Ako ísť na očkovanie, aby o tom rodičia nevedeli?
Chcem sa dat zaockovat proti covid, ale moji rodicia su silni antivaxeri, cele dni mi s tymi ich recami pilia usi, niekedy uz naozaj nevladzem a neviem, napadaju mi tie najhorsie myslienky. Ide ale o to, ze u rodicov byvam s 1-rocnym synom, muza nemam. A dieta nemam dat komu strazit, ked chcem ist na ockovanie. Auto nemam, do autobusu ma s malym nasi nepustia. Brat byva od nas 200km. Ako to vyriesit? Velka vdaka.
Taxik si mozes objednat aj s autosedackou. Na kazdu odpoved mas vyhovorku. Rodicia ta vraj nepusia do autobusu, a celkovo ti riadia zivot. Vyzeras byt zaostala.
Vezmi malého so sebou, aspoň ta pustia dopredu. My sme sa boli ockovat aj s partnerom, 7m dcérku sme mali so sebou a šli sme tam busom. Postrážiť nemal kto a auto nemáme a už mame obaja tretiu dávku za sebou. Plus ja dojčím, na to ockovanie nemalo vplyv a aspoň je aj mala aspoň čiastočne chránená.
Dakujem za komentare k veci. Potrebovala som dodat odvahu, kto nezazije, nepochopi, aky je zivot s antivax rodinou, ktora vam cele dni bulika do hlavy, ake je ockovanie svinstvo a podobne….
Podobné to má kolega. Tiež možno by aj šiel len rodičia sú proti. Len on nemá deti ani ženu tak som mu povedala že či má kartičku ktorej sa vraví občiansky preukaz. Že nech sa vezme a ide. Ja osobne nechápem prečo by mal rodič zakazovať sa očkovať DOSPELÉMU dieťaťu 🤦
z toho celého mi vychádza, že máš max. 16, prespala si sa ani nevieš s kým, rodičia ťa živia a strážia, aby si neurobila ďalšiu blbosť (tým nemyslím očkovanie). Ak to tak nie je, tak nemáš žiadny problém, len sa postaviť na vlastné nohy a začať konečne používať rozum. Všetko ostatné, čo uvádzaš, sú peanuts
Každý taxik ma autosedacku inac nie je taxik.Paneboze koľko máš rokov
tvoj problem nie je antivax rodina, tvoj problem je, ze zitim u rodicov si sa zrejme stala nesvojpravna 🤷♀️ skus si sama po sebe precitat, co si tu napisala - dospela zena, ktora je matka, zije u rodicov a nepustia ju s rocnym dietatom do obchodu, na vylet, do autobusu? prepac ale to je chore, skutocne chces takto zit?
Gratulujem, vyhravas tricko. Rodicia ma nepustia, rodicia nepostrazia, do autubusu ma nepustia, taxik nema autosedacku, v obci neockuju, brat je daleko, u zubarky som uz bola...
Ako ti tu baby spravne naznacili, tvoj problem je inde - ty si musis zmenit nastavenie mysle, lebo s tymto negativnym "neda sa" pristupom v zivote nic nedosiahnes (ani len sa dat zaockovat nie si schopna). Musis nabrat sebavedomie a chytit svoj zivot do svojich ruk. Drzim palce.
očkovanie je sloboda :D ten bol dobrý ... vážne nie si moc bystrá rodičia ti chceli dobre, ale nie chod. Možno dopadneš ako tí či tak propagovali očkovanie a teraz zaočkovaní su uplne odkazaní na pomoc iných, alebo maju take problemy o ktorych sa im ani nesnivalo.
Môj deti od narodenia chodia so mnou autobusom....takže je to ma tebe....aj keď ja sa očkovať nechystám....ale je to na tebe....nebudem ťa odhovarat....takže kľudne do autobusu nástup aj s malým a choď....
čo sa od nich neodstauješ ked ti tak vadia?
A to je taký problém ísť so synom na očkovanie? Zobrali by ťa aj prednostne, keby videli, že malé dieťa. Ako ďaleko máš to očkovacie miesto? Syn ešte nikdy nebol v autobuse? Moje deti chodia MHD, vlakom, odkedy mali 3 mesiace. Všetko sa dá. Nikto mi deti nestraži, keď idem niečo vybaviť
jej rodičia maju aspon štipku rozumu. Očkovať sa latkou ktora nie je vôbec prekumana? Viac ich ma nasledky po čokovaní ako tích čo zomrelo realne na covid. Pokial ma normalnu imunitu na 80% sa z covidu dostane ako z chripky. Nehovorím že nie su pripady ktorí zomreli ale keby im daju normalne adekvatnu liečbu z covidu sa dostanu a amaju tak prirodzene protilatky a nie ten chemicky mišš maš pichaný vakcinou. Kolega tak doplatil na očkovanie, z okolia vela ludi ma problemy.
BA ti už niekto ponúkol pomoc. Ja pridávam Nr a blízke okolie. Mám auto, autosedačky, nie je problém. Odkiaľ teda si?
Napíšte realne kolkí z vás robíte niečo pre svoje zdravie aspon v čase korony. Pijete fajčíte? jete aspon niečo zdrave? mate dostatok vitaminov? máte pohyb? robte niečo pre seba a nie len pichnut si vakcinu a čakať že budem zdravý.
@lizeta nema každý
@jani727 dalsi z rodiny covid doma bez liečby zdraví.. další ano bol na tom zle ale sam si platil lieky a prežil .. ostatnych neličili a zomreli. CO na to pvoieš? a ako vravím očkovaní viacerí z okolia čo poznam do tyzdna omreli a z prace jeden už pol roka už nevie ani rozpravať.
@livka_ Nemoze dozriet, ked jej to neni umoznene rodicmi.
Zena, zober synka do satky, manduky, ze ides na vylet, na prechadzku a chodte busom sa ockovat. MOzes si prvu prechadzku urobit len cvicne, zoberte sa do toho autobusu a poprechadzaj sa pred ockovacim miestom. A zistis, ze to nic nie je a na dalsi krat sa uz kludne ockuj. A ak ti bude poobede zle, no co, este nikdy si nemala virozu? Este ani vtedy by som sa doma nepriznala.
A teraz este mimo temu. Rodicia ta neskutocne obmedzuju, chapem, ze u nich zijes, ale ide ti to na psychiku, ty bez ohladu na odkovanie, neockovanie musis trocha zit, s niekym sa stretnut, na ihrisku, ist na prechadzku, do obchodu, atd. Inak sa zblaznis.

Zober dieťa so sebou, ja nevidím v tom žiadny problém, aj keď za očkovanie nie som teda…