icon

Ako dostať syna z domu?

1. jún 2022

Dobrý deň, riešime s manželom takú nekomfortnú situáciu. Máme 2 deti, dcéru ktorá je vydatá a má 2 deti, a syna.
Syn pred 4mi rokmi ukončil veľmi nepekné vzťah, a vyjadril sa,že ostane radšej už sám. V čase ešte keď ten vzťah mal, tak sme mu sľúbili,že na neho prepíšeme záhradu, z druhej strany je ulica, a tam si potom postavia dom. Ale keďže sa rozišli, tak sme záhradu prepísali na dcéru, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom. Syn bol na nás nahnevaný, lebo sme to sľúbili jemu, no nakoľko sa vyjadril,že ostane sám, tak som teda dala prednosť dcére s vnučkami. Potom sme to nejako urovnali, syn býva u nás, finančne nám dosť pomáha, vozí nás kde treba, kupuje potraviny, drogériu. Aj keď je pravda,že nám veľmi pomáha, no má už 32rokov, a kolegyne aj kamarátky sa má stále pýtajú, kedy sa usadí a odsťahuje. Keď som to párkrát nadhodila, povedal,že si spori na pozemok, aby bral potom hypotéku už len na dom, no ale to môže trvať dlho. Pred nedávnom nám predstavil svoju priateľku, no je od neho o 7rokov mladšia,tak nemám pocit,že by sa ona nejako hrnula do svadby alebo bývania.
Na jednej strane by to bolo pekné, keby sa vydá, postaví si dom lebo to tak malo byť, ale keď aj vidím, kde pozerá tie pozemky, ďaleko od nás, a keď budeme potrebovať niekam ísť, neviem kto nás zavezie. Dcéra tá nikdy nemá čas, nepomáha nám odkedy postavili dom lebo musí sa starať o vnučky naše, aj som mu hovorila,že nech si kúpi v našej dedine alebo vo vedľajšej,ale na to povedal,že to je drahé a hľadá pozemky cenovo dostupnejšie. Mám z toho potom len pocit,že ani nechce pozemok kupovať, a ostať tu.
Raz som sa aj s dcérou rozprávala,že by mi nevadilo,keby sa dom na neho prepise a nadstavi si poschodie, dcére sa to nepáčilo,lebo vraj by mal ísť dom na polovicu, že nech si on hľadá niečo sám, že každý chlap si ma sám zabezpečiť bývanie.
V poslednej dobe sa ma to stále niekto pýta,kedy sa ožení a odsťahuje sa, a už mi je to nepríjemné. Ako mu mám teda naznačiť, aby už konečne hocičo kúpil a išiel teda preč, ale ideálne teda aby bol blízko nás?

crazy_lazy
1. jún 2022

Táto diskusia mi pripomenula toto len z iného pohľadu :D https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasich-spalni/hadka-so-snubencom/

alvaluka
1. jún 2022

@autorka ak toto je realne a teda dufam, ze nie a jedine ci ti vlastne vadi su reci ludi, tak im povedz, ze ty si rada, ze mas syna doma, lebo vam pomaha a bodka.
Zakladny problem vela ludi je ten, ze maju primalo prace ale vlastnych zaujmov a privela casu pchat nos do cudzich veci.

puklica13
1. jún 2022

Ze mne syn nevadi v dome...wow,ty si mater roka,zasnem zw takw volaco moze behat po svete a este sa rozculovat ze co hovoria ludia...mas ty vobec nejaky vztah k svojmu synovi???

jankalukasova
1. jún 2022

Zas jedna téma na rozpútanie vášní. Ale ak by som pripustila, že toto niekto reálne rieši. Tak milá pani matka, Ty absolútne neriešiš šťastie syna. V prvom rade riešiš, čo hovoria ľudia, lebo Teba to obťažuje a v druhom rade riešiš seba, lebo nech sa syn odsťahuje ale zároveň je blízko aby Vás mohol voziť a pomáhať, aby sa nezmenil komfort, ktorý z toho teraz máte, inak z toho tá budúca nevesta bude určite nadšená, že chlap, ktorý má mať novú rodinu a svoje bývanie, má byť hlavne poruke rodičom 👍
No a v neposlednom rade dcéra, ktorá s Vami pekne zametá. Nečudujem sa, že syn hľadá pozemok niekde, kde nebude poruke ani Vám ani jej.

andrea_82
1. jún 2022

Akoze tebe prekaza, ze sa ludia vypytuju, kedy sa syn odstahuje? Tebe sa kamaratky chvalia tym, ze si ich deti zobrali hypoteky? Je to nejaka vyhra, ze ich deti sa zadlzili? Co tak povedat tym sliepkam, ze si rada, ze mas syna doma, ze vam neskutocne pomaha a neprekaza ti, ze ho tam mas?
My sme sa do svojho prestahovali, ked som mala 38 rokov, dlho sme byvali u mojich rodicov, ale teda nikto neriesil, ze sme nejaki chudaci, lebo si neuviazeme na krk stotisicovu hypoteku. 🤦‍♀️🤷‍♀️ A moj svagor byva stale s rodinou u mamy a babky, pretoze je to obrovsky dom a oni dve same by ho neutiahli. A nikto sa im nesmeje, velmi im pomahaju.

derdia
1. jún 2022

V prvom rade by ste sa mala zamylsiet, pre koho zijete... Ci pre seba alebo pre susedy... Ktore Vas aj tak ohovaraju...mne by bolo tri desat, kto ai co mysli... Vas syn sa na vas uz davno mohol vybodnut... Ale asi vas ma rad, ked ze Vam pomaha...

lenka2232
1. jún 2022

Vies co,chod za synom a spytaj sa ho,ci by chcel dom..ak povie ano,prepis ho nanho poza chrbat dcery..tak,ako ste to spravili s pozemkom..ona sa nema co do toho montovat,co bude s domom,kedze svoj dom uz ma…mozno nakoniec syn ani ten dom nebude chciet..

kitycat
1. jún 2022

Zamysli sa nad tym aka je tvoja dcera a aky je tvoj syn.

Co dostal syn ked dcera dostala zahradu? Nechaj aspon toho syna, nech di u vas v klude setri a dom dajte na polovicu... Ale teda je to vovi synobi nefer. To hadam vies.

andrejka1974
1. jún 2022

@zzzuzzzu jaj toto poznám jeden dostane druhý nie

kika900
1. jún 2022

sedláci sa nezaprú.

mandzula
1. jún 2022

@autorka Pises, ze teraz vies synovi pomoct tym, ze mu das 10-tisic. Pekne si ich nechaj - na toho sofera, ktoreho ti ma syn do konca zivota robit. A on nech taha od takych bosoriek, ako si ty a tvoja dcera, ta bude asi po tebe. Myslis len na seba a na to, co hovoria ini, smutne.

0silvia0
1. jún 2022

pridavam sa k neveriacim Tomasom. Toto jedna matka nevyplodi z hlavy, toto je vymyslena tema.

zuzi56
1. jún 2022

@1sally12 a ešte dcéra povedala, že každý chlap sa ma sám postarať o bývanie, či ako to tam bolo napísané keď ten dom nechce naňho napísať a chce polovicu, a prečo sa o dcéru nepostará jej manzel a nekúpil on pozemok, ale im ho dali jej rodičia????
Dcéra je vychcana a nenažrana a ešte ani rodičom dá jej nechce pomôcť ,

kate9999
1. jún 2022

@andrejka1974 Presne prípad mojej mamky a jej sestry.

tianna
1. jún 2022

Úprimne? Klobúk dole pred tvojim synom.. všetko dáš dcére a on vám ešte takto pomáha.. počítaj s tým že sa raz isto odsťahuje a vy sa budete musieť naučiť byť samostatni čo sa odvozov týka atď. .. snáď nechceš aby vám robil taxikára a utekal od partnerky a prípadných detí.. na margo veku jeho priateľky, v jej veku som bola 3 roky vydatá, končila som vysokú školu a čakala najstaršieho syna. Teda ozaj si nemyslím že je až taká mladá aby sa nemohli usadiť. A to teda môj muž je odomna o pol roka ešte mladší.

svetlonos
1. jún 2022

@andreatytler 😂 cele dobre, zaver najlepsi

elisebah91
1. jún 2022

Autorka
Áno právom vam môže byť ľúto, to čo sú za moresi riešiť nejaky dom len a jedným dieťaťom? Z mužom ste sa o Tom nebavila? A ak áno tak aký máte záver ohľadom domu? Máte už záver? Ak áno tak zavolať obe deti a dať diskusiu, ste už veľký. Nie len a dcérou to riešiť a syn čo? Je nesvojpravny? Nepatrí do rodiny keď sa s ním nič nerieši otvorene? Každému ako sa patrí, mu sme štyria rodičia majú pre nás štyri pozemky.
Za druhé, boli ste kratkozraki,, lebo on povedal že už bude sám? To akože čo? Poznám dosť ľudí čo stretli svoje polovičky vo vyššom veku 35+....stačilo vyčkať, čo je 10rokov, či sa ponáhľate niekde?
Za tretie... vykašlite sa na ľudí. Vy chcete aby sa už oženil, lebo čo ľudia povedia....a čo on vás syn povie, že ho tlačíte kde nechce? Veď sa ožení keď to bude cítiť aj v 35ke aj v 40tke. Nerozumiem o čo vám ide, rýchlo oženiť a potom zrazu nesadli sme si tak rýchlo rozvod. Môj sa ženil v 35ke a čo mu ušlo?absolútne nič...takže čo poviete ľuďom keď sa budú pýtať kedy sa ožení? Keď sa ožení. A hotovo...čo oni majú do toho čo zasahovať i keď badať že vás už dosť slovami zasiahli ..keď na syna skrz CUDZICH ľudí tlačíte ...

tianna
1. jún 2022

@0silvia0 čudovala by si sa.. máme niečo podobné v rodine.. tam zas najmladšej dcérke všetko, staršie deti a obzvlášť syna pokojne aj na ulicu vyhodiť..

aandrea9
1. jún 2022

Veľmi zhurta po jeho vyjadrení, že zostane sám, ste prepísali pozemok na dcéru 🤔 a ešte si zuby brúsi na polovicu domu 🤦‍♀️ ale na vás nemá cas🤷‍♀️ o pozemok ste ho pripravili a ešte téma ako ho dostať z domu🤦‍♀️ nechajte ho žiť a s dcérou si spravte poriadky. Sa čudujem občas 🙄

aandrea9
1. jún 2022

@pandusica o vnúčatá

luccija
1. jún 2022

@dskjhfdlkdjhl no veď aká vychcana mama, taká dcéra😏odsťahuj sa, ale blízko...aby jedna mama robila také krivdy medzi súrodencami

andreatytler
1. jún 2022

@crazy_lazy Ano, uplne presne ten isty problem ale z pohladu snubenice.
No aspon je to dokaz toho ze ani tato tema nie je vymyslena.
Fakt smutne ze taketo krkavcie matky skutocne existuju.

shia
1. jún 2022

Nehnevajte sa alebo aj hnevajte, ale ste veľmi vypočítavá a nespravodlivá,chudák syn..stará sa o vás a robíte to,co vám káže vypočítavá dcéra...a co si myslia o vás druhí. Mali by ste si začať vážiť, čo pre vás robí váš syn,aspoň z toho,čo píšete, prečítajte po sebe, keby to bolo o cudzom,co si pomyslíte...

zuzanazu85
2. jún 2022

No normálne mi ,,vyvrela voda",keď si prečítala toto. A ešte ta téma... Prosím zmeňte to na "ako sa ospravedlniť svojmu synovi?". Pani matka,ten syn je to najlepšie,čo v tom dome máte a dcéra vypočítava harpia. Dúfam a prajem synovi nech sa čo najskôr ožení, šťastne a odíde bývať aspoň tých 100km ďaleko 😔. Neuveriteľné,aká ste nespravodlivá. Byť na vašom mieste,som na neho veľmi hrdá a nie.....preboha ,,ako ho dostať z domu" 🙄.

123andy123
2. jún 2022

Ja by som na jeho mieste kúpila pozemok na druhej strane republiky a s takou primitivnou rodinou nechcela mať nič spoločné. Nikdy by si nevidela vnúčatá a kontakt minimálny. Oj, ale čo potom dedinčania povedia?

antonia05
2. jún 2022

Ach jaj, boli ma srdce za vášho syna. Ako sa môže tak správať jedna matka, nechápem. Sama som matka a nikdy by som sa tak nezachovala. To, že syn vravel, že ostane sám, povie asi každý keď sa sklame v láske. No a ak momentálne nerozpráva o rodine, tak to neznamená, že ju v budúcnosti nebude mať. K tvojej dcére nenachádzam slov, neskutočná lachvata mrcha. Pokiaľ chce pol domu, nech brata vyplatí z pol pozemku. Aké má ona vlastne právo rozhodovať o vašom majetku? Dom by som prepisala na syna (podľa toho čo píšeš je naozaj starostlivý a zodpovedný) s doživotným právom a dcéra nech sa aj na hlavu postaví. Stále sa nájde chvíľa, kedy sa dá ísť za rodičmi a pomôcť im, nielen ruku nastaviť. Čo sa týka susedov, doslova srať na nich. Tiež žijem na dedine a oni mi na chlieb nedajú, každý nech si pozameta pred svojím domom. Skľuďom im odpovedz, prečo by sa mal zadlžovať hypotékou na 30 roky, keď si môže našetriť. Vám aj jemu to vyhovuje. Buďte spravodlivá, fakt mi je ľúto vášho syna. Dúfam, že vaše kroky do budúcna budú rozumne a hlavne spravodlivé, aby ste nakoniec neostali celkom sami.

u2jana
2. jún 2022

…. Volne pokracovanie temy: to najlepsie, co mozes dietatu dat, je surodenec

janno31
2. jún 2022

Ja byť tým synom sa vám vyserem na všetko. Syn by sa mal zobrať a odísť čo najďalej od vás. Venovať sa priateľke. Keď sú dvaja šikovní dokážu sa zabezpečiť a nie byť odkázaný na toto. Byť vaším synom tak svoje vnúčence by ste videli maximálne z diaľky cez plot..

kormino
2. jún 2022

Mnohé píšete,že toto je vymyslené.Tak ja napíšem,že u nás to je tak isto.V predchádzajúcom príspevku som písala, že u nás tiež prepísali pozemok na brata za mojím chrbtom.A keby len to,nechcem to rozoberať,ale moja matka zdedila behom 10 rokov celý dom a z druhého polku a mne nedala ani cent.Samozrejme ma aj svoj veľký dom.Takze sú rodiny ,kde jeden nedostane nič a nevie čím si to zaslúžil.

karolinakr
2. jún 2022

Ja ked som čitala nadpis Ako dostať syna z domu, myslela som, ze 15 rokov nepracuje, nedava peniaze len sleduje pc hry.A on pomaha robi všetko vydedite ho z pozemku a cakate, ze sa prestahuje vedla v define, aby pribehol, ked zapiskate.Zakial dcera zdedi vsetko, byva naproti a nemusi pomahať nič, lebo je zaneprazdnena.Vy svojho syna využivate ako lacnu pracovnu silu a hoci ho nepoznám, bud rada, že ešte vôbec ma zaujem pomahat..Neviem, prečo dcera, čo nepomaha rozhoduje o vašom majetku. A este ho nutite, nech kupiť drahy pozemok.Tak ked nato nema peniaze? To neni len tak..