icon

Ako odísť od manžela a ako mu to oznámiť?

veronka29011985
19. aug 2019

Prosím o radu. Ako oznámiť manželovi, že chcem od neho odísť? Ako to urobiť? Kedy je ten správny čas na odchod? Keď je doma a snažiť sa o slušný rozhovor alebo len odísť, keď nebude doma a nájde prázdny dom? Máme 2 deti, nie je tyran, máme normálny vzťah, sme manželia vyše 15 rokov, ale mňa už tento vzťah nenapĺňa. Ďakujem za rady.

veronka29011985
autor
19. aug 2019

@didaa Dobrá otázka, ktorú som si nezodpovedala.

didaa
Autor odpoveď zmazal
dominika18muc
19. aug 2019

@rainbow82 mne to tiež tak pripadá

158polica158
19. aug 2019

@veronka29011985 čiže slušne povedané . Máš iného !!

ivik4
19. aug 2019

Pre boha ziveho ake psychologicky tu
Co ste si nevsimli ze do detailov nic konkretne nenapisala? Naco .. Takze nemozete vediet ci ma ineho, ci manzel nieco niekedy vyviedol atd atd . Napisala len ze sa odcudzili. Nemusi hned kazdy cudzim zenam pisat priamo konkretne situacie. A naco moralizujete?
Normalne si s nim sadni, porozpravajte sa a bodka

ivik4
19. aug 2019

Inak.. Mas jeden zivot tak si zvysok uzi tak aby si bola stastna 😊😊😊 dalsie sance zial uz nemame

deti95060810
19. aug 2019

podľa mňa po takej dobrej výmene názorov mu povedz že plánuješ odísť....A ďálej už je len na Vás dvoch ako to ďálej spracujete...

codal
19. aug 2019

@veronka29011985 kvůli dětem se snažte,aby je váš rozchod co nejméně postihnul a ublížil jim..kdyby jsi takhle utekla bez jediného slova, tak by jim to určitě ublížilo..to, že vy dva si nerozumíte, neznamená, že nemůže být dobrý táta, nemůžeš jim ho jen tak vzít.. udělej to civilizovaně, promluvte si a vymyslet společně řešení, jak to všechno udelat co nejvíc v klidu..pokud tě nebije, neuizuje dětem, nepije atd.,tak není jediný důvod, proč to udělat útěkem.. kdysi jste se milovali, máte spolu děti, celý život spolu budete muset vycházet jako rodiče, tak se k sobě chovejte slušně a s úctou..

ivankalaco
19. aug 2019

Si v skupine Snažilky.. prečo? Ak je pravda, čo tu píšeš, tak potom chceš odísť k inému mužovi..to viem pochopiť, ale myslíš, že to raz pochopia tvoje deti?

elaela23
19. aug 2019

@rainbow82 som precitala na mušle 😂.

iv007
19. aug 2019

Nesudim,lebo neviem co predchadzalo tomuto tvojmu rozhodnutiu.No ked si o tom presvedcena a nechceš byt konfrontovana s odchodom nazivo,nechaj mu aspon list.Tak ci onak budete musiet byt v kontakte kvoli detom,rozvodu a majetkovým zalezitostiam, takze zabuchnut dvere ako vo filme nema vyznam..

nenne9
19. aug 2019

@mogaa ale ona už dávno niekoho ma podľa mňa 😉

miadi
20. aug 2019

Pokial nie je nasilnik nechat mu prazdny dom zmiznut zo dna na den.. ako ta to vobec napadlo? Po 15rokoch. Bojiš sa zeby deti chceli ostat snim ? Lebo poznam jeden pripad kde to tak urobila chcela odist ked ich dcera mala 6r a planovala odist zit 3h cesty lietadlom od neho . A bavili sa o tom.. a on si dako ziskal dceru ze jej kupi daku postel v tvare hradu alebo take cosi.. tak mala chcela ostat snim.. tak Ta baba neodisla skusili to este 2r potiahnut a potom jednoducho zmizla aj s dcerou. Chvilku sa skryvala no potom uz normalne snim riesila kedy moze mat dceru on.. a mala aj napadnika uz.. Keby ste nemali deti poviem rob si co chces zmizni kedy chces. No koli detom mi to pride velmi nefer. Stale je to ich otec hoci teba uz nenaplna. Koli nim sa treba snazit civilizovane dospelo rozist. Ked uz nie z ucty k nemu. Tak aspon koli nim.

sense
20. aug 2019

Kedze uz slovo.o rozvode padlo....tak myslim ze az taky sok ze odcgadzas to nebude...skysila by som rozhovor ale nielen.v style odchadzam, a deti.beriemzo sebou...ale aj s navrhom ako to planujes s detmi a snazit sa o rozumnu dohodu...lebo ak aj uz nebudete manzelmi tak rodicmi budete cely zivot

eva8
20. aug 2019

@veronka29011985 Chceš odísť od manžela lebo sa ti zunoval, nežijete spolu intímne a si v skupine snažilky? Nie je to divné?
Alebo si sa zaľúbila do iného a ešte pred rozvodom sa pokúšate o dieťa? Nie je to zvláštne?
Asi si trošku sebecká, nehľadíš na deti, na nikoho, len na seba. Vzťah sa napraviť dá ak sa partner snaží, len nechceš. Útek od dobrého človeka kvôli svojmu "nenaplneniu" je také moderné. Nevadí, že zmeníš život ďalším trom osobám...

Nechcem ti nakladať, pokús sa vzťah zachrániť, spomeň si na krásne chvíle, ktoré ste prežili, ako ste sa zaľúbili do seba, na radosti a starosti. A skúste aj tú intimitu. Kedy a ako sa to dostalo do štádia, že spolu nespávate? Intimita vo vzťahu je veľmi dôležitá. Manželovi nechýba? Navštívte aj manželskú poradňu, ak neviete sami vyriešiť problém. Ale to musíš chcieť aj ty zachrániť ten vzťah. Nemáme sa až príliš dobre, že vymýšľame? A možno len prežívaš "krízu začínajúceho stredného veku" a prehodnocuješ svoj život. Nezahoď čo máš. Začnite sa venovať spoločne vášmu vzťahu, zanedbali ste ho kvôli deťom, stereotypu. Už sa poznáte,ale je šanca, že prídu milé prekvapenia, len treba dať tomu šancu. Držím palce

mogaa
20. aug 2019

@eva8 preto som písala že prázdniny.....alebo len fake téma🙂hold niektoré z nás žijú asi fiktívne životy😀😀😀😀😀

nevludna
20. aug 2019

Jejda, tie pilcherovej filmy a knihy by mali zakazat😄

nikol873
20. aug 2019

ako neviem, no ale je to take divne. predsa po 15 rokoch nemozes cakat, ze to bude tak ako na zaciatku a ak sa nesnazis ty, aby to bolo lepsie, tak ani on. ja by om este neodchadzala a isto by bolo fajn s ao tom poriadne a hlavne v klude porozpravat

ferala
20. aug 2019

@veronka29011985 A čo sa stalo? Mala by si sa s ním podľa mňa úprimne porozprávať to si zaslúži, nezaslúži si aby si odišla len tak aj s deťmi. Sadnite si a povedz mu to, že už nevládzeš.

lujza123
20. aug 2019

@veronka29011985 ja som nabrala odvahu na rozchod asi po 3/4 fľaši vína, bola som sama doma, mala spala a kým prišiel domov už som bola trochu pod parou tak sa mi ľahšie rozprávalo. Druhú sme stiahli ešte popri rozhovor ako si vzajomne ideme na nervy.
Ale rozchod prišiel až po cca mesačnej odluke predtým, potrebovala som ten čas na u triedenie myšlienok ci naozaj chcem takýto definitívny koniec.
Ak máš možnosť na nejakú dobu odísť z domu tak skus, ešte predtým nez padne posledné rozhodnutie. Možno zistíš ze ti samota vyhovuje ale je možné že zistíš aj opak. Ono s deťmi sa nedá odísť iba tak, tam máš zodpovednosť za ich detstvo tak treba zvážiť všetky + aj -. Byt z rozvedenej rodiny je pre ne ťažké, ale vyrastať v prostredí plnom chladu, hádok, vzájomnej nevraživosti je možno ešte horsie

ivik4
20. aug 2019

@eva8 akoze aj ja som bola v skupine snazilky az do par dni dozadu a to nikdy nikdy nikdy uz dieta nechcem. Taktiez som v x skupinach ktore so mnou nemaju nic spolocne a na zaklade skupiny na modrom slonovi si usudila nieco v tom ze sa chce snazit o decko ? :D wau :D

didaa
Autor odpoveď zmazal
eliska13
20. aug 2019

@veronka29011985 pises, ze si myslienkami inde to je medzi recou, ze mas ineho partnera.Ak to nie je vztah co trva par mesiacov a mas motyle v bruchu, lebo neriesis domace ulohy deti, neumyty riad tak chod...ako su velke deti?
moze nastat x verzii, ze sa sklames a tvoj novy objav sa po case vyfarbi
ze si deti s nim nebudu rozumiet
ze deti pojdu do striedavky dnes je to bezne
ze deti Ta budu vinit za Vas rozvod
ze sa bude musiet predat strechu nad hlavou a muz sa bude musiet niekde tlacit s detmi
ty vobec nic nepises o vztahu muza s detmi....ak mas priatela pozna deti?ci to len jedneho dna sa zbalite a deti toto je Vas novy domov?
toto vsetko plati len za predpokladu, ze mas noveho, ak nemas a fakt ste sa len zunovali, tak sa zobud, najdi si konicky a chod do manzelakej poradne a nespravaj sa ako pubertacka
kazdy vztah ma po 15 r trhliny

eva8
20. aug 2019

@ivik4 si zaregistrovaná od augusta 2019, hneď si sa dala do skupinky snažiliek, pritom chceš odísť od manžela? Ak mám problém s manželom, ani mi nenapadne sa zaoberať ženami, ktoré túžia po bábätku, mám dosť vlastných problémov a starosť, ako sa postarám o dve svoje už žijúce deti. Ale každá sme iná.

ivik4
20. aug 2019

@eva8 no toto patrilo autorke nie mne

sofiia87
20. aug 2019

Myslim, ze akokolvek ste sa odcudzili navzajom, tvoj manzel si zasluzi aby si sa s nim o tom normalne porozpravala a nie zbabelo zdrhla ako 15 rocne decko. Mysli aj na to, ze ak odides len tak bez slova, ake potom budu medzi vami vztahy? Pises, ze mate deti, cize stretavat sa uz len kvoli nim budete musiet a neviem, ci zrovna chces aby ste na seba stekali a zazerali zakazdym, ked sa stretnete.

eva8
20. aug 2019

@ivik4 to som odpísala tebe, aby som ti vysvetlila môj spôsob myslenia, tak ako ty tvoj. Proste je mi divné, že žena, ktorá odchádza od manžela, pretože sa jej zunoval, je v skupine snažilky. Nie je v nej omylom (lebo sa zabudla odhlásiť), lebo registrácia na koníka, vstup do skupnky a napísanie tohto príspevku prebehlo v jeden mesiac. Nechcela som sa ťa dotknúť, prepáč ak píšem zostra

ivik4
20. aug 2019

@eva8 pohodicka ja viem vziat iny nazor

eva8
20. aug 2019

@ivik4 Ďakujem a prepáč. Do tej skupinky vstúpila možno len zo zvedavosti

eliska13
20. aug 2019

@eva8 ak ešte neodišla od muža a už plánuje bábo, tak to by som nechcela byť v koži tých detí toľko zmien