icon

Ako pomôcť manželovi s psychickými problémami?

19. jan 2025

Ahojte, idem sa asi skôr vyžalovať. Môj manžel má psychické problémy a ja si veľmi vyčítam, že som ich prehliadala a bola som zameraná na seba. Nemá diagnózu ale ja by som to označila ako depresia - taká tá ozajstsná, úzkosti, vela stresu, smútok, trúchlenie... Má aj samovražedné myšlienky a veľmi pravidelné, čo som zistila až včera. Mali sme rozhovor, otvoril sa mi za čo som velmi vďačná, ale neviem, čo teraz.
Naznačil mi, že by chcel sedenie s psychologom ale nema na to gule, že by bolo dobre, keby ho objednam ja ale že vlastne teraz ked mi to napriamo povedal, tak už nechce.
Ja som mu aj tak objednala online termín v čase, kedy nebudem ani ja doma, aby mal svoj priestor. Ale čo ďalej?
Hlavne ma mrzí, že povedal, že nemá vo mne oporu a podporu a že si ho nevážim a pod. Ja chápem, že to tak on môže vnímať a je mi to hrozne ľúto, proste si to strašne vyčítam všetko.
Veľmi mu chcem pomôcť, aby našiel úľavu ale zároveň sa o neho hrozne bojím. Čo keď si ozaj niečo spraví?

Strana
z2
balerina2025
19. jan 2025

@columbovazena ja tiez viem o com pisem.

janettdamian
19. jan 2025

@zuzulkazu "Ja uz som z neho zufala neviem co mam robit, neviem na com som a neviem takto zit" ..... Vieš čo máš robiť, vieš na čom si, len máš strach niečo zmeniť. Si na "ťahu". ... Tak maj aj ty "gule" a postav sa tomu čelom.

columbovazena
19. jan 2025

@balerina2025 Keď myslíš

cukroska
19. jan 2025

Na tvojom mieste ho hneď objednam k dobrému psychiatrovi a idem s ním. Psychicky chorí vždy potrebuje plnú podporu a aj doprovod.Pretože potrebuje počuť ak druhú stranu a iný uhol pohľadu.
Nech vie,že má v tebe plnú podporu a necíti sa nato sám. Vysvetliť mu citlivo,že to nie je hanba a pomôžu mu to.Ved dnes keď nastavia dobrú liečbu,onedlho bude určite ok.Nie je to vôbec sranda a netreba to podceňovať .Hlavne nie vtedy keď má samovražedné sklony .Určite to nenechaj tak!

zuzulkazu
19. jan 2025

@janettdamian a co mam spravit, on si odmieta priznat ze ma problem s ktorym mu moze pomoct psychos, na druhej hovori ze problem je v nom, neviem hotam dotiahnut ked je presvedceny ze jemu psycholog nepomoze

koniarova
19. jan 2025

@zuzulkazu vykašli sa naňho, lebo ťa stiahne so sebou. Urobila si maximum.

Strana
z2