Ako postupovať, keď vás manžel fyzicky napadol?
Nikdy som nečakala, že založím podobnú tému. Poraďte, čo robiť prosím. Muž ma dnes zbil pred očami dcéry. 2x sa trafil na vrch hlavy a 1x do sánky, keďže som sa kryla. Bil by ďalej, no malá strašne plakala. Tými ranami ma hodilo o stenu a ešte aj o tu som sa poriadne udrela. On tvrdí, že to nebola bitka ale len pár faciek a ze som si to zaslúžila. Áno, klasický násilník. Vysvetlím, prečo som si to z jeho pohľadu zaslúžila. Dcéra je veľmi neposlušná, keď ma dnes ráno veľmi nahnevala, tak som ju buchla po ruke (nie nebijem ju, no už mi rupli nervy) a on vystrelil a urobil mi co mi urobil. Pričom on strelil dcére veľmi silnú facku pár dni dozadu pre nejakú hlúposť, ani si nepamätám prečo, banalita, asi ho rušila, keď mal v ruke mobil alebo dačo také.
K tomu s čím potrebujem pomôcť - dcéra je malá, živí nás on, nemám financie (a nie nemala som z čoho šetriť), nemám kam ísť a nikto mi nikdy neuverí, že on by bol schopný ma zbiť alebo dat facku malej (nebolo to prvý krát). Je to taký ten typ, čo pôsobí dokonalo pred inými. Aké možnosti mám do času rozvodu? Byt je spoločný, spoločná hypotéka, nemám nikoho kam by som mohla s malou ísť.
Skôr ako niekto poradí nejaké krízové centrum, odpovedzte si úprimne, či by ste tam vy šli s dietatom.
Poraďte, prosím.
@stanulienkat Prepáč, za chyby vyššie, chcela som to opraviť, no keď píšem ako anonym, tak to nejde.
Ver, že skôr či neskôr vás stlčie a modli sa aby malu nebuchol tak že bude mať následky. A ty opäť neurobíš nič, lebo si srab. A keď sa niečo také stane, snáď ťa budú pokladať za spolupachateľa a dieťa vám vezmú keďže s tým nerobíš nič a hodláš sa na tom takto podieľať.
Pre malu sa vzchop a odid. Nenechaj dceru pozerat sa na to, ako ta mlati a sprava sa nasilnicky, lebo jej tak zafixujes, ze toto je vo vztahu normalne a v dospelosti sa jej to vrati. Tak ak sa nechces potom prizerat na to, ako ti nejaky surovec mlati dceru, tak s tym nieco rob.
Preco vsetky co ste bite, podvadzane pouzivate deti ako vyhovorku? Uvedomujes si, ze najlepsie tvojej dcere bude bez jej otca? Podla teba je spravne aby v tom tvoja dcera vyrastala a videla to. Tam je potom najvacsia pravdepodobnost, ze si ako dospela najde rovnakeho idiota, co ju bude otlkat.
Ahoj, náhodou som natrafila na túto staršiu tému. Nebudem sa chytať za hlavu aj napriek tomu tvojmu úvodnému príspevku, ktorý bol fakt hrozný. Viem, že nie je jednoduché robiť radikálne rozhodnutia, hlavne keď nemáš na výber. Zivot nie je nikdy jednoduchý a človek sa snaží vybrať si to menšie zlo. Držím ti palce a dúfam, že už nebudeš musieť zažívať, ani riešiť také problémy aké si dávala v úvodnom príspevku. Vsetko dobre prajem tebe aj dcére. A skús si po troške odkladať peniaze do budúcna, pretože o 10- 15 rokov budeš zas niekde inde a aby si mala potom možnosť výberu.
@dharmasanata
@lindusss2016
@0kristina0
Zeny, ja nie som úplne sprostá. Od toho incidentu v júni sa mňa a ani malej nedotkol. Vie, že ešte 1x a ide preč a garantujem vám, žeby to dodržal, lebo mam na neho také veci, žeby len suchal tíško nohami.
Chápem každú jednu z vás, rovnako by som napísala ktorejkoľvek inej babe, no verte mi, že je to ku...a iné, keď sa to týka reálne vás osobne.
Tolerujes násilie, milenky.. Robíš zo seba kus handry.
Prečo to robíš dcere??
Aké musela som si vybrať.. Myslíš ze neskor ti za to poďakuje?????
Do krizoveho centra sla kamoskina sestra, mohla ist l mamke a jej priatelovi do 2iz bytu , ale chcela sa postavit na vlastne nohy, doslova vyuzila moznost lacneho najmu, pol roka s dvoma malymi detmi. Dala sa psychicky doporiadku,nasla si pracu, zacala sa o seba starat, pol roka setrila aby mala na buducu kauciu v najme, no a ako cvicila, zoznamila sa so svojim teraz uz manzelom. Mohla si pozicat peniaze na najom od rodiny, ale chcela byt samostatna. Tak je na tebe,ci budes prepac ale "fajnova" a otlkana alebo sa postavis na vlastme nohy, pojdes do krizaku kym daco nasppros a samozrejme sa zamestnas, ale zachovas si hrdost. Ak nemas kam ist ako pises,inu moznost nemas.
Ja som si zazila aj nasilie v manzelstve a sice to trvalo nejaku dobu, ale vyriesila som to raz a navzdy. A tiez som davala sance, odpustala a klamala samu seba, ze sa to zmeni a ze kvoli detom to bude lepsie takto... A vies co? Nezmeni... Moze sekat dobrotu, chvilu, alebo aj dlho, ale pride to skor ci neskor. Nebol to len jeden skrat, ved vybuchol za strasnu hlupost. Pridu este vypate situacie... Moj muz sekal latinu dlho. Boli cele roky, za ktore sa to nasilie nezopakovalo a ja som tomu naozaj verila, ze je to uz dobre. Az potom som dostala tak, ze som konecne zavolala policiu a riesila to. Deti priserne plakali. Nebolo to lahke. Inak toto je mozno prvykrat, co som to takto opisala niekde na fore, je to hnus si to co i len priznat, ale dufam, ze to otvori oci aspon jednej zene, ktora toto zaziva.
Každý má nejake lekcie, ty si tu tvoju vôbec nepochopila. Tvoja hodnota je v mínusových číslach. Ďalšia lekcia príde čoskoro, v horšom, priprav sa..
@viestta dobre radi presne tak treba. Ja sa skôr divím že táto téma je tu až keď zabil Vás ako matku, lebo mňa by hneď prvé stoplo už keby dal silnú facku malému dieťaťu 🤦 nechcem povedať že bit dospelu ženu je viac v poriadku, ale chápete ma. Jednoznačne preč od neho hneď, veď to by som sa mu bála nechať aj chvíľu dieťa samé že mu rupnu nervy.
Autorka, a teraz je z neho milujuci otec, pozorny manzel, vsetko je v najlepsom poriadku? Alebo tvoje dieta vyrasta v dusnej atmosfere, kde sa rodicia len obchadzaju, otec si pride (v lepsom pripade) od milenky vyprat slipy ale inac sa s tebou ani nebavi. To akoze je vzor, ktory si ma dcera zobrat do zivota, pretoze takto to ma byt, takto to v rodinach chodi a toto bude povazovat za normalne?
Autorka, už dopredu ťa ľutujem. A ty vieš dobre, len si to nechceš priznať, že príde ďalšia bitka. Možno po mesiacoch, po rokoch, ale príde. Neprajem ti to, ale rozmýšľaj, kvôli dcére, keď ty tak riskuješ.
@dharmasanata
@lindusss2016
@0kristina0
Zeny, ja nie som úplne sprostá. Od toho incidentu v júni sa mňa a ani malej nedotkol. Vie, že ešte 1x a ide preč a garantujem vám, žeby to dodržal, lebo mam na neho také veci, žeby len suchal tíško nohami.
Chápem každú jednu z vás, rovnako by som napísala ktorejkoľvek inej babe, no verte mi, že je to ku...a iné, keď sa to týka reálne vás osobne.
@anonym_autor no čo ako dalej ?
Ty bijes dceru, muz bije teba a tak si spolu nazivate 🤷🏼♀️ ja by som isla k lekarovi, nech mi napise spravu ak je na tebe vidiet nejake modriny a potom na policiu…a zamysli sa aj nad sebou lebo ked mas take male dieta od kt sa neda ist pracovat, tak capat ho po rukach nie je normalne a to ze tvoj muz dieta fackuje ani nehovorim…ano isla by som v tvojom pripade do krizoveho centra a nasla si co najskor pracu.
Citam teraz, ze ta este aj podvadza 🤦🏼♀️ no to je ceresnicka na torte…

@stanulienkat Ahoj, ďakujem, že sa pýtaš. Asi sa chytíš za hlavu ale ostala som s nim kvôli dcére ale ma ultimátum. Ešte raz a letí on, nie ja s dcérou. Mal a asi aj ma aj milenku, v zásade je mi to jedno a áno viem, že som blbá. Som živým dôkazom toho, že sa človek úplne inak pozerá na veci, keď sa stanú inému a keď jemu. Musela som si vybrať, či s dcérou niekde ďaleko v krízovom centre alebo alebo ostať tu a tým malú malej nechať domov. Bolo to ťažké. Je jasne, ze spolu neostaneme do konca života, no rozhodla som sa tak pre malú.