icon

Ako mu to mám odpustiť?

misinka26
11. júl 2013

Potrebujem poradiť súrne !!! Vydávala som sa dosť narýchlo ale z lásky. Manžela som spoznala v októbri a hneď som vedela, že je ten pravý. V decembri ma požiadal o ruku, v marci som zistila, že čakáme vytúžený poklad ( dieťa sme chceli len prišlo skôr ako sme predpokladali 🙂 ) a v máji sme už boli svoji ... Manželstvo aj tehotenstvo prebiehalo v pohode až na pár maličkostí ( napr. svokra s nami pod jednou strechou 🙂 ) ale všetko sme spolu zvládli . Počas tehotenstva som mala občas depky z pôrodu ale ktorá prvorodička nemá, môj manžel mi však na to vždy nejak odvrkol, že to bude dobré čo mňa nesmierne rozčulovalo ale nejak som to neriešila. Zlom nastal po pôrode, pri ktorom manžel bol a bol mi naozaj veľkou oporou. Po pôrode som čakala, že sa niečo stane, myslím kvety a tak. Moja mama mi opisovala ako pri kadom dieťati niečo dostala a ako sa jej otec odvďačil za pôrod. Ja však nič, ani ďakujem, ani kvety ani nič. Manžel tri dni oslavoval takže nič nestíhal, skoro ani prísť po nás. Doma ma čakal bordel, premúdrelá svokra, detská izba hore nohami ... Ja ubolená a uslzená som pekne krásne po príchode začala variť aby som mala čo jesť, manžel na rýchlo zbúchal izbu aby mal malý kde spať a svokra mudrovala... Ja viem, že dieťa sme chceli spoločne a nemala by som za to chcieť niečo na viac, ale ja mám asi tak blbo napozerané telenovely 🙂 že som čakala ako mi môj manžel prinesie tú najväčšiu kyticu na svete, doma bude všetko vyluxované ( teda podľa možností chlapa ), detská izba pripravená, tam veľkým vitajte alebo niečo podobné, na posteli malý darček a tak ... Asi som fakt strelená ale ja mu to neviem dodnes odpustiť, už som mu to niekoľko krát pripomenula aj popkala si a čakala som, že ho trkne a donesie niečo aj keď oneskorene a on nič ... Cítim sa ako by som nič nespravila, ako by to bral ako samozrejmosť ( aj keď videl ako som 18 hodín trpela ), proste ako by si ma vôbec nevážil ... Neviem sa cez to preniesť ... A neviem či mu chcem porodiť ďalšie dieťa ... Inak otec je super s malým pomáha ... Len tento môj blok ... Viete mi pomôcť ako sa s tým mám vysporiadať a zmieriť ???? Prosím o rady, nie o útoky na moju osobu . Ďakujem 🙂

denae
11. júl 2013

@misinka26 nesmieš pozerať toľko telenoviel 😀 😀 😀 musíš sa zmieriť s tým, že on to ako samozrejmosť naozaj aj vníma, ale to vôbec neznamená, že si ťa neváži alebo že by to pre neho nič neznamenalo. Znamená a veľa...len to nedokáže vyjadriť spôsobom, aký očakávaš ty. Niektorí muži to skrátka nevedia. Ak je inak medzi vami všetko v poriadku, píšeš, že je super otec, tak to vôbec nerieš. Teš sa z prítomnosti oboch, z toho že tatko sa s láskou venuje malému, veď už len to môžeš pokladať za dar...a to ten najkrajší. Teš sa z každého dňa ...Vieš koľko žien nič materiálne nedostalo? A nemajú z toho depku... 😀 😀

mimikas
11. júl 2013

@misinka26 no tak ak ta to tak trapi, tak mu to povedz vecer pri pohariku vinka, dajte si naladicku a povedz mu to, mozno to ani nie je ten darcek ako to ze vas neprivital tak asi by si si to priala. Inak naznacovanie a vrtanie nepomaha akurat chlapa nastves a nebude sa s tebou bavit. Mna ked nieco trapi alebo sa chcem nieco vyzalovat tak to poviem rovno, treba len najst vhodnu situaciu. Podla mna chlapi maju v usiach taku klapku, ked im zacneme nieco vysvetlovat tak jednoducho nepocuju

vadimka
11. júl 2013

@mima4 😀 to mas stastie..
to ja som mojmu pri prvom dietati tiez naznacovala co sa mi paci, ale dajak sa nemal...len slovne slubil, ze mi za kazdeho drobceka podaruje prsten...ale boli vyhovorky, ze ziadny pekny original nenasiel..ako on je zas dost narocny na original pracu, ma esteticke vnimanie...tak ale nakoniec sam povedal, vies co, chod si vybrat...ja pridem zapaltim..tak sme spokojny obaja...ja som nazoru, ze zenu by si mal muz hyckat, ak chce, aby bola za damu....a take veci ako pomoc v domacnosti je podla mna samozrejmost, ako, mala by byt...nesuhlasim, ze ked mm obcas pomoze to mam miesto kvetov alebo darceka...potom vyrasta generacia negramotnych tupakov, ktory ani nevedia kde a co to je kvetinarstvo...o inych veciach ani nehovorim....ktory muz v dnesnej dobe otvori zene dvere /na aute/?, ktory jej pomoze podrzat kabat? odsunie stolicku v restike? zial, uz je to len vo filme....snivajte s nami....a kvetinarsva krachuju...
ja som bola par rokov nazad u muzovho kamarata...ako starsi pan, profesor, ale ked sme sa zoznamovali, chytil mi ruku a pobozkal...taky druh chlapa na vymretie....skoda...gentlmeni uz neexistuju. ☹

dedenini
11. júl 2013

tak to by ma nenapadlo sa zamyslat nad tym ze som nic nedostala... dolezitejsie bolo premna ze dcerka je zdrava a my stastny... a ci bordel, alebo nenavarene, ma netrapilo... aj ked som si uzila v porodnici tiez dlhu dobu..priatel bol pri mne, pomahal mi tak velmi..a ostatne sme potom spolocne zvladali... sa cez to prenes ak ti oto tak slo, no uz davno niesme v rozpravkach, a nie kazdy muz je taky gantleman a mysli na vsetko.... a nic take zle sa nestalo...on ti to inak vynahradi neskor svojou pzoornostou alebo darmi ci starostlivosti o vase dieta.... to je dolezitejsie snad, nie??

happygirl
11. júl 2013

@misinka26 načo to tak dramaticky prežívať (myslím žiaden "darček" za pôrod) 😎 😀 ja som nič nedostala od MM ani pri jednej dcérke a som tu a šťastná a žijem 😀 a to mám kamošku (susedu), ktorej manžel kúpil pri narodení detí raz šperk s briliantmi, pri druhom pôrode inú briliantovú (pravú) súpravu a pod. 😵 a mám dosť kamošiek čo niečo dostali od svojho muža, ale mám aj také, ako som ja, že sme nič nedostali (skôr sa nad tým zasmejeme, sem tam mu to žartom naznačím, ale v žiadnom prípade nie som nastavená, že "v živote mu to neodpustím")... a už vôbec ma nečakalo doma po príchode z pôrodnice privítanie WELCOME ako z filmu 😎 tiež som hneď po príchode z pôrodnice musela doma kmitať (pri druhej dcérke detto, lebo som nemohla nechať prvé dieťa len tak a nikto mi nepomáhal)... hlavne sa teš z drobčeka a drobnosti nerieš a neodčerpávaj si zbytočne energiu, budeš ju potrebovať pre bábätko 😀 😵

radkanika
11. júl 2013

Rada?neries nepodstatne veci!!! Mám takmer rovnaké nacasovanie spoznania muža,svadby a dieťaťa. Mala som 22,keď som otehotnela. Ale úprimne,ani jediný raz mi nenapadlo zamyslieť sa nad tým, ze som niečo od muža nedostala za porodenie dcérky. Pomáhal mi, stal pri mne, malú i mna doteraz veľmi miluje,teraz čakáme druhé bejby... dokazu nejaké hmotne dary toto nahradiť? Skús pomysliet na to,koľki muži zdrhli, keď im baba oznámila, ze budú mat dieťa, koľki muži svoju ženu i deti bijú, osočujú, týrajú a nestaraju sa. Neverím, ze na meniny, narodeniny či Vianoce čosi nedostanes...skús sa naučiť vážiť si veci, na ktorých šťastná rodina stojí a nie riešiť darčeky...ty si mu čosi darovala za to, ze on ti poskytol spermie a vďaka nemu máš nadherne dieťatko??? Možno trochu pritiahnute za vlasy,ale všetko ma dve strany.

adkoalauri
11. júl 2013

Musíš si uvedomiť, že ak mužovi niečo nepovieš rovno, jasne-stručne, tak ťa v živote nikdy chápať nebude a ešte on sa bude čudovať, z čoho máš depky. Ja som mu rovno povedala, že za syna chcem mať zlatý náhrdelník, vybrali sme sa do Maďarska, doma som mu len toľko povedala, nech sa pripraví a má u seba dosť peňazí a išlo sa na nákupy 😀 Vtedy som to spojila aj s meninami, narodeninami, výročím sobáša(máme to 3 dni po sebe a mala som 30 rokov), narodením dieťaťa... Vybrala som si náhrdelník, opýtala som sa, či sa aj jemu páči, poprosila som predavačku, nech to zabalí a otočila som sa a vyšla z obchodu- hovoriac, že to má byť prekvapenie. 😀 Spamätával sa z toho týždeň a teraz, keď poviem, čo chcem, už je na všetko pripravený 😀 A žiadne také, že budem mať sviatok, tak niečo očakávam, som ticho a potom sa prekvapím... 2 týždne dopredu prízvukujem, či vie, aký sviatok prichádza a 3 dni predtým sa spýta, čo by som chcela - samozrejme on sám od seba nič nevie vymyslieť- okrem kníh,to vždy dostanem. Rovno mu poviem, čo sa mi páči, poviem 2-3 veci a nech si z toho vyberie. Mám aj prekvapenie, aj darček, aj spokojnosť. Možno poviete, že je to svinstvo, ale pred 3 rokmi sa ma pred Vianocami spýtal, čo by som chcela, ja som veľkodušne povedala, že nič, však všetko máme, som rada, že sme spolu atď.-mysliac si, že niečo maličké predsa len kúpi a ja som ani jedny ponožky nedostala. Proste nič, lebo som povedala, že nič nechcem. Ja som potom 2 dni plakala, pritom on mal pravdu. Odvtedy vždy niečo chcem!!! Keď aj len jednu knihu!

renca3
11. júl 2013

to som este nepocula, ze "porodne". ani ma to nenapadlo. mas napozeranych vela americkych filmov, ze?

adkoalauri
11. júl 2013

@renca3 u nás je to tiež zvyk a filmy vôbec nepozerám 😀

mirka414
11. júl 2013

@misinka26 ja som si na snubny prsten musela pockat az dva roky po svadbe a keby ze som si ho sama nekupila podla svojho gusta tak ho nemam dodnes 😀 pekne som ho kupila a aj som si ho pekne zabalila aj pekne otvorila aj sa velmi potesila a aj som mojmu podakovala za dobry vyber a ucet som polozila medzi seky co ma manzelik zaplatit.a bolo to .

kvetka_
11. júl 2013

a co mu ty chces odpustat? to ze si ty nieco ocakavala a on to nesplnil????
niekde som citala mudru vetu, ze zeny nerobia nestastne muzi, ale zenske ocakavania. 😀 zobud sa moja, svet je o inom nez o kytici a bolestnom za porod ...

hradnapani
11. júl 2013

@misinka26 ako nic v zlom, ale chlapi nemaju napisany manual, co vsetko maju spravit po prichode z porodnice a myslienky tiez citat nevedia. Po narodeni potomka sa im moze zatemnit mozog ale aj nemusi. Kazdy clovek prejavuje svoju lasku inak, tu ste sa v tom konkretnom prejave evidentne nestretli.
Ale ked vam funguje vsetko ostatne, tak by som neriesila otazku "ako mu odpustit" ale skor "nemala som prehnane predstavy?" (obdaruval ta muz kyticami predtym? lebo ak nie, nemozno to od neho automaticky cakat po narodeni potomka. Muzi, ktori zahrnaju zenu darcekmi ci kyticami tak obvykle robia bez ohladu na situaciu... - moja skusenost).
Iste, mnohi muzi kupia kyticu ci prsten po porode, ale co z toho, ked sa nehrnu do starostlivosti o babo? aj to sa stava...

hyta
11. júl 2013

Ahoj, píšeš, že máš inak dobrého manžela, tak sa cez to prenes a neživ v sebe pocit ukrivdenosti ako malé dieťa. Pokiaľ tvoj manžel neni zvyknutý na pozornosti a tebe to vadí, musíš sa držať hesla "múdremu napovedz a hlúpeho trkni".Tým nechcem povedať že máš hlúpeho manžela, ale musíš mu povedať vždy priamo čo od neho očakávaš. Nekaz si manželstvo, odpusť mu, veď píšeš, že inak je fajn a pomáha. A ešte jedna perlička - mala som kolegu, ktorý bol na verejnosti skutočný gentleman.Potom podala jeho žena žiadosť o rozvod, lebo doma už taký nebol, mlátil ju ako žito a neskôr začal ubližovať i dcérke.Takže nemusí byť všetko zlato čo sa blyští.

bodka13
11. júl 2013

@misinka26 zaujal ma názov tvojej diskusie ....hneď som rozmýšľala,čo mu to nevieš odpustiť....ale po prečítaní som ostala "mimo" 😒 ....ono je to krásne ak manžel=otecko obdaruje a ako keby poďakuje za vynosenie a porodenie spoločného dieťatka ,ale súhlasím zo @sorciera24 - podstatné je,že ti bol oporou pri pôrode a je ti ňou aj teraz,že je starostlivý a dobrý otec ...neumáraj sa tým zbytočne ....neboj nie si sama,čo si nič nedostala 😉 ,ale ja som to ani od muža nečakala 😉 lebo keď si prečítam odpoveď @svetluska82 tak vlastne by si mala dať darček aj ty jemu - však on pomohol pri "výrobe" ,nebyť jeho nie je drobec 😉 takže máte krásny spoločný darček= vaše dieťa 😵

...idem čítať ďalej,verím že aj ostatné kočky potvrdia že darček za pôrod nie je taký dôležitý ako celý vzťah medzi vami 😉

vejula
11. júl 2013

@misinka26 skus sa cez to preniesť. Vela nas nedostalo žiaden darček. PoprVDE MNA ani nenapadlo, niečo očakavať. Ani žiadne vitajte a tak podobne. Vieš kolko mužov odmietne aj byť pri pôrode. Toto su fakt nepodstatné hluposti.

atreyu
11. júl 2013

Ja som tiez nic nedostala...a na co?! 😕 vsak to najkrajsie ste dostali spolocne...ale moj chlap je uzasny manzel od narodenia mi s malym pomahal a vstaval v noci, treba viac???? Ani som len na to nepomyslela...staci mi jeho pohlad na maleho, s akou laskou si ho berie na ruky...to je viac ako nejaký hmotný dar

sense
11. júl 2013

...podla mna najvacsi darcek co ti mohol dat je prave ta moralna podpora pri porode....a ked ti to tak strasne vadi preco si mu nepovedala ze chces darcek....
....ja som sice dostala nadhernu kyticu, ale viac ako ta kytica al. nedajboze sperk (v mojom pripade zbytocne vyhodene peniaze kedze sperky nenosim) bolo ze so mnou siel do porodnice a ostal tam do porodu dokonca az po porode, 47h trval porod...a v nemocnici bol vareny peceny pokial nebol v praci....

zandaa
11. júl 2013

to su tie telenovely, panelaky a podobne vymyvanie mozgov slovenskemu narodu a bohuzial hlavne zenam ☹
Dolezite je ci sa o vas dokaze postarat a nie nejake darceky...boze kam tento dnesny svet speje ☹

janka743
11. júl 2013

tak priznam sa ani ja som nic nedostala a mame spolu 2 deti. som vdacna ako pri mne stal pri porode, pomohal a pomaha stale. sem-tam sa pochytime, ake kto nie, rozumieme si, a nedavame si veľke dary ak mame aj priležitosť. važim si oveľa viac že mam zdraveho muža, ktorý pracuje, a 3 zdravé deti... musíš sa cez to preniesť, a začať si vážiť iné hodnoty. Alebo na to prídeš až po nejakej svojej skúsenosti? namiesto svadobnej cesty ktorú sme akosi nemali, ma po 5 rokoch zobral do Paríža... chcel to pre mňa ako darček, no pri PC som ho našla ako niečo vypisuje, a my ženy... už som ho chcela upodozrievať, tak sa mi priznal že vybavuje cestu do Paríža... máte krásne zdravé babatko, oplatila sa vydržať aj bolesť, a teš sa zo života.

janie80
11. júl 2013

Ani ja som zatial nedostala nic... Sice mam slubene, ale pri mojom muzovi to dostanem mozno pri dalsom dietatku... Ani ma doma necakali ziadne vitajte, ani kvety ani nic... Tyzden po porode mi doniesol kyticku tulipanov, aj to mu kazala svokra... 😖 no a co... Ved cele tehotenstvo stal pri mne a znasal moje nalady, po porode to so mnou tiez nebolo lahke, pomaha mi maximalne, mozem povedat, ze kojim len vdaka nemu... Su aj doezitejsie veci ako darceky... A ked sa cez to nedokazes preniest, pomoze jedine otvoreny rozhovor, kde mu povies ty, co citis a aj on tebe, preco to zase prenho nie je tak dolezite...

sonelka
11. júl 2013

sa čudujem, že takéto veci riešiš 😕 pozeráš asi veľa telenoviel a romantických filmov... darčeky nie sú podstatná vec, podstatné sú úplne iné veci. ani môj manžel nie je na takéto... časom zistíš, čo je dôležité, asi si ešte mladá. raz som dostala od neho sms: Je jedno, čo nás v živote čaká, my to spolu zvládneme, pretože ak je naša láska skutočná, tak nikdy neskončí 😵 prežili sme ťažké chvíle, ktoré nás ešte viac posilnili. Riešiš banality. Ja som pri pôrode skoro zomrela a nečakala som žiadne dary, viacmenej som aj vedela, že môj muž nemal popritom všetkom čas, síce kvety by bol stihol kúpiť, ale tak sa na nás tešil, že ideme konečne domov, že na to aj úplne zabudol. Nerieš, bud rada že ste, že ste zdraví a máš krásne dieťa

zeleny_cajik
11. júl 2013

Súhlasím s @ginger_fox , problém sa mi zdá byť skôr u teba.

Jedna vec je naučiť sa komunikovať s chlapom tak, aby mi neklapli zuby naprázdno a v malej milej krabičke pod stromčekom nenájdem náušnice, ale nové slúchatká k ipodu - proste chlapi sú z marsu, nevysvetlíš im niektoré veci, ale dajú sa veľa vecí naučiť. Je to namáhavé, menej romantické, ale efektívne. Na naše prvé Vianoce som dostala utierky na riad - bola akcia v Metre 16 korún za 3 kusy, nekúp to 😀

Druhá vec je riešiť takúto blbosť tak dlho a tak intenzívne, vyslovene sa vyžívať v sebaľútosti a krivde. Pokiaľ máte inak dobrý vzťah, ak je dobrý otec, tak to preboha nekaz a neriskuj tým, že robíš dusno kvôli veci, ktorá sa dá vysvetliť a napraviť. A uvažovať v tejto súvislosti "či mu porodíš ďalšie dieťa...". Uf. Možno sú to hormóny, ale možno by som ozaj uvažovala o psychológovi.

A ešte jedna vec - to, že si sa po pôrode ubolená a uslzená postavila k sporáku je tak jeho chyba ako aj tvoja. Normálne si mu mala povedať, že si slabá a patrilo by sa, aby zabezpečil nejaké jedlo on a keď už nenavaril, nech skočí niekam do reštiky niečo priniesť. Zas sa vraciame k jednej a tej istej veci - komunikácia!!!
Mnohí chlapi to v sebe nemajú, doma ich to nenaučili, ale každá žena si môže vybrať, či chce robiť slúžku - buď muža zmení alebo vymení - optimálne pred svadbou a pred narodením detí.

mackoxxx
11. júl 2013

@misinka26
@zeleny_cajik táto odpoveď je konečne k veci. Mužské myslenie je úplne iné ako naše. Musíš sa naučiť komunikovať ako ON ak od neho niečo chceš (skúsenosť šťastného zatiaľ 10 ročného manželstva a predtým 9 ročného "poznávania").
Ináč tvoju požiadavku k darčeku považujem za chorú. Ja mám 2 deti a ani raz som nič nedostala ani som po tom netúžila (stačilo mi ako plakal od radosti, keď uvidel naše prvorodené! myslím že ani všetko zlato sveta by ma tak nepotešilo). Dal mi oveľa viac ako darček po pôrode a to 9 mesiacov pred tým.
Tak to hoď za hlavu a užívaj si dieťatko 😉

adri266
11. júl 2013

@misinka26 chapem, ako sa citis, ja som tiez od manzela nedostala ani kvet, ani prsten, ani naramok, on to proste vobec nevedel, ze nieco take ma spravit. Kyticu som dostala od sestry z Anglicka....Sestra, vydata v Anglicku, pisala, ako dostala obrovsku kyticu, zlatu retiazku za jedneho syna, za druheho prsten...od mojho nic...este dokonca, ked som sa vratila domov, rozhodol sa, ze bude spravat v obyvacke, aby ho dcerka v noci nerusila...sklamana som bola, ale su dolezitejsie veci. Mozem ho ospravedlnit tak, ze on o takom zvyku nevedel, ja som mu to predtym nikdy nepovedala. ň
Pises, ze Tvoj manzel mal akurat vtedy vela prace, ze nemal cas ani dat izbu dokopy...preco ste ju nepripravovali pred porodom??? A co sa tyka toho darceka. jednoducho manzela vezmi do klenotnictva, vyber si, co chces a daj mu to zaplatit...a nezabudni mu povedat, ake je to od neho mile. Muzi nie su romanticki, nevedia citat nase myslienky, a nevedia, co je zvykom u inych, ak sa s tym nestretli aj doma...moj napr. nebol ani schopny vymenit postelnu plachtu, na ktorej mi odtiekla voda 😎 😎 😎
Zbytocne sa s tym netrap, kazis zivota sama sebe...odpust mu to, lebo sa moze stat, ze mu budes musiet casom odpustat aj horsie veci, ak nezmenis pristup....

flower72
11. júl 2013

ehm... ja som po príchode z pôrodnice ani nevnímala, čo sa deje, iba som chcela ľahnúť a spať. 🙂 Bola som šťastná, že mi muž urobil jesť až do postele, že mi tú posteľ ustlal a bol pri mne. Nie som na teatrálne vyznania typu: balóniky a písmenká na šnúrke: Vitajte doma (viselo by to u nás mesiac, kým by som to sama nezvesila). Pre mňa najkrajší darček bola mužova mesačná dovolenka a denno-denná pomoc s malým, keď mu začala kolika, varenie, nákupy, upratovanie, tíšenie malého, pochodovanie po nociach s ním a mňa poslal spať. Toto je pre mňa dôležité. Čo mi ostane v pamäti. Nie šperk, čo môžem stratiť alebo kytica, čo zhnije. Aj teraz často v noci pomáha s malým, hoci ide ráno do práce.

sonula
11. júl 2013

@misinka26 prestat sledovat telenovely🙂

sonula
11. júl 2013

inak nechapem velmi tomu zvyku davat nieco za porod.....na co je to dobre? ked proste chlap nenosi kvety normalne, tak za porod ho to urcite netrkne

yarnie
11. júl 2013

Poznam jednu zenu, co nic nedokaze odpustit a je schopna vykricat a vytknut slova ktore padli od jej muza pred 40 rokmi... Velmi tazky osud toto... A k veci: ani ja som nic nedostala a moj muz sa vyslovene vyjadril, ze sa mu nepaci myslienka odmeny za porod... Ja ho chapem, aj ked by som malickost neodmietla, odmenou za porody mi su nase deti. On zafinancoval vsetko od porodu az po posledny cumlik, bol pri mne, potom prikladne pomahal a staral sa neskutocne. A to robi stale. Mne su materialne veci ukradnute, ale spajat darcek s bolestou a pozadovat odskodnenie za to najkrajsie co nam kedy bolo dane ani mne nepride vhodne. A ci sa tyka kytice a napisov doma, to je podla mna ozaj mile ale nepodstatne, pricom ked uz muz nema taketo sklony, tak to z neho vytlkat nema zmysel. Taka kytica s napisom by ma ani netesila keby som si ju musela vydupat a pomaly aj objednat...

miku1
11. júl 2013

@misinka26 Pripájam sa k dievčatám, ktoré ti odporúčajú pozerať menej telenoviel - radšej už žiadnu🙂)) Ale teraz vážne...nie si prvá ani posledná, ktorú manžel takto nemilo prekvapil. Mužom proste niektoré veci nedôjdu ani keď im ich 100x povieš. Jednoducho je to tak, a tvoj zrejme nie je výnimka. Čo sa týka toho popratania bytu a prichystania izby...zrejme to nerobí ani bežne, inak by to považoval za samozrejmosť a bol by poupratoval. Takže ak nie je zvyknutý na pratanie, tak sa za to naňho hnevať nemôžeš, zrejme mu ani to vtedy do tej hlavy nedošlo🙂 Neviem, aký máš vzťah so svokrou, mohla navariť ona, ale to už tiež teraz neporiešiš. Takže mi to vychádza tak, že ak niečo od svojho muža očakávaš, tak mu to musíš všetko polopate povedať, resp. nakázať. Nie nadarmo sa o mužoch vraví, že sú ako malé deti🙂 Takže sa naňho prestaň hnevať, sú to fakt maličkosti a hlúposti sa teraz nad niečím takým trápiť. A nabudúce rovno na rovinu, pekne milo predniesť čo si želáš, prípadne čo má urobiť a možno ťa prekvapí a spraví to.

adrioska
11. júl 2013

inak ja som sice darcek nedostala, ale dostali akoze nase deti...pri synovi mi/nam kupil a doniesol do porodnice obrovskeho plysoveho psa a pri dcerke obrovsku farebnu stonozku... 😀