Ako komunikovať s manželom?
Ahojte, chcem sa poradit, lebo uz naozaj stracam schopnost hodnotit situaciu. Pisem z mojho pohladu, viem, ze treba aj pohlad z druhej strany....
Sme 24 rokov zobrati. Manzel bol vzdy prchky a nervozny. Casto sa hadame, chvilu je dobre, potom zase hadky. Ale uz tu sinusoidu akosi nezvladam, sme ok, klud a staci sekunda a vsetko je zvratene do hadky. Raz ho vytoci moja otazka, inokedy moja odpoved alebo nevhodna (z jeho pohladu) poznamka, inokedy zle nacasovane, potom zase ked od neho nieco chcem alebo len tak vyprovokuje hadku. Potom sa oduje, ignoruje, je neprijemny, arogantny. Ked si to vykomunikujeme, dohodneme sa na niecom, fungujeme normalne, vsetko je v pohode a po napr. 2 tyzdnoch opat to iste. Teraz vsak uz mam pocit, ze neviem, ako komunikovat, nic nie je dobre. Mam pocit, ze ci poviem to, ci ono, vsetko je nanic. Som nechapava, nerozumiem, najnovsie som neuroticka a nepricetna a vybijam si na nom zlost. Dokonca mi povedal, ze som nervozna ako buldog a rotvajler. Ked som sa ohradila, ako sa to o mne vyjadruje (nikdy tak nehovoril), tak mi povedal, ze co sa urazam, ze nikto sa na to neuraza, ze mi nenadava vulgarne. Casto mi odpoveda nervozne, neprijemne, ked sa bavi s druhymi ludmi, je omnoho prijemnejsi. Ked mu vysvetlujem, ze takto sa to neda, ako mi je to neprijemne, tak nechape... vidi len to, ze ja som ho zas vytocila. Velakrat ked vidim, ze je nervozny, tak sa radsej zdekujem a idem nieco robit do inej miestnosti. Ale on pride a zacne -Co ti je ? Ja mu poviem, ze nic ( naozaj mi nic nie je, len cakam pokial prehrmi). Ale on pokracuje- ved vidim, ze ti nieco je ! Takto do mna rype dovtedy, pokial som uz vytocena a naozaj sa pohadame. Samozrejme nasledne som u neho neurotická a on sa len pytal, a ze som si na nom vyliala zlost, lebo ma niekto iny vytocil ( pripadne spomenie niekoho alebo nieco, na co som sa mu predtym vystazovala). Takto sa velakrat stane, ze z dobrej nalady som v priebehu minuty na bode mrazu. Nie som typ, ktory si necha, takze mu poviem svoje a hadame sa. Stale mu opakujem, ze to neprospieva detom (mame 2 skolakov). Neviem uz, ako s nim konunikovat.....
mne ho prislo trocha luto, nechcela by som partnera, ktory by mi toto robil...
@moonlight1210
@lena888
ale ja som takato nikdy nebola. Ide o posledne 4 mesiace, predchadzali tomu vazne hadky (ako som pisala na zaciatku diskusie). A padlo podozrenie ci nema inu....odvtedy sa toho neviem zbavit 😢
žiadny problém v láske sa ešče nikdy nevyriešil komunikáciou pretože muža tieto blbosti nezaujímajú. je treba používať sex, teda pokád nejsi už stará
@lilifee191 nebudem sa vyjadrovať k úvodnému príspevku, ale ten román, čo píšeš neskôr po návšteve psychologa, to tvoje chovanie - no akože nehnevaj sa, ale ja by som ťa s prepáčením kopla do prdele tak silno, že by si sa vrátila s topánkami od snehu a s banánom v ruke. Veď ty si úplne paranoidná, ja neviem možno máš dôvod, možno nie, ale ja si neviem ani len predstaviť že by som čekovala mužov mobil a nie to ešte pred ním, v jeho prítomnosti aby mi ukazoval fotky, a každú jednu pred tebou obhajoval a podobne, to ti nebolo trápne? Ja neviem ja asi žijem v inom svete alebo čo, ale mna by teda riadne nasralo keby si môj muž chcel prelustrovať môj mobil, a to mam svedomie skutočne čisté. ani sa mu nedivím že si zmenil heslo, ja by som si z princípu zmenila tiež. súhlasím s @moonlight1210 . Neviem si predstaviť že by som mala žiť tak že nemám vlastné súkromie, svoj svet. svojim chovaním len dotlačíš muža do toho že ti bude klamať, lebo pravda bude pre teba neuveriteľná.
@lilifee191 je jedno, ako dlho to trva, podstatny je fakt, ze sa to objavilo a ze to pretrvava.
Najhorsie, co si mozes nahovorit, je sebaklam, ze ak by ti hovoril vsetko (teda by nebolo miestecko, kde by si nasla rozpor), tak sa ti obnovi dovera... nie je to pravda. Vzdy sa da najst nezrovnalost v nejakej situacii, aj vo vztahu, kde sa dvaja nepodvadzaju, staci nieco zle pochopit. Ibaze oni si to dvomi vetami vysvetlia, kdezto v narusenom vztahu je z vysvetlenia rozhovor a aj tak jeden z partnerov potom rozobera v duchu aj slovicka, ci nie su podozrive a nespolahlive. A ci to vysvetlenie nebola dalsia loz.
dalsi sebaklam (a robi ho preventivne strasne vela zien aj vo vztahu, kde este nevera nebola), ze obcasnym checkovanim mobilu a soc sieti by si sa iba uistila, ze vsetko je ok. Aby si si postupne obnovila doveru... to je ako ked si zavislak tvrdi, ze to ma pod kontrolou a moze kedykolvek prestat, ked bude chciet. Nie, nema a nemoze.
Vidis, dal nove heslo a uz si v haji. Uz neveris, uz rozoberas preco.
Jasne - moze to byt preto, ze fskt s niekym nieco ma a chce to utajit. A nechce sa mu strazit mobil. Ale moze to byt len protireakcia. Truc.
Navyse to, co si predtym nasla ako dokazy, mna nepreesvedcilo o nevere. Skor to v istom svetle posobilo iba ako nabeh na neveru a v inom iba ako suhra nahodnych faktov predlozenych naraz.
(Akoby si si ty obcas slusne, ale vtipne popisala s byvalou laskou. A raz povie, ze je na sluzobke u teba v meste a narhne stretnutie. Alebo ty. Bez vedlajsich umyslov. Stretli by ste sa na pol hodinky pocas tvojej obedovej prestavky (takze by si to vopred muzovi nespomenula, vsak mu povies vecer, ze si ho stretla), zasmiali by ste sa vybirne na spomienkach a na minulosti, on by byval v tvojom meste v hoteli a pozval ta tam do baru na drink. A teraz by ti vecer zrazu manzel splechol, ze si sa s nim vyspala. Lebo ta s nim videli, dobre si sa bavila s nim bavila, sla si snim do hotela a on tam mal izbu na svoje meno. A kedze si s nim sla takto hned do postele, to nebola jednorazovka, on ti nasiel na fb, ako ste sa dohodli, ty to s nim tahas a ta sluzobka bola zamerna. A teraz vysvetluj.)
Dalsia vec - on sa moc netajil nicim a veci k nahliadnutiu, ktore si si pytala, ti dal. Ano, zmazal dve fotky. Ale to uz vedel, ze ho podozrievas a mozno myslel, ze ta vytocia, aj ked by povodne boli nevinne.
Dokonca o teba po tom vsetkom stoji (trva to uz par mesiacov). Ak by niekoho mal, tak sa tych par mesiacov s tebou prehada, nie vyvija spolocne zazitky.
Mozem sa mylit. Su muzi, co maju mikenku, ale lubia aj svoju zenu a su k nej nadalej pozirni, ochotni a napomocni, takze si nic nevsimne. Kym jej to nepride oznamit nasrata frustrovana milenka, ktoru uz nebavia druhe husle. Alebo zufaly manzel, ked milenka vytiahla v boji o neho najvyssi kaliber a hodila antiko tajne do kosa a teraz veri, ze pre to dieta jej ho exmanzelka sama rada poda na zlatej tacke.
ja mam z toho pocit, ze on uz nevie, ako sa spravat, aby si bola spokojna. Lebo vzdy ti nieco vadi. Podla mna lajky na fb, to nie je nic, nad cim by sa bolo treba pozastavovat. Tie sms tak isto. To ze je este s tebou a snazi sa ti vyhoviet, znamena, ze mu na tebe zalezi, asi dost. Viem si predstavit aj ine reakcie na taketo podozrievanie.
@lilifee191 vzťah má časom dozrievať, ten váš sa dostal do nejakej postpubertálnej sféry. Sledovanie sociálnych sietí, lajkov, kontrola mobilov. Čo si tým docielila? Akurát to, že je pri tebe nervózny, neistý, hráte sa že je všetko ok a vnútri nedôvera, upodozrievanie, kontrola každého lajku.
Mne osobne by veľmi vadilo, keby mi manžel liezol do mobilu, do histórie, tiež by som radšej všetko mazala aby som nevyvolávala ďalšie podozrenia, keby som bola na mieste tvojho manžela.
Rozmysli si, čo vlastne vo vzťahu chceš, či dôveru alebo podozrievanie a či si ochotná kvôli nejakým priblblým lajkom a sliedeniu tvojho manžela rozhádzať celú psychiku a byť na nervy. Človeka nevlastníme a v živote nemáme nič isté. Ani lásku jedného človeka na večné veky. Povedz si, že keby aj nastal najhorší scenár, našiel si frajerku, odišiel od teba, tak čo? Zrúti sa svet? Umrieš z toho? Zošalieš? Ale čoby! Budeš fungovať ďalej, síce v inom režime, možno lepšie, možno horšie ale neumrieš, neboj sa 😉
@mirka17
@moonlight1210
@lena888
Dakujem "za otvorenie oci".
Ale cele to nevzniklo len tak, z nicoho nic. My sme mavali dost vazne hadky v poslednej dobe, kedy som uz nevedela co robit, trpeli tym aj deti. Cele som to uz opisovala. Ja som rozmyslala dokonca nad rozchodom. Nikdy som vopred nevedela, co ho vytoci, stacilo obycajne slovicko, ton hlasu apod. a uz na mna vyletel. A casto som dokonca netusila preco.... Napr. som vybavila dovolenku, ja a deti stastne a on prve dva dni ignoracia, ofucanost, atd. Narusena atmosfera, dodnes neviem dovod, prosila som ho kvoli detom, nech im to nekazi a mne bolo do placu. Takych situacii bolo vela. Nejdem to cele zas opisovat... U psychologa som bola kvoli tomu, ze neviem ako dalej, a ten mi povedal, ze moze mat inu. Vtedy to u mna zacalo.... Po prvej hadke tykajucej sa podozrenia sa vela veci zmenilo. Zacali sme krajsie a normalne zit. Mm sice povedal, ze ja som sa zmenila (ano, niektore veci som prestala riesit), ale podstata je v tom, ze hlavne on zmenil svoje chovanie voci mne, je mili, pozorny, konecne mava aj dobru naladu, a ja nie som v takom strese. Dokonca mi ustupilo busenie srdca. Problemom zacalo byt to podozrievanie z mojej strany (viete kolkokrat som sa mu uz ospravedlnila?) a este fenomen z jeho strany - ked vyjadrim s niecim nesuhlas ( bezne veci) oduva a uraza sa, az je z toho hadka .
Chapem, ze s tym podozrievanim som to asi prehnala.....nechcem mu ublizovat.....
@germaniawerks
dik za nazor 🙂. A od akeho veku je zena stara ?
@lilifee191 to vyletovanie za každú blbosť na teba tiež muselo mať príčinu. Nezabúdali ste jeden na druhého? Budovali ste manželskú intimitu, spoločné chvíle atď.? Väčšinu keď jeden na druhého šteká tak mu dáva podvedome najavo, že mu niečo veľmi chýba...
@lilifee191 toho chlapca si nevsimaj. on iba rad trusi reci o sexe a posmeskoch o starych zenach.
zbytocne s nim nerozvijaj diskusiu. s nim sa neda zapriast inteligentny rozhovor. nie je nic, co by neobratil na sex a chybu zeny, ze je uz stara a nema pevne mlade pruzne telo dvadsiatky a vdaka tomu vysoke "sebavedko" (to je jeho oblubene slovo). potom plynule prejde na "zadne sunky", lebo on preferuje tuto postelnu poziciu, ako dal uz velakrat najavo.
(no a v tomto bode sa uz vacsinou chudak dostane do tranzu a zacne opisovat, akoby a kde by ju drzal a ako by jej to daval. a je po diskusii aspon na desat minut, kym sa zas vrati ku klavesnici z kupelne. 🙂 ).
@0silvia0
Nikdy som mu do mobilu nechodila. Vies co tomu predchadzalo, ked som mu ho prvykrat pozrela ? Zase jedna z nezmyselnych hadok (chcel kupit jednu drahsiu vec a ja som sa spytala, ci to ozaj potrebuje) sa odul, zlozil mi telefon... bola som mimo a z dobrej nalady trosky, a to sme sa chystali na cestu na vikend po dlhej dobe. Prisla som domov a nebavil sa so mnou, pytala som sa preco ? A pritom islo o taku banalitu... a vtedy som to spravila, ze som mu prvykrat vliezla do mobilu (a nasla tu komunikaciu). Potom som skusila este 1x. To je vsetko, cize ja som mu nelustrovala mobil pravidelne ako to niekto robieva....
Lajky som pozerala iba u tej baby, ostatne nesledujem, je to zrac casu. Vidim to aj na muzovi- sadne s mobilom a dokaze byt dlho na nom, vsade len wifi nahana. Az mi je to smiesne niekedy a niekedy uz nechapem... mna to nebavi byt stale na sietach..,,
@moonlight1210
jasne😄. Diki za upozornenie 😉
@lilifee191 neznasam oduvanie, to je hrozne. Raz som zazila 3 tyzdnove. Asi mate obidvaja problem.
@lilifee191 vieš čo, ja toto odúvanie sa poznám z môjho vzťahu. Aj my sme boli jeden čas takí odúvací, jeden sa odul, druhý sa odul, nekomunikoval, neboli sme nejako schopní komunikovať, každý sme si držali to čo nás serie v sebe a takto sme občas odúvaním nastriedačku vybuchovali. Jedného dňa prišla väčšia kríza, kde sme si mnoho vecí vykomunikovali (konečne) a odvtedy prišiel akýsi reset vo vzťahu a začali sme brať jeden na druhého väčší ohľad, viac času tráviť spolu a ono sa to celé akosi samo popravilo. A sľúbili sme si, že sa nebudeme odúvať 🙂
Ale na to treba dvoch aby sa uvedomili. Preto si myslím, že za odúvaním a neschopnosťou normálne komunikovať je väčší problém
@0silvia0
U nas ten reset, presne ako pises aj ty, vznikol po tej velkej hadke kvoli podozreniu. Takze na jednej strane aj dobre, ze to prislo, lebo nastal akysi prelom, ale na strane druhej to podozrievanie u mna prerastlo asi cez hranicu.... A este stale ho drzi to oduvanie, aj ked to zdaleka nie je take ako predtym. Naposledy som mu v klude vysvetlila, ake je to neprijemne, ze sa to da vykomunikovat a je po probleme, resp. ziadny nemusi byt. Bol ticho, ze ano, chape. Nic viac nepovedal. Ja fakt uz neviem aky problem este za tym moze byt. Vacsinou sa to snazim nejak urovnat, nech sa to napatie prelomi, ale ked vidim, ze nereaguje, kaslem na to a stiahnem/odujem sa tiez. A toto s nim pohne, nastane opacna situacia. No ako male deti, no comment ....
@lilifee191 toto poznám... Potom sa oduješ tiež, lebo on je odutý a potom ste odutí obaja týždeň.😕
A potom ten vzťah sa ťažšie dáva do pôvodného stavu, teda ide to, ale pomaly. Ach jaj...
@0silvia0 tyzden sme este nevydrzali, max 2 dni, chvalabohu 🙂.
Ako pises, je to tak tazsie....
najlepší na jakúkoľvek situáciu je sex. keďže sex je merítkom toho jako to medzi vama naozaj je. preto keď sa hádate ale sex je dobrý, tak je to dobré. Ale keď neni dobrý, znamená, že by ste sa mali rozísť
Presiel takmer rok, co som naposledy pisala... velmi sa zmenilo nase spoluzitie, k dobremu. Pochytime sa len raz za cas, snazime sa obaja, on sa naucil viac sa ovladat, nerypat, nebyt odmerany a neprijemny (aj ked pri obcasnej hadke dokaze byt dost chladny az tvrdy, co nechapem, ale neriesim), ja zas neriesit kazdu hlupost, venujeme sa viac sebe, deti su uz samostatnejsie, tak to ide. Som prekvapena, ze som viac kludnejsia a zmizli mi niektore zdravotne neprijemnosti. Nasla som si aj viac casu na seba... no napriek tomu, stale vo mne hloda cervik pochybnosti. Pred 3/4 rokom sme boli na jednej akcii ako navstevnici a slecna, ktora bola predmetom sporu mna s manzelom (podozrenie z nevery), tam pracovala. Ja som nevedela, ze tam bude, manzel bol vecer pred tym nervozny, takmer vyvolal hadku, nevedel zaspat. Netusila som, co mu je... na druhy den mi to doplo, ked som ju tam uvidela. Najprv som nechapala, ze manzel stale s niekym telefonuje a pobehuje hore-dole..venovala som sa detom, potom sa pridal. Ked som ju zbadala, tep hadam 130. Tiez pozerala na mna a zdalo sa mi, ze obcas uhyba pohladom . Ked sme spolu stali dalej, muz sa pozeral inde a ona na neho pozrela priamym pohladom rovno do tvare, s akoby respektom alebo neviem s cim, mala som velmi zvlastny pocit z toho... doma som podotkla, ze pekne divadlo zahrali, ci sa vopred dohodli, ze sa nebudu vobec bavit a tvarit sa, ze sa nepoznaju, mala som pocit, akoby bola upozornena na mna...pritom mesiac pred tym pracovali na jednom projekte, aj ked sa nevidali stale (ked som raz pozrela na jej pribeh, vynadal mi, ze co mam co pozerat... o 2 mesiace si zmenila stranku na sukromnu...nemuselo to byt kvoli mne, to netvrdim). Manzel povedal, ze ju normalne pozdravil a nepokladal za vhodne sa v mojej pritomnosti s nou bavit po tom vsetkom. Viac sme to uz neriesili a nevratili sa k tomu. Zijeme pekne, az na moje neprijemne pocity, ktore ma prepadavaju vzdy ked niekam ide robit, kde predtym robila aj ona a zrejme robi. Nepytam sa na to, neriesim, nic mu nehovorim, ale mam to v sebe a neviem sa toho zbavit. Inak ona ho zacala dost lajkovat, predtym to nerobila, su to pracovne veci a casom som zistila, ze lajkuje tie, kde nebola robit. Tie, kde bola, nelajkuje. Naposledy nieco robil, najprv pivedal, ze skoncia vecer, nebol si isty kedy pride, nakoniec sa to predlzilo...mala som blby pocit, ci tam nie je aj ona...no a ked vyhodil prispevok odtial a ona ho nelajkla, vedela som. Ano sledujem lajky, je to blbe ja viem, citim sa trapne, on o tom nevie, ani o mojich neprijemnych pocitoch. Vidi iba, ze mi nieco je, poviem mu vzdy, ze ma to prejde. Trapi ma tiez, ze je kazdu chvilu na mobile a sleduje siete, cita aj spravy atd. Travime dost vela casu spolu, vacsinou pracuje z domu, no a ked ide robit mimo domu, tak znova u mna tie neprijemne pocity.... je to strasne zle, neviem sa toho zbavit. Este som nahodou objavila, ze lajkuje nejakej babe fotky, co mi nevadilo do momentu, kedy lajkol aj taku v spodnom pradle a vyzyvavej poze. Tu babu pozna, nie je to niekto neznamy. lajkuje ju aj rodinna znama, tak som ho upzornila na to v klude, ze mi je to neprijemne a ze je to trapne (nejaka studentka). Povedal prepac a prestal. Potom 2 mesiace nic a opat zacal lajkovat jej fotky, nevadilo mi to do momentu, pokym nelajkol fotku v tangacoch. Nic som mu nepovedala, ale nechapem, o co mu ide, mrzi ma to, hlavne teraz, ked zijeme v pohode, preco to robi. No nemam z toho ziadne neprijemne uzkostne pocity. Nad tymto sa viem povzniest, kaslem na to, nic to neznamena (aspon si myslim), ale to druhe mi prerasta cez hlavu, trapim sa kvoli tomu, z kazdej nepresnej odpovedi mi stiahne zaludok, aj vtedy, ked pride v dobrej nalade domov, ked si da vonavku, oholi sa a tak ide robit..... vsetko to drzim v sebe. Jemu nic nehovorim. Potom to prejde, vsetko je super a zas pride nejaka situacia, ktora mi tie pocity vrati 😕. Dokonca uvazujem, ci to pohodove fungovanie nie je pre “klud v rodine”, aby sa neriesilo “ine”...Asi mi sibe uz.... Uvazujem opat nad psychologom, bojim sa s muzom o tom hovorit, nechcem pokazit to pekne a normalne fungovanie, to by ma fakt velmi mrzelo.
@lilifee191 všetko je super v prvej vete a potom sa rozpises, že si vlastne myslíš, že niekoho má a iba sa kroti a žijete spolu pre pokoj v rodine.to, že na mobile číta správy je normálne lenže ty ten mobil už berieš, že niekomu lajkuje vyzývavé fotky a....ja si myslím, že niekoho mal, má.....nikdy nezistis pravdu moja kamarátka teraz riešila podobne do očí sľuboval, že nikoho nemá všetko v poriadku a nakoniec aj tak ho odhalila.spravit môžeš to, že sa nad to povznesies nebudeš sliedit po všetkom, hod to za hlavu veď vidíš, že Ti spôsobuje trápenie či fyzické či psychické.K psychológovi chod....muž bude vždy zapierat veď ste spolu roky....
@lilifee191 bez vánku sa ani lístok nepohne...ženská intuícia funguje,to si myslím celý život a potvrilo sa mi x-krát,aj keď nie ohľadom nevery....ak máš pocity aké máš,tak niečo na tom bude...škoda,vyzeralo to nádejne..je len na tebe,či sa budeš naďalej tváriť ok,pre pokoj v rodine alebo to začneš rozoberať,pátrať,vyšetrovať...je kopa manželiek,ktoré sú podvádzané,vedia o tom,ale tvária sa akoby nič a to z rôznych dôvodov,osobne by som takto žiť nevedela a nechcela...psycholog nie,skôr manželská poradňa,kde kludne môžeš ísť sama,sú aj také,kde sa neplatí,čo ja viem..držím prsty
a ešte niečo-život preletí strašne rýchlo,ani sa nenazdáš a najlepšie roky sú preč,prídu choroby,človek starne,potrebuje mať oporu v tom druhom,prežívam to už pomaly ,ale isto aj ja v manželstve a vtedy oceníš,ak sa máš o koho oprieť,tak aj na to mysli,príde kopa problémov a aby jedným z najväčších bol človek,ktorý mi má byť najbližší? porozmýšľaj
Keby nebolo tych mojich blbych pocitov, ani nic neriesim. Zmenil sa dost, akokeby sme zacali spolu chodit, ideme do mesta, na kavu, do kina, na spolocny vikend, sklada mi komplimenty, drzi ma za ruku ked niekde ideme...akurat mu vadi ked nieco kritizujem, ked sa mi nieco nepaci voci jeho osobe, vtedy dokaze byt neprijemny, akoby cakal len pozitiva. Kritizuje svoj vyzor, riesi vlasy, oblecenie, svoj vek, potom sa hodi do depky, prejde ho to...a tak... co na sebe oceni, je jeho praca. Pochvalim, povzbudim...ja som dost zmenila zivotny styl, trenujem, cvicim, vidi vysledky, chvali ma, zacal riesit aj sam seba-zdrava strava, zaujima sa o to. Ja fakt uz neviem, co robit. Keby som tie moje pocity nemala, je to super
@lilifee191 ahoj, ak si myslíš že ti klame, nepovie pravdu, tak si to vypatraj sama.Nie som za takéto riešenie,ale keď v ňom nemáš dôveru tak ti iné nezostáva.Buď sa uistís či ta podvádza, alebo ta bude zozierat neistota.
@lilifee191 podla mna tu je jedine riesenie stretnut sa osobne s tou babou , nei tak ze dopredu dohodnute, ale spravit na nu taky mensi “prepad” a pvedat jej nech ti vsetko povie ako to je. A nechapem, preco aj jemu nepovies co ta trapi, ved ste manzeloa, ci to ste len spolubyvajuci? Akos orry ale vyzers to ako keby si sa vlastneho muza bala, mu nieco povedat, ako keby psychicky tyrana zena alebo co. Ked mu nepovies co ta trapi tak budes to v sebe dusit a co z toho? Hovno. Alebo sa rozved, a budes mat pokoj.
@blairgossip my sme to uz viackrat riesili, nadseny nebol, ze ho obvinujem nepravom, ze uz ma z toho traumu. Aj ked sa nahodou pochytime kvoli niecomu inemu, stane sa obcas, ze to zajde do roviny, ze mi povie, co chcem na neho zase nasit. Ale asi tak pred 2 mesiacmi som mu povedala, ze mi to stale viri hlavou, ze mi ta baba niecim vadi, ze to v sebe nemam doriesene. Povedal mi, preco si s nou vtedy pisal, dovod bol pracovny, ze aj inym povie, ze dobehne a pokecaju, ze mozu za nim prist do prace, ze nic zle na tom nevidi, ze si lajkuju pracovne veci, tak ako aj s inymi, nech si pozriem aj druhych, nech sa opytam kolegov, s ktorymi robi, ze ci ma ist na detektor lzi, a vlastne ze nevie ako mi ma dokazat, ze s nou nic nema. Bavili sme sa v klude, bez hadky. Nebojom sa nieco mu povedat, bojim sa, ze ked to znova otvorim, nieco tym pokazim.
@lilifee191 Tak ak ti on sam povedal , ze s nou nic nema a ci ma ist na dekettor lzi, tak co dalej riesis ? ako nechapem ved sam ti povedal ze nic. snou nema. Inu verziu ti uz nepovie, bud sa s tym zmieris, a budes verit ze nic nema, alebo sa budes dalej trapit a rozmyslat a kontrolovat mu lajky a neviem co, radsej pracuj na sebe , budes stastnejsia. Alebo sa mozes este stretnut d tou zenou a spytat sa ako to je, ked ta to az tak trapi a neveris mu.
@lilifee191 podlamna uz len to ze ti to stale viri hlavou je dokaz toho ze daco sa tam deje ... podla tvojho opisu tvoj chlap je velky narcis a riesi svoj vyzor. Bolo by super ak by to robil kvoli tebe ale tom istotu nemas. Lenze to by asi neriesil pred odchodom do prace ... urcite sa k nicomu nikdy neprizna takze rozhovory budu viest iba k hadke a vyjdes ty z nich ako hystericka ziarlivka. Podla mna ani ta zena sa ti neprizna takze za nou by som sa ponizovat nesla. Jedine ak by ti to nejake vas spolocny znamy odklepol ale chlapi v tomto vascinou drzia spolu. To ze lajkuje fotky dievcat v tangacoch je velmi ubohe, kolko ma rokov?

@lilifee191 chciet zit s niekym tak, ze nemate aj vlastne sukromie, je ako mysliet si, ze ked budes mat futu penazi, tak budes spokojna.
Nebudes.
Malo Penazi = problemy. Vela prnazi = problemy.
Tak isto vztah: malo vedomosti o tom druhom = problemy. Privela vedomosti o tom druhom = problemy.
Navyse ty sa musis naucit prestat podvedome tuzit mat kontrolu. Neprinesie ti to istotu, ako si myslis. Ani doveru. Naopak pomaly ale isto ti to rozbija vztah. Mala by si si to vsimnut.