Ako povedať rodine o novom partnerovi?
Zienky zlate (prosim nesudit! Presla som si svoje)
Mam mensi problem a ten je... Ze hoci som stara koza (33) bojim sa vlastnej matky 😂 mam ju nadovsetko rada no ma srdcove problemy ...skoro 70 a ...proste k veci
Mam tri zdrave krasne dcerky (14, 4 a 2).
Prvu mam s manzelstva ktore nevyslo dalsie dve s cistej vasnivej lasky k muzovi...ktory ma psychicky za par rokov dostal na uplne dno! Ale milovala som ho ako nikoho! Vasnivo a bezhlavo! Ked sa prevalilo ze je gambler bola prva dcerka na svete. Mala 3 mesiace -odysla som od neho. Najmladsie moje dietatko bola cista nahoda (alkohol spravil svoje)...no stalo sa a ja som aj napriek naliehaniu rodiny na interupciu nesla a malu si nechala! Je to nase slniecko straaaasne ju vsetci lubime. Chlapa som uz nehladala bola som utrapena sklamana a denne vycitky od maminy (ved si vedela aky je a bla bla) proste mam tri deti s dvomi rozmymi muzmi a...neviem chlapa som nehladala... stastie si naslo mna... Je uzasny uplne sa k sebe hodime a ...zboznuje moje tri deti (tri roky som bola sama bez chlapa-bez sexu!)
Nehovorim ze budeme spolu navzdy aj ked si to do srdiecka zelam no uz nemam ruzove okuliare...milujem ho a on MNA (aj ked inou laskou -rozumne a opatrne po vsetkom co som prezila)
Deti uz neplanujem mam tri ale...on strasne chce do "buducna"( najradsej hned 😂) stale sa tomu branim...uz padlo aj slovo svadba hoci sme spolu kratko.. Ako to mam pre boha povedat mojej rodine...mojej matke ktora sa po mojom rozvode nevedela spamatat ze mam ineho chlapa (mala som 25!)
Skratka jej nechcem klamat , vsimla si uz ze som akasi "stastna" cele okolie hovori ze doslova ziarim.
Mamine som tyzden nevolala neviem ako na to . fakt sa bojim prehovorit no bojim sa aj mlcat...
Nehovorim ze to bude navzdy no zivot je kratky treba si ho uzivat a ja a moje deti.. Skratka nemozem byt stastnejsia 😍😊
Mamina je dost rasisticka (ako vacsina Slovakov ma blbe reci) no a on nie je tak celkom "biely"
Zienky co robit?
@sandria no praveze si myslim, ze jej tu pisu zeny, co v zahranici zili/ziju a maju skusenost ;) to s HIV bol asi skor zart, ked uz jej vsetky nakladame, tak v ramci srandy sa spomenulo aj toto.. no sama musis uznat, ze autorka musi byt dost naivna.. ved ked si predstavim, ze uz mam jedno dieta z nefunkcneho vztahu, len velmi opatrne by som sa vrhla do noveho .. a este navyse s moslimom.. a to mam niekolko kamaratov moslimov.. ale dobre, skusila, nefungovalo to.. a napriek tomu ma s nim este dalsie dieta.. to uz nechapem.. a teraz ma novy objav, pise o nom same chvalospevy.. lenze vieme, ako to v zivote chodi.. len jej radime, aby bola opatrna ;)
Preco ste si take iste, ze by nemohol mat HIV?na autorkinom mieste by som vzhladom na to,ze sa uplne sama staram o tri deti v zahranici,spolu s negativnymi skusenostami z predchadzajucich vztahov, myslela v prvom rade na svoje zdravie a bezpecnost.
@kamila7125 zlato, kasli na to, chalanovi asi tazko pojde o tvoje srdiecko, ked sa ti zdoveruje o zaujme na klinike, ozaj je aj cudne, ze chce sex, no prevenciu pred otehotnenim odmieta... Mas male deti a teenagera, kde mas tie male deti, ked s nim chodis na rande? A co hovori to najstarsie dieta, ked u vas spi dalsi "ocinko"?
myslim si, ze ona je tak zamilovana, ze ak by ste aj mali pravdu, tak vas proste nepocuvne ide jej len o jedno a to predstavit ho rodine
@kamila7125 Dovolím si to zrhnúť trošku: atraktívny, milý, inteligentný Nigérijčan, dlhodobo legálne žijúci a pracujúci ako lekár v UK, sen každej ženy, otec jednej dcéry, sa bezhlavo zaľúbi do priemerne vyzerajúcej, pomerne jednoduchej Slovenky s troma deťmi a chce s ňou splodiť ďalšie dieťa.
Autorka, čítaš takýto príbeh, čo si pomyslíš ako prvé?
Radšej spomal. Len si sa zalubila, to je nic. Zamysli sa, daj tomu cas. Nie som rasistka, žial je to ina mentalita takze to zavaña len problemami. Ak si nechces skomplikovat a pokazit život radsej počkaj ked vytriezvies a mame ho nepredstavuj. Toto mi pripada, ze kto nema problem tak si ho vyrobi🤦♀️🤦♀️
@kamila7125 ahoj ja si myslím ze mame zatiaľ nič nevrav nechaj tomu čas. Čo je pre mňa zvláštne je ze sa poznáte 1rok a osobne len pár mesiacov (pár je u mňa 2) co sa stretávate a to len cez víkend. Býva 200km, pracuje ako lekár, jeho rodina je v pohode a ma dcérku. Toto všetko ti povedal on a moja otázka je bola si niekedy ty u neho? Bola si za ním v nemocnici presvedčiť sa že je ozaj lekár? Ma naozaj 1dcerku? Neviem ci normálny chlap povie svojej frajerke že mladá lekárka chcela jeho telefónne číslo, to chce aby si žiarila a aby si sa bála ze ho stratíš a rýchlo sa zaňho vydala ci co. Neviem mne toto príde celé divné nie pre to že je tmavší ale dnes je plný internet prípadov kedy sa ženy namotaju najskôr cez sms, mail atd. na vojakov, lekárov, bankárov a skončia podvedene s problémami. Najbližšie naplanuj víkend u neho že chceš spoznať jeho rodinu, priateľov a zajdi ho pozrieť do prace prekvapí ho. Držím palce
@kamila7125 prvotné zadanie témy ešte vyzeralo byť o.k,šak vravím si,som na tom bola tak isto a už som šťastne vydatá,máme deti,veď čo je na tom,ak chlap je proste ten pravý,mama sa s tým skôr či neskôr zmieri.No ako tak čítam ďalej..no neviem,dávaj si bacha,nežijete spolu každý deň,vždy bude iná mentalita no a veeelke blik mi prebehlo pri vete,že sa krmis antikou na tajnáša.Lebo v správnom vzťahu nič nie je na tajnasa ani z jednej ani z druhej strany.To sú veci,čo si páry majú vyjasniť pred tým kým vzťah nadobudne cajch,že vážny.Teraz nebud zaslepena tym ako si super rozumie s deťmi aj keď to je prvoradé samozrejme.Moje deti tiež chceli môjho chlapa hneď od začiatku a mal s nimi super vzťah.Ako prišla puberta ten vzťah už taký super nie je,čo ja som vedela od začiatku aj ho na to upozornila a skrz to aj od vzťahu odrádzala.Tak sme sa kamosili a pracovali spolu istý čas a zisťovali čo a ako.Nepozeraj na všetko skrz zamilovanu optiku.Zena s deťmi už musí fungovať inak.Co a ako povedať mame je podľa mňa úplne ten najmenší problém v tvojom prípade.Ja mám síce šťastný koniec-vzali sme sa a aj pubertu a decká a vytriezvenie všetkých sme zvládli a žijeme v bežnom rodinnom móde.Ale to je asi pravdupovediac rarita.Nic netajit.Ak áno,nepokračovala by som vo vzťahu.Lebo ty sa mu prisposobujes vo veci,v ktorej by si nemala.Samu seba presviedcas,že je to o.k.A tá iná mentalita uderi na teba a deti keď to budeš najmenej čakať.Nemusi to byť o pol roka ani dva,môže to byť o 5r a neskôr a to už budeš "v keli".Čo ty,ale hlavne deti
Fuuu..dosla som len potial, ze chlap, s ktorym si par mesiacov len cez vikendy kupe tvoje deti. Ako mam dost.
@kamila7125 úplne ťa chápem. Môj partner je úplne biely,je veriaci,miluje mňa a aj môjho syna z prvého manželstva,spolu máme dvoch synov a moja matka ho napriek tomu neprijala,so mnou prerušila akýkoľvek kontakt a našich synov ešte ani nevidela..
Každopádne ti držím palce,nech vám to dobre dopadne a hlavne nech si šťastná
@kamila7125 napr. ja si myslím, že pokiaľ jeho tatko mal 18 detí, tak on bude určite chcieť minimálne 2-3 deti, či už s tebou alebo s inou, takže pokiaľ ty deti nechceš, tak váš vzťah aj tak pôjde dole vodou, možno keď pominie to prvotné zaľúbenie
aaach... zlatusik, svadba po par mesiacoch znamosti, nigeria, dieta aj hned... ake rozkosne.
Doma to nevrav nijak. Pekne vydrz rok dva co sa z toho vyvinie :D Budes riesit, so svadbou... zatial mas kamarata ak sa budu pytat doma.
@tinapa ano presne tak, a presne do svadby.
Po Tvojich skúsenostiach a štýlom akych chlapov si si k sebe pustila doteraz bud veľmi opatrná ... ale možno je práve toto to práve , netreba prestavať veriť .
predstavila by som ho v Tvojom prípade rodine ako partnera až o 2-3 roky , ak budete spolu , resp ak buudete plánovať svadbu skôr tak aj skor .
Dovtedy len ako kamosa ...
Boze ako mozu byt niektore zeny take sproste, pardon za uprimnost, ale toto je prve co mi napadlo po precitani tohoto statusu dospelej zeny 🤦🏼
Inak bola si si preklepnúť aj osobne , kde býva , kde pracuje ? Ako doktor cez vikendy občas nepracuje ? 🧐
Fakt že by ma napadli rôzne scenáre v spojitosti s jeho pôvodom ....
Aj take co tu boli spomenuté aj rôzne iné
Rada si prečítam o rok , dva ako ste dopadli ...
@majka1231990 to je smutne ze sa takto zachovala,ale jej chyba :(
Nemám nič proti vzťahom ktoré spoja dve rozdielne kultúry. Ale mam všetky výhrady proti takému vzťahu ak co i len jeden z dvojice nieje schopný vidieť a uznať kultúrne rozdiely ktoré tam sú. Tvoja do očí bijuca naivita desí. Dospelý muž vychovavany v nejakom prostredí nieje plastelína aby sa zrazu úplne zmenil a poprel všetko čím bol celé roky. Je buď blbe alebo arogantne popierať rozdiely. Láska sama o sebe rozdiely neprekoná ak ich nevieš ani uznať a pomenovať. To časom vyžaduje trochu práce, ustupkov a kompromisov. Ak ich necítite teraz, s príchodom dieťaťa môžete. Nemôžeš očakávať že bude on ten kto sa podriadi. Ja nehovorím ze ta bude biť, alebo sa chce ženiť pre papiere. Ale nezatvaraj oči, len preto že chceš byť šťastná. Ak ten vzťah za niečo stojí, musi byť schopný prejsť nejakou skúškou. Máš tri deti. Nemáš voľnosť zaviazať sa slepo do vzťahu nevediac do čoho vlastne ideš. Znieš ako 15 ročná. Bagatelizujes, hľadáš tu odobrenie, ktoré ak by si nemala žiadne pochybnosti nepotrebuješ. Ak ta miluje, nikam neodíde ak budeš žiadať viac času kým sa zaviažeš. Maj trochu sebaucty.
Bagatelizujes že v Nigérii bijú ženy mužov. Nigéria ma extrémne vysoké čísla čo sa týka násilia na ženách. Je viacero vrstiev prečo je tomu tak. Nie, nie každý chlap je nasilnicky, ale všeobecná klíma v Nigérii je takáto. Ženy sú vedené byť podriadené a muži to očakávajú. Nie všetci ale mnohí. To ako si vychovavany, akych máš priateľov ta ovplyvní. Kudos každému kto naozaj zmení svoje cesty a dokáže vystúpiť zo zacarovaneho kruhu - myslím natrvalo a nie len počas prvých mesiacov vzťahu.
Ešte dodám, ten pred kým by tu malo byt varovné ak sa riadim tým, čo si napísala a považujem to za pravdu, si TY. Z akého dôvodu, ak už nechceš mat deti a vieš, že on (ako väčšina normálnych chlapov) chce vlastné deti chceš tento vzťah posuvat ďalej? Predstaviť ho rodine? Ak mu nechceš dat co potrebuje. Je to veľmi sebecké a nedospele...
krestan z Nigerie, ktoreho otec-tiez krestan, mal tri zeny...moj ty kvet.
@nyusika tiez ma to zarazilo... krestan tolko zien.
No nebudem sa vyjadrovať k celému, lebo súhlasím s väčšinou príspevkov nado mnou, že HLAVNE OPATRNE a sňať si ružové okuliare, ale čo ma najviac zarazilo - NIKDY BY SOM NEDOVOLILA v podstate CUDZIEMU CHLAPOVI kúpať svoje deti 😲
@tncka je to smutné,no našťastie mám super svokru a tá mi plne supluje mamu
@majka1231990 a čo má proti nemu? Je to divné, ja som v rovnakej situácii a naši v pohode môjho muža zobrali. Toto ja fakt nepochopím.
@kamila7125 píšeš "on nechce ani pocut o antike tak som sa rozhodla "papat" na tajnasa 😍 " tebe nebliká kontrolka? Čo má on s antikoncepciou? Je to len na tebe, či ju budeš užívať, a ak to musíš už teraz pred ním tajiť, tak tu nie je všetko v úplnom poriadku.
Je na teba zlaticko. Lebo si jeho nadej,. Nadej na viza. Na modru kartu. Potrebuje ta, tak je mily. Dieta je dalsim krokom k modrej karte. A takmer zadarmo. Zobud sa.
@kamila7125 Keby bol ako lekár aj taký prispôsobivý, našiel by si v práci ako lekár alebo si nájde dobudúcna aj slobodnú ženu bez záväzkov. Ja by som ho brala iba ako priateľa s rezervou a doma mame ho ani nespomínala.
@tinkerbell najväčší for je v tom, že podľa toho čo píše, by mal niekto varovať skôr jeho. Nezakal jej antiku ako takú, len údajne povedal ze hormonálna antika je svinstvo. Co je pravda. To ona ho ťahá za nos vediac že ďalšie deti nechce zatiaľ čo on by sa chcel ako každý iný chlap v jeho veku usadiť...
A ja to napíšem tvrdo... pani s troma deťmi po troch rokoch zažila "cestu kolem světa", ona teraz uverí aj surikate, že ju miluje úprimnou a čistou láskou.
@tinkerbell presne. On chce dieta, lebo cez dieta sa moze dostat k papierom do Europy. Pomooooc. Takychto afro alebo latino kukucov je plne anglicko.

Pred mamou sa o nom zmien maximalne ako o kamaratovi. A potom v ramci dlhych mesiacov jej postupne o nom pridavaj dalsie informacie. Tvoj pribeh znie neskutocne aj pre mladsie rocniky. 36rocny nigerijsky lekar, syn politika, co nadbieha Slovenke s troma detmi (a chce s nou dalsie) a vida sa s nou len cez vikend... Pilcherova sa moze schovat.