Ako nestratiť zmysel života počas dlhodobej izolácie?
Čo je vašim zmyslom života?viete si predstaviť byť 10 rokov doma na RD v izolacii od sveta kontakt len s manzelom...co robit, aby som nezblbla.do prace este zatial nemozem ist
Ráno sa zbal, nasadni do auta, na autobus a choď do najbližšieho mesta. Nemusíš byť len v tej zapadnutej dedine.
Preboha, ty to pises ako by si mala byt vo vazeni min.10 rokov 😧 Sak si normalne doma, staras sa o svoje dieta a nikto ta neobmedzuje v tom aby si niekam sla, s niekym sa stretla. Len to treba zmenezovat, naplanovat, odkomunikovat s partnerom. Akurat vypadnes predpokladam z prac.zivota. Ale ved to nie je nic strasne. A pri dietati sa nebudes mat ani cas nudit. Ja som bola 13r. doma. S 3 detmi. Pohoda. Nie je zo mna ziaden "odlud". Normalne som sa po 13r. pauze zaradila do prac.zivota 🙂 Absolutne bez problemov. A to mi nikto ziadne miesto nedrzal. Lebo sme sa stahovali na opacny koniec republiky, tajze pekne vsetko odznova , zivotopisy, pohovory, hladat, skusat. RD bola super. Ovela vacsi stres je praca a to vsetko ostatne, co i pred tym. 🤪
Sak asi postupne ako sa budu tie jej deti osamostatnovat, si ta zena ( ta tvoja znama/kamoska) najde nejake ine hobby, snad aj pracu, proste svoj zaujem presmeruje inam. Uz nebude tolko smerovat pozornost na deti. To asi tak prirodzene by malo prist. Aj ked dakedy su tie matky take, ze tym detom nedaju dychat a nevedia ich pustit zit svoj zivot. To je uz velmi zle.
Nájdi si nejaké kamarátky. Ja som doma 8.rok a zatiaľ sa nesťažujem. Stále mám čo robiť. 🙂 Ani tie kamarátky nestíham vždy navštevovať ako by som chcela.
Možno napíš aspoň okres a nejaká podobná mamička sa tu nájde, čo by ste sa spoznali.
@lenkakravcova nie kazda je zrodena byt doma. vela zien sa chce aj niejako pracovne uplatnit a nie len sa starat o deti, toboz ked potrebuju peniaze. ale zena co je takto dlho doma, asi musi dobre zarabat muz. nie kazdy si to moze dovolit
Nie nemohla by som tsk zit. Ak by som byvala daleko, 100% by som chodila autom za kamoskami, za konickami, s dietatom medzi ostatne deti, aj keby to malo byt 50 km. Neexistuje, ze by som takto izolovana ostala rok. Nie ze len s dietatom a muzom, ale absolutne vobec s nikym izolovana nikdy by som nechcela byt.
A aby clovek nezblbol? Program program program, konicky, cestovanie, vzdelavanie online, cokolvek. Len nie byt len upnuty na dieta a domacnost. Ucit sa novy jazyk, cvicit, tvorit, hocico
@balerina2025 áno
A ty máš domáce väzenie, či prečo si v izolácii a máš kontakt len s manželom?
@h2 pisala som, ze byvame dost od ruky v malej dedine.malo ludi.kamosky byvame kazda inde a hlavne daleko. ina dedina ine mesto.
Ach to by bol život. Mne by nevadilo keby aj pol roka nestretnem inú živú bytosť ako svoju rodinu. Len muž, dcéra, ja a náš pes niekde v horách. To by bola pecka
Autorka a prečo žijete niekde, kde vám to nevyhovuje?
mne by nevyhovovalo hlavne takto izolovane bývať
@tiezjedna ja mam 2 deti
@zmrzlinka2021 manželovi to vyhovuje.zo zaciatku aj mne, ale hned som si uvedomila, ze toto nie je pre mňa.no uz nic...kebyze pracujem mozni ani mne by to nevadilo
No veď teraz ti dieťa nevzali do škôlky, tak hádam od budúceho roka ju vezmú, nie? Pôjdeš späť do práce a budeš mať zmenu konečne. Tak už len vydržať, robiť si trochu výlety aspoň občas.
manželovi to vyhovuje.zo zaciatku aj mne, ale hned som si uvedomila, ze toto nie je pre mňa.no uz nic...kebyze pracujem mozni ani mne by to nevadilo
@janickacrazy neviem či vezmu.a mam obavy kde ma po 10 rokoch doma zamestnaju
V izolácii? Nechápem, ja som nikdy nebola toľko s ľuďmi ako cez rd , keď chodím do prace tak len práca a domácnosť, na RD som bola slobodná, s deťmi sme prešli cele Slovensko, milión aktivít, kopec nových kamosiek , a muž bol mimo, lebo polovicu RD bol na tyzdnovkch, a ja som absolútne nebola fixovaná na neho, takže som sa vedela “ rozhodnúť” aj bez neho 🤪🤪🤪
Mala som živnosť, plus robila si školu. 10 rokov som bola, najkrajšie obdobie v mojom živote
Že bývaš na dedine a nič tam nie je, to je výhovorka
@mooonika1975 každý to má ináč.ja keď som chodila do práce bolla som medzi ľuďmi.teraz nie.mám jedno dieťa menšie a druhé školáka.nemôžem ísť cez týždeň na výlety, veď chodí do školy.a ešte sa s nim aj poobede učím.tajže ce týždeň si nemôžem len tak odísť.no možno aj to je pre teba výhovorka
Môžeš ísť doobeda do mesta, veď to nemusí byť výlet na celý deň.
@janickacrazy ale pani pred tebou to napisala akoby som mala po vyletoch chodit cele dni.aj niekto predtym to radil.ale neda sa ked mam aj starsie dieta, ktore chodi do skoly
Ved skus obvolat skolky aj v inych dedinach, najdi si nieco na skrateny uvazok, alebo sa popytaj rovno v skolkach ci nepotrebuju do skolskej jedalne, upratovacku, aj u toho skolaka v skole, v obchode, na poste... , si soferka?
@kika845 na zaciatku roka som to riesila, ale nic.aj i naznacili, ze ak by sa uvolnilo uprednostia deti priamo z ich obce.ziadosti posielam, no neuspesne.na skrateny tu je to problem.upratovacky pomocne kucharky predavacky tieto pozicie obsadene.ale o mne vedia, ze mam VS preto by mi taku pracu ani neponukli.v jednej fabrike mi raz povedali toto nie je pre vas, mate naviac...
Ked je to nejaka dedinka kde lisky davaju dobru noc a ze skolky maju vsade naokolo preplnene sa mi nechce verit, ked obvolas aj 10 - 15 skolok, mozno je problem ze uprednostnuju prave zamestnane matky, ktore fakt potrebuju dat deti do skolky, a akeho zamerania mas VS, kde by si sa vedela uplatnit?
@kika845 tu nie je az tolko skolok ako si napisala.malicka dedina patri pod tu mensiu, pre ktoru je spadova.a ano uprednostnuju zamestnane.u nas je iba jedno "cudzie" dievcatko a ti ucitelkine.co vuem najmenej 4 deti nevzali vratane mojej.viacmenej statna sprava.urady.takze dost problem sa niekde dostat.take miesta si kazdy strazi.

@thereisabear ty ho ucis doma?