Ako mu to mám odpustiť?
Potrebujem poradiť súrne !!! Vydávala som sa dosť narýchlo ale z lásky. Manžela som spoznala v októbri a hneď som vedela, že je ten pravý. V decembri ma požiadal o ruku, v marci som zistila, že čakáme vytúžený poklad ( dieťa sme chceli len prišlo skôr ako sme predpokladali 🙂 ) a v máji sme už boli svoji ... Manželstvo aj tehotenstvo prebiehalo v pohode až na pár maličkostí ( napr. svokra s nami pod jednou strechou 🙂 ) ale všetko sme spolu zvládli . Počas tehotenstva som mala občas depky z pôrodu ale ktorá prvorodička nemá, môj manžel mi však na to vždy nejak odvrkol, že to bude dobré čo mňa nesmierne rozčulovalo ale nejak som to neriešila. Zlom nastal po pôrode, pri ktorom manžel bol a bol mi naozaj veľkou oporou. Po pôrode som čakala, že sa niečo stane, myslím kvety a tak. Moja mama mi opisovala ako pri kadom dieťati niečo dostala a ako sa jej otec odvďačil za pôrod. Ja však nič, ani ďakujem, ani kvety ani nič. Manžel tri dni oslavoval takže nič nestíhal, skoro ani prísť po nás. Doma ma čakal bordel, premúdrelá svokra, detská izba hore nohami ... Ja ubolená a uslzená som pekne krásne po príchode začala variť aby som mala čo jesť, manžel na rýchlo zbúchal izbu aby mal malý kde spať a svokra mudrovala... Ja viem, že dieťa sme chceli spoločne a nemala by som za to chcieť niečo na viac, ale ja mám asi tak blbo napozerané telenovely 🙂 že som čakala ako mi môj manžel prinesie tú najväčšiu kyticu na svete, doma bude všetko vyluxované ( teda podľa možností chlapa ), detská izba pripravená, tam veľkým vitajte alebo niečo podobné, na posteli malý darček a tak ... Asi som fakt strelená ale ja mu to neviem dodnes odpustiť, už som mu to niekoľko krát pripomenula aj popkala si a čakala som, že ho trkne a donesie niečo aj keď oneskorene a on nič ... Cítim sa ako by som nič nespravila, ako by to bral ako samozrejmosť ( aj keď videl ako som 18 hodín trpela ), proste ako by si ma vôbec nevážil ... Neviem sa cez to preniesť ... A neviem či mu chcem porodiť ďalšie dieťa ... Inak otec je super s malým pomáha ... Len tento môj blok ... Viete mi pomôcť ako sa s tým mám vysporiadať a zmieriť ???? Prosím o rady, nie o útoky na moju osobu . Ďakujem 🙂
@misinka26 presne toto som ti chcela ešte napísať. Je to výchovou, alebo skôr vzorom v rodine. Nemal si to od koho odpozerať, jeho to proste nenapadlo. Odosobni sa občas mu naznač, čo by sa ti páčilo pri určitých príležitostiach, on sa to časom naučí uvidíš a mali by ste asi častejšie navštevovať vašich, nech má čo obkukávať 🙂
Ďakujem kočky asi máte pravdu ... sú aj horšie veci ... možno už bolo dosť trápenia a výčitiek ...musím to ja v sebe spracovať lebo rozhovory to nevyriešili do teraz takže ani nečakám, že to niekedy vyriešia ... ja keď túto tému otvorím to je ako zamknutá komnata do ktorej sa nemá vstupovať ... proste si myslím, že on to nechce riešiť lebo ho to trápi a nechce statiť svoje ego ... aj keď som si myslela, že láska je silnejšia ako ego chlapa ...
@misinka26 to by som nenechala len-tak na nahodu, spravi-nespravi....
my sme mali minuly vikend hadku, ktora skoncila tichou domacnostou....
v nedelu veder sa ma spytal, ci by som mu mohla napisat zoznam, co by som od neho chcela....nechapala som....
rano v pondelok na chladnicke papier a tam napisane: od svojho manzela ocakavam: ma tam 3 body.....z toho 2 si napisal sam.....
ja som poobede dopisala, od svojej manzelky ocakavam: ...doteraz tam nie je nic....a ked som sa spytala preco, tak som dostala odpoved, ze nie je co....ked rozmyslal, co by tam mohol napisat, tak ho nic nenapadlo....uvedomil si, co robim pre rodinu a ake obety prinasam...dostala som velke objatie a ospravedlnenie za vikend... 😉 mozno by vam tiez taka debata pomohla......inak, takuto /uz/ banalitu, riesime po 7 rokoch manzelstva 😅 😀 😀
a prikladam foto 😉
@misinka26 myslím si, že ste spolu veľmi krátko na to, aby si ho poznala v každej situácii. Nie je to až taká tragédia, riešime denne oveľa zložitejšie aj primitívne problémy a na druhej strane ťa chápem.
Ja som tiež nič nedostala do ruky, ale bol so mnou, veľmi mi pomohol, dokonca musím napísať , že nás zachránil na pôrodnom boxe oboch (syna ešte v bruchu a mňa ), keď nikto nebol na okolo a malému prestalo biť srdce a začal lietať a naháňať doktorov. Bál sa a ja tiež. Pred pôrodom asi 4 mesiace sme kúpili dom, bolo treba všetko vymaľovať, kúpiť, upratať a pripraviť, ja som mu veľmi nepomáhala, brucho nedovolilo 🙂. Kým som bola v nemocnici, písal toľko sms, ako mi ďakuje za nádherného syna, že som to vydržala a priviedla na svet nášho syna, že to bolo pre mňa oveľa viac ako nejaké dary....Keď sa blížia sviatky, opýta sa čo by som chcela, ja mu poviem, on kúpi, prípadne dokúpi niečo podľa svojho výberu. Sú muži ktorých to jednoducho nenapadá, nebaví alebo to považuje za nepodstatné. Ten môj, nie je svätý, niekedy by som ho...., ale mám ho rada..a to je najdôležitejšie, nič hmotné, ti nenahradí ten pocit, že ťa niekto miluje a dieťatko tiež 🙂 Hlavu hore, bude ešte veľa pekných chvíľ, uvidíš 🙂
@misinka26 to máš skutočne taký veľký blok len kvôli darčeku za pôrod?
úprimne, asi máš ozaj veľa telenoviel napozeraných....
ja som asi divná, ale od manžela som nedostala žiaden "kúpený" darček za pôrod, neočakávala som to, vôbec ma to netrápi, vôbec mi to nechýba a nikto ma kvôli tomu nemusí ľutovať 😅 .....
raz sme sa náhodou dostali na tému "pôrodné" (obe deti už boli dávno odrodené), spomenul to vtedy svokor a manžel bol celkom v riadnom šoku - on ani netušil, že niečo také "existuje" 😀 a myslím, že mi bol v tej chvíli aj veľmi vďačný, že som mu nikdy nejak nedala pocítiť absenciu toho "skutku" 😉
ako už bolo aj spomenuté - pre mňa bolo najväčším darčekom naše spoločné detičky a ich zdravie a takisto skutočnosť, že si vzal dovolenku, aby čas po návrate s pôrodnice trávil s nami doma, pomáhal mi, staral sa o nás 😉
🙂))) moooja, tymto sa fakt nestresuj... moj chlap doteraz o porode tvrdi, ako si to "odtrpel" a ako sa on "narobil" a vraj co by som chcela... :P o darcekoch ani rec nemoze byt, ved on si to dieta urobil tiez :P a o upratovani... detto 🙂)))) Trapilo ma to chvilu... ;)
@katren to od neho až tak vela nechceš, ale toto je aj môj problém.
Môj muž je vzdelaný človek urobí vela práce okolo rekonštrukcie domu ale za toho pána mu tieto dva body nie a nie vysvetlit že tanier po jedle patrí do umývačky a špinavé prádlo ( to je jeho obzvláštna slabina) do koša. Takže nachádzam špinavé ponožky pod stolom , vela postele , a aj srajdule 😠 .
Ak mi niekto poskytne licenciu na to ako naučit muža toto , budem nesmierne rada.
jaaaaj tie telenovely, ved to v zivote tak nefunguje, zeny su radi, ked im muzi davaju aspon vyplatu, kde este nehu, kvety, pozornost, zabudnite
mozno je Tvoj manzel rovnaky ako ja. ani raz ma nenapadlo, ze by som mala nieco ocakavat za porod. vlaste az teraz prvy krat sa nad tym zamyslam, po precitani Tvojho problemu. a to som rodila dva krat 🙂. pri oboch synoch, ked som prisla domov z porodnice, ziadna kytica, ziaden dar, neupratane - vsak chlap doma. asi je moj manzel rovnaky ako ja, a ako Tvoj manzel 🙂. spominam na toto obdobie ako na prekrasne, doma obidvaja s nasim krasnym babatkom, druhy krat vsetci traja s nasim krasnym babatkom, ktore sme vsetci lubili a starali sa o neho.
ale k Tvojmu problemu. musis to Tvojmu manzelovi povedat presne ako to citis, lebo ak mu to nepovies, mozno mu to nedocvakne. prisaham, mne by to nedocvaklo 🙂.
@misinka26 tak to mi je luto. mozno je to clovek ktory prirodzene nevie vyjadrit uznanie, a teraz ked ho uz nutis tak kvoli chlapskej hrdosti, ci jesitnosti to neda... neviem ci je to takto, nepoznam ho.
nechcem byt od veci, ale ja som mala isteho casu sefa ktory mi nevedel za dobre odvedenu robotu prejavit uznanie, podakovat, a viem ake to bolo frustrujuce.
ak nahodou je aj ten Tvoj takyto typ, mozno by bolo dobre porozmyslat ako si to vydiskutovat a pripadne ho naucit vyjadrit uznanie.
@katren nie si jediná... aj ja hľadám pod posteľou 😝 😝 a teraz sa už len rehocem... detičky sú také podarené, ráno sa snažia pomáhať pri upratovaní a v rámci toho spracú aj jeho oblečko pohodené pri posteli.... takže tie drobčeky upratujú po svojom tatkovi 😝 😀 😀 😀 a dcérka mu to už aj pár krát vytkla - že si nevie upratať špinavé oblečko 😀
ja som rezignovala... riešili sme to opakovane, náprava vždy vydržala maximálne týždeň a bolo to v starých koľajach... no kašlem na to už, sú to prkotiny, v živote sú dôležitejšie veci 🙂
@misinka26 nečítala som všetky príspevky len tvoj prvý...a hneď ma napadlo čo mi povedal manžel....povedala som manželovi že za dieťa čo mu porodím by som chcela niečo ako zlato 🙂...že to tak má byť a jeho odpoveď a za to že mi upečieš buchty čo chceš 🙂 🙂 tak som sa na tom zasmiala...ale keď sa nám narodil syn tak som ho do toho dokopala a kúpil mi zlatú retiazku, ale som ho musela ja do toho dokopať sám od seba by ho to netrklo 🙂
@misinka26 ak ťa to poteší, ja som na tom podobne. zoznámili sme sa v októbri, a v júni som už otehotnela. z lásky samozrejme. zobratí nie sme a už asi ani nebudeme. keď som porodila a mala som ísť domov, prišiel pre mňa mm a nervačil, kedy nás prepustia, že sa ponáhľa do roboty a nemá čas tam vysedávať celý deň aby nás domov odviezol. ledva vyniesol hore tašku a malú a už letel do roboty. prišiel až v noci. a ďalší deň zase do práce. doma bordel ako v tanku, ja po cisárskom som musela ešte zametať a dlážky umývať, samozrejme si navariť, ani chleba doma nebol a aby mi nebolo ľúto, nechal mi ešte na krku svoju 8-ročnú dcéru z jeho 1.manželstva, ktorá k nám chodí na 2 víkendy za mesiac. prvé dni doma som preplakala, nespala som od pôrodu dobré 2 týždne. ale my ženy zvládneme všetko. teraz mi je až do plaču zase nad tým všetkým...ale ako píšu baby, som rada, že sa mi nestalo to čo Zuzke Haasovej. to je tragédia. a nie nejaký nezodpovedný nespoľahlivý chlap, ktorého jeho mama za ručičku vodí pomaly doteraz.
@misinka26 ani ja som nič nedostala ale prečo ťa to trápi ved si narodila pre neho a chlapi sú takí viacerí on si to vôbec neuvedomuje ze by ti mal nieco dávať oveľa viac si cením na mm ze pomáha s malou okupe vyperie prečíta knižku to je skutočná láska ved nie je nič ľahšie ako nieco kúpiť tomu by som neprikladala žiadnu vahu
najkrajsi darcek mas doma 🙂 🙂 🙂 🙂 a ze ti manzel nedal velku kyticu, nevadi, ja som vzdy stastna, ked vidim radost deti , ze su s nim 🙂 🙂 🙂 🙂 ja som kyticu dostala len pri prvom, to musim uznat, ale vtedy pri porode byt nemohol a videl ho az na dalsi den , ale pri dalsich detoch uz pri mne bol a to som si cenila najviac a nech ta to uz netrapi, bud rada, ze ti pomaha a ze ta ma rad 🙂 🙂 🙂 🙂
@misinka26 Inak ženy sú tiež zláštne. Ak by si rodila druhýkrát a na tvoje prekvapenie, by ti niečo za ten pôrod daroval, viem si predstaviť, že by si ho zrušila, že je nespravodlivý, že za prvý pôrod si nič nedostala a teraz ti niečo zrazu dáva 🙂. Myslím, že pri druhom pôrode by si nemala dostať tiež nič, aby to bolo spravodlivé 😀 Teda ber to zo všeobecnosti, proste chudák chlap sa snaží a ženy sú aj tak nevďačné...
@misinka26 reagujem na Tvoju spravu ohladom svojej rodiny...tak, ako mas odpozerane veci z rodiny Ty, tak ma aj on...psychologicka raz povedala, ze ked sa clovek zeni, vydava, posobia na vztah tri rozne rodiny...tvoja, jeho a vasa spolocna...aj ja mam problemy s niektorymi vecami, ktore manzel robi inak, ako som zvyknuta, mozno aj Tebe manzel povie, ze tu polievku vari moja mamka inac...proste tomu je to tak...a este nieco, ine zeny Ta tu nekritizuju a nechcu Ti nic zle...to, ze Ti povedia, aby si to hodila za hlavu, je preto, lebo z ich pohladu je Tvoj problem malicherny...nechcem ho znevazovat, ale ide o to, ze postupom rokov zistis, ze vo vztahu budu ovela horsie problemy a o par rokov si na toto ani nespomenies...pises, ze TA to neprebolelo...ale osem mesiacov je straaaaaaaaaaasne dlhy cas na to, ze to v sebe stale dusis...nerob to, povedz mu, ako sa citis, dostan to zo seba...a druhy x mu povedz, co od neho ocakavas, aj Ty budes spokojna, aj on..a ze s tym aj tak nechce nic robit? Vyber si nieco na nete, ukaz mu to, pytaj si jeho kreditku a kup si to...a mozes sa vsetkym chvalit, aky je Tvoj chlap ohromny
@misinka26 ja ta chapem, a jedine ako to mozes podla mna vyriesit je povedat mu to...
skratka, ze ta sklamalo ze ti nijako neprejavil uctu za to ze si narocne porodila vase spolocne dietatko...
povedz mu to s kludom a laskou iste to pochopi a dostanes oneskorene mozno aspon podakovanie...
vies muzom taketo veci naozaj nedochadzaju a on si mysli ze pomohol tym ze bol pri tebe a ze teraz pomaha...
podla mna ziadna vec nieje 'hlupost' ked nas trapi tak dlho... ale muzom musis veci vraviet narovinu oni si sami skutocne nic nedomyslia... tak to sa nauc aj do buducna, v manzelstve musis hovorit veci narovinu
posielam na uvolnenie-cierny humor- taky kratky film o tom, co si myslia o nas chlapi, ako si my predstavujeme idealneho muza.
je to v rustine, ale snad to nebude tazke pochopit....

@misinka26 nemyslim, že ť NIEKTO odsudzuje, len pochop, že tvoje šťastie je v tvojich rukach, a snad si ho nenechaš pokaziť tým, že si od mm očakavala niečo čo sa nestalo. Čo potom keby sa v živote stalo niečo skutočne zlé. MAš zdravé dieťa, bud vdačna. Pozri čo sa stalo Zuzke Hasovej. To je katastrofa, to je tragedia 😔 bud vdačna za to čo maš