icon

Ako dlho "grilovať" manžela?

15. máj 2023

Viem, hrozny nadpis ale stala sa taka smutna situacia - nedorozumenie co mi dost ublizilo.
Vcera bol den matiek, kupil kvetinku svojej mame a mne nic. Ved zatial nie som matka. Som prave tehotna s druhym babatkom, o prve babo sme prisli (tesne pred finale, mame aj hrobcek). Strasne sa ma to dotklo. Ze som akoby neschopna zena co nevie priniest dieta na svet a to o co sa momentalne pokusam/pokusala som sa, tak to sa nerata lebo to prve babo tu ani nebolo a druhe tu zatial nie je.
Plakala som asi hodinu. Ospravedlnil sa ze to tak nemyslel. Ze je na neho toho moc v praci, vsade od neho niekto nieco chce a potom ja odvrknem ze ja mam kvetinu kde. (On to vnimal takto).
Moj muz je v beznych situaciach skvely, nakupi potraviny, vie aj navarit, umyt riad, oprat, slusne zaraba, je ku mne pozorny a dobry. Ale vcerajsok akoby to bol niekto iny.
Bavime sa uz normalne ale ja som stale s toho otrasena, aj som zle spala. Co by ste robili vy?

tykat
15. máj 2023

chudak chlap... a keby ti kvetinu dal ta by si ryčala že ako ti to moze takto bezcitne pripominat ved ty matka este nie siiiiiii 😢 ...dufaj ze su to len tehotenske hormony a nie tvoja povahova crta

mladena
15. máj 2023

áno máš pravdu ten nadpis je fakt hnusný a dosť sa čudujem aké máš očakávania od manžela a sama sa o ňom takto vyjadríš ako o nejakej veci. Zrejme čakáš súcit za to čo sa ti v minulosti stalo ale vesmír sa fakt netočí len okolo teba.

cecilia29
15. máj 2023

Ja som od muza nič nečakala. Ja nie som jeho mama. Kúpil však čokoládu a dal deťom aby mi dali, a ti ma potešilo. Inak by som od manžela nič nečakala

derdia
15. máj 2023

Toto vsetko je len to co ty citis, to co si o sebe ty myslis... Ved to ti nepovedal on.
To si si ty sama povedala sebe.
A vobec to tak nie je. Si urcite uzasna a skvela, vybral si teba za matku svojich deti, a taktiez ty jeho neobvinuj ho z toho, co ty citis... On naozaj ani nemusel tusit, ze ty by si nieco chcela dostat... Ja som nedostala nic... A co je na tom? Keby vseeetky ostatne dni pre teba spravil aj nempzne a vcera neprinesie kvet, tak nestojis za nic?
Vypocuj si ho...a porozumej mu. Aj dobuducna, to co si ty budes nahovarat a sama sebe rozpravat nepovedal on ale ty...ked tak mu povedz, ze este to mozete dodatocne oslavit..

zmrzlinka2021
15. máj 2023

opsravedlnila by som sa manzelovi

h2
15. máj 2023

Autorka, ty si svojej mame blahoželala? Asi áno, však? A zablahoželala potom aj ona tebe? Zablahoželal ti tvoj otec? Alebo tvoji súrodenci, ak nejakých máš? Dali ti nejaké darčeky? Asi nie, však? A prečo? No lebo nie si ich matka. A to isté platí pre tvojho muža. Darček na sv. Valentína a na MDŽ si asi dostala.

hruska91
15. máj 2023

Podľa mňa sa strašne opúšťaš. Stalo sa, čo sa stalo, každý máme svoj kríž. Bohužiaľ - obavám sa, že to je život. Žiť sa musí.
K mužovi sa vyjadrovať nebudem podľa mňa máš problém sama v sebe a toto s tým vôbec nesúvisí. Ja nedostávam nič na deň žien ani matiek (naše deti sú malé ) a je mi to úprimne jedno, každý má iné priority . 🤷🏻‍♀️

mimikas
15. máj 2023

Chápem že si smutná, strata dieťaťa je veľmi náročná, nie len pre teba ale aj pre neho. Si tehotná, hormóny trošku zohrávajú rolu. Ale jedna vec je že nie si jeho matka. Chlapi toto berú trošku inak, nejako by som ho negrilivala, normálne mu povedz čo cítiš, že sa ťa to dotklo a že chápeš že má toho veľa, ale že to pre teba nie je ľahké. Taketo "grilovačky" vás akurát odsudzia.

autor
15. máj 2023

@h2 ano, zablahozelali mi rodicia aj moja sestra. Dostala som od otca aj kvet.

saxana000
15. máj 2023

Ty nie si jeho matka.nema preco ti kupovat kvety.ani ja od svojho muza nedostavam nic.od dcery obrazok alebo pusu..ty mas evidentne stale problem sama so sebou a s tragickou stratou dietata dakuj bohu za dobreho muza a viac sa k tomu nevracaj. urcite nemas pravo ho za nic grilovat..

h2
15. máj 2023

Aha, no tak to je aspoň mne teda divné. Ale ešte mi, prosím, odpovedz na otázky, či ti manžel nejako potvrdil, že si zlyhala, ako matka (okrem toho, že nedoniesol kvety) a či ti dal darček na Valentína a na MDŽ.

zenulkaaa
15. máj 2023

V prvom rade si prestan preboha vycitat ze si neschopna matka, za to ze Ti zomrelo dietatko. Nechapem, ty si ho zabila nejakym sposobom, alebo mu ublizila? Ak nie, tak prosim Ťa zahod tieto hlupe myslienky a nic si nevycitaj
V druhom rade, ci sa ti to paci, alebo nie, robis z komara somara. Nie si jeho matka, si jeho zena. Kvety na tento sviatok ti hlavne maju dat deticky a budu davat deticky…
Hlavu hore, places zbytocne, chlap sa Ti este aj ospravedlnil, takze dokedy sa chces na neho hnevat???

felycity
15. máj 2023

@autorka nechaj to tak, ako píšeš má dobrého manžela, nedal kvietok - no stalo sa, ospravedlnil sa, myslím, že sa na to pozeráš priveľmi emocionálne a racio zastiera tvoja veľká bolesť a pocit zlyhanie (aspoň ja to tak vníma z pozície rodiča, ktorému umrelo dieťa) a výsledkom je vykonštruovaná odpoveď, myslím, že vieš o čom je život po takej to skúsenosti tak budte radi, že ste spolu a tešte sa, vzťah nestojí na jednom kvietku...

autor
15. máj 2023

@h2 samozrejme ze nepotvrdil. To su moje traumy z toho co sa stalo, ktore si zial nesiem. Ano, dostala som darcek aj na valentina aj na mdz. Preco ta to tak zaujima?

autor
15. máj 2023

@felycity dakujem pekne za mile slova

viestta
15. máj 2023

To, ze ty bolestne prezivas vasu stratu vobec neznamena, ze ju bolestne nepreziva aj on. Ty vobec vies co sa jemu v hlave po tej strate melie? Je to vasa spolocna strata, vas spolocny smutok ale kazdy z vas ho preziva inac. Mozno on utlmuje svoj smutok tym, ze sa sustredil na pracu. Myslis si, ze on je bezcitny len preto, ze nedoniesol kvietok? Keby bol bezcitny, tak nechodi na nakupy, nebol by pozorny, dobry.
Mala by si dnes spravit pekny vecer pre vas dvoch, porozpravat sa o tom ako sa citis, ale NIC NEVYCITAT. On ani ty nemozete za to, ze sa stalo co sa stalo. Nikto z vas nie je vinny a nikoho z vas dvoch netreba trestat za to co sa stalo. Tes sa na svoje babatko, uzivaj si co mas a nekaz si to. Nekaz to vam dvom.

mane01
15. máj 2023

A ty si mu nieco dala na den otcov?

autor
15. máj 2023

@saxana000 ano, ja som velmi vdacna ze ho mam. Aj mame naozaj pekny vztah. Sme spolu sice nie dlho zosobaseni ale celkovo sme spolu od mojej 15tky. Pisem vsak o jednej situacii, nie o celkovom zlom vztahu. Uznavam asi som to prepiskla ale sposobilo mi to velku bolest; svoje emocie som nehrala

autor
15. máj 2023

@mane01 ano dala

autor
15. máj 2023

@viestta ano mas pravdu a dakujem

h2
15. máj 2023

Pretože to sú sviatky, kedy má žena dostať od svojho muža darčeky, alebo nejakú inú pozornosť. Na deň matiek nie. To, že u vás doma (u rodičov) to tak máte, je skôr výnimka. Väčšina ľudí tento sviatok chápe, že je to sviatok ich vlastnej mamy, nie všetkých ostatných.

fiafia
15. máj 2023

Takéto myšlienkové pochody nemal chudák chlap šancu pochopiť. Pre neho niesi matka ale manželka a partnerka, on má matku inde tak nevidím dôvod očakávať kyticu 🤔

evinqua
15. máj 2023

Je Tvoj muž taky, ze blahozela kazdemu v rodine, kupuje darceky ... alebo to vybavujes skôr ty? Určite ho negriluj, my sme prisli tiež o prvé dieťa, darčeky ku Dňu matiek dostávam až odkedy sa nám narodil druhy syn, kym bol malý, dal mi niečo zaňho, teraz už neriesi vôbec, lebo malý zo skolky donesie. Blahozelal svojej mame, mojej mame. Si veľmi citlivá, lebo ty sa cítiš byt matkou, ale on kym nedrží dieta, necíti sa možno tak fyzicky byt otcom. Chlapi to maju inak.

mk22
15. máj 2023

Na deň matiek kazdy obdaruje Svoju! Matku, ty svoju, on svoju.. Ty si jeho dcéra, či čo..
On ta nemal obdarovať.. A ze obdaroval svoju mamu, je správne.
Nerozumiem, čo to prišlo ľúto.
Na deň matiek dostaneš darček od detí.. A nie ze idem grilovať muža, že mi nič nedal..
Iný by ta pozametal za trápny výstup.. Véd to nemá ani logiku..
A tiež som porodila mŕtvu dcérku.. Takmer na termín.. Zdravú, krásnu..
Darček som dostala neskôr od syna..
Ani by ma nenapadlo revat, že mi muž nič nedal ale svojej matke dal..

majlo1234
15. máj 2023

Tak uz ho negriluj, nedal tak nedal. Kazdy tento sviatok preziva inak, mozno ked videl, ako sa ta to dotklo, tak si nabuduce da pozor a nieco ti da.
U nas v rodine sa tento sviatok riesi len cez deti. Ja som mamke blahozelala, mne nikto, lebo syn ma len dva roky a nevie, ze je sviatok. Muz bol mimo domu, a pravdeodobne aj keby bol doma, tak ho to nenapadne.
Ked ti babo vyrastie, donesie ti zo skolky zelanie, neboj nic 🙂

kaktusik007
15. máj 2023

den matiek je den, kedy DETI si uctievaju svoje mamy... osobne to vnimam skor za obtazujucejsi sviatok, ale rozumiem ze niekto si na tomto dni zaklada.... Ty deti nemas, tak co tu robis kovbojku ze ti tvoj MANZEL nedal kvet??? ten ti mal dat kvet na medzinarodny den zien, teda 8.marca. Dal?

basullinka
15. máj 2023

Je smutné, že si o dieťatko prišla a verím, že máš strach pri druhom tehotenstve.. Ale nemôžeš si to vybijat na mužovi, lebo prídeš aj o neho. Svoje traumy musíš spracovať ty, ale nie tým, že si to budeš kompenzovať na iných a hlavne nie an človeku, ktorý tiež prišiel o dieťa a aj on sa s tým musí naučiť fungovať. Je prirodzené, ak to nedokážeš sama a práve na to sú to odborníci.

saska112
Autor odpoveď zmazal
saska112
15. máj 2023

Ja som od môjho muža nič nedostala a veru som ani nič nečakala 😀

domka222
15. máj 2023

Akože ja mám dve malé deti a dostala som od nich pusu,krajšie ako hocijaký iný darček. Vôbec ma ani len nenapadlo,žeby mi mal priateľ niečo kupovať, však nie som jeho matka. Nerob to chlapovi. Vyrobíš si zbytočne problém s prkotinou