s malou sa pobavi a hajdi spat. Nemam voci tomu nic. Pracu ma dobru, staviame si dom, mame sa radi a sme spolu 12 rokov. A zeby som to povazovala za alkoholizmus ? Nie, su aj ine ovela horsie naviky napr. fajcenie, tvrdy alkohol, drogy, a pod.. Raz do roka si urobi s kamosmi na vikend cunder, ale tam nie som :D. Mimochodom ja som zasadity abstinent. Je pravda pokial by mi chodil casto nakoteny domov, tiez by som to riesila ! Mame svoje hranice tolerantosti uz davno vydiskutovane a aj ty skus tiez sa o tom porozpravat s mm, ale urcite nezakazuj, skor pravidla si dalte.

gucciok85
5. aug 2014

@nigguska zas to netreba prehanat. Nie kazdi je taky "dokonali" ako tvoj muz. Zato,ze si vypiju ci po futbale alebo 4x do tyzdna to este neznamena ze je alkoholik. Rozdiel je opijat sa a vypit si. Hned u teba rozvod..no to urcite.. 😎

nigguska
5. aug 2014

@gucciok85 pozri sa,je to moj nazor a ja si za tym budem stat.....a moj muz dokonaly nie je,ako kazdy chlap....ale pit 4x do tyzdna,je fakt vela....ak to ty tolerujes,alebo by si tolerovala,je to tvoj problem....hlavne pisala o tom,ze aj jeho otec je alkoholik a ta preddispozicia tam je...ak by si dal pivo 4x do tyzdna,je to ine.....ale ako pisem,ja by som s takym chlapom nezila...bud odvykacka laebo rozvod....to mas ako ked je niekto gambler.....4x do tyzdna chodit hrat automaty je tiez zavislost....pit 4x do tyzdna-je zavislost.....

demeterka
5. aug 2014

Nie je to normalne, ja by som si takého muza nevzala ale ty si zrejme vedela do coho ides. pred svadbou si mu to tolerovala a teraz chces aby to zmenil? Proste su taki "krčmoví" chlapi ako to volam ja, co je pre mna dokonala antikoncepcia, co si proste musia dat a pride im to normalne ze po futbale a po celom dni alebo aj len kvôli tomu ze je utorok. POdla mna sa nezmeni, ani ked sa porozprávate ani ked sa na hlavu postavis a budes sa odrazat usami. Jedine co si ja viem predstavit zeby mohlo zabrat je odstahovat sa na druhy konec republiky, a vytrhnut ho zo stareho prostredia, kde nebude mat kamosov, svoje zastarale chodnicky a aktivity ktorym sa bezne venoval. Ale to nie je vec ktoru si moze dovolit urobit hocikto. Tak zelam len pevne nervy a nejaky maly zazrak ze to aspon obmedzi. Ale este podotykam ze je rozdiel ci si supne pivo od smadu, alebo rovno hrkne nejaku domacu palenku...

jalito
5. aug 2014

@brunetka777 Vieš, ono, pokiaľ nechce, nič s tým neurobíš, bohužiaľ. A bohužiaľ bude sa to stupňovať, až kým to nedojde do extrému, že mu budeš musieť dať ultimátum - alkohol, alebo rodina. Ak sa spamatá, tak to je dobre, ale žiaľ, alkoholici sú takí notorický klamári, že ... škoda písa´t, zažila som to, ale nie s manželom.

sense
5. aug 2014

@gucciok85 alkoholikom nie je ten kto sa obcas opije, ale ten kto potrebuje pit pravidelne bez ohladu na mnozstvo alkoholu....

angel1223
5. aug 2014

baby zbytocne jej to pisete.....

amanda0405
5. aug 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@brunetka777
nemyslím si, že je správne čo ti radia ostatné....hneď by sa tu všetky rozvádzali.... 🙂 to by potom bola rozvedená pomaly každá druhá, okrem tých, čo sa prezentujú tu na MK dokonalým vzťahom s úžasným a múdrym manželom, čo príde z práce s kvetinami, potom uprace, uvarí,ožehlí si košeľu, hodí žene plnú peňaženku na stôl, postará sa o deti a pri tom všetkom má čas na svoje koníčky... 😀 😀
reálne si myslím, že s alkoholom má problém dosť veľa mužov...treba si dať otázku, čo je únosné a čo neprípustné....pre mňa osobne je neprípustné ak muž chodí domov opitý deň čo deň, je potom agresívny, sú doma hádky a nepekné slová...takisto je pre mňa neprijateľné ak by chodil domov opitý, ľahol si a vydrichmával opicu....ak sa ten môj zoberie v sobotu do miestnej putiky a preberá tam hodinu s jedným-dvoma pivami chlapské záležitosti a potom príde v pohode domov, tak ho vôbec neriešim....nemám problém mu sem tam, raz za mesiac pivo alebo fľašu vína kúpiť a vypijeme ho spolu, pol na pol....predpokladám že u miestnych prispievateliek budem za ožrankyňu, ale je mi to srdečne fuk....stačí si prečítať pár vyjadrení pánov doktorov, aké je vínko zdraviu prospešné a z piva sa ohromné grgá... 😀
na tvojom mieste by som nad tvojím mužom palicu nelámala, kde je vôľa a chuť, tam je aj možnosť na nejaké riešenie....skús to s ním dohovorom, alebo ak by šiel ako si písala, aj nejakú odbornú pomoc...píšeš že inak je to super človek, tak mu povedz ako ťa to trápi a ak ťa má rád, tak sa o to aspoň pokúsi...mali sme taký prípad v rodine, kde sesternica bola veľmi ťažká alkoholička, prišla o muža aj deti,spávala pod mostom, stretli sme ju s monoklom,skátka úplná troska....ale aj takí ľudia vedia sa odraziť od dna, ona tak urobila, aj keď doteraz netuším čo ju k tomu pohlo...postavila sa na nohy a opäť je taká, akou aj bola...abstinuje úplne, vôbec si nedá nič, ani len hlt....je pravdou, že deti jej odpustili, ale nezabudli....

medovka14
5. aug 2014

no v tomto teple keď manžel maká vonku okolo domu tak vypije 1-2 piva denne.. potom ma obdobie jed nepije vôbec, a sem tam ide s kamošom na pivo ale sme j nich a dajú sa aj z domácej slivky 🙂 opitého som ho nevidela už pár rokov...

neviem ci ten tvoj príde ožratý, alebo si dá jedno-dve piva s kamošmi... tiež mi to pripadá, ze väčšina z toho je naschvál lebo nechce byť ovládaný... skúsila by som rozhovor, nejakú dohodu, napr raz do mesiaca nech si sadne s kamošmi, ake jedno pivo po futbalovom zápase, kde sa nabeha, to by som neriešila

haslerka27
5. aug 2014

4x do tyzdna ide na pivo....to nie je dobre...moj manzel obcas,mozno 1x za dva tyzdne ide s kolegami na pivko.....zavola povie ze ide,priblizny cas kedy sa vrati.....kedze neznasa moje oblubene turecke telenovely,tak mi vyhovuje ked kdesi sedi kym skonci to moje😉obcas si dame radlerika spolu,ale 4x do tyzdna je moc..to by mi vadilo...

kwetina666
5. aug 2014

@amanda0405 presne si to napisala, kraasne.. uzasne radia dokonale manzelky a matky , co maju dokonale manzelstva a chlapov.. :D opusti ho, rozved sa.. ty kokso, to su rady 🙂 sa tu nad tym len pousmievam.. aj my si dame pivo, vínko.. to pivko, radler osviezi cez leto fajnovo aj castejsie..a dáme si k tomu dokonca aj cigaretku..a neožierame sa.. a co? sme spokojní, šťastní, milujeme sa.. máme krásne deti .. nič nám nechýba.. s kámošmi na pivo a do krčmy nechodí, dáme spolu , doma pri bazéne a je nám svetovo 🙂 a nech si myslí každá čo chce 😝

dossy
5. aug 2014

ooooo friskoooo prec od takeho...z vlastnej skusenosti ...

jajka257
5. aug 2014

@kwetina666 aj u nas to tak funguje, piatok je nas, a aj my potrebujeme trosku vypnut a resetovat mozog 🙂

prasiatko30
5. aug 2014

@amanda0405 je nieco insie dat si pohar vina k obedu alebo veceri alebo aj aj a nieco ine vytratit sa v piatok dojst ozraty nadranom a prebudit sa napoludnie a poobede uz odchod na futbal a po futbale to tahat az do 3 nadranom a vratit sa zase podgurazeny a nerozchodit opicu az do nedele vecera - a takto aj 2-3x do mesiaca 😅 myslim si ze je rozdiel medzi 1-2 pivami a decentnej hodine navratu a ozierat sa do nemoty kazdy vikend. Setsakramentsky rozdiel aspon pre mna

bodka70
5. aug 2014

@kwetina666 , ale je rozdiel dať si doma s partnerkou hoci aj pomaly každý večer nejaké to pivko, vínko... pokecať pri tom spolu, zrelaxovať.... aj my sme tak s mužom dlhé roky fungovali, nevravím, že každý deň, ale pár krát do týždňa - hlavne v lete - sme zašli na jedno pivo, či na kávu, deťom kofolu...

len už keď partner si dá s tebou doma či vonku jedno pivo a aj tak mu to nestačí a ide si doplniť "hladinu" sám do krčmy a keď sa už toto stáva pravidlom, keď kvôli tomu zanedbáva rodinu, prechrápe celý večer v obývačke či spálni a začína byť nervózny, keď pár dní nepije, keď ide niekam autom, tak plaší, že chytro domov, aby mohol zájsť "na jedno" - tak to už nie je v poriadku, bohužiaľ. 😒

sheila72
5. aug 2014

Ja si myslím, že je rozdiel, či si dá 1-2 pivá alebo zopár kalíškov že nevie kde je sever. Môj druh nepije, ale keď pracoval vo fabrike, tak chodili pravidelne s chlapmi po robote do krčmy a ja som to tolerovala, lebo som vedela, čo je to za robotu. A sami chlapi tvrdili, že by to tam nevydržali, keby sa nejdú niekam odreagovať. Síce vždy išli len na 1+1 pivo a kalich, ale tak niekoho to chytí aj z jedného piva. Ono musí byť nejaká príčina, prečo pije. Myslím si, že na miesto karhania si s ním pre zmenu aj ty otvor to vínko a možno sa od neho dozvieš všelijaké veci, možno ho niečo trápi. A pokiaľ nie je agresívny a príde domov po svojich, tak nie je dôvod na rozvod. To ti fakt môžu radiť len také, ktoré si myslia že majú pána dokonalého a pritom tí sú najhorší, lebo vedia dobre hrať (alebo sú to väčšinou chlapi škaredí alebo divní, čo sú radi, že majú nejakú ženskú :D ).

prasiatko30
5. aug 2014

@sheila72 😄😄😄😄😄😄😄😄😄tak som sa dobre nezasmiala uz davno - vsetky zeny co maju chlapov co sa neflakaju po krcmach su skaredi a hnusni a su radi ze su radi 😄😄😄😄😄😄😄😄😄boze co sa tu clvek nedozvie tento MK by mali patentovat 😄😄😄😄😄😄😄😄

prasiatko30
5. aug 2014

@sheila72 btw podla tohto meritka je zakladatelka temy vydata prinajmensom za brada pita😄😄😄😄😄😄😄😄

maaaria3
5. aug 2014

@brunetka777 Je čistá tragédia, keď človek može piť tri dni po sebe a zvláda to... z toho bývajú i alkoholici veru.... lebo vedia ťahať... ale nemusia byť, samozrejme.... keď si chlap doma v pokoji dá aj 1, 2 pivá denne, je to v poriadku... podľa mňa... moj partner tak žije celé roky a nikdy, nikdy nič nebolo v našej rodine inak, ako keby popíjal len kofolu... vaša rodina však je poznačená jeho žitím s alkoholom a tu už nastáva problém... alkohol mu je kamarátom, za ktorým si vyjde, má ho ako spoločenské dianie a čo je horšie, vie ťahať... inak, ak sa má dostať na cestu alkoholika, ty s tým nič nespravíš, len on sa bude stále vyhovárať, že pije kvoli Vám, celému svetu a podobne... neviem, čo s chlapom takýmto... záleží od jeho zvykov a priorít... keď nemá nič iné, ako ísť do krčmy - to je veľmi silná droga... alkohol má veľkú moc... myslím, že má isto problém, neviem, asi aj sám cíti, že nič iné ho nebaví tak, ako sa nechať opantať alkoholom, nič nie je doležitejšie, ani VY veru.... asi už vyhral a tu ej každá rada drahá... inak ja sama si skoro denne dám pohárik vína a popri roznym večerným aktivitám to mám ako také malé oživenie... a predsa si myslím, že pitie a pitie je veľký rozdiel...

katarinamarkova
5. aug 2014

@brunetka777 :( prajem ti byt silnou v tomto obdobi s tymto muzom.
- normalne to nie je
- ries to cim skor
- snaz sa mu pomoct ako ho mas rada, ale maj rada hlavne samu seba

sim87
5. aug 2014

Tiez som uz par alkoholikov zazila (rodina, vazny vztah v minulosti...) a z takehoto casteho pitia nikdy nic dobre nebolo. Aj preto uz teraz viem, ze by som nechcela chlapa ktory pije castejsie ako raz za uhorsky rok. O tvojom muzovi si myslim, ze je alkoholik. Ani nie zacinajuci, ale pekne v tom az po usi, kedze sa k nemu vracia stale znova a znova. Osobne si myslim, ze lepsie to s nim uz nebude, iba ak horsie, preto by som tiez utekala prec (kym je dieta male a nemusi si vytrpiet vela scen a zlych veci).

K tvojej otazke ako je to u inych doma - partner si da raz za cas (to je tak raz za mesiac, mozno menej) poharik kvalitnej skotskej lebo ta mu chuti ale na vysedavanie v krcmach nie je a nikdy nebol. Z prace chodia s kolegami minimalne raz za mesiac von a tam si neda bud ziadny alkohol alebo mozno jeden pohar vina/piva, ale tak malo, ze to ani necitim (a to som z minulych skusenosti celkom na to citliva). Kedysi som z nas dvoch bola skor ja ta co pila viac (raz za tyzden/dva tyzdne nejaky pohar vina, pivo alebo par poharikov vonku) ale odkedy nepijem alkohol vobec, aj jeho spotreba sa znizila na fakt minimum. Pre mna je to takto idealne. Ak niekomu nevadi/vyhovuje ked sa u nich pije viackrat do tyzdna, je to ich vec.

me_to_you
5. aug 2014

ohladom mojho manzela - naposledy si vypil tento vikend, par poharikov whiskey, ale predtym? nepamatam, mozno 4-5mesiacov dozadu? pije naozaj len prilezitostne. Pokial ideme niekam do spolocnosti, jeden z nas soferuje a to mi zvacsa povie nech si dam pohar vina, ze on bude sofer

paci sa mi rada "maj rada samu seba" dodala by osm este MAJ RADA SVOJU DCERU!
rozpravaj sa s manzelom, ze si nestastna, ze on pije vela - a to je fakt! mozno sa skus s jehou matkou o tom porozpravat a rozhodne mu daj najavo, ze vase dieta nebude vyrastat v rodine s permanentne opitym clovekom

(a tie prieky co si opisala na zaciatku... ze sa na truc opil, uz vtedy by som vyvodila razne nasledky)

me_to_you
5. aug 2014

a inak mne by vadil aj poharik ci pivko ci dve denne po robote, nikdy neviem co sa kedy stane a naskytne ze potrebujeme aby soferoval a ak by nanho nebol spolah, bola by som nevrla..

dejnas
5. aug 2014

@brunetka777 nie je to ok... tvoj manžel má jednoznačne problém s alkoholom

nigguska
5. aug 2014

@sheila72 hahahhahahhahha......kokoooooos,tak toto bol smiech cez slzy....bud ja chodim okolo nespravnych krciem,alebo som uplne slepa 🙂 lebo v krcme vidim vzdy len tucne spinave prasata ktore chlastaju pivo a palenku a dobre ze uz nelezia na zemi....a doma mam muza,ktory je urasteny chlap,pracujuci na stavbe-cize tiez robota fyzicky narocna,a teda o baby nudzu nikdy nemal....tak mozno mas ty nieco zo zrakom 🙂