icon

Ako oslovujete svojich svokrovcov?

aadulik2110
6. apr 2013

Zaujímalo by ma, či vykáte alebo tykáte manželovým (priateľovým) rodičom... a koľko majú rokov (aspoň orientačne). Ak vykáte, či to beriete ako prejav úcty, alebo si svokrovci takýmto oslovovaním vytvorili medzi vami "bariéru".
Ja som to nikdy neriešila, keď sme spolu s manželom chodili - vždy som im vykala. Pred svadbou svokor zomrel a tak už mám len svokru. Vtedy mala 54rokov a myslela som si, že keď sa vydám a "pribudnem do ich rodiny" budem aj ja tykať.... nemyslím teraz volať ju menom, ale oslovovať ty.... Pýtať sa "Čo robíš? nie Čo robíte?" Počas svadobnej hostiny moji rodičia (60 a 61r) navrhli manželovi, aby im tykal.... veď si nie sú cudzí a predsa je už aj on člen našej rodiny. Na to svokra reagovala, že akoby to vyzeralo, aby som tykala.... veď sa to nepatrí a tak manžel tyká a ja vykám.... Pred tým sme nemali nejaké extra vzťahy, ale tým vykaním si vytvorila taký odstup...

paela
6. apr 2013

ahoj, ja vykám a oslovujem mama a otec, svokrovci majú po 50tke.

halit13
6. apr 2013

ja si s nimi tykám, sú to babi a dedo, nedokážem ani po 14-tich rokoch od svadby povedať mama a otec, jednoducho to tak necítim, rodičov mám len jedných

vivusika
6. apr 2013

tykám a oslovujem babka /má 80 rokov/ 😉 ja už rodičov dávnejšie nemám, ale manželia mojich sestier na žiadosť našich tykali a oslovovali ich starký a starká alebo mama a otec 🙂

siusinocka
6. apr 2013

ja svokrovcom vykám. aj môj muž svojim svokrovcom.. aj ked sme priatelia s dalšími 2 manželskými pármi a oni mojim rodičom tykajú... podľa mna je to prejav úcty.. vek 60, 62, 58. 56..

zuzka38
6. apr 2013

svokrovi vykam, neoslovujem ho nijako, da sa to schovat pod dedko, ale je mi to proti srsti, kedze sa ako dedko nesprava.. svokre tykam, oslovujem ju krstnym menom..

mikink_a
6. apr 2013

co som tak zbezne presla prispevky, tak budem tusim jedina 🙂,my navzajom vykame a ja sa nestvem: oslovujem svokra /svokor,pre mna to nikdy nebude mama a ani otec...

zuzanka410
6. apr 2013

ja im hovorim svokor svokra ale oslovujem ich aj menom a tykám im vykanie mi pripadá dosť divné ved ich beriem ako svojich rodičov 🙂

123zuzana
6. apr 2013

ahoj ja som si so svorkrovcami potykala hned po svadbe navrhli to oni chvilu mi trvalo kym som si zvykla ale myslim si ze je to lepsie vykanim si ludia dodrzuju odstup.. mame velmi dobre vstahy vieme sa o vsetkom porozpravat.. volam ich krstnym menom alebo pri malej babka a dedko.. moj manzel zo zaciatku vykal trval na tom moj otec ale potom si to rozmyslel a potykali si aj oni tiez ich vola krstnym menom.. svokrovci maju 55 a 56 a nasi 52..

kaara1980
6. apr 2013

neuveríte,ale teta a ujo 🙂.Hovorí im tak aj môj syn z predchádzajúceho vzťahu a po svadbe mi nebolo nič povedané...svokor mi dokonca vyká,pritom s dcériným manželom si veselo tykajú.mm mojim rodičom tyká,potykali si s ním už pred svadobu,lebo vraj je trápne,keď vnuci im budú tykať,len zať vykať.

zigzag
6. apr 2013

momentalne ujo a teta ... a mazdi mojimi striga a bosorak

nicolasko55
6. apr 2013

mne svokra navrhla tykanie ked mal moj maly 3mesiace,akurat na jeho krste a dodnes jej vykam 😀 a moj maly ma teraz 10mes. nejako si neviem zvyknut ze by som jej hovorila menom 😒 snad sa osmelim niekedy 😉 🙂

mihouk
6. apr 2013

Ja svokrovcom tykam a oslovujem menom, aj ked viem ze svokra sa vyjadrila, ze bola chyba si s nami (jej dalsia nevesta) potykat, lebo k nej nemame uctu a sme drze. No neviem ako inde, ale myslim ze vykanim sa ucta nebuduje, alebo????? 😀 😀 😀 😀

katkatt
6. apr 2013

Ja by som bola velmi stastna, keby ma nase nevesty raz brali ako druhu mamu (ja ich ako dcery samozrejme) a dokazali ma tak aj oslovit a samozrejme si chcem s nimi tykat a navrhnut to. Ja svokrovcom tykam (navrhli to oni, ked zbadali, ze to navrhli moji rodicia manzelovi...) a oslovujem krstnym menom. Vek okolo 60.

zuzi0911
6. apr 2013

Ja vykam a oslovujem teta,ujo.navrhli mi tykanie a oslovovanie menom ale mne to proste nejde.nemozem si ns to zvyknut tak si oni musis zvyknut na teta ujo maju do 50 rokov.

stellamaris
6. apr 2013

ja svokrovcom na ich zelanie tykam od zaciatku a oslovujem ich menom.....svokra chcela,aby som ju volala mama,co som odmietla,nakolko mi to bolo blbe.dnes po urcitych hadkach si hovorime iba ty,pocuvaj 😀

genialna
6. apr 2013

Vykam a oslovujem ich stara mama a dedko.. 😉 Tykanie mi navrhli, ale mne to jednoducho neslo do ust.. Nezvykla som si na to.. 😉

yesno22
6. apr 2013

svokrovcov oslovujem menom a tykám im...sami to navrhli na svadbe, vraj som teraz ako ich dcéra ale mamu a otca mám len jedného 😉 potešilo ma to, ale chvíľku mi trvalo, než som si celkom zvykla...moji rodičia to samozrejme na oplátku navrhli manželovi 🙂

brnka
6. apr 2013

Moj manzel nasim tyka (navrhli mu to na svadbe), oslovuje ich menom. Ja svokrovcom vykam a nevolam ich nijako, nic mi nenavrhli a ja sa ani nesnazim, kedze mame taky chladny vztah.

malamargaretka
6. apr 2013

babka, dedko

lenka.s
6. apr 2013

zaujimava otazka .... ja osobne netykam, moj manzel ano, nase mamky su rovesnicky a moja navrhla tykanie hned, ako mojho nastavajuceho spoznala, ona si vlastne potykala aj s vacsinou mojich kamosiek a tykala si aj so svojou svokrou
svokra si drzi troska odstup, preto vykam, no uz milionkrat som si polozila otazku, preco ked ja musim vykat, druha strana nie ? citim sa troska menejcenne, ked vykam niekomu, kto mne tyka, ved uz nemam 7 rokov 😖 ... zvlastne ... napr manzelovej babicke netykam, no netyka ani ona mne ...
a oslovujem babka 🙂

loxa
6. apr 2013

Ja to poviem takto .... Moju svokru by som oslovovala mama aj svokra otec...v nasej rodine je to tradicia a muz mi povedal ze aj v ich...ked som mojej svokre povedala mama, odvrkla mi ze ja som neni jej dieta a ani nikdy ma tak nebude brat a ze nech si uvedomim ze my nebudeme mat medzi sebou nikdy dobre vztahy...a ze na tykanie mam zabudnut...tak som jej povedala ze ako sa teda opovazuje ona tykat mne, ja som jej to nedovolila...A ze samozrejme aj moje deti jej budu vykat...ste mali vidiet ten "ksichtik " 😀DD samozrejme mi tyka , ja to neriesim, co ma po nej 🙂 svokra volam otec a ona mu za to pili usi, ale podla mna trosku zavidi ze aj moj muz aj ja mame s nim lepsie vztahy

weke
6. apr 2013

Ja svokrovcom tykam, navrhli mi to po svadbe. oslovujem ich babka, dedko 🙂 Kym sme este nemali dieta, tak som ich neoslovovala, snazila som sa tomu vyhybat. 😀 Mne by bolo divne hovorit im mama, otec...

mia78
6. apr 2013

môj muž mojim rodičom tiká a oslovuje menom unás to tak je normálne všetci si tikáme.......ja svokrovcom vykám a oslovujem s detmi starká ,starký... neriešim to každý má iné zvyky 😉

vieruna
6. apr 2013

Babka, dedo. Dedo mi navrhoval tykanie, ale som odmietla, lebo som sa bala, ze budem moc drza 😀

bambina78
6. apr 2013

nasi aj svokrovci kratko posvadbe navrhli tykanie..nasi myslim aj skor..U nas vrodine si vsetci tykaju aj deti nasej 80r.starkej(aj mm a niklmu to nepride divne), vsetkym ujom aj tetkam..manzel oslovuje moju mamu zo srandy svokricka, inak starka,starky...a niekedy jej povie aj majka..Ja jeho rodicov oslovujem vacsinou babina a dedo (ako aj nase deti) ale tiez tykam..tykanie mi pride take blizsie ked sme rodina..ale menom by mi bolo divne ich oslovit.. Zase mi to nie su kamarati. Ale uuuuplne najdivnejsie mi je, ako niektore pisete, oslovenie teta a ujo 😀 😀 😀 to je ako navrat do MS..ked su detom na ulici vsetci ujovia a tety 😅..este tak do svadby ok..ale potom to uz hadam neni ujo s tetou 😀..ujov a tety mame predsa po rodicoch - ak maju surodencov..Nuz kazdy ma ine "zvyky" 😵

ejsistejsi
6. apr 2013

ujo a teta

mirkazbirka
6. apr 2013

Ja svojim svokrovcom tykám a oslovujem ich maminka a ocko. Je to spôsobené tým, že sme bývali u nich 3 roky, takže nám bolo blbé denno denne sa stretať a vykať si. Môj manžel mojim rodičom vyká, tí bývajú ďalej a chodíme k nim 2x do mesiaca.

mirka_aa
6. apr 2013

ja vykam,ani si neviem predstavit ze by som im tykala... :P vacsinou nejak nesu situacie ze by som ich musela oslovovat..tak ked je s nami aj dcerka tak su babka dedko,a ak sama tak teta ujo... maju cez 50tku a ja len 23 tak by mi to bolo divne...

mananenka
6. apr 2013

Už nijak... 😉 Nekomunikujú so mnou z nevysvetliteľného dôvodu asi cca mesiac... 😨 ale tak raz im hádam ešte budem nejak hovoriť... 😵

sunflower87
6. apr 2013

...ja mám len tatina(58), hneď ako sme vyšli z kostola po svad.obrade, tak môj tatino povedal môjmu manželovi, že aby mu tykal, že už je ako jeho syn, a oslovuje ho tato 🙂 . Avšak ja mojim svokrovcov (svokra má 48 a svokor 51) vykám, ale oslovujem ich mama a oco 🙂 . Myslela som si, že si budeme tykať, ale oni sa už 4 roky k ničomu nemajú 😀 😀 😀 , proste u nich je to taký zvyk, že sa má vykať. Mne to príde trápne, ale nič s tým neurobím. Ale mám ich rada 🙂 a občas keď si to neuvedomím im aj zatykám 😀 😀 😀 . A občas im hovorím aj čaute 😀 😀 😀 , mám pass 😀 😀 . Ja som taká držka 😀 😀