Ako hovoriť s partnerom o dieťati?
Ahojte, dnes som sa rozhodla založiť si tu profil, lebo ma už roky baví čítať rady od vás. No mám jednu špéciu, s ktorou potrebujem poradiť.
Mali sme pred pár mesiacmi biochemické tehotenstvo. Moja škoda, že som na to prišla, keby sa neotestujem, nič sa nedozviem a život ide ďalej. Samozrejme som sa priateľovi zdôverila s // a on sa neskutočne tešil, vraj najkrajšia správa akú v živote dostal. Ja som ale vedela, že sa niečo deje. Že to nie je úplne v pohode. Potom, keď mi lekárka potvrdila, to čo som tušila, plakali sme obaja. On sa tešil veľmi na to dieťatko. Myslela som si, že ale bude chcieť skúšať šťastie ďalej, ale odvtedy je veľmi opatrný. Ja by som dieťa chcela, a viem že aj on, povedal mi, že ešte máme čas. Nechápem to, tešil sa ako blcha a zrazu takýto odstup? Hovorili sme o tom, že keby som bola šťastné tehotná, tak čas by bol už nepodstatný? Nevyjadril sa. Keď hovorí o dieťati je stále ako v oblakoch, keď poviem niečo ja o dieťati, krúti očami. Ako keby to z mojich úst nechcel počuť. Sú to situácie typu: keď raz budeme mať bábo...... Nerozumiem, neviem čo mám robiť. Vždy sme mávali sex nechránený a užívali sme si ho bez toho, aby sme mysleli na to, či budem tehotná alebo nie. Kedykoľvek zostal vo mne a bolo to krásne a dôverné. Teraz ho vyťahuje furt a mne to lezie na nervy, cítim jeho obavy. Prosím, prefackajte ma tu niekto, alebo dajte mi nejakú radu.
@tykat áno, včera ako som prvý krát dala takto von zo seba pocity som rozmýšľala nad týmto. Fakt som dúfala, že "do Vianoc budem tehotná" ale kašlem na to aj ja. Nemáme ešte ani 30, takže naozaj si môžeme užívať nás dvoch a keď sa pošťastí, tak sa pošťastí a budeme traja. Nesmiem to siliť, lebo nás oboch zničím. Sme zdraví, sme plodní a život máme pred sebou. Toto by som si mala častejšie pripomínať 🥴😊

@ssjuzn ...tak mozno si tak trosku sebecky uvedomil o co vsetko by prisiel s dietatom a trochu ho to vyplasilo. 🙂 Daj mu cas a netlac na neho. Chce si este uzivat a "ked raz budeme mat babo..." je pre neho cas velmi buduci a nie ze do vianoc budes tehotna.