icon

Ako odísť z domova a nájsť silu?

bajaja19
18. nov 2024

Ahojte, v marci mi partnerka oznámila, že chce ukončiť vzťah. Máme 6 ročneho synčeka a spolocnu domácnosť. Viackrát som sa odvtedy pokúsil odsťahovať, no nikdy mi to dlho nevydržalo a vždy som sa musel vrátiť, lebo mi rodina a domov chýbali. Ona vidí veľa dôvodov na rozchod a ja zas opačne vidím veľa dôvodov, prečo by sme mali zostať spolu. Najprv argumentovala tým, že hádky zle vplývajú na syna. Čo je aj pravda, no bavíme sa o dvoch hádkach, ktoré sa odohrali pred 10timi mesiacmi. Odvtedy sa hádame veľmi málo a ak, tak nie pred synom. Samozrejme spolu už nespime, čo je dôvodom občasných hádok. Takže ak nemám návrhy, fungujeme bez hádok a v pohode. Vzťah nebol ideálny, no ešte pred rozchodom mi povedala, že vidí moju snahu, ale že už to nestačí. Takže otázka znie, ako odísť z domova a od rodiny, keď si neviem predstaviť fungovať inde.

sense
19. nov 2024

Žena s tebou byť nechce tak to rešpektuj. Dieťa môžeš žiadať aj do striedavky.
Vzťah sa dá zachrániť len keď obe strany chcú nielen keď jedna strana chce.

kiki68
19. nov 2024

@bajaja19 no kup alebo prenajmi but niekde cez ulicu. Co najblizsie a date si striedavku. Kamosi to tak spravili a dalsi tiez. Maju to super

mamutka
19. nov 2024

@bajaja19 neviete spolu fungovať ako dvaja spolubývajúci, ktorí sa rešpektujú a snažia vychovávať dieťa? Ak teda nikoho nemáte ani jeden. Ja si neviem predstaviť, že by mi muž povedal, už ta neľúbim, odsťahuj sa od svojho dieťaťa.

lavender94
19. nov 2024

Ostávať kvôli synovi v nefunkčnom vzťahy a v domácnosti, kde si doslova len trpený nie je riešenie. Ani jeden, ani dieťa z toho nevyjde ako víťaz. Zacne si časom uvedomovať váš toxický vzťah, ak si to už neuvedomuje teraz a akurát mu dodrbete obraz o tom ako má vzťah fungovať. Predpokladám, že by si nechcem aby raz v takom vzťahu bol tvoj syn. Teraz je úplne jedno aká je ona, aký si ty a kto kde urobil chyba. Rozišla sa s tebou a tvoj jediny dôvod prečo tam chceš ostať je dieťa. Toto je ale cesta do záhuby. Decko z vás bude mať akurát tak traumu. Keby to ide o dieťa tak si nájdeš bývanie niekde blízko a vezmeš si ho do striedavky. Takto keď tam ostávaš mi príde, že to robíš len kvôli sebe. Argumentuješ tým, že by si s dieťaťom bol len vtedy, keď ona bude potrebovať. Lenže to vôbec nie je pravda. Je na vás ako sa dohodnete a matka v tomto nemá vôbec väčšie právo, pokiaľ sa nejedna o bábätko. Argumentuješ, že vás bude vydierať a manipulovať, že neustriehnete jeho výchovu. Ustriehnete. Bude vymýšľať že chce ísť k otcovi/matke keď mu niečo nedovolíte? Možno pár týždňov. A potom si uvedomí, že to nikam nevedie a aj keby ste neboli vo výchove jednotní, bude si dovoľovať ku každému len toľko, koľko ho necháte. Nie som za každú cenu zástanca striedavej starostlivosti ale vo vašom prípade je to podľa mňa najlepšie riešenie. Snáď nechcete žiť do maturity ako spolubývajúci. A z tvojej strany tiež nie je cítiť, že by si ju miloval..
len by ma zaujímal ten dôvod prečo sa chce rozísť. Ty tvrdíš, že bezdôvodne, že ti nedala jediny argument ale na druhu stranu na poradni hovorila prevažne ona. Tak to mi úplne nevychádza

janickacrazy
19. nov 2024

@lavender94 tak ona určite má nejaký dôvod, len bohužiaľ jej partner zjavne netuší, aký

feuille
Autor odpoveď zmazal
bajaja19
autor
19. nov 2024

@janickacrazy už som písal o tom dôvode, tak to sem dávam ešte raz..vypočul som jej námietky a prispôsobil som sa. mala podozrenie že mám frajerku, čo sa ukázalo, že nie je pravda, no aj tak som s dotycnou kamoškou kontakt prerušil. Celkovo má problém s mojimi kamoškami aj napriek tomu, že všetky pozná. Mňa so svojimi kamarátmi nezoznamuje napríklad. No a začal som aj viac pomáhať v domácnosti, darčeky, keď chcela niekam ísť, nikdy som nenamietal aj keď salsa párty mi isli celkom na nervy, keď som zostal s malým doma

ismarela
Autor odpoveď zmazal
bajaja19
autor
19. nov 2024

@lavender94 písal som včera, že neviem odísť nielen kvôli sebe ale kvôli rodine, keby to bolo fakt toxické prostredie, tak tam nevydrží nikto, písal som že pokiaľ nemám sexualne návrhy, tak sa nehadame v podstate. A tie už nemám, takže hádka je fakt vynimocne a fungujeme v pohode, nemám pocit že som trpeny doma, chodíme na obedy, minule sa aj kino podarilo.normálne sa rozprávame, akurát prejavy lásky chýbajú. Čo mi chýba ale s tým sa žiť dá. Ideálne to nie je ale toxickým vzťahom by som to tiež nenazval, nerobíme si schválne naprieky. Najviac ma trápi, že syn skáče mame po hlave, mláti ju, posiela preč, možno si namyslam, ale myslím že jej zrkadlí celkovu nespokojnosť so všetkým, nie len so mnou. Jednoducho sa s ním trápi už teraz v tomto veku. Ked som doma, tak aspoň mám možnosť zasiahnuť, ju pošlem predýchať na prechádzku, s malým sa o tom v kľude bavíme. Snažím sa upokojiť situáciu ako viem. Celkovo keď som doma tak má možnosť vypadnúť z domu a prevetrať sa, ináč dáva malého k rodičom z čoho nie sú vždy nadseni.Neviem či striedava starostlivosť bude lepšie riešenie, čakám na argument, možno má niečo presvedčí. Frajera nemá, to som jej aj hovoril, že ak áno, tak sa ma aspoň rýchlo zbaví. Ďakujem za reakcie, toto zdieľanie mi pomáha.

bajaja19
autor
19. nov 2024

@ismarela kamošky boli problém, nevie pochopiť že sú to fakt kamošky, lebo ona to tak nemá. Nie je šťastná a nesplnil som jej očakávania aj keď som sa v priebehu vzťahu zlepšoval v komunikácii a celkovo . Radšej bude nešťastná sama ako so mnou vraj

misiak7777
19. nov 2024

@bajaja19 mne príde toxické aby človek ku ktorému nič necítim doliezal stále za mnou.. veď je jasné že sa jej asi aj už protivis, keď chces sex a sa pohadate

bajaja19
autor
19. nov 2024

@misiak7777 ty by si chodil do kina a na obedy, prechádzky, výlety s niekým kto sa ti protivy?

lavender94
19. nov 2024

Nemôžeš sa jej ani dotknúť… tak to nenaučí toxické, keď nechceš. Ale takto sa žiť nedá proste. Striedavka nie je ideálna ale je to určite lepšie riešenie ako to, na čo sa hráte teraz. A teda ak môžem môj subjektívny názor povedať. Keby má môj muž veľa kamaratok, tiež by sa mi to nepáčilo a nepríde mi to vôbec vhodne vo vzťahu sa takto intenzívne kamarádičkovať s opačným pohlavím

misiak7777
19. nov 2024

@bajaja19 som žena. Tebe nevadí byť s niekým bez citov, prejavov lásky, sexu??? Nebude ti vadiť keď jej to dá iný muž?
Dieťa bude vyrastať v prostredí, kde neuvidí žiadne city medzi rodičmi

ismarela
Autor odpoveď zmazal
bajaja19
autor
19. nov 2024

@misiak7777 prepac.ona to už nechce s nikým, podľa mňa hormóny.jasne že mi to vadí . keď bude sama s malým, tak čo dieťa uvidí?

vikiki29
19. nov 2024

Jaaaj, chlapi a ich kamošky, kolegyne, ex-priateľky… no vo väčšine vzťahov to nerobí dobrotu. Kvoli tomu vaše hádky začali? Nerešpektoval si manželku keď ti povedala že sa jej to nepáči a išiel si si ďalej svoje vo vlastnom presvedčení, že predsa nerobíš nič zlé? Alebo prečo si sa jej sprotivilo a už s tebou nechce byť?

misiak7777
19. nov 2024

@bajaja19 nuž.. buď ti to hovorí aby nebola hádka alebo je aktuálne tak znechutená zo vzťahu, že na ďalšieho muža ani nepomýšľa. Ty stále čakáš že zmení postoj, ale evidentne si sa jej sprotivil
Príde mi že si na nej závislý alebo ako som písala si toxický človek ktorý "nedá pokoj"

ismarela
Autor odpoveď zmazal
bajaja19
autor
19. nov 2024

Vraj existuje taká neuveriteľná možnosť že niektoré ženy vekom strácajú sexuálny apetít.. máte skúsenosti s takouto hrôzou?

bajaja19
autor
19. nov 2024

A áno, som závislý na nej a na synovi - na rodine. To som ale toxický človek, že?!

misiak7777
19. nov 2024

@bajaja19 nie, bulshit pre odmietnutých mužov 🙂

bajaja19
autor
19. nov 2024

Ale už som preč, otázka je ako to vydržať, môžem pracovať koľko chcem, no je to väčšinou monotonna práca bez sociálneho kontaktu. Takže fitko medzi tým a asi sa zavriem niekde v kláštore alebo čo zatiaľ

luccija
19. nov 2024

@bajaja19 je dosť možné,že ak by si odišiel zistila by aké to má ťažké.Podla mňa sa aj trocha zahráva už viac x si odišiel, vrátil sa, zobral do kina je na koni.Koho je bývanie kde bývate?

ismarela
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
19. nov 2024

@bajaja19 ste asi mladí ľudia, keď máte malé dieťa, takže vekom to určite nebude. Väčšinou sa to deje po 45. roku alebo neskôr, samozrejme môžu byť výnimky. Ale skôr to vidím tak, že je zamilovaná inde a teba si drží ako zadné vrátka.

bajaja19
autor
19. nov 2024

@janickacrazy to by sa už ukázalo za ten skoro rok, klamat moc nevie, už má po 45. Frekvencia klesala postupne v priebehu 10tich rokov až klesla na nulu. Ešte je možné že sa boji tehotenstva, mala to ťažké.

bajaja19
autor
19. nov 2024

@ismarela no veď viem že ma nemiluje, aj mi to povedala, podľa mňa v dlhodobom vzťahu ide skôr o snahu mať niekoho rád ako len tak bez roboty milovať. To sa tu fakt všetci v dlhodobých vzťahoch bezhlavo ľúbite? Som objednaný k odborníkovi tak som zvedavý.dik

bajaja19
autor
19. nov 2024

@luccija bývanie je spoločné a mám to tam rád - domov

janickacrazy
19. nov 2024

@bajaja19 no ja som si myslela, že máte tak 28-35 rokov. Ak má po 45, tak môže ísť do prechodu a naozaj nemusí mať chuť na sex.