Ako efektívne šetriť v domácnosti?
Ahojte. Idem sa skor vyrecnit. Pochytili sme sa s muzom. Pointa, vraj neviem setrit. Snazim sa setrit, nakupujem potraviny v akciach, varim podla toho co mame nakupene a vcera som dopriala detom a kupila som im jedlo z pizzerie s dovozom, lebo deti mali chut. Pizzu sme nemali ani nepamatam a teda ze objednam detom. No a dnes sa do mna pustil, ze rozhadzujem a doma mame navarene. Akoze dotklo sa ma to. Lebo nie sebe som tu pizzu kupila ale detom. Biedou netrpime a ked mi dnes zabil, ze dnes opat ide umyvacka a aj vcera isla, ze vobec nesetrime, tak uz som sa neudrzala. Zeny mame aj male dieta a aj pracka ide casto, kazdy druhy, tretí den isto. Sme doma 4 osoby, varime, tak aj umyvacka sa naplni. Akoze ale vycitat to? Ja som hotova. Obavam sa, co z neho bude ked bude dochodca. Bude mi merat spotrebu vody pred a po sprchovani? Budeme chodit prat radsej na potok? Akoze mna dnes uplne vyplo, ze co zacal riesit. Ako casto periete a ide umyvacka u vas?
To musis stopnut hned, nech si nedovoluje. So mnou by mu bolo skvelo, mne naposledy visa karta z bezpenostnych dovodov zablokovala jednu platbu, lebo ze nezvycajne vysoka suma 😵 😂 Nad jednou pizzou sa hadat, ak nemate exekutora na krku tak je to smiesne
@bluka2 ved som ho aj stopla a aj sa prisiel potom opytat ci som urazena.
Ale ked on si dal pizzu doviest, lebo mal na nu taku chut, tak to nevadilo, kokos. Juj som mu dala svoje.
ahoj, tak u nas sme 2+2 ( chlapci maju skoro 6 a9 rokov) - pracka ide kazdy den ( 10 pracok tyzdenne otocim s prstom v nose, niekedy aj viac) , mycka ide kazdy vecer ( ale mam teda aj hodinovy program a umyje super-mam ale mensiu, len tu 45cm).
Objednavame pizzu a cinu uplne bezne na veceru. Chlapci sice nemaju kopu veci, je pravda, ja sa doma snazim drzat minimalizmu.... ale obcas si uletim a kupim co netreba...
Kupeme a sprchujeme sa kolko nam srdce raci ( ja teda najviac, priznavam sa), nedoplatky nemavame a za 20 rokov mi muz na financie nepovedal pol slova..... fuuuu....presne viem ako vytocene si sa musela citit...😨
Ty si sa mu aspoň ozvala..
Koľké tu z mk by mlčali, obmedzili by práčku /umývačku.
Za mňa , klobúčik dolu. 👏
Pokial to nie je jeho štandardne správanie , tak určite by som sa ho opytala , či ho niečo trápi, alebo či nemá problém v práci . Pokial sa správa takto bezne , no tak to neviem , lebo vekom sa takéto správanie iba zhoršuje a urocze by som to netolerovala .
Joj veď ja denne umývam niekoľko krát riad kedže nemáme umývačku a nik sa nad tým nepozastavuje... Zas hádam nebudem na počte riadu šetriť 🤦
Normálne, keď ti takéto niečo ešte raz povie, objím ho, potľapkaj po líci a s úsmevom mu milo povedz: 'Už netrepkaj.' a daj mu pusu. Potom, keď bude odchádzať, ho ešte potľapkaj po zadku - a zavolaj budem sa snazit este viac (to už je pre pokročilých). Vybavené. Ak to spravis sebavedomo a s laskou tak to spravi svoje. Ver mi. A aj ty si to viac uzijes. A bude to naozaj fungovat. On o tom bude tak dlho premyslat, bude to prenho sok a on sklapne a casom sa preudi. Túto procedúru začni praktizovať častejšie s ním. 🙂 Ide aj o to, aby mu tá správa došla, lebo nerád to priznávam, ale my muži počujeme len 25 % z toho, čo nám hovoríte, a z toho len 5 % naozaj rozumieme/berieme vážne (dlho som tomu neveril, pokiaľ som si nespravil retrospektívu). Ale keď vás máme v náručí, tak počúvame naozaj. Prajem pekny den, plny usmevov Peter 🙂
@zuzubb007 ani ja.
Ale netvárme sa, že tu také ženy nie sú.
Viaceré tu pýtajú rady, dostanú.
A o mesiac znova ten istý príbeh.
Proste si nechajú rozkazovať, skákať po hlave.
Chlap povie že prať 2 x týždenne, tak bude prať 2 x týždenne ( čisto len príklad).
Žiadne objednávanie z reštiky, tak neobjednajú.
Tak u mňa by táto pesnička nehrala.
Ale ja ani nemám doma chuja, chvalabohu.
No, ti keby videl koľko tanierov sa u nás minie za den🤣 a to sme traja, mycka ide každý deň aspoň raz, cez víkend aj 3x, práčka mozno aj 8 krát do týždňa, ak nie viac,
Posli ho ku mne, otoci sa na opätku a bude rad ze ma tak setriaciu zenu 😃
Boa toto mat doma...
@maca1984 tak nenecham deti a ani seba obmedzovat. 🤣 nech si nezvyka a hned mu to vytlciem z hlavy tieto reci. Nikdy som nic podobneho z jeho ust nepocula, dnes 1xtoto vyslo z neho. Ako uznavam oblecenia mame plne skrine, nie je potrebne ho kupovat pre mladsiu, ale aj tak kupim, akoze uz len z dovodu, ze rovnako ako kupim starsej, kupim aj mladsej. Nebudem kupovat iba jednej.
@zuzubb007 ved aj rozmyslam ze teraz naschval objednam jedlo z restiky, aby sa umyvacka neplnila a ked sa ozve, tak mu poviem ze mu vadilo, ze umyvacka ide, tak setrime ale jest musime...Akoze tak ma nasral. 😅😅😅
@som_realistka akoze asi mu to tu dam precitat. Ze bezne ide 2xdenne v inych rodinach.
@bystrozraky super. Skusim. 🤣
Autorka, páčiš sa mi 😁
Dobre píšeš čo píšeš.
@maca1984 tak ja neznazam taketo typy a som mu hned hovorila ze jedna blba poznamka, ze sa dlho sprchujem a ani si ho nevezmem.
Tak donáška je drahá, ale raz za čas prečo nie, bože tak spravis ďalšiu veceru nejakú low cost a vybavené …
Na riady by som mu asi nepovedala nic, až večer ked bude plný drez “miláčik, chcel si šetriť nech sa páči môžeš sa realizovať”
A s tými vecami ťa chapem, toto vzdy zažívajú najmladšie deti z rodiny ze všetko obnosené majú. Ešte aj príde sestre balík nových veci a jej nic. Oblečenie asi v tomto veku až tak nerieši, ale vníma ked sestra niečo dostane a ona nie
@maca1984 idem hned pozriet co si dame dnes s detmi doviezt, ake jedlo a pana aj ked roztrhne. Nenecham si pokazit sviatky
@lujza123 vzdy kupim aj jej nieco. Toto by som nikdy neurobila ze iba starsej kupim a mladsej nic.
Dobrú chuť 😄
Ak píšeš, že sa to stalo prvý raz, tak to je asi zákon padajúceho 'hovna' - funguje to tak, že v práci na neho vytvorili tlak a on sa bojí, že by o prácu mohol prísť, alebo si nie je istý, či môže dosiahnuť stanovené ciele. A ten tlak prenáša na teba. Tesne predtým, ako to povedal, určite uvažoval o problémoch, ktoré musí riešiť v práci. A ak by si nebola prebudená, tak potom ten tlak prenesieš na deti atď... Ale aj tak môžeš vždy použiť tú techniku, ktorú som ti napísal predtým. 🙂
Problem nemusi byt to, co prezentuje. Problem moze byt aj ina zena a potom zacne doma vadit vsetko na svete
Môj ide zajtra na firemný večierok.
Ja už viem čo budem večerať.
Tatarák si objednám.
Slintám na neho už asi 2 m.a naposledy keď sme boli v reštike, nemali.
Zajtra aj keby ho mali neviem odkiaľ doviezť, bude 😁😋
A keby nie, ako druhú alternatívu mám burger.
Budem sama, môže sa mi brucho vykotiť do aleluja 🤣
Co jedným dnu druhým von?
Nás je menej a umývačka mi ide každý deň :D manžel by sa mal ukľudniť xD
zaujimave, ze za dorucenie pizze frfle, zvlast ked ste uz si davno neobjednavali.
ved take dnes stoji par eur.
Alebo ano, znova len navarit doma - no a s tym sa spaja aj umyvanie riadu.
Divne .. ja som tiez setrny, hada sa manzelka so mnou kvoli tomu .. ale toto je dako moc aj na mna
@zuzubb007 my by sme sa asi aj pobili, alebo ja jeho, ale najprv by som ho vyprovokovala 😂 tiež 4 x prackou, 2x umyvackou a večer 4 pizze, každému jednu, aj jemu 😅
@romino tak zase pizza ie je lacná záležitosť, keď sa bavíme o tom, že sa z nej chceme aj najesť. U nás najlacnejsia stojí 9e. A to manžel zje sám jednu. Čiže take 3-4 pizze pre nás 🙈 a o hodinu už mamkaaa, som hladný, hladná 🤭
@kavasmliekom ok. Pozeram ze u nas , tam kde objednavame, vacsina za 7.90e. A dokonca je moznost pri objednavke 3ks, 4. pizza je za 1e. .. cize to by vyslo 25e cca dokopy.
A take mnozstvo u nas = to sa potom dojeda aj na veceru

@thereisabear ved kolko x aj ja periem viac x denne. Ved a co mam nechat roztrhnut kos na pradlo? Ked je spinave operie sa, akoze co mam plakat kvoli tomu.
@angeli121212 ved zaspini, ale sama vies ze ked varis zaspinis vela, plus este jedenie a deti este tam jablko, tam keksik, tam chrumka, co im to mam vysypat na podlahu? Jasne ze do taniera. 😅