Ako efektívne šetriť v domácnosti?
Ahojte. Idem sa skor vyrecnit. Pochytili sme sa s muzom. Pointa, vraj neviem setrit. Snazim sa setrit, nakupujem potraviny v akciach, varim podla toho co mame nakupene a vcera som dopriala detom a kupila som im jedlo z pizzerie s dovozom, lebo deti mali chut. Pizzu sme nemali ani nepamatam a teda ze objednam detom. No a dnes sa do mna pustil, ze rozhadzujem a doma mame navarene. Akoze dotklo sa ma to. Lebo nie sebe som tu pizzu kupila ale detom. Biedou netrpime a ked mi dnes zabil, ze dnes opat ide umyvacka a aj vcera isla, ze vobec nesetrime, tak uz som sa neudrzala. Zeny mame aj male dieta a aj pracka ide casto, kazdy druhy, tretí den isto. Sme doma 4 osoby, varime, tak aj umyvacka sa naplni. Akoze ale vycitat to? Ja som hotova. Obavam sa, co z neho bude ked bude dochodca. Bude mi merat spotrebu vody pred a po sprchovani? Budeme chodit prat radsej na potok? Akoze mna dnes uplne vyplo, ze co zacal riesit. Ako casto periete a ide umyvacka u vas?
To musis stopnut hned, nech si nedovoluje. So mnou by mu bolo skvelo, mne naposledy visa karta z bezpenostnych dovodov zablokovala jednu platbu, lebo ze nezvycajne vysoka suma 😵 😂 Nad jednou pizzou sa hadat, ak nemate exekutora na krku tak je to smiesne
@bluka2 ved som ho aj stopla a aj sa prisiel potom opytat ci som urazena.
Ale ked on si dal pizzu doviest, lebo mal na nu taku chut, tak to nevadilo, kokos. Juj som mu dala svoje.
ahoj, tak u nas sme 2+2 ( chlapci maju skoro 6 a9 rokov) - pracka ide kazdy den ( 10 pracok tyzdenne otocim s prstom v nose, niekedy aj viac) , mycka ide kazdy vecer ( ale mam teda aj hodinovy program a umyje super-mam ale mensiu, len tu 45cm).
Objednavame pizzu a cinu uplne bezne na veceru. Chlapci sice nemaju kopu veci, je pravda, ja sa doma snazim drzat minimalizmu.... ale obcas si uletim a kupim co netreba...
Kupeme a sprchujeme sa kolko nam srdce raci ( ja teda najviac, priznavam sa), nedoplatky nemavame a za 20 rokov mi muz na financie nepovedal pol slova..... fuuuu....presne viem ako vytocene si sa musela citit...😨
Ty si sa mu aspoň ozvala..
Koľké tu z mk by mlčali, obmedzili by práčku /umývačku.
Za mňa , klobúčik dolu. 👏
Pokial to nie je jeho štandardne správanie , tak určite by som sa ho opytala , či ho niečo trápi, alebo či nemá problém v práci . Pokial sa správa takto bezne , no tak to neviem , lebo vekom sa takéto správanie iba zhoršuje a urocze by som to netolerovala .
Joj veď ja denne umývam niekoľko krát riad kedže nemáme umývačku a nik sa nad tým nepozastavuje... Zas hádam nebudem na počte riadu šetriť 🤦
Normálne, keď ti takéto niečo ešte raz povie, objím ho, potľapkaj po líci a s úsmevom mu milo povedz: 'Už netrepkaj.' a daj mu pusu. Potom, keď bude odchádzať, ho ešte potľapkaj po zadku - a zavolaj budem sa snazit este viac (to už je pre pokročilých). Vybavené. Ak to spravis sebavedomo a s laskou tak to spravi svoje. Ver mi. A aj ty si to viac uzijes. A bude to naozaj fungovat. On o tom bude tak dlho premyslat, bude to prenho sok a on sklapne a casom sa preudi. Túto procedúru začni praktizovať častejšie s ním. 🙂 Ide aj o to, aby mu tá správa došla, lebo nerád to priznávam, ale my muži počujeme len 25 % z toho, čo nám hovoríte, a z toho len 5 % naozaj rozumieme/berieme vážne (dlho som tomu neveril, pokiaľ som si nespravil retrospektívu). Ale keď vás máme v náručí, tak počúvame naozaj. Prajem pekny den, plny usmevov Peter 🙂
@zuzubb007 ani ja.
Ale netvárme sa, že tu také ženy nie sú.
Viaceré tu pýtajú rady, dostanú.
A o mesiac znova ten istý príbeh.
Proste si nechajú rozkazovať, skákať po hlave.
Chlap povie že prať 2 x týždenne, tak bude prať 2 x týždenne ( čisto len príklad).
Žiadne objednávanie z reštiky, tak neobjednajú.
Tak u mňa by táto pesnička nehrala.
Ale ja ani nemám doma chuja, chvalabohu.
No, ti keby videl koľko tanierov sa u nás minie za den🤣 a to sme traja, mycka ide každý deň aspoň raz, cez víkend aj 3x, práčka mozno aj 8 krát do týždňa, ak nie viac,
Posli ho ku mne, otoci sa na opätku a bude rad ze ma tak setriaciu zenu 😃
Boa toto mat doma...
@maca1984 tak nenecham deti a ani seba obmedzovat. 🤣 nech si nezvyka a hned mu to vytlciem z hlavy tieto reci. Nikdy som nic podobneho z jeho ust nepocula, dnes 1xtoto vyslo z neho. Ako uznavam oblecenia mame plne skrine, nie je potrebne ho kupovat pre mladsiu, ale aj tak kupim, akoze uz len z dovodu, ze rovnako ako kupim starsej, kupim aj mladsej. Nebudem kupovat iba jednej.
@zuzubb007 ved aj rozmyslam ze teraz naschval objednam jedlo z restiky, aby sa umyvacka neplnila a ked sa ozve, tak mu poviem ze mu vadilo, ze umyvacka ide, tak setrime ale jest musime...Akoze tak ma nasral. 😅😅😅
@maca1984 tak ja neznazam taketo typy a som mu hned hovorila ze jedna blba poznamka, ze sa dlho sprchujem a ani si ho nevezmem.
Tak donáška je drahá, ale raz za čas prečo nie, bože tak spravis ďalšiu veceru nejakú low cost a vybavené …
Na riady by som mu asi nepovedala nic, až večer ked bude plný drez “miláčik, chcel si šetriť nech sa páči môžeš sa realizovať”
A s tými vecami ťa chapem, toto vzdy zažívajú najmladšie deti z rodiny ze všetko obnosené majú. Ešte aj príde sestre balík nových veci a jej nic. Oblečenie asi v tomto veku až tak nerieši, ale vníma ked sestra niečo dostane a ona nie
@maca1984 idem hned pozriet co si dame dnes s detmi doviezt, ake jedlo a pana aj ked roztrhne. Nenecham si pokazit sviatky
@lujza123 vzdy kupim aj jej nieco. Toto by som nikdy neurobila ze iba starsej kupim a mladsej nic.
Ak píšeš, že sa to stalo prvý raz, tak to je asi zákon padajúceho 'hovna' - funguje to tak, že v práci na neho vytvorili tlak a on sa bojí, že by o prácu mohol prísť, alebo si nie je istý, či môže dosiahnuť stanovené ciele. A ten tlak prenáša na teba. Tesne predtým, ako to povedal, určite uvažoval o problémoch, ktoré musí riešiť v práci. A ak by si nebola prebudená, tak potom ten tlak prenesieš na deti atď... Ale aj tak môžeš vždy použiť tú techniku, ktorú som ti napísal predtým. 🙂
Problem nemusi byt to, co prezentuje. Problem moze byt aj ina zena a potom zacne doma vadit vsetko na svete
Môj ide zajtra na firemný večierok.
Ja už viem čo budem večerať.
Tatarák si objednám.
Slintám na neho už asi 2 m.a naposledy keď sme boli v reštike, nemali.
Zajtra aj keby ho mali neviem odkiaľ doviezť, bude 😁😋
A keby nie, ako druhú alternatívu mám burger.
Budem sama, môže sa mi brucho vykotiť do aleluja 🤣
zaujimave, ze za dorucenie pizze frfle, zvlast ked ste uz si davno neobjednavali.
ved take dnes stoji par eur.
Alebo ano, znova len navarit doma - no a s tym sa spaja aj umyvanie riadu.
Divne .. ja som tiez setrny, hada sa manzelka so mnou kvoli tomu .. ale toto je dako moc aj na mna
@zuzubb007 my by sme sa asi aj pobili, alebo ja jeho, ale najprv by som ho vyprovokovala 😂 tiež 4 x prackou, 2x umyvackou a večer 4 pizze, každému jednu, aj jemu 😅
@romino tak zase pizza ie je lacná záležitosť, keď sa bavíme o tom, že sa z nej chceme aj najesť. U nás najlacnejsia stojí 9e. A to manžel zje sám jednu. Čiže take 3-4 pizze pre nás 🙈 a o hodinu už mamkaaa, som hladný, hladná 🤭
@kavasmliekom ok. Pozeram ze u nas , tam kde objednavame, vacsina za 7.90e. A dokonca je moznost pri objednavke 3ks, 4. pizza je za 1e. .. cize to by vyslo 25e cca dokopy.
A take mnozstvo u nas = to sa potom dojeda aj na veceru

@thereisabear ved kolko x aj ja periem viac x denne. Ved a co mam nechat roztrhnut kos na pradlo? Ked je spinave operie sa, akoze co mam plakat kvoli tomu.
@angeli121212 ved zaspini, ale sama vies ze ked varis zaspinis vela, plus este jedenie a deti este tam jablko, tam keksik, tam chrumka, co im to mam vysypat na podlahu? Jasne ze do taniera. 😅