Ako pomôcť priateľovi, ktorý je alkoholik?
Ahojte, moj priatel je asi alkoholik, ale ako mu to povedat, aby sa uvedomil. Alebo sa neuvedomi nikdy? Bude to horsie? Mame ist od seba?
S priatelom spolu byvame a mame dobre aj zle dni. Ale snazime sa vzdy byt ba seba dobry. Je vychodnar, pouzijem toto ako blbu obhajobu. Ale poslednou dobou som si vsimla, ze stale ked ma volno musi mat aspon pivo, o dost viac piv. Ak nejde na nocnu do prace, uz je to aj tvrdy alkohol. Co si sam otvori flasu a vie aj polku vypit, na dalsi den dalsiu polku. Moj priatel nevie kedy ma klapku a dost, takze klasika rozbyte veci, povylievane, bordel vsade. Ked ide s kamosmi na pivo, tak skoncia u nas vsetci aj s tvrdym alkoholom. Pletu sa im jazyky a zaspia na gauci...
Ako mu mam vysvetlit ze toto nie je ok, ze uz to s alkoholom hroti aby som ja ,,neprehanala,,. Ale tak aby to pochopil?
Za kazdu radu a skusenost dakujem.
Nepochopi, švagriná to skusala dlheee roky a aj tak sa snim nakoniec rozviedla,priňom tichá myška,teraz - chodí robiť opatrovatelku do zahraničia,ma svoj byt, šoféruje,uživa si život a dali sa dokopy zo svojou prvou laskou,toho koli tomuto ožranovi nechala,ale on si nanu pockal aj ked to trvalo 20 rokov.
Ozralo leži doma na posteli,zradili ho nohy,oči ,poštava sa,posrava sa,mama 80 rocna sa o neho stará,este drzan jej hnusno nadava.Ja bych ho tak nehala aspon týždeň
@mircalla
@evkatk
@zuzanapjat
@maminkadeticiek
@mamutka
A ostatne...prosim vytvorte si vlastnu skupinu kde sa budete dohadovat. Ja som chcela vediet nazor a vlastne skusenosti na uplne ale ze uplne inu temu. Dakujem
Ostatnym dakujem za vlastne nazory, ja uz ten svoj odchod planujem a prepocitavam si co a ako.
@autor K tomu som ti napisala tiez a dalsich x dalsich, neozvala si sa tyzden, az teraz. Je alkoholik a chciet musi jedine on. Vacsinou chcu az ked je neskoro a totalne padnu na hubu alebo nechcu nikdy. Niet co odkladat ani nad cim rozmyslat, planovat ci prepocitavat, treba konat.
@autor
Prečo by si mali vytvoriť vlastnú skupinu? Toto je diskusia...a keď ty nediskutuješ, môže sa stáť, že sa pôjde iným smerom, pretože ľudia zdielajú svoje skúsenosti, niečo niekoho zaujme a už je z toho iná diskusia. Stačí vypnúť upozornenia na túto tému a nebude sa ti zobrazovať 🤷♀️
@mircalla v pohode som, na admina sa nehrám ale naozaj to tu prehanate. Kľudne si môžete založiť svoju vlastnú diskusiu a tam si píšte koľko chcete.
Myslíš že ľudia ktorí tu chcú poradiť autorke, alebo autorku samu bavia tieto vaše doťahovacky ? Nikto sa vám neozval, lebo nechceli zlyznuť horkosť akú si mi adresovala, len ja som sa ohradila a už si ma otitulovala. Mmch práve že teba vidím v každej téme ako prudíš a roznecuješ
@earlgrey prečo ? Lebo toto je jej téma a diskusia, a naozaj sa nikomu spovedať nemusí, a podľa hejtov ani nemala chuť . a vypnúť upozornenia ?
Prečo ? Asi chce čítať aj iné príspevky k meritu, nie otvoriť a tam firmy, zdroje, verejné financie, dohadovanie východ/ západ. Áno, je slušné reagovať, poďakovať, ale každý má svoje iné starosti, povinnosti a inú chuť sedieť na mk hodiny a dni
Ver , že ešte tu pravú lasku nájdeš. Bude to človek, pre ktoreho budes ty na prvom mieste a to je podla mna dôležité , všetkému treba nechat čas
...pije sa všade...východ, Orava...celé Slovensko. Ja som východniarka, pracujem v Resocializačnom zariadení kde sa doliečujú alkoholici, drogovo závislí a gambleri. Alkoholizmus je choroba...utekala by som kade ľahšie, ako žiť s alkoholikom...neviete, čo je to za život. Tých príbehov by som mohla na 100-ky porozprávať. Ľutujem všetky ženy, čo žijú so závislými ☹ ...trápenie, bolesť, plač, zranenia na bežnom poriadku a trpia hlavne deti.
@cacianka autorke sa tu dávno poradilo. Žije s alkoholikom - bodka. Čo akože viac potrebuje vedieť? Chce týždeň čítať tie isté názory, že žije s alkoholikom a mala by odísť? Možno ten jej tiež skončí ako bezdomovec a o pár rokov zistí, že ženy tu ďalej písali k téme. Veľa tých staničných bezdomovcov malo prv ženu, deti, byt, prácu, rodinu.... prv mali ženy, ktoré zatvárali oči pred pravdou, potom sa ich snažili zmeniť a potom sa od nich odstrihli aby zachránili seba, svoje deti a posledný majetok. Autorke sa tu už poradilo. Zvyšok už ju nemusí trápiť, čo sa tu rozoberá... už musí len riešiť ako sa zachrániť pred "asi" alkoholikom z východného Slovenska a dúfajme, že ďalší nebude "asi" alkoholik z Oravy, alebo z bratislavskej stanice... lebo ožiera sa celé Slovensko.
@mircalla podakovala som sa, pretoze to myslim vazne. Ale asi si to v zapale rozoberania svojej temy prehliadla. Tak prosim na mna neutoc.
@eva7780 dakujem
@autorkka, fajn že si sa ozvala , a teda čo máš nové?
@alexnina777 po praci chodim na tajno na obhliadky bytov, aby som sa mohla prestahovat.
Potom uz len naplanujem ten den, kedy bude v praci.
Povedala som mu, ze sa odstahujem, robi si zo mna srandu, ze jasne ze sa odstahujem....ironia
drž sa, zvládneš to a bude ti lepšie...
Super, dobre to máš premyslené, velmi Ti držím palce, určite Ti všetko vyjde a budeš šťastná bez tejto gule na nohe🍀🍀🍀
@alexnina777 @zuzanapjat
Dakujem pekne ♥️
Aj ja ti fandím. Drž sa. Nepokaz si život s takýmto chlapom.
@koniarova dakujem♥️
Zvážila som to, nechcem.
@autor No ako? Podarilo sa ti niečo nájsť?
@kvietok2012 ahoj, bolo to tazke. Ale ano, podarilo
Ako to zobral? Spravila si dobre.
@tamitamitami Tazko. Stale ma otravuje a snazi sa o kontakt. Klasicke vety, typu ze sa zmeni....
Veď nech to dokáže a nechlastá rok, dva...pre seba. Ty sa drž toho-no contact, ak chceš mať šťastný život a rodinu a byť milovaná skutočným mužom.
Môj ex bol gembler a ľahký alkoholik. Keď som sa zbalila a odišla od neho vôbec sa neozval, nič, bolo mu to jedno. Je to cez 15 r . U týchto ľudí je presviedčanie márne. Musí chcieť sám. Kým nie ste manželia máš rozchod jednoduchý. A dám ti ešte aj pohľad dieťaťa, ktorého otec si rád vypil... Bolo to hrozne, krik, vyhrážky, nadávky... Neurob tu chybu a nerob si s ním deti, lebo budeš trpieť aj za ne.
Dobry deň mam kamarata ktory je tvrdy alkoholik podla mňa.Ma 38 rokov posledne dva roky pil skoro kazdy deň tvrde s pivami a posledneho pol roka každy deň až na nedelu,tú vždy celu prespal...nema probem vypit sam aj 7dmičku vodky..poslednú dobu to vadi všetkým okolo jeho mamke mne aj jeho bratovi..ked mu niekto povie niečo na jeho pitie hneď vybuchne aby sme sa starali oseba.ma problem z krčovými žilami a myslim že pečienka tiež nebude natom 2x dobre..dal vypoveď v praci a tula sa pri tescu z bezdomovcami.uplne ignoruje že sa jeho mamka a brat trapia...a teraz ked nepije nevie spavať...da sa stým niečo robiť?

@cacianka Po 5 stranach ako ma utekat v kazdej odpovedi a bez dalsej odozvy autorky si myslim, ze je uz dost jedno, co spamujeme. Ty si v poslednej dobe rada hras na admina som si vsimla, zvykla si byt v pohode, nejaka si podrazdena