icon

Ako dlho trvá túžba ženy po dieťati?

michal36911473
24. dec 2024

Ako dlho trva kym zensku prejde faza mat dieta , sme spolu 7 rokov vo vlastnom byvani , ja 40 priatelka 35 , mame spokojny zivot kludny , bez dramy , proste ja to mam zrovnane , otazka je ako to maju zenske , ci ju to prejde alebo skor nie a mam sa zmierit z peklom ktore rodicovstvo prinesie

anonym0001
24. dec 2024

@michal36911473 si nezrele velke decko.

rorino
24. dec 2024

@michal36911473 máš pravdu,je dobré,že taký sebecký a neempaticky tvor deti nemá.Ved ty si sociálne mrtvy už dávno🤦

vesimelonimarsista
24. dec 2024

Prejde asi vtedy, ked sa jej do prechodu nepodari mat dieta. Ale z tvojej strany je to sebecke. Daj jej moznost to dieta mat. Bud sa zmieris s babom, alebo ju nechas ist a ty si najdes partnerku bez zelania mat deti.

zuzubb007
24. dec 2024

Ak nechceš byť otcom povedz jej to hneď, nech nestráca s tebou čas, keď žena raz chce dieťa bude ho mať tomu ver či s tebou či bez teba neprejde ju to nikdy, respektíve prejde, keď to dieťa bude mať v náručí

earlgrey
24. dec 2024

@viestta no ja som skôr vycítila odpor k deťom a nie k jeho partnerke...a ženské, no normálne slovo 😀 lepšie ako keby napísal, že princezničky 🤣

ysseba
24. dec 2024

@michal36911473 tak my mame tretie dieta na ceste a zatial rodicovstvo ziadne peklo neprinieslo 🤷🏼‍♀️ vyspata som, casu mam pre seba dost, aj moj manzel, socialna smrt tiez ziadna, stale socialne zijeme. Rodicovstvo je presne take, ake si ho spravis

zobaka
24. dec 2024

😆 ale no, nepovedz, ze jedno dieta nezvladnes, uz teraz je neskoro

zobaka
24. dec 2024

@simsalabim presne, my mame s jednym dietatom velmi pekny zivot, zamyslela som sa nad autorovymi strachmi, my sme sa vyspali, dieta od narodenia spalo celu noc, kopec lasky od dalsieho cloveka dostanes, je uz vo veku, ked on podrzi mna, v zivote by som nevymenila tu moznost stat sa matkou, cestujeme spolu, mame kopec zazitkov, ale kto nezazije nepochopi, uz boli taki, ktori potom povedali, ze zbytocne o tuto moznost prichadzali, mozno je chyba, ze do 40tky nemal dieta, uz mohlo byt velke, teraz v 40tke by sa uz ani mne nechcelo

viestta
24. dec 2024

Ja len tolko, ze nepresviedcajte ho, ze dieta zvladne a rodicovstvo je krasne (ano s tym suhlasim). Co uz moze dat taky otec nezelanemu dietatu, ktore si matka "vydupala"? Ako sa bude podielat na starostlivosti a vychove? Vsak keby aj nahodou nejake bolo, tak cokolvek sa bude diat povie "Staraj sa, ty si ho chcela"

nikaeli
24. dec 2024

@michal36911473 je mi smutno za ňu.
Nemať túžbu po dieťati je ok.
No brániť tomu druhému, aby sa jeho túžba naplnila?
Buď k nej úprimný a nechaj ju ísť. Ešte má čas.
A ty si nájdi takú, ktorá bude mať rovnaké predstavy o budúcnosti ako ty.

oblecenie99
24. dec 2024

No nechcem zarmutit, ale kým pri prvom to bolo také racionálne rozhodnutie, potom dlho dlho dlho že never ever, jedno stačí, tak pri druhom to prišlo tak nenapadne, plíživo, až to prepuklo a prešlo ma to až po pozitívnom teste, cize tak no 😁 raz som čítala, že žena je schopná urobiť všetko preto, aby: nemala deti, alebo mala deti. Možno na Tom niečo bude. A partnerka vie, že ty nechceš?

kiki68
24. dec 2024

Ako ja mam kamosky a maju rovnaky postoj ako autor, uz maju cez 40, deti nat nebudu a nechcu. Ale tie nikdy chlapa netahali roky za nos. Toto by mal aj on, povedat jasne, ze dieta nie a nechat ju ist, baba ma do 40 casu najst chlapa na rodinu. Takych je tiez dost.

marca12
24. dec 2024

@michal36911473 Ake peklo? Nie je nic krajsie ako vidiet svoje dieta ako napreduje,ako sa tesi,ukazes mu svet,zivot,ucis ho novym veciam atd.. Mas partaka,s ktorym sa nikdy nenudis. To nie je ziadne peklo. Ale ak si sebec,tak ano,moze to byt pre teba peklo.

aandrea9
24. dec 2024

@michal36911473 tvoj príchod na tento svet bol pre tvojich rodičov peklo?

luccija
24. dec 2024

@michal36911473 neprejde ju to buď ta vymeni, alebo časom upadne do depresie...lebo tá túžba sa nedá potlačiť ešte, keby to bolo druhé, tretie, ale prvé jej nevymazes z hlavy

luccija
24. dec 2024

@michal36911473 a ver, že sú aj dobré deti, ktoré prespia, sú milé a bol by si hrdý iných frajerov čo odmietali deti poznám a sú otcovia na 1

michal36911473
autor
24. dec 2024

Ach jaj , a to som si myslel ze moja frajerka to hroti 🤣 nie ale zeny tu des a hruza , jediny zmysel decko nic ine , a ano priatelka vie ze deti nechcem , vie ze to bude jej starost lebo ona chcela , ja ju mam rad je nam spolu dobre , skorej mam dojem ze ona by si najradsej priala aby som to ja zrusil ( vnutorne tuzi po tom aby som ja rozhodol za nu ) a prave to nechcem urobit , dieta chce - nechce , odklada uz roky len teraz je to v takom stadiu ze to riesi tak viac nez obvykle , to nieje o tom ze sa chceme rozchadzat alebo nieco , okej odpoved na otazku som sa nedozvedel idealne zmazat prispevok aby vas to nerozrusovalo , tiez rozum sa nieco take opytat na mamickovskom fore , to ako sa opytat na chute na steak na veganskom fore

stormie
24. dec 2024

@michal36911473 ak priatelka vie o tom ze dieta nechces je na nej ako sa rozhodne - bud sa s tym zmieri, alebo vztah skonci a najde si ineho s ktorym bude mat v tomto rovnaky nazor. Ja ta nesudim, mam v okoli pary ktore sa rozhodli pre bezdetny zivot a su spokojni. Prroblem je ak jeden chce a druhy nie. Ty si bol k nej uprimny a ona si dufala ze zmenis nazor …

lija22
24. dec 2024

@michal36911473 mna tvoja otazka napr vobec nepoburila, ani tvoje dovody.Uplne si viem aj banalnejsie dovody predstavit. U mna tuzba otehotniet trvala do 1 roku

earlgrey
24. dec 2024

@michal36911473 u mňa nikdy túžba nebola a aj tak dieťa mám, síce splodené dobrovoľne po dohode...ale nikdy viac 😀

simsalabim
24. dec 2024

@zobaka suhlasim, 40r je uz dost, clovek navyknuty na vlastne pohodlie a horsie znasa diskomfort. Ale zas este nie je tak stary. Kedy, ked nie teraz?

oblecenie99
24. dec 2024

@michal36911473 Podľa toho, čo píšeš, to asi hroti teraz preto, lebo je už vo veku deadline, buď teraz, alebo už asi nikdy. Ja som si tiež dala takú hranicu, že do 35, a potom už nie a myslím si, že aj u mňa zvíťazil ten pocit, že zmeskam lehotu... Musí sa rozhodnúť sama, čo by chcela... Tvoj postoj a názor pozná, čo je férové, teraz je to už na nej. Možno ju to prejde, ak píšeš, že sa to s ňou ťahá dlhšie a raz chce, raz nie.

rorino
Autor odpoveď zmazal
salamistka
24. dec 2024

Neprejde ju to nikdy, s tým sa proste nedá zmieriť...možno by sa zmierila, keby ste nemohli mať deti, ale keď ty nechceš, tak nikdy ju to neprejde...my máme jedno dieťa a manžel nechcel druhé (dôvod som poznala a nechcela som ho nútiť), nechci vedieť, aké peklo som prežívala ja, to sa nedá slovami opísať tie pocity bezmocnosti a zúfalstva, min. 10 rokov trvalo, kým sa to zlepšilo..
Teraz som už pred 50-tkou a ešte stále mi to je ľúto, aj keď už to prebolelo.

ibatanecnica
24. dec 2024

@michal36911473 aka socialna smrt a nevenovanie sa sebe? Ja som mala cas na vsetko

som_realistka
24. dec 2024

@michal36911473 otazku deti ste nikdy neriesili?

loliki
24. dec 2024

@michal36911473 Ty si nepochopil podstatu rozmnožovania. Tým, že sa ti narodí dieťa, zostáva po tebe niečo aj po tvojej smrti. Je to iná osoba, ale tvoje gény. Ty tu nemusíš byť zajtra, pozajtra, ale niečo z teba by tu mohlo byť. Ale ty to nechceš. Ty svoje bytie chceš ukončiť svojou smrťou. Čo na tom, že budeš chvíľu na soc. sieťach, ešte chvíľu stretávaš známych. Si posledná bodka za vetou a po tebe už nič nezostane. Ty si si zvolil svoj koniec a smrť, nie tvoja priateľka.

buducamama
24. dec 2024

@michal36911473 presne tak, ako pises, to aj bude. Docasne. Ano, zmeni sa uplne vsetko, ale po troch rokoch si to mozes zas zacat upravovat v spolupraci s polovickou podla predstav, aj ked uz dieta bude na prvom mieste a vela veci uz nebude ako byvalo. Budu vsak ine veci, ktore si teraz mozno ani nevies predstavit. To male stvorenie ta uplne opanta, budes robit veci pre neho, vymyslat spolocny program, aby malo zazitky a ty s nim. A neuveris, ale budes to CHCIET robit😌 Usmev a radostne ocka bude pre teba najvacsie stastie. Toto povedal moj partner, ktory premyslal len prednedavnom ako ty😊 Ale urcite ano, je to v zivote aj obmedzenie, ale zalezi aj na partneroch, je dolezite vediet si uchmatnut chvilku pre seba. Inak, tvoja zena uz ma 40, cas uz nema. Ak do toho nepojdes, bud bude nestastna bez dietata a s tym aj umrie, s prazdnotou v srdci, alebo si najde ineho otca pre svoje dieta. Nic medzi tym nie je.

deedol
24. dec 2024

Zrejme ste o tom diskutovali, teda dufam. Ak to ma ona inak ako ty, bude to tam vzdy. Moze ti to v buducnosti vycitat. Ak dieta budete mat a bude to narocne, mozno to budes vycitat ty jej. Nic moc situacia. Ale nesudim ta, podla mba je rocnako ok chciet aj nechciet deti. Len je dobre, ked sa v tom partneri zhodnu.

h2
24. dec 2024

@michal36911473 Je mi ťa ľúto. Úprimne.