Ako dieťa ma sexuálne obťažoval a teraz mi poslal žiadosť na Facebooku
Stalo sa to pred 10timi rokmi. Bola som dieta. Dnes som uz dospela zena, ktore ma vlastne dieta. Doteraz som to nikomu nepovedala. Posledne tyzdne na to ale viac myslim, nejako sa mi to vracia v mysli, aj ked som na to casto nemyslela a moj mozog to vytesnil z hlavy. Klinec bol ten, ze mi poslal ziadost na fb, prislo mi az zle a hned som ho zablokovala. Vaham, ci to povedat priatelovi. Za chvilu sa stane mojim manzelom a nejako ma to moje tajomstvo dusi. Zaroven sa bojim, ze to spusti lavinu a dozvie sa o tom aj rodina. Neviem, ci si to nechat pre seba alebo sa s tym zverit..ani neviem ci mam nejaku otazku alebo len som to chcela dat zo seba von.
Je to iba môj názor ale partneri majú pri sebe stat v dobrom i v zlom a ak ťa tvoj priateľ teraz nepodrzi a nebodaj to ešte použije proti tebe tak to nie je človek s ktorým stojí za to strácať čas.
autorka a kebyze nam posles meno toho uchylaka?Nozno mi by sme mu nievo napisali.
@lasoli nechcem ho nijako kontaktovat, bojim sa ho, neviem coho je schopny. Aj ked partner mu uz adresoval spravu, ze ako si dovoluje mi posielat ziadost o priatelstvo..ani nechcem vediet co odpise. Dalsi krok ma caka zverit sa psychologicke a potom uvidime coho budem schopna. Osobne si myslim ze som schopna ho udat, uz som zvladla v zivote vela veci a hlavne mi je luto tych dalsich dievcatiek, pretoze si myslim, ze ich bolo viac. Skor sa musim pripravit na to, ze ako na to bude reagovat rodina. Viem ze jedna polovica mi verit nebude a bude si ho zastavat..a ta druha ma mozno podpori. Kazdopadne necitim sa na to povedat to rodicom ani po tych rokoch, aj ked si zasluzia vediet, nemam s nimi taky uprimny vztah, ani vtedy som nemala..
len co som ja pozerala obete znasilnenia,ak chceli udat nasilnika ,tak nesmeli chodit na terapie k osychologovi,lebo by to nebolo take autenticke,nastuduj si to,alebo ak vies nemecky,je vela takych videii na youtube co o tom rozoravaju konecne po dlhy h rokov zeny,pripadne aj na anglickych strankach toho bude dost.Skus si pozriet nejaky pripad a ako tie obete dalej postupovali,
Kazdopadne si hrdinka tak ci tak,nerob si hlavu z rodiny ak to nepochopia ale o neuveria samo su pachatelmi.Nemusis to ani nikomu povedat.Dolezite je ze mas partnera kt stoji pri tebe a to ze si sa odbodlala nieco kvolu sebe urobit,bud tu terapiu aj to je velmi dolezite pre teba a ked budes silna dostatocne uvidis co s tym debilim podniknes.Drzim ti palce!
@autorka bohužiaľ mám rovnakú skúsenosť ako ty, tá osoba žije, stretavam ju, je to najbližšia rodina. Vedia to takmer všetky dievčatá v našej rodine, pretože to robil aj im, ale keď som sa naposledy pred nimi ohradila, že tam kvôli tomu nedovolím byť mojim deťom bezomna, tak na mňa pozerali ako na idiota, že čo to splietam...
Jediný, kto o tom vie všetko je môj manžel. Vie o mne úplne všetko na 100%
Verim mu, že aj keby sme sa rozviedli, tak to proti mne nikdy nepoužije.
ja nevidim dovod mlcat v takychto pripadoch, musi to byt tazke ale bala by som sa, ze to co sa stalo mne, sa moze stat / deje sa dalsim
@sickynickyobsadene ked si nieco take nezazila, tak nesud nazory inych a ani jej, co ma robit. Su to take tazke rany s ktorymi niektori ziju v pohode, no niektori sa mozu trapit aj cely zivot.
Vsetkym odporucam knihu od Slavky Karkoškovej Obete sexualneho zneuzivanie deti medzi nami, ktora je v tejto oblasti odbornickou na SR a kniha vam vysvetli v akych omyloch a chybnych predsudkoch ludia v tejto teme ziju. Kniha je tusim online dostupna pre vsetkych.
@lasoli poznam pripad... sestry zneuzivane otcom...po ich 18r to zacali riesit...7r po sudoch a vysledok? ...podmienka na pol roka! ...toto je realita...veeelmi si to musi clovek premysliet ked to chce dat na policiu a sud kvoli tomu ake to je psychicky tazke...oni same to tak povedali. Jedna zivot ok, druha kvoli tomu nemoze mat intimny zivot s manzelom.
Nerob nic proti svojej voli! Nie si nutena nikomu o tom hovorit ak to tak ty sama necitis. A ak vies, ze Ti nebudu verit, ani takym nehovor. Niekedy pomoze viac cudzi chapajuci clovek ako najblizsia rodina.
Nepochopenie Ti totiz moze ublizit...to uz podla toho aka si silna a ako to vies uniest.
Na stranke psychotraumatologia na Sr je zoznam psychologov ktori vedia s traumami zaobchadzat, z nich si vyber. Centrum maju v Trencine.
Lebo nie je psycholog ako psycholog, kto sa v tom nevyzna, moze nechtiac ublizit.
toto sa velmi tazko cita. tiez si myslim ze ich bolo viac a pravdepodobne aj bude. ak ho niekto nezastavi. je to sexualny agresor, on to robi, pretoze moze, pretoze mu to prechadza, mysli si zjavne ze jeho potreby su dolezitejsie ako zivoty tych deti a to ze ti ete poslal ziadost??? wtf? ten clovek nemaa ani kuska hanby ani svedomia...tvari sa akokeby nic a mozno sam seba presvedcil o tom ze to bolo uplne v poriadku.
1. niesi povinna to riesit, vytrpela si si dost a ak potrebujes len k zivotu pokoj a vymazat to, mas na to pravo.
2. ak by si to predsa povedala, udala ho a riesila by si to, zachranila by si mozno dalsie deti a aj tie uz zneuzite by si mozno vydychli...je to len na tebe, nezabudaj vsak ze najdolezitejsia si ty
A partner vyzera byt dobry, ked hned tak reagoval....on sa ho neboji, tak ho nechaj, nech Ta brani a nech mu on trochu vycisti zaludok. Tamten Ti uz teraz nema ako ublizit.
Drzim silno prsty 😊
@lasoli povedala, nikto mi neveril, on s nami nesexoval, vedel čo robí aby neboli dôkazy. Dokonca ani nechcel aby sme ho mi uspokojovali. Ukončila sa to celé tak, že sme zle pochopili to, že nás má rad
A nie, ja sa s ním nestretávam, aj o tom bola tá hádka, kde sa všetci tvárili, že mi šibe a vymýšľam si kraviny
Prepac, ale to neni v rovine ci si chcela, pod 15 rokov je dieta pod zakonom a je jedno, ci by si ho zvadzala. Je to pedofilny predator a tak sa k nemu treba aj spravat. Nahlasila by som ho vsade mozne ako predatora v sieti. Tym aj je. Povedz o tom manzelovi, chod za psychologom. Nemas sa za co hanbit. Ako Moj muz keby sa ku mne taketo hovado snazi dostat mu asi ukaze ako prebieha kastracia pedofila. Ved siahol na dieta, je to trestne.
Strasne daco😔velmi ma mrzi co sa ti stalo, drzim ti velmi palce..mam dceru a neviem si predstavit,ze by jej niekto takto ublizil a ja nevedela o tom.. ale chapem,vztahy su rozne.. kazdopadne uvidis,ze ked to sparcujes velmi sa ti ulavi.. a verim ze najdes odvahu ho aj udat.
@katuskamala1 mne sa to tiez stalo a vobec sa za to nehnabim,bola som decko,mala som 6rokov a on stary chren...rodina to nevie,nie pre to,ze by som sa hanbila,ale pre to,ze to povazujem za zbytocne...ja som mala par sedeni okolo 23rokov ked som mala a tam som si to plne uvedomila,dovtedy som mala len zablesky,ktorym som nerozumela a pocity,ze nenavidim moju mamu - terapia ukazala,ze pre to,ze to nevidela...bol to rodinny znamy
vdakabobu k uplnemu zneuzitiu neprislo,ale aj tak...
autorka ak chces zit spokojne dalej je nutne sa s traumov vysporiadat,nikto nemusi o nej vediet,ak sa s tym vysporiadas,ani nebudes mat potrebu to s niekym riesit,ja som to par ludom povedala,ale je to uplne bez emocie (v zmysle trapenia sa),nehovori sa mi o tom tazko,ale nevesiam to na nos kazdemu...
@pipistrel13 si o krok popredu predomnou, ja hanbu stále citim, i ked si nic nedavam za vinu.
@katuskamala1 verim,ze raz ten pocit odzneje,lebo sa nemozno hanbit za nieco,co sme nesposobili...to samozrejme nie je vycitka,ale povzbudenie☺️
@euka210 veru nezažila...snažili sa ale ja som rázne povedala,že ak neprestanú budem kričať a kým som sa zhlboka nadýchla na sirénu ...odišli
@sickynickyobsadene tak dakuj Bohu, ze si sa takto ubranila...mnohe take stastie nemali

@lasoli neviem opisat, preco som to nepovedala ani na policii, matka nebola alkacka ale fyzicky a psychicky ma tyranizovala, a ako dieta som sa nato uplne inak pozerala, nevedela som vyhodnotit ,ze vsetky moje vnutorne problemy maju suvis s tym co sa mi dialo, mne to cele doplo po par rokoch toho diania, ked som mala 12rokov, a naposledy sa ma dotkol, sama som usla, dovtedy som sa ho neviem asi bala alebo co. Navyse bol postihnuty chudacik a najlepsi kamos starkemu, no jediny kto by mi to uveril by bola moja starka, ktorej som ale nechcela spôsobiť taku bolest, mozno by ho isla aj zabit, iba ona pri mne stala vo vsetkom. No ked som uz bola dospela, sama ho karma postrehla, dostal porazku a ostal uz uplne leziaci. No naco by som isla na policiu? Uz ani dokazy, a co by s nim leziacim spravili? Uz lepsi trest nemohol dostat ....Este par rokov trpel na posteli a potom pošiel....