Ako odmietnuť dovolenku kvôli rozpočtu?
Ako vysvetliť rodine, že nemáme budget na dovolenku s nimi
Prišla som si sem po radu.
Minulý rok som s manželom bola na dovolenke s mojou sesternicou a bratom. Povedzme, že sesternica pochádza z veľmi dobrých pomerov a vlastnia apartmány v Chorvátsku. Boli sme tak minulý rok a bolo to fajn ale.. Stálo nás to viac ako keby sme šli dvaja na all inclusive dovolenku. Minulý rok sme boli s manželom na last minute v Grécku na 9 dní all inclusive 4* rezort cez cestovku komplet cena pre dve osoby 2000 eur v septembri. Zlanárili na 5 dní, že nech ideme s nimi na apartmán do chorvátska. No poviem úprimne, za tých 5 dní sme tam nechali aj s cestou cez 1300 a to teda za ubytovanie sme neplatili im nič. Ale oni sú veľmi takí... Stále reštaurácie, kávičky, hentaký vodný park, taký bar a človek ani nevie a denne tam minie 300 eur.
Každopádne tento rok s manželom kupujeme byt, ktorý budeme musieť dozariadiť, takže šetríme kde sa dá. Dohodli sme sa, že tento rok na dovolenku buď nepôjdeme vôbec alebo pôjdeme niečo low budget na pár dní. Každopádne prišla za mnou sesternica s tým, že oni s nami rátajú tento rok a že "kľudne na dlhšie". Ja som sa jej snažila vysvetliť, že kupujeme byt a že teda na to nemáme budget. Ona neberie nie ako odpoveď a stále sa na na to pýta a hovorí, že však to nás "nič nestojí", lebo "ubytko máme vybavené".
Ja už neviem ako jej to mám vysvetliť. Čo by ste robili na mojom mieste?
Este raz a pre nu zrozumitelne by som jej vysvetlila preco a ze nejdeme. Ked to nechape, to je len a len jej problem.
Baby sa som sa snažila ale je mi to extrémne nepríjemné. Asi 3x som jej povedala, že proste kupujeme byt a na dovolenku nepôjdeme a ona to stále tak berie, že nepôjdeme na dovolenku mimo tohto.
To fakt treba toto riesit na nete?? Co je tazke na tom povedat, ze nie nejdeme? Ako fakt nechapem aku radu chces
Riešia sa tu ďaleko väčšie zbytočnosti. 😂 Ja sa len pýtam čo by ste robili na mojom mieste.
Nedajú mi dovolenku a hotovo, niesi povinná vysvetľovať nič nikomu, to vážne nevieš povedať nejdeme šetríme na byt
Povedala by som nejdeme. Jedno slovo staci na otazku preco staci mame ine plany na leto. Na otakzu ake? Este zatial to nechceme to zakriknut. A uhrat celu tu konverzaciu nejak do stratena.
Co by som robila? No povedala nie a ak nechape tak je asi tupa. Viac by som nereagovala. Naco to riesis dalej. Ty si odpovedala. NIE! A tam by som skoncila
Povedala by som nie, nejdeme s vami tento rok nikam. Ja uz fakt neviem
Normálne by som jej povedala .... (Meno) Hovorím ti to naposledy...na dovolenku nepôjdeme. Moje/naše nie znamená nie.
Nejdeme a ani nas neprehovoriš.Mame vas radi,ale hladajte si inu spolocnost.Uvidime o rok,ale tentokrat nie a nazor nezmenime.
Nejdeme a hotovo nič vysvetľovať nemusíš. Keď nechápe opakuj znova a znova. Ja by som išla a všetky bary, reštaurácie a kraviny ignorovala, koľko miniete je vaša vec.
A keby že jej povieš, že pôjdete s tým, že si zaplatíte iba cestu a stravovať sa budete sami mimo nich a na atrakcie nejdete?
To by vás dovolenka vyšla pár eur, keď je ubytko fakt že zdarma. Len treba byť asertivni. 😀
To je prípad, kedy sa máš opakovať ako stará pokazená platna a zopakovať kľudne aj 10x, kým nepochopí ze nie je nie - tento rok kupujeme byt a na dovolenku neideme. Pripadne vysvetliť konkrétne, čo je vo veci (aby ste nemali problém o rok zas, že prečo nebudete), napr. S manželom nám nevyhovuje štýl dovolenky, akú preferujete vy. Vy radi chodíte do restik, barov a pod, čo je v poriadku, my si však chceme užiť dovolenku trochu inak, pre nás sú to peniaze, ktoré chceme minúť inak.
Bohuzial ako si napisala sem - ano viem, ze ubytko neplatime, ale kazdy vylet, restauracia, atrakcia - tiez stoji vela penazi a my skutocne chceme tento rok investovat do byvania. Proste to tento rok nejde, nehnevaj sa.
No je nechapava....
Tento rok s vami nejdeme, potrebujeme dať peniaze inde ...a na otázky, načo, prečo, a prečo? Nemusíš odpovedat....vaša vec, a inak na hentaku dovolenku by som ani nešla, a keď už nie si povinná chodiť po baroch, aquaparkoch....ak nechcete....
slovne. jednoducho.
Povedz jej, alebo lepsie aj posli sms, nech to ma pisomne, nech s vami nerataju, ze nepojdete a je to tvoje posledne slovo. Bodka. viac to nemas preco riesit. Ak sa k tomu vrati, mozes jej len zopakovat, ze ved si povedala jasne, ze neidete. Nemusis jej vysvetlovat dovody
Nejdeme, mame ine priority.
Jednoducho - nejdeme, kupujeme byt, dovolenka nie je len ubytovanie ale atrakcie, restiky, výlety, atď.. Prosto mame tento rok iné priority a mame kam dat peniaze. Bodka.
Prepac ale si eeextremne makka ked sa vobec takto nad tym zamyslas a este aj zakladas temu na MK kvoli tomu. proste NEJDEM A BODKA. Ja by som ani nevysvetlovala - tento rok nejdem, mozno nabuduce.a viac sa debat na tuto nezucastnujem.nijako inak sa to vyriesit neda
Nájomný vrah a ides ….🤷🏼♀️ci akú radu chces ? Napis jej list ,whatsapp ,na messenger ze nejdem a hotovo .
Tiez nechapem v čom ti ma MK pomoct
Tak jej to povedz tak, ako nám. A ak to nepochopí na 1.x, tak jej povedz: dôvod som ti už hovorila. A zmeň tému.
Normalne by som vecne vysvetlila, ze je uzasne, ze mate ubytovanie zadarmo, ale cesta stoji xxx €, jedlo stoji xxx €, vstupne na atrakcie xxx € a spolu je to suma okolo 2 000 € a to potrebujete na ten byt, myslim, ze toto pochopi kazdy, mozno sa s vami citi dobre a preto vas dookola vola, a ak tak velmi stoji o vasu spolocnost, nech rozmysla, ako vas tam dostat, lebo vy zvysnych 2 000 € nemate
mňa by nedonútila chodiť po atrakciách a reštikách a baroch a neviem kade aj kebyže s nimi idem 🤷♀️ treba to riešiť asertívne, ja sa vôbec čudujem že ste minuli denne 300€ aj keď ste nechceli…
mohla by som omalovať takú dovolenku...sa ti čudujem,že vôbec predtým ste s nimi chodili
Vies co, ja by som isla, lebo ved ubytko zadarmo je super, oddychnut si aj tak potrebujete. Ale nechodila by som do restik, barov, na kavicky apod, ale kazdy den by som robila vylet niekam inam, zobrala piknik a uzivala si tak poskromnejsie.
Ale ja napriklad nepijem, takze mna drinky nelakaju, do restiky sa nenecham zlakat, v lete ked je teplo mi nechuti, takze mne je v tomto jednoduche povedat nie.
Musis nabrat trochu asertivity a rozhodnut sa.
A čo iné jej máš povedať, ako NIE NEJDEME???
Normálne poviem nejdeme, nerataj s nami. Hotovo. Čo ako urobí? Ak to zajedná aj pre vás tak hold smola, povedala si. Nech si s tou info robí ona už čo chce.

Nijako, poviem,nejdeme a proste nech s vami nerátajú