Ako povedať rodine o novom partnerovi?
Zienky zlate (prosim nesudit! Presla som si svoje)
Mam mensi problem a ten je... Ze hoci som stara koza (33) bojim sa vlastnej matky 😂 mam ju nadovsetko rada no ma srdcove problemy ...skoro 70 a ...proste k veci
Mam tri zdrave krasne dcerky (14, 4 a 2).
Prvu mam s manzelstva ktore nevyslo dalsie dve s cistej vasnivej lasky k muzovi...ktory ma psychicky za par rokov dostal na uplne dno! Ale milovala som ho ako nikoho! Vasnivo a bezhlavo! Ked sa prevalilo ze je gambler bola prva dcerka na svete. Mala 3 mesiace -odysla som od neho. Najmladsie moje dietatko bola cista nahoda (alkohol spravil svoje)...no stalo sa a ja som aj napriek naliehaniu rodiny na interupciu nesla a malu si nechala! Je to nase slniecko straaaasne ju vsetci lubime. Chlapa som uz nehladala bola som utrapena sklamana a denne vycitky od maminy (ved si vedela aky je a bla bla) proste mam tri deti s dvomi rozmymi muzmi a...neviem chlapa som nehladala... stastie si naslo mna... Je uzasny uplne sa k sebe hodime a ...zboznuje moje tri deti (tri roky som bola sama bez chlapa-bez sexu!)
Nehovorim ze budeme spolu navzdy aj ked si to do srdiecka zelam no uz nemam ruzove okuliare...milujem ho a on MNA (aj ked inou laskou -rozumne a opatrne po vsetkom co som prezila)
Deti uz neplanujem mam tri ale...on strasne chce do "buducna"( najradsej hned 😂) stale sa tomu branim...uz padlo aj slovo svadba hoci sme spolu kratko.. Ako to mam pre boha povedat mojej rodine...mojej matke ktora sa po mojom rozvode nevedela spamatat ze mam ineho chlapa (mala som 25!)
Skratka jej nechcem klamat , vsimla si uz ze som akasi "stastna" cele okolie hovori ze doslova ziarim.
Mamine som tyzden nevolala neviem ako na to . fakt sa bojim prehovorit no bojim sa aj mlcat...
Nehovorim ze to bude navzdy no zivot je kratky treba si ho uzivat a ja a moje deti.. Skratka nemozem byt stastnejsia 😍😊
Mamina je dost rasisticka (ako vacsina Slovakov ma blbe reci) no a on nie je tak celkom "biely"
Zienky co robit?
ak ratame, ze sa stretate cca 4 mesiace, to je 4x4 vikendy.. a 16 vikendov je 32 dni.
odvaha ti nechyba. nevies o nom absolutne nic. za tych 32 dni ti ukazal len to, co vie ze chces vidiet. sama zena s 3detmi je pre kazdeho lovca lahka obet, lebo uz vie ze si ochotna uverit..
Autorka už dlhšie nereaguje
Ja teraz vôbec nejdem riešiť jeho národnosť, vierovyznanie a ani žiadne iné rozdiely. Nech by sme sa bavili o akomkoľvek mužovi, bielom ako ľalia alebo aj tyrkysovo trblietavom, zhodnúť sa na počte detí je hádam tá najhlavnejšia časť pred začatím vzťahu. Je extrémne naivné a nedospelé vrhať sa do hlbokých citov a plánov, kým toto nemáte vyriešené. Nezda sa mi normálne nad niečou túžbou po deťoch mávnuť rukou, že veď jeho to po čase prejde a budú mu stačiť tie tvoje. Prečo by mali? Je úplne bežné, že človek túži po určitom počte vlastných detí a je veľmi dôležité, aby si vzťah spolu začali ľudia, ktorí sa v tejto otázke zhodujú. Keď by aj naozaj bol taký úžasný a skvelý a dokonalý, ako ho ty vidíš... To chceš takého dobráka lapiť na vzťah, v ktorom jeho túžby naplnené nebudú bez toho, aby o tom vopred vedel a mohol sa sám rozhodnúť? Nezdá sa ti to trolilinku sebecké?
@kamila7125 cele zle. Tebe nie je sudene stretnut normalneho,lebo si strasne naivna. Basnis tu o dalsom dietati a staci ti,ze sa vidite cez vikendy. Ano cez vikend je milucky,pozorny,skvely. Ale ci je taky aj v tyzdni bezne,ked pride z prace,ma toho vela. A co je to za chlapa,ktory po par mesiacoch basni o dietati? Ten tiez nebude normalny. Musite spolu byvat,zazit bezny zivot,starosti,radosti a ak vam to bude fungovat par rokov,potom maj s nim diwta. Aj tak si myslim,ze hladal naivku,ktorej by spravil decko,ktore jej potom moze lahko zobrat. Ako vychadza s jeho ex?
@thoughtfulweirdo tak, on uz jednu dceru priznal... bezdetny teda nebude. ale podstata tvojej uvahy je ina, jasne
Wikipedia: Female genital cutting (also known as female genital mutilation) in Nigeria accounts for the most female genital cutting/mutilation (FGM/C) cases worldwide.[12] The practice is considered harmful to girls and women and a violation of human rights.[13] FGM causes infertility, maternal death, infections, and the loss of sexual pleasure.[14]
Nationally, 27% of Nigerian women between the ages of 15 and 49 were victims of FGM, as of 2012.[15] In the last 30 years, prevalence of the practice has decreased by half in some parts of Nigeria.[13] It was reported that about one fourth of Nigerian women reported having ever experienced intimate partner violence (IPV) as of 2013.[16] Studies carried on the prevalence of IPV in four Geo-political zones of Nigeria indicated that South East had 78.8%,[17] North had 42%,[18] South South had 41%,[19] and South West had 29%.[20][16]
Wikipedia: Domestic violence in Nigeria is a problem as in many parts of Africa.[26][27] There is a deep cultural belief in Nigeria that it is socially acceptable to hit a woman to discipline a spouse.[28][29] Domestic violence is widespread and shows no signs of lessening in Nigeria. The CLEEN Foundation reports 1 in every 3 respondents admitting to being a victim of domestic violence. The survey also found a nationwide increase in domestic violence in the past 3 years from 21% in 2011 to 30% in 2013.[30] A CLEEN Foundation's 2012 National Crime and Safety Survey demonstrated that 31% of the national sample confessed to being victims of domestic violence.[31]
Wikipedia" 12 out of the 36 Nigerian states recognize polygamous marriages as being equivalent to monogamous marriages.
@marca12 toto nevyhnutne nemusí znamenať scam. Môže, ale nemusí. Jedným z rozdielov v mentalitach je aj to, že nigerijsky chlap ta stretne na ulici, povie ti ze ta miluje a myslí to naozaj vážne. V pohode začne plánovať rodinu. Otvorená dlaň. Toto chcem od života, ty sa mi páčiš. Akurát nie vždy počítajú s tým ze zeny v Európe idú vzťahy menej otvorene a komplikovanejšie. + nájsť ženu ktorá sa chce usadiť s Afričanom v UK nieje až také jednoduché. Britky sa viazat nechcú. Slovenská a Poľska mentalita je bližšie k ich tradičnému vnimaniu rodiny. Model je v mnohom podobný.
@katka0123 ženská obriezka a domáce násilie to znie hrozivo.
@modrava Jasné, bezdetný by nezostal a je možné aj to, že by prijal, že už ďalšie nebudú, to už môžme len hádať. Ale sú ľudia, čo chcú viac ako jedno, preto tak všeobecne nepokladám za fér jednanie nepriznať partnerovi, keď som si istá, že ja už viac nechcem. Človek potom riskuje, že skôr alebo neskôr prídu vo vzťahu kvôli tomu problémy. Radšej sa keď tak vrátiť z krátkej cesty, než si o pár rokov navzájom ublížiť.
@thoughtfulweirdo ano. tak. aj ked tu by som ja pochybovala o tom, ze ma len jedno...
@kamila7125 ďalšie dieťa by som určite neplánovala, pokiaľ sa stretávate len cez víkendy, to nemáš šancu spoznať aj jeho tienisté vlastnosti a mame by som to zatiaľ tiež ešte nehovorila. Možno po roku vzťahu alebo aj neskôr. A dcérky mu nedávaj kúpať 🙏
Čo na neho hovorí tvoja najstaršia dcéra?
@kamila7125 Ako je možné, že si tri roky nesexovala a máš dvojročné dieťa ? Vidím to na štyri deti, s troma chlapmi a bez peňazí....bez budúcnosti....Multi....kulti rodinka....ach jááááááj.....celé zle 😝
@janickacrazy to som sa do dnešného dňa nedozvedela..no viem,že je stále v kontakte s mojim ex ..
@mandarinka555 jeeej, to si trafila. Dievcatko ma dva roky a jeden mesiac. A ze tri toky bez sexu. Ach jaj. V matematike, ale ani v slovencine jej to v skole moc neslo. A zrejme ani v geografii. Ktovie co je to za doktora? Kazdy druhy african tvrdi, ze je doktor. Palm face.
@mandarinka555 no pozri niektoré tehotenstva môžu trvať dlhšie. Moji rodičia sa napríklad zosobášili hneď ako moja mama oznámila že je somnou tehotná. A hneď o dva roky po svatbe som sa narodila 🤷🏻♀️🤣
@mandarinka555 je streda, vidia sa len cez vikend.
Odpovedala na otazku, ci bola za nim v nemocke alebo na klinike? Bola u neho doma?
Ty už dieťa nechceš on áno, on je proti antike a ty ju berieš natajnasa (ano toto ti schvaľujem brat ju a nebrala by som ju natajnasa ale tak aby o tom vedel...) akože fakt ti to želám, ale daj si pozor aby si tu o 2roky neplakala ze si sama so 4detmi ktoré mas s 3muzmi a matka je na teba nahnevaná lebo si jej tajila aj to ze niekoho máš a nedajbože to ze s tým utajeným čakáš dieťa. Neber to v zlom ale niektoré ste tuším fakt nepoučiteľné.
A ako ho predstaviť doma? No 33 ročná žena sa nemusí báť matke povedať ze niekoho má aj ked ju plne rešpektuje, neviem aky vzťah s matkou máš ale normálne by som jej povedala ze sa s niekym stretávas, pozná tvoje deti aj deti jeho a trávite spolu čas... Ale teda z môjho pohľadu je to aj tak polopravda ked u vás už padaju reci o svade a o dieťati - ktoré on chce a ty nie..

@kamila7125 ty sa nebojíš dať kúpať 4 a 2 ročné dievčatká cudziemu chlapovi?