icon

Ako docieliť, aby sa syn dal liečiť?

21. júl 2023

Mám 45r syna, nevesta mu dala ultimátum do konca roka. Ak sa nezmení podá o rozvod. Syn má výbušnú povahu všeličo ho vytočí a potom je agresívny. Bol nahlásený aj na políciu, dostal pokutu za priestupok. Nevesta mu dala úplne poslednú šancu. No syn si neprizná že je chyba v ňom a nechce počuť o tom že by vyhľadal lekára. Nech mu predpíše niečo na ukludnenie alebo k psychológovi. Neviem ako ho presvedčiť? Keď sa rozvedu syn nemá kam ísť, budeme musieť ho prijať naspäť k nám, bude si musieť zmeniť prácu keďže bývajú teraz 100 km od nás. Boli ste niektorá v podobnej situácii? Nevestu mám rada, je to dobrá žena príkladne sa stara o vnúčence. Chyba je v mojom synovi. Je mi to veľmi ľúto, má peknú rodinku a on to celé pokašľal.

charlinka111
21. júl 2023

Za každú maličkosť ??

zuzliq
Autor odpoveď zmazal
pribinak
21. júl 2023

To čo si popisala nazyvas maličkosť?

No ja neviem, ale maličkosť vyzerá dosť inak

luccija
21. júl 2023

Keď musela prísť polícia maličkosť to nebude nezlahcuj to.Mala s ním aj to v dobrom, alebo iba v zlom?

simca06022011
21. júl 2023

Toto nie je malickost, rovno a drsne povedz synovi (ked tak aj obaja, keby dostal vybuchy = tak ho zruste ako soplave decko), ze ak sa neda vysetrit a liecit, neurobi pre to 100% a zena sa s nim rozvedie, co uplne podoprujete, kedze toto spravanie ok nie je. On je hlava rodiny svojej a ma sa tak spravat a starat sa, tak u vas ma dvere zatvorene, nech si hlada podnajom, vy jeho nalady doma tiez nemusite trpiet a este k tomu je to dospely muz. NIe 25r fagan, co zakopol. Ak chce pomoct s nicim, nech povie, ale to je vsetko. A dost, nebavila by som sa nim viac o tom. Je to dospely muz. Zvyknuty, ze za neho ludia riesia, ale jeho ego je velke, kedze pises, ze si nic ani len nevybavi. 45rokov to niekto robil...

simca06022011
21. júl 2023

@bebebi ziadne byvanie by som dospelemu synovi neposkytovala, 100km od rodiny (aj po rozvode). NEch sa spamata a postavi na vlastne nohy.

luccija
21. júl 2023

Kde býval do 40 tky?

autor
21. júl 2023

@luccija U nás doma

mandzula
21. júl 2023

@autor teraz to vyzera, ze chces byt za dobru, no mas velky podiel viny na tom, ako tvoj syn dopadol. Do 40 si si ho doma lulkala a teraz sa cudujes, ze si ani zadnicu sam nevie utriet.

sissy27
21. júl 2023

Malickost su neumyte riady, zdvihnuta zachodova doska alebo presolena vecera. Ak musi zasahovat policia tak je to kolosalny pruser a v inej krajine by isiel za domace nasilie rovno sediet a nie ze pokuta…
Chapem, ze je to tvoje dieta a budes ho lubit za kazdych okolnosti, ale ziadna zena a uz vobec nie dieta si nezasluzi zit s agresivnym magorom. 40 rokov si ho mala pod suknou a aj tak si ho nedokazala vychovat a naucit, ako sa spravat… smutne… zrejme tvoj muz ci otec su podobni, a takto si vyrastala cely zivot, ked to povazujes za normalne…
A v dobrom aj v zlom ani nahodou neznamena, ze sa ma zena nechat terorizovat, urazat a ponizovat.

lilitela
21. júl 2023

bol vzdy taky? Vyzera to, ze ma uzkosti a z toho agresiu. Cize naozaj nieco na zmiernenie prejavov. ale to bez navstevy odbornika asi ozaj nepojde, ci uz kvoli liekom, alebo terapii. Mohol by skusit online sedenia. Navrhnite mu.

kittykat22
21. júl 2023

Hahahaha takze ty si do 40.ky robila synovi otroka a blbca, skakala ako tlieskal a vrieskal, a teraz sa ti nepaci, ze to nechce robit nevesta 😀 Moja draha, len si ho pekne zober spat. Ako si si vychovala, tak mas. Cim bude syn starsi, tym bude agresivnejsi a arogantnejsi a ty na to doplatis.

janage
21. júl 2023

Mne sa tak "páči" ako si tí ľudia čo im to aj veeelmi vyhovuje pamätajú z celého sľubu len to v dobrom aj zlom čo sa tam ani nenachádza vlastne. Ale, že sľubovali milovať a ctiť partnera to už sa im nehodí.
Tu je sľub Sľubujete (sľubuješ) pred všemohúcim Bohom, že mu budete (budeš) vernou manželkou a že ho nikdy neopustíte (neopustíš) ani v šťastí ani v nešťastí, ani v zdraví ani v chorobe a že ho budete (budeš) milovať a ctiť po všetky dni svojho života?
Ale tento sľub ja chápem v kontexte, že jeden aj druhý dodržiava oných 10 prikázaní. Teda platí pre dve milujúceho a respektujuce sa osoby. Nie pre 2, kde jeden druhého tyranizuje.
Uz nehovoriac o tom, že aj cirkev uznáva odluku od stola a lôžka, ak si dobre spomínam.
Neveste držím palce, tvoj syn tak ako je je zlým manželom je aj zlym otcom.

aurora33
21. júl 2023

Takze chlap býval do 40tky doma s mamičkou, ktorá zaňho asi robila všetko, teraz ma o 5 rokov viac, zrejme viac ako jedno dieťa a zrazu zistil, že už mu nemá kto skákať okolo zadku, že vládne on by mal skákať okolo deti tak zrazu robí bordel? Dobre tomu rozumiem? Neveste drzim palce nech nepoľaví a nedáva ďalšie šance. A to 45 ročne veľké decko nech sa naučí starat sa samé o seba.

luccija
21. júl 2023

@aurora33 tiež si myslím, že je toho na chlapa veľa, keď bol doma do 40 tky starý mladenec mal kľud a teraz rodina, deti a je na nervy, lebo treba dospieť, vychovavat, mať povinnosti

slnecnica82
21. júl 2023

Tak do 40 býval s vami, tak viete veľmi dobre čo to musí byť...neproste ju o šance, nemá to význam, keď viete čo máte za syna...ja len toľko k tomu, že mali ste ju odhovoriť od sobáša,.keď je syn naruseny

panonia
21. júl 2023

Poslala by som ho k vám ako reklamaciu...

1gramofon
21. júl 2023

Keď ho riešila aj polícia a keďže s ním vydržala iba 5 rokov, tak bud bil ženu, alebo deti.
Ak sa nemýlim, je to hnoj a mat takéhoto rodiča je príšerne. Ber si ho keď si ho takto vychovala, staraj sa, polutuj ho, sak sa brali v dobrom a zlom. A keby to bolo opačne, tak ju neznášas a chcela by si rozvod

anne_mary2
22. júl 2023

🫣🙈… povedzme si ze ked sa zena rozhodne odist, aj s detmi, castokrat byt potom na vsetko sama…. neni to z rozkose ani pre malickost.

Inak ze si nevie nic vybavit sam, tak v 45 rokoch najvyssi cas sa to naucit.
Nechapem preco by mal ist naspat k mamke? Ok chapem situacii napr zena na rodicaku s 2 detmi a tj nizkym prijmom ze si to nemoze dovolit ze to tak riesi ze ide k rodine radsej ako na uvytovnu…
Ale pracujuci muz? vazne? 🫠😀
Nemusi menit robotu ani sa stahovat, ved si najdem byt/ spolubyvanie/ubytovnu neviem kolko zaraba, a zijem dalej panecku… nepredpokladam ze byvanie teraz financuje zena na rodicaku nie…

Alebo co rozvedu sa, odstahuje sa k mamke - a deti co? Ako daleko zijete? Aky ma s nimi vztah venuje sa im? Udrziavat nejaky kontakt 300km daleko..
Chapem ze skrz problemy by asi manzelka sa na sude teraz usilovala asi o opak a to o obmedzenie kontaktu, ale…

Noo a pytat nevestu nech vydrzi lebo inak pride ku vam… 🙄🤯🫣🙈 Byt nou neriesim to uz asi so svokrou viac

retatka
22. júl 2023

To sa stáva keď starý mládenec ktorý bol zvyknutý na svoj stereotyp,kľud si narobi decká..Zrazu tam je plač ,povinnosti a keď je to typ impulzívneho človeka veľa mu netreba ,situáciu nezvláda .Vybuchuje ,kričí ,možno i facky lietajú .Ľutujem len tie deti .Zrejme ste vedeli čo je zač,mali ste nevestu vopred upozorniť ,mohlo sa prejsť trápeniu,deti mohli mať normálneho otca a o jeden rozvod by bolo menej .Boli by obe strany spokojné ,Váš syn by si žil svoj staromládenecký život a nevesta mohla mať šťastnú rodinu s iným mužom .

pribinak
22. júl 2023
cacianka
22. júl 2023

No keď píšeš, že do 40r žil u rodičov, veľké prerastené decko v mama hotely, tak neverím že " on taký nebol" a až teraz si zistila aký vlastne je.
Pravdepodobne ste ho obskakovali , nebrali ste zreteľ že je už 20rokov dospelý, a mal sa komplet o všetko okolo svojej osoby postarať sám.
len sa potom prehodil k inej žene a keď ona chcela aby žili tak ako sa má a on sa poriadnym dielom staral o rodinu, o deti ktoré splodil- vtedy ťa nepotreboval so sviečku svietiť, tak už chudák nezvláda svoj život a svoju zodpovednosť za rodinu .
Máš s mužom riadne maslo na hlave, jeho žena asi tiež. Vy zato ako ste ho vychovali a naučili, ona že nevidela chlapa reálne ale zalezeneho pod maminou sukňou, že jej neblikali kontrolky ako maják.
Asi cítiš, že ti tu dosť nakladame, ale aj sa nespamatas aspoň teraz, tak si poseries všetko ešte viac. Obrátila si sa sem pre rady, tak sa skús zamyslieť a pochopiť nás a naše rady.
Váš syn je už dosť starý corgoň, nech sa konečne naučí riešiť svoje veci sám, veď keď vedel uzatvoriť manželstvo,tzn.ze bol právne spôsobilý na tento právny akt, tak bude vedieť ako si vybaviť iné bývanie, ani prácu nemusí meniť. Veď aj prácu riešil po právnej stránke ! Ak chces synovi pomôcť, tak mu rázne dohovore že v žiadnom prípade sa k vám vrátiť nemôže, nemá žiadny rodinný ani právny nárok. Že potrebuje svoj problém riešiť s odborníkom keď to nezvláda sám. Ma sancu zachrániť rodinu.
Jeho žena nemá povinnosť trpieť doma nervaka a agresora, jeho deti si nezaslúžia zažívať doma takúto agresiu, stresy. A ty, seniorka + - 65 si to nezaslúžiš tiež vo svojom obydlí. Uvedom si - aj ty môžeš veľmi ľahko prísť o vnúčatá, o ktoré sa tvoja nevesta vzorne stará. Čo je lepšie , mať doma hrubiána, nervaka ale už takmer nikdy neuvidiš tie malé rozkošné nevinné detičky . vyber si...

slovakboy
22. júl 2023

Aký bol dovtedy? Stále bol agresívny? Nestalo sa to všetko potom ako sa oženil a nechce sa mu makať? A preto je aj nervózny? Agresivne spravanie ak bol taký dlhšie môže byt nejaký syndróm dá sa to liečiť. Súvisí to s tým že sa dostane do úzkosti alebo strachu a riesi to výbuchom zlosti. Voľno tom ak film americký natočený o takých mužoch. Bitkári kvôli maličkosti. Alebonon je iný prípad? Ma to len od nedávna?

autor
22. júl 2023

@slovakboy Bol normálny kľudný taký uzavrety do seba.Odkedy sa narodili deti sa zmenil.Neznasal plač deti,nevedel sa vžiť do role otca a pomáhať neveste so starostlivosťou.Zacal kričať nadávať a choval sa agresívne

1gramofon
22. júl 2023

@autorka po tom co si naposledy napísala, nehanbís sa to nazvať maličkosťou? A ešte že si sľúbili byt spolu v dobrom aj v zlom?!!!
Snáď ta jeho žena pošle kam patríš. Keď sa nerozvedie ich deti jej to budú vyčítať, lebo takto nikto nechce vyrastať. Keď sa rozvedie ty budeš trepať o maličkostiach. Trep si dalej, keď aj tebe jednu uštedri, možno ťa to prejde. Nadávala by som ti, ale neslusi sa to

belasy_motylik
22. júl 2023

Nikto sa takto nezmení, to je rodičovský spomienkový optimizmus. Nebolo to skôr tým, že si sa oňho starala a skákala do oženenia sa ty, po svadbe prebrala štafetu starostlivosti manželka a keď prišli deti, tak odrazu nebol stredobodom pozornosti a vesmíru a vyplavuje sa na povrch to, čo v ňom jednoducho vždy bolo a je? Pokiaľ sa 45 ročný chlap, nevie vžiť do role otca a manžela, nechápe svoju úlohu, odmieta vnímať realit, nemá sebareflexiu a správa sa ako tak, ako píšeš, tak sa na tom nič len tak nezmení, žiadny moment osvietenia nečakajte. Skús vnímať celú tú situáciu odosobnene, akoby sa to celé dialo tvojej kamarátke, alebo akoby tvoja nevesta bola tvoja dcéra, úplne iná perspektíva, však?

sissy27
22. júl 2023

Nalejme si cisteho vina - do 40 bol tichy, uzavrety, kludny, lebo si mu skakala okolo riti aby bol doma klud. Nebol kludny tichy, bol zalezeny vo svojej detskej izbe a nasraty na cely svet a nemal sa s vamj o com bavit. Ten 40 rocny odron mal vam ako rodicom ruky nohy denne bozkavat, ze tam moze kvasit, mal chodit do prace a popri tom makat okolo domu, robit na zahrade, nakupy vlacit a podielat sa na chode spolocnej domacnosti financne aj fyzicky, potom by vedel fungovat aj so svojou zenou v novej domacnosti a rodine.
Moj bol odmalicka vedeny k tomu, ze tam kde zije treba aj nieco robit. Nema ziadny problem zobrat vysavac do ruk, umyt okna, navarit, cokolvek… a plac deti nikto nema rad, sme z toho nervozni a je nam to neprijemne, ale to nie je dovod byt agresivne hovado.

jaond19
22. júl 2023

Sprav konecne jedinu osoznu vec v zivote a to, ze porad neveste nech poda o rozvod hned! Nech nezabija svoj cas, nemarni viac svoj zivot. Hento vymajzlane hovado ktoremu ste 40 rokov nepovedali nie a nedostalo od zivota este facku si zoberte naspat.... tak o 5 rokov budete v krimi novinach ze vas tyral a dobil. Alebo sa konecne vzchopte a zabuchnite pred nim dvere. Nechajte ich otvorene len pre vnucata.

mandzula
22. júl 2023

@autor este nam povedz, ako to vyzeralo, ked byval doma, ako sa podielal na chode domacnosti.

20erika07
22. júl 2023

Chudata deti, mat takeho agresivneho otca, nezabudaj, ze aj on je vzorom pre nich a mozu byt potom take agresivne s depresiami aj deti.
Iba jednu vec som chcela napisat - prosim ta, bud spravna starká a zachvilu exsvokra ,zavolaj neveste , nech poda o rozvod a agresora nech domov uz nepusti a k detom uz duplom !