icon

Ako povedať sestre, že je čas odísť?

zojka1234567890
13. okt 2023

Poraďte mi. Prosím čo mám urobiť aby sestra pochopila že je čas odísť. Má dve dcéry a partnera ktorý 4roky vo väzení. Za ublíženie na zdraví. Žijem v rodinnom dome po rodičoch a opatrujem tetu a otca. Ty potrebujú 24hodinovu starostlivosť. Problém:dom je malí je to len dvojizbak. Ona žije s deťmi v jednej izbe a ja v druhej a je spoločná kuchyňa. Hovorím jej po.maminej smrti sme sa dohodli že jej dočasne pomôžem keďže chodí do práce s neterami. A so všetkým. Stým že do roka odíde a kúpi si dom. No nič . Sa nedeje. Stále hádky aj fyzické útoky jej priateľa mi už idú totálne na nervy. Keď chce taký život viesť nech ide do cetra bývať. . nerozumiem ako môže s takým človekom žiť. Asi tak rozmýšľam že odídem ja. Ja už toho mám dosť.

alex49
13. okt 2023

Precitala som to ešte raz, takže v dome bývaš ty, tvoja dcéra, nevládna teta, nevladny otec, tvoja sestra, jej dve deti, frajer násilník? Dúfam, že aspoň platia náklady na bývanie. Sadni si zo sestrou a normálne jej povedz, že ak chce bývať s frajerom, tak sa musí odsťahovať. Ak ju alebo deti napadne, tak volaj políciu.

alickapusinka
13. okt 2023

Pozri ak je na liste vlastníctva aj tvoja sestra tak bohužiaľ máš možnosť ju vyplatiť alebo strpieť. Ak by si sestra niečo chcela kúpiť musí mať na účte aspoň 20% ináč nekúpi nič. Ak TI aj strýko povedal že dom TI predá za smiešne 5000 eur to nič nemení na tom ak tam ma tvoja sestra čiastku .Ak by TI ho za opateru daroval na tvoje meno tak áno ale pokiaľ Ti chce predať nič na tom sa nemení. Strýka opatruješ a strýko Ti dom chce predať čosi ak ONI môže ísť aj do DD ak je chorý.

alickapusinka
13. okt 2023

@alex49 prečo má na sestru ma volať políciu ked sestra v dome má čiastku čítaj poriadne.

ada12345
13. okt 2023

Sestra ma sice na dome podiel, ale jej nasilny priatel nie. A pokial vsetci ostatni vlastnici s tym nesuhlasia, aby tam byval, tak tam nema co robit.

alickapusinka
13. okt 2023

@ada12345 dôležite je čo je na papieri a nie či niekto súhlasi či tam ma alebo nemá bývať. Papier nie nejaké taľafatky rodiny sú dôležite. TY keby si tak žila s dvomi deťmi nemáš kam ísť a máš čiastku na dome spolu vlastníčka odišla by si len tak lebo rodinný príslušníci si to želajú .Sama tomu neveríš že by si to urobila.

ada12345
13. okt 2023

@alickapusinka Nerozumieš tomu čo som napísala? Tak si to prečítaj ešte raz. Sestra s deťmi tam môže byť, ale nejaký jej násilný priateľ tam nemá čo robiť!

alickapusinka
13. okt 2023

@ada12345 nie nerozumiem musím ti dať adresu aby si mi to prišla dopodrobna vysvetliť. A pokiaľ čítaš s porozumením priateľ jej sestry je v base prvá veta na 4 roky.

janage
13. okt 2023

@alickapusinka tam práve autorka vynechala to sloveso :je a z kontextu ďalších správ vyplýva, že jej vypadlo slov :bol

janage
13. okt 2023

@alickapusinka teda bol 4 roky vo väzení a je s nimi v dome teraz podľa všetkého

ada12345
13. okt 2023

@alickapusinka Boze zena, ukludni sa, reagujes ako keby si tam ty byvala. Ak nechapes a nevies citat, tak radsej neprispievaj, strapnujes sa. Autorka jasne napisala, ze tam s nimi zije agresivny priatel sestry a jej to okrem ineho vadi.

alickapusinka
13. okt 2023

@janage tak bud je v base alebo nie je v base.

alex49
13. okt 2023

@alickapusinka na násilného frajera ma volať políciu nie na sestru 🤦‍♀️

zojka1234567890
autor
13. okt 2023

@janage áno súhlasím bol v base. A 4roky. A to za ťažké ublíženie na zdraví. Mal dostať viac ale sestra zaplatila advokáta. No on prakticky nemá čo hľadať v našom dome. A ona no zbytočné dohovory pokusy. Som stratená. Keby viem čo ma čaká tak nikdy neprijmem starostlivosť o dvoch ľudí. Mohla som si naďalej pracovať a hlavne mala by som kľud.

zanka777
13. okt 2023

@zojka1234567890 ty nemáš právo vyhadzovať sestru z domu ktorý patrí aj jej.... Keďže si rečami získali teba ako opatrovateľku za prázdne sľuby že dom bude tvoj rozlúč sa s ním už teraz.... Buď ti to dajú na papieri alebo dovidenia

januska12323
13. okt 2023

Starať sa o nich môžeš naďalej len si nájdi vlastné bývanie a z tohto domu pýtaj vyplatiť od strýka.

janage
13. okt 2023

@alickapusinka ale tam v úvode nikde nebolo, že je, to si si proste automaticky ty sama doplnila. Z ďalších príspevkov vyplynulo logicky čo som napísala.

nifnea
13. okt 2023

Ja som prekvapena z tych nazorov tuto. Ja mam pocit ze akukolvek temu ked zalozi autor,vzdy sa to otoci proti nemu..
Autorka zial tazka situacia. Ak ste obe vlastnikmi pojde to tazko. Ty ak odides uz sa s tym podielom rozluc, sestra nikdy neodide ani jej tyransky muz. Jemu to zrejme vyhovuje a sestra zrejme tiez nema kam ist ako ty…poradit zial neviem..ak sa s nou neda rozumne dohodnut je to na prd.

zojka1234567890
autor
13. okt 2023

@zanka777 ja nevyhadzujem sestru! Treba poriadne čítať. Nikdy som jej zle nechcela. Ale čo povieš na to dve dcéry v malej izbe. Tie dievčatá potrebujú mať vlastnú izbu. Ty by tak vychovávala deti?no asi nie. Ja len chcem aby sme sa dohodli buď ostane ona v dome alebo ja jednoducho je to mali 🏡

zojka1234567890
autor
13. okt 2023

@zojka1234567890 a naozaj som nechcela diskusiu typu kto z koho. Ja ďakujem všetkým za názory. Ja proste neviem žiť v jednej izbe spolu s chorimi aj dcéra. To je choré.

zojka1234567890
autor
13. okt 2023

@sidicek Áno ja som sestre verila že ho nepustí do domu. Ale všetko sa to zmenilo po jeho príchode. Čo som jej mala povedať. To bolo u mňa uzavreté ja som vedela riešiť svoj život. No tu ide o to aby som už konečne skončilo.

alickapusinka
13. okt 2023

@zojka1234567890 odkedy davájú ženám na RD alebo materskej hypotéku.

karolinakr
14. okt 2023

A ked odides, kto sa bude o stryka a tetu starat? Su nevladni? Tvoja sestra s malymi detmi? A ten nasilnik tym dvom ležiacim na nalade neprida! To mal ujo riesiť, nie že vsetci, kto tam ma čiastku sa tam nastahuje s celymi rodinami, potom nie je kde hnuť..Na tvojom mieste sa poradim s pravnikom

janage
14. okt 2023

Sadni si so strýkom aj sestrou. A povedz, že si do toho išla v dobrej viere, že v domčeku o takom čase budú v jednej izbe chorí a v druhej ty a dcéra. Keďže sa tak nestalo a situácia je pre Teba neúnosná, chceš počuť čo navrhujú.
Aj s termínom. Lebo ak sa to nepohne, ty vtedy a vtedy odchádzaš aj s dcérou. Otcovi a tete vybaviť oparovanie v domove. Počítať s tým, že sestra aj ty budete musieť otcovi prispievať. Ale budeš mat kľud. O tetu nech sa postará ujo.

janage
14. okt 2023

Alebo si ich zobrať aspoň otca so sebou. Ty poberas opatrovateľský? Teta a ujo dôchodok? Z čoho financujete energie, vodu atď? Z čoho žiješ ty s dcérou?

ptvw
15. okt 2023

@alickapusinka autorka ma dospelé deti a jej sestra 9 a 11 ročne

syslik81
15. okt 2023

sadni si so strykom a prehovor s nim .. povedz,ze takto sa zit neda a ze ti je luto,ale nech si to poriesi sam s tvojou sestrou .. jej skus navrhnut ze ju vyplatis a aj brata ... ale najskor stryko nech na teba napise jeho ciastku co je ak som pochopila polovica domu a tu druhu delite na 3 ...ak ti to ovsem za ten dom stoji .. ak nie .. utekaj ..

terezka1947
15. okt 2023

@zojka1234567890 ty bývaš v dvojizbovom dome spolu so sestrou?a kde chodis opatrovať tvojho otca a strýka?či aj oni bývajú s tebou?alebo ste sa len dohodli,že sa o nich postarať,keď bude potrebné?

alickapusinka
15. okt 2023

@ptvw autorka píše o sestriných deťoch prvá veta sestra má 2 deti nie o svojich bohužiaľ jej sestra je tiež n liste vlastníctva má tam čiastku bohužiaľ nech ju vyplatí sestra.

alickapusinka
15. okt 2023

@ada12345 😝

janage
15. okt 2023

@alickapusinka neskôr píše aj o svojej dcére, ktorá študuje.